IP: *.* 24.10.01, 20:00
Czy sa miedzy Wami wielbicielki orchidei ?Potrzebuje kilku porad.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ORCHIDEA IP: *.* 24.10.01, 20:14
      Ech, Marta!Tak się zastanawiałam, co ty teraz wymyślisz. No i proszę , orchidee, nie rozczarowałam się. gaja
      • Gość: guest Re: ORCHIDEA IP: *.* 24.10.01, 20:35
        Mysle az uszy paruja !!!Wiesz jak ja przesadzic ?
    • Gość: guest Re: ORCHIDEA IP: *.* 24.10.01, 21:33
      Hej, spróbuj poszukać na stronie www.storczyki.org.plNie wiem, co dokładnie tam jest, ale jest sporo.Pozdrawiam,
      • Gość: guest Re: ORCHIDEA IP: *.* 24.10.01, 22:06
        Szukalam juz na internecie, jest pelno fachowych informacji.Problem w tym, ze ja za bardzo sie na tym wszystkim nie znam i myslalam, ze moze ktoras z Was ma jakies domowe sposoby, latwe w praktyce itp...
        • Gość: guest Re: ORCHIDEA IP: *.* 25.10.01, 08:22
          Hej, hej! Ziemia powinna byc "lekko" kwasna - postaram sie poszperac w roznosciach i sprecyzowac slowo "lekko". Nie powinna zakrywac calej bryly korzeniowej. Korzenie nie moga miec zbyt duzo miejsca, lepiej zeby bylo im "ciasnawo". Z pewnoscia powinno sie przesadzic kwiat, kiedy korzenie wyrastaja z otworkow w spodzie doniczki. Na samo przesadzanie storczykow jest juz troche za pozno, (powinno sie to robic mniej wiecej do pierwszej polowy pazdziernika).Zeby kwiaty mialy "soczysta" barwe i budowe, nie powinny byc przechowywane w temperaturze wyzszej niz 18 stopni C, (w cieple nie zakwitna lub zdziczeja), ani w bezposrednim dzialaniu slonca.To chyba tyle.Pozdrawiam, Agnieszka :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka