Dodaj do ulubionych

Adopcja serca

IP: *.* 22.10.01, 10:04
Może ktoś z Was też zdecyduje się? Szczegóły w dzisiejszej Rzeczpospolitej, str. A8 "Powrót ze świata cichej śmierci" albo www.rzeczpospolita.pl bądź też bezpośrednio w Pallotyńskim Sekretariacie Misyjnym Adopcja Serca, Pani Magdalena Słodzinka tel. 0-22 7565850, ul.Skaryszewska 12, 03-802 Warszawa.EWA
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Adopcja serca IP: *.* 22.10.01, 13:22
      Zastanawiam się.A ty Ewa juz sie zdecydowałaś? Troche sie obawiam, co będzie, jak nagle dopadnie mnie bankructwo itp...zawiodę wtedy to dziecko?KIKA (Ewa-mama Zuzi)
      • Gość: guest Re: Adopcja serca IP: *.* 22.10.01, 15:02
        Ewuniu, ja się zdecydowałam. Tj. mam zamiar pojechać do tego sekretariatu i załatwić formalności. Od dawna to planowałam, ale ten artykuł na pewno jest bezpośrednim bodźcem. Tak się składa, że właśnie u Pallotynów na Skaryszewskiej braliśmy ślub (był cudowny), tam chodzę często na msze św., które są ZUPEŁNIE inne niż w pozostałych kościołach. Dlatego mam zaufanie do Pallotynów, również dzięki ich misjonarskiej działalności.Na szczęście te 15$/miesięcznie nie odbiją się na mojej sytuacji finansowej. W przyszłości wszystko może się wydarzyć, ale w skrajnych sytuacjach jest chyba oczywiste, że nie będzie problemu się wycofać (mam nadzieję, że nie będę do tego zmuszona) a tyle, ile zdążę podarować dziecku i tak będzie bezcenne...! . EWA
    • Gość: guest Re: Adopcja serca - wyjaśnienie IP: *.* 22.10.01, 13:30
      Mój pierwszy post prawdopodobnie nie był jasny. Zamieszczam więc wyjaśnienie (cytaty z Rz):"(...) Opiekunowie łożą na utrzymanie dzieci - równowartość 15 dolarów miesięcznie - do momentu ukończenia przez nie 18. roku życia. W tym czasie muszą one skończyć szkołę podstawową, nauczyć się zawodu i usamodzielnić. Data po to jest określona, aby dzieci wiedziały, że pomoc dla nich kiedyś się skończy, że nie będzie trwać wiecznie. Dostają szansę, którą mogą wykorzystać." (...)" (...) Pallotyński Sekretariat Misyjny Adpocja Serca zwraca się z prośbą o ufundowanie stypendiów dla 21 uczniów szkoły średniej z parafii Kinoni w Rwandzie. Wysokość stypendium wynosi 21 dolarów na miesiąc. Czas nauki to 4-5 lat. Obecnie "Adopcją serca" objętych jest 911 dzieci. Uczą się one w szkole podstawowej lub zawodowej. Comiesięczna pomoc dla nich wynosi 15 dolarów(...)"EWA
      • Gość: guest Re: Adopcja serca - wyjaśnienie IP: *.* 23.10.01, 05:28
        Dwa lata temu "zaadoptowalam" dziewczynke z Republiki Dominikany. Nigdy nie przypuszczalam, ze list moze sprawic mi tyle radosci a prawie plakalam gdy mala Fabi przyslala mi list z odbitymi na nim raczkami z farby. Raz na rok dostaje rowniez jej zdjecie i list od ludzi, ktorzy na miejscu opiekuja sie dziecmi takimi jak Fabi. Nawet nie wiecie ile to pare dolarow zmienia w zyciu tych kochanych istotek. Ile daje radosci, nadzieji i jak bardzo poprawia ich byt oraz daje nadzieje na lepsze jutro. Kocham moja mala Fabi i wiem, ze ona rowniez o mnie czesto mysli....Zachecam, naprawde zachecam.PozdrowionkaKinga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka