Dodaj do ulubionych

Mamy - Nauczycielki !!!

IP: *.* 29.12.01, 18:50
Jak wygląda sprawa Waszego stażu. Czy dostałyście kontynuację? Czy będąc w dniu 21 X 2001 na urlopie macierzynskim obejmuje mnie ustawa "czyszczaca"? Wracacie na dawne stanowiska pracy, czy może dyrektor kogoś zatrudnił i dla Was zostały "ostatki"... Zapraszam do dyskusji...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Mamy - Nauczycielki !!! IP: *.* 29.12.01, 20:32
      Witam!!!W moim przypadku sprawa jest prosta: bylam zatrudniona na umowe na czas okreslony, jestem na dlugim (jeszcze) macierzynskim, a wychowawczy mi sie nie nalezy. O zatrudnieniu na stale, rzecz jasna, w mojej sytuacji moge pomarzyc, zwlaszcza, ze nie mieszkam w miejscowosci, w ktorej pracowalam.Prawdopodobnie skoro juz jestes na urlopie macierzynskim, to zadne "nowosci" Ciebie nie obejmuja, ale by sie upewnic, proponuje zasiegnac porady ksiegowej w miejscu pracy.Pozdrawiam!!!
      • Gość: guest Re: Mamy - Nauczycielki !!! IP: *.* 30.12.01, 10:44
        Księgowej? Kuratorium nie bardzo wie! Dzwoniłam do MEN-u. Niemiła Pani powiedziała, że sprawa jest oczywista: jeżeli w dniu wejścia w życie ustawy 21 X byłam na urlopie mac. to jak najbardziej mnie ta ustawa dotyczy i nie muszę składać wniosku o kontynuację, bo staż mam automatycznie przedłużony. Ale w różnych szkołach jest różnie. Dlatego Was, drogie Mamy, pytam. Jak Wy wyszłyście na swoim macierzyństwie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka