Dodaj do ulubionych

Plamy z plasteliny

IP: *.* 17.01.02, 18:03
Moja córeczka uwielbia bawić sie plasteliną; niestety znajduję ją wszędzie (plastelinę). Ostatnio nawet - jak sie rano obudziłam - w moich włosach !!! Z włosów jakoś udało mi się ją usunąć ale na poduszce została plama. To nie jest wielki problem bo jest mniej więcej koloru pościeli; natomiast problemem jest dość duża plama na jasnej wykładzinie, której nie mogę niczym usunąć. Czy to wogóle możliwe. Czy macie jakiś sposób? Bardzo proszę o rady :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta_B Re: Plamy z plasteliny IP: *.* 18.01.02, 17:16
      Przyłóż kostkę lodu owinietą w folię do plasteliny. Kiedy stwardnieje powoli ją podwadź czymś ostrym a resztę delikatnie zeskrob.Mam nadzieję że pomoże.Pozdrawiam-Marta
      • Gość: guest Re: Plamy z plasteliny IP: *.* 18.01.02, 20:59
        Niestety popełniłam ten błąd, że przydeptaną plastelinę od razu starałam się zebrać, resztki jakoś usunąć, i w sumie wszystko to rozpaprałam tak że została duża plama - już bez plasteliny, sama plama. Gdybym wcześniej wiedziała o tym lodzie.... :)) No cóż, jeśli jeszcze kiedyś przytrafi się coś podobnego to już będę wiedziała co robić. Bardzo dziękuję za radę. :)))
        • Gość: bratek Re: Plamy z plasteliny IP: *.* 23.01.02, 11:02
          Ula,Mam taki specjalny środek do usuwania plam z dywanów, wykładzin, tapicerki itp. Jest rewelacyjny - polecono go mi przy zakupie (również jasnego)dywanu. Juz miałam kilka "wypadków" (rozdeptana kredka do oczu , tusz z długopisu) i zawsze skutkował. Niestety nie pamiętam w tej chwili nazwy. Sprawdzę po powrocie do domu i jutro dam ci znać.Pozdrawiam,Ania
          • Gość: guest Re: Plamy z plasteliny IP: *.* 23.01.02, 11:46
            Będę bardzo wdzięczna za tą informację, i napisz gdzie można go kupić. Pozdrawiam :)
            • Gość: bratek Re: Plamy z plasteliny IP: *.* 24.01.02, 09:07
              Ten specyfik to: "HG (Hagesan) - środek do usuwania plam i brudu z wykładzin, dywanów i tapicerki". Poj. 0,5l, biała plastikowa butelka ze sryskiwaczem, biało-pomarańczowa etykieta.Kupiłam go w TopWert (dywany), w centrum handlowym Targówek na Głebockiej (Cerrefour przy trasie Toruńskiej), ale pewnie w innym TopWercie też powinnien być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka