IP: *.* 25.11.01, 12:02
Napisałam siedząc w domu!Niektórych słów nie ma nawet w moim słowniku ortograficznym, więc nie jestem w stanie sprawdzić ich pisowni! Po południu wyjdzie szydło z worka i pryśnie moje przeświadczenie o dobrej znajomości polskiej ortografii...Trochę się przez rok poduczę i być może za rok w Katowicach spróbuję?...Hmmm... Zobaczymy :)Jeszcze nie załamana (ale kto wie, co będzie po południu),stynka
Obserwuj wątek
    • Gość: stynka Re: Dyktando IP: *.* 25.11.01, 16:50
      O ludzie!Załamka!!!A Wam jak poszło?Już załamana,stynka:(
      • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 25.11.01, 17:33
        Stynka!Pisaliśmy razem z mężem... ale jeszcze nie sprawdzałam :D! Choroba! Co z tymi anglicyzmami??? Mój mąż napisał "czisburger" ;) i "dżajw" ;) taki z niego obrońca polskiego języka!Magda :hello:
    • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 25.11.01, 17:43
      39 błędów :ouch:!!! Idę się upić ;)!Magda :hello:
      • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 25.11.01, 21:31
        przegapiłam odczytanie wyników - są gdzieś w internecie??? bo coś czarno widzę moją - dotychczas idealną - ortografię!!!!
        • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 25.11.01, 21:38
          Patsi!Adres: http://dyktando.radio.com.pl/.Może Tobie uda się zostać mistrzem eRodziców :D!Magda :hello:
          • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 25.11.01, 22:10
            totalna załamka :(( 30 byków ortograficznych (głównie razem/osobno) i 11 interpunkcyjnych!!!idę poczytać słownik...
    • Gość: stynka Re: Dyktando IP: *.* 25.11.01, 22:23
      14 ortograficznych, głównie razem/osobno, jak u patsi, 12 interpunkcyjnych - przecinki, cudzysłowy.Trzeba potrenować i za rok... może...stynka
      • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 26.11.01, 10:23
        A ja zaniechałam pisania po drugim zdaniu...:-(
    • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 27.11.01, 08:33
      Ja jestem zniesmaczona tekstem dyktanda. Uważam, że na tak niewielki objętościowo elaboracik JEDENAŚCIE słów ocojęzycznych to pomyłka. Walczymy o czystość języka i kłócimy się o ustawę, a tu taki pasztet.11 ortograficznych, 12 interpunkcyjnychpapaada
      • Gość: guest Re: Dyktando IP: *.* 27.11.01, 09:02
        ja tylko czytałam. Ale jestem trochę zdziwiona, czemu w jednym miejscu jest pół Polak, a w innym pół-Francuz? Może mi to ktoś wyjaśnić?No i zgadzam się co do obcych słów. O ile cheeseburger jest powszechnie znany o tyle chianti i to drugie, no wiecie...coś na b, już nie bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka