Dodaj do ulubionych

Remont kuchni

IP: *.* 27.12.01, 09:06
Mam pytanie-ile kosztuje remont? Kuchnia jest nieduża-taka jak są w blokach. Chodzi mi także o koszt mebli.Myślimy również o wymianie okna. Czy lepiej wymienić na drewniane czy plastikowe? Są różne opinie na temat okien, chciałabym poznać Wasze doświadczenia. Jeśli macie jakieś spostrzeżenia, bardzo proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Remont kuchni IP: *.* 27.12.01, 09:12
      No to trudne pytanie.Ja ostatnio jestem na etapie wykanczania nowego mieszkania .Pytanie czy chcesz zmieniac terakote i plytki. Czy sprzety kuchenne ?W miare tanie meble kuchenne i w miare dobre to tak kolo 6000 - 7000 zl . Co do okien , to z tego co wiem lepsze sa drewniane , ale bardzo dobre drewniane ( tym samym bardzo drogie). Bo jak kupisz jakies tansze drewniane to sie szybko wypacza ( 2, 3 lata) . Mozna kupic tez plastikowe z tz. "niedomkinieciem. - zostaje milimetrowa szparaka, ktora przepuszcza powietrze - ale one tez sa chyba troszke drezsze niz zwykle plastikowe.
      • Gość: guest Re: Remont kuchni IP: *.* 27.12.01, 09:22
        Tak Mag, chcę wymieniać i glazurę i terakotę, ale nie pisałam o tym, bo na ten wydatek mamy sponsora(rodziców).Dzięki za radę. Czekam na więcej.
    • Gość: guest Re: Remont kuchni IP: *.* 29.12.01, 21:50
      Jestem właśnie na etapie remontu kuchni, więc mogę Ci powiedzieć jak się kształtują koszty. Moja kuchnia jest mała 3,6 m na 1,6. Płytki na ścianę - pasek 60 cm to ok. 100 zł, na podłogę ok. 200 zł, położenie ich z wylewką 500 zł. Koszt przesunięcia rur, zabudowania ściany kanalizacyjnej, koszt mebli i ich montażu, montażu zlewozmywaka i baterii, założenia gniazdek elektrycznych fachowiec wycenił mi na 4000 złotych. Ale nie mam złudzeń, że to już wszystko co muszę wyłożyć z kieszeni. No i dochodzi koszt sprzętu: kuchenka 1450, okap 200, zlewozmywak 360, bateria 200. Niestety nie jest to mało, ale pocieszające jest to, że remont robi się raz na dużo lat.Pozdrawiam, Kasia.
    • Gość: guest Re: Remont kuchni IP: *.* 29.12.01, 21:52
      A co do wymiany okien to jak poczytałam posty na forum DOM na portalu Gazety Wyborczej dotyczące właśnie wymiany okien to mi się odechciało wymiany.Kasia
    • Gość: guest Re: Remont kuchni IP: *.* 30.12.01, 19:05
      Okna się wypaczają jak są źle zamontowane. Jeśli okna masz od południa to odradzam plastikowe, bo pod wpływem ciepła się "topią" i wyginają. Jesteśmy w trakcie budowy domu i będziemy zakładać okna drewniane. eraz też mam drewniane i jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: guest Re: Remont kuchni IP: *.* 03.01.02, 09:39
      Bardzo dziękuję za wszystkie rady...Wrócę do tematu okien-dobre-czyli jakich firm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka