Dodaj do ulubionych

Graficy komp - zarobki

IP: *.* 07.01.02, 13:58
Emamy i Eojcowie, w Was moja nadziejaSzukam informacji nt zarobków grafików komp. zajmujacych sie skladem DTP, czyli gazetami lub czasopismami. Interesuje mnie zapłata za "wykonanie" strony A3. Jeśli ktoś ma jakies wiadomości, nawet w przyblizeniu, bardzo prosze o informacje (i najlepiej, w jakim miescie), na forum lub privbardzo licze na Wasza pomoc, z gory dziekujepozdrawiamonka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Graficy komp - zarobki IP: *.* 07.01.02, 14:46
      Tym się nikt nie zajmuje "od strony".Proces jest złożony. Zadzwoń do jakiejkolwiek drukarni i poproś o kalkulację kosztów przygotowalni. Może w ten sposób czegoś się dowiesz.papaada
      • Gość: guest Re: Graficy komp - zarobki IP: *.* 07.01.02, 15:53
        Montréal,Grafik comp. do gazet - pracownik na zlecenie 50$ za godzine-pracownik staly 30 - 40$ na godzine.Jesli jestes znanym grafikiem automatycznie wzrasta stawka.
        • Gość: guest Re: Graficy komp - zarobki IP: *.* 08.01.02, 08:42
          Fiu, fiuuuuu!Tak naprędce kalkuluję: jestem najlepsza, więc mogłabym wynegocjować potrójną, ba poczwórną stawkę. Do tego wynagrodzenie za projekty autorskie plus tantiemy...Macie jakieś wolne etaty?;) ada
      • Gość: guest Re: Graficy komp - zarobki IP: *.* 07.01.02, 21:34
        dziekuje za odpowiedzi na forum i te na privapytam o cene "od strony", bo przy placeniu "za calosc" trzeba to jakos wycenicz ta drukarnia to dobry pomysl, dziekipozdroonka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka