Dodaj do ulubionych

Opiekunka - pytanko

IP: *.* 28.02.02, 10:57
:hello: Hej,Mam pytanko z serii "opiekunka". Bo trzydniowym castingu chyba udało mi się znaleźć nianię-ideał (przy okazji dobra rada dla dających ogłoszenie do gazety - zaznaczcie, żeby dzwonili do Was od określonej godziny - ja zostałam obudzona o 7.30). Kobietka jest super, zadbana, czysta, przemiła, z doświadczeniem i co najważniejsze Emilka "kupiła ją" od pierwszego wejrzenia. Ma bardzo dobre referencje, które, rzecz jasna, sprawdzę.Na sobotę umówiłam się na wizytę u niej w domku z mężem i córcią. I tu mam pytanie - czy któraś z Was też była na takiej wizycie? Na co zwrócić uwagę? Bo raczej nie wchodzi w grę wypytywanie sąsiadów o "moją Panią". Chociaż może powinnam to zrobić? Doradźcie coś proszę, bo po 3 dniach castingu mam totalny mętlik w głowie.Pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: Opiekunka - pytanko IP: *.* 28.02.02, 11:33
      Ba, ja dałam informację w ogłoszeniu, że tel. w godz. 9-16, a kobiety i tak dzwoniły do 21.00!Ja byłam u opiekunki, pooglądałam jak mieszka (zwróciłam uwagę na ogólny wizerunek mieszkania, przede wszystkim na porządek, zwierzątka - może wyleguja się na kanapie?, ogólną "formę" mieszkania - może być skromnie a schludnie albo "nowobogacko" z plamami i poobrywanymi firanami - przesadzam trochę :), choć tak naprawdę opiekunka z pewnością się przygotuje na Twoje przyjście. Oceniasz dość subiektywnie, więc pewno nie ma sensu wymieniać na co zwrócić uwagę (jednym się coś podoba, innym nie).Nie wypytywałam sąsiadów, bo i tak wydawało mi się to mało miarodajne (jak ktoś ją lubi to będzie się wyrażał w superlatywach albo jej przekaże, jak ktoś jest wścibski to od razu rozniesie, a nie wiadomo, czy opiekunka nie będzie miała Ci tego za złe - postaw się w jej sytuacji).Pozdrawiam i trzymam kciuki :hello:Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka