Dodaj do ulubionych

Powitajcie Jagódkę

IP: *.* 15.03.02, 19:23
Kochane i Kochani!Z radością Was zawiadamiam, że od soboty 9 marca jestem mamą małej Jagódki. Urodziła się w szpitalu na Madalińskiego w Warszawie, ważyła 4.040 g i mierzyła 58 cm. Tego porodu nie można nazwać inaczej, niż Teleekspresem. Przybyłam do szpitala o godzinie 6.45, a Jagódka pojawiła się na świecie o godzinie 7.20. Przed przyjazdem do szpitala musiałam się jeszcze spakować, bo maleńka zameldowała się na świecie 2 tygodnie przed wyznaczonym terminem. Jeszcze chwila i urodziłabym w samochodzie, jako druga Warszawianka w ostatnich dniach. Byłam nieco zdziwiona, gdy na Izbie przyjęć okazało się, że poród jest już bardzo zaawansowany.Jagódka jest śliczna i do tej pory pięknie jadła i spała. Dziś trochę przeżywa zmianę otoczenia (powrót do domu) i woli przebywać na rączkach u mamy lub taty, niż spać w łóżeczku.Szymeczek jako starszy brat spisuje się świetnie, jest czuły i opiekuńczy. Pozdrawiam Was serdecznieagata (moderator emamy, chwilowo zajęta sprawami domowymi), oraz jej cała rodzina.
Obserwuj wątek
    • Gość: Muchgrab Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 15.03.02, 19:28
      Gratulacje !!! Chcialam sie Ciebie wypytac o szpital, ale tak szybko zalatwilas sprawe, ze juz chyba nie mam pytan :)Pozdrawiam całą RodzinkęGoska
    • Gość: Słoneczko Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 15.03.02, 19:46
      Agatko!Gratuluję córci ;-) ucałuj ją od nas, szczególnie od Karinki.Napisz w chwili wolnego czasu jak oceniasz szpital, jak wrażenia i czy rodziłaś z dr. Hadasem?Buziaki dla WasMadzia z rodzinką
      • Gość: wioleta Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 17.03.02, 10:24
        Agatko kochana gratulacje gratulacje :lol: :lol: :lol: :lol: i buziaki gorące dla Jagódki :-)Zwłaszcza od Krzysiunia naszego. :love: :love: :love: :love:pozdr.:love:wioletaSłoneczko co to za lekarz ?
      • Gość: Agata Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 17.03.02, 12:32
        Madziunie rodziłam a Hadasem, gdyż akurat wyjechał na weekend (cóż, im też się coś należy od życia). Nie spodziewaliśmy się rozwiązania dwa tygodnie przed terminem, on też nie. W czwartek powiedział mi, że jeszcze poczekam trochę. Ale ja wiedziałam, że akcja porodowa (zwłaszcza kolejna) może nastąpić bez wcześniejszych oznak, więc nie mam do niego pretensji o to. Odwiedzał mnie codziennie w szpitalu, bo akurat miał dyżury od poniedziałku do czwartku, kiedy leżałam. Mój poród odbierała położna Agnieszka Bebel (świetna, mocna, zdedydowana kobieta) oraz lekarz Maciej Pawlina (z dyżuru). Wszystko poszło jak z płatka, jestem bardzo zadowolona z nich obojga. Myślałam o znieczuleniu, ale oczywiście nie było o tym mowy, gdyż wszystko poszło bardzo szybko. Mój drugi poród odbył się zupełnie inaczej, niż pierwszy (bez oksytocyny, zo i vacuum), z czego jestem niezmiernie zadowolona i dumna. Już wątpiłam, czy mogę "własnoręcznie" urodzić dziecko, a tu proszę.Szpital oceniam bardzo dobrze. Po porodzie leżałam w sali czteroosobowej z dwoma kobitkami, było bardzo miło. Ale oczywiście wyposażenie bardzo biedne, jedna maleńka szafka i do bardzo skrzypiąca. Naprawdę nie było gdzie się podziać z rzeczami. Po piewrszej dobie przeniosłam się do osobnego pokoju, w którym był większy luksus niż w Damianie, tylko nie miał łazienki. Cena - 140 zł za dobę.Jedyna rzecz, do której mogłabym się przyczepić, to niezliczona ilość perosnelu, który nawiedzał mnie w pokoju, od każdej głupotki osobni ludzie (noworodki, położnictwo, sprzątaczki, kuchnia, i mam wrażenie, że jeszcze wiele innych specjalizacji. Wiele z tych osób zachowywało się dość głośno w pokojach (mnie to trochę przeszkadzało, może byłam przewrażliwiona na punkcie snu dziecka, nie wiem). No i pory, w jakich odbywały się różne czynności też nieco dziwne (dlaczego sprzątanie musi być przed 7.00 rano???).Ale poza tym, super opieka, wyczerpująca informacja na temat stanu dziecka, zwłaszcza bezpośrednio po porodzie. Jagódka musiała być 3 godziny w inkubatorze z powodu niskiej ciepło ty ciałka, pani neonatolog wszystko wyczerpująco nam wyjaśniła. Wiele badań i obserwacji w trakcie pobytu, mała miała nieco podwyższony wskaźnik białka we krwi, więc zatrzymali nas 3 dni dłużej. Nie było to miłe, ale lepiej, że tak poważnie podchodzą, że chcą obserwować dziecko, czy nic złego się nie dzieje. Tak więc nie sprawdziły się żadne czarne przepowiednie na temat szpitala, jestem z tego wyboru bardzo zadowolona.Przepraszam za tak długi post, ale chciałam Ci Madziu wyczerpując odpowiedzieć.Pozdrawiamagata
      • Gość: Słoneczko Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 17.03.02, 17:04
        Agatko,dzięki za relację, fajnie, że jesteś zadowolona ze szpitala ;-)Wioleto, to lekarz który prowadził i odbierał mój poród, Agatki też, dlatego ją o niego zapytałam.Madzia
        • Gość: Agata Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 17.03.02, 17:51
          Uścislając: mój pierwszy poród odbierał Hadas.
        • Gość: wioleta Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 19.03.02, 11:09
          A teraz powiem Wam dlaczego pytałam :-)Pytałam ponieważ Dr. Hadas to znajomy mojego męża. Od męża słyszałam, ze to bardzo miły człowiek i chciałam również poznać opinię ze strony pacjętki bo myślę,zę jeżeli kiedyś zdecydujemy się na trzecie dzieciątko to właśnie jego poproszę o prowadzenie ciąży.pozdrawiamwioleta
          • Gość: Słoneczko Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 19.03.02, 17:02
            Wg mnie dr Hadas to nie tylko miły człowiek ale też wspaniały specjalista! Ja jako jego pacjentka podczas ciąży ufałam mu w pełni. On odbierał mój poród i to on zdecydował (po 8 godzinach naturalnego porodu) o cc, zrobił mi malutkie nacięcie, które już teraz po 3,5 miesiąca jest prawie niewidoczne.I wiem, że decydując się na kolejnego dzidziusia będę chciała, aby to właśnie dr Hadas prowadził moją ciążę.Madzia
    • Gość: Monika_A/P. Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 15.03.02, 19:49
      Szczęścia i jeszcze raz szczęścia życzymy :bic:Monika A/P. + Stachu
    • Gość: ttt Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 15.03.02, 20:27
      Gratuluję!!!:)Ja zostałam szcęśliwą mamą Kubusia dzień przed narodzinami twojej Jagódki. Tym bardziej radośnie witam na tym świecie Twoja córcię- urodziła sie w dzień urodzin Taty mojego synka.Serdeczne ucałowania zwłaszcza od kawalera dla panienki. :love:Misiek :hap: z Kubusiem :bounce:
    • Gość: lidka Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 15.03.02, 21:11
      :bic: :bic: :bic:Witamy Maleństwo na świecie!!!!Bądź zdrowa i rośnij w oczach.Lidka z Grochem
    • Gość: tygrys Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 15.03.02, 21:21
      Jagódko maleństwo,baaardzo się cieszymy, że jesteś z nami :). Życzymu dużo uśmiechu na buźce.Kasia B. z Michasiem
    • Gość: Patyk Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 15.03.02, 21:57
      :love: GRATULUJEMY Serdecznie Rodzicom :love::bounce: a Jagodke WITAMY na swiecie :bounce: Patyki dwa :)
      • Gość: MamaMarceli Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 28.03.02, 17:08
        witamy na świecie następną małą damę!
    • Gość: Gosia26 Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 01:43
      GGGGGRRRRRRRAAAAAAAAAAAATTTTTTUUUUUUULLLLLLLLAAAAAAAACCCCCCCCJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Widze agato ze poszlas po rozum do glowy i nie kombinowalas przez 16 rodzin. Tak jak Anja ;)I niech bedzie nas wiecej- KROTKI POROD TWOIM WKLADEM W REFORME ZDROWIA ;)
      • Gość: Gosia26 Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 01:44
        Składam konsrtuktywna samokrytyke za rozciagniecie ramek....
    • Gość: EmA Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 08:26
      :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: Alex wita Jagódkę bardzo cieplutko tym bardziej że sam przywitał ten świat w szpitalu na Madalińskiego.Wszystkiego co najpiękniejsze Jagódko !!!!!!!!!Alex i Edyta /która oczywiście dołącza się do życzeń/
    • Gość:  Dorka Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 09:24
      Agato,ciepłe życzenia dla waszej rodziny. Niech Jagódka kraśnieje z dnia na dzień.Dorka m. Eleonory i Merceliny
    • Gość: Ania_Rokicinska Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 10:55
      :hello: Dzień dobry Jagódko! Cieszymy się, że jesteś z nami :-)Gratulacje i życzenia wszystkiego naj, naj, naj dla całej RodzinkiAnia z Emilką (5 miesięcy)
    • Gość: PAULA Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 11:15
      GRATULACJE!!!!!!Mała śliczna dziewczynka to dar prosto z nieba,I takiego prezentu każdemu potrzeba.Bo córeczka taka to skarb jest malutki,Co jak promień słońca rozprasza twe smutki.pozdrawiam paula
    • Gość: Kasia_M Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 12:58
      Agatko mam nadzieję że tak dobrze rozpoczęta znajomość z Jagódką będzie ci przynosiła same radoścismile))))dużo zdrówka, cierpliwości i ...spokojnego snu dla mamy :)))Kasia_M która z przyjemnością Cię zastępuje na emamie :)))
    • Gość: ingroz Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 15:26
      Gratulacje z powodu "teleekspressowego" porodu :) !Wszystkiego najlepszego dla Jagódki i jej mamusi od Kasi R z wierzgającą Luizą na kolanach, która szarpie energicznie za kabel od klawiatury i zaraz mnie odłączy!!!!!
    • Gość: Beata32 Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 21:47
      Gratuluję.Niech Jagódka duża rośnie.Beata z Maciusiem (1 rok), ciocia urodzonej 8.03 Aneczki
    • Gość: bunia Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 16.03.02, 22:58
      Moja Ania w sobotę (9.03) skończyła roczek... :spookie: Życzymy rok młodszej Jagódce samych radosnych chwil :lol: u boku swej rodzinki.bunia z roczną Aneczką
    • Gość: kadyga Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 17.03.02, 16:02
      AGATA, GRATULUJĘ !!!Niech się wspaniale chowa i przynosi Wam wiele radości. PozdrawiamKatarzyna mama Franka
    • Gość: mysia Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 17.03.02, 18:05
      Moje serdeczne gratulacje,życzę wszystkiego naj,naj,naj...Pozdrowienia Dorota
    • Gość: Mela Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 18.03.02, 07:49
      Agatko!Moje gratulacje :love: :love: :love: Ucałuj maleństwo w słodkie stópki - i napisz jak wyglada??? Wszystkiego najpelszego dla całej Waszej rodziny. :hello:Mela
    • Gość: AnetaDr Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 18.03.02, 08:19
      Jagódko! Witaj wśród całej gromady edzieciaków. Cieszymy się, że już jesteś z nami. A rodzicom serdecznie gratulujemy.PozdrawiamAneta
    • Gość: Honda Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 18.03.02, 08:24
      Agatożyczymy z Bartkiem dużo zdrówka, radości, uśmiechów na Waszych buźkach i samych słonecznych dniEliza i Bartek
    • Gość: giera Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 18.03.02, 09:09
      Witam i pozdrawiam serdecznie, nich duża rośnie!!!
    • Gość: tyska2 Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 18.03.02, 09:22
      :bic:Agatko graaaaaatulacje :-)Niech się zdrowo chowa, rośnie duża i piękna. No i mądra, jak Mama.Pozdrawiam Was najserdeczniejTyska
    • Gość: Alka Re: Powitajcie Jagódkę IP: *.* 18.03.02, 10:12
      Gratulacje! Wszystkiego co naj... dla Ciebie, Jagódki i oczywiście reszty szczęśliwej rodzinki! Cieszę się razem z Tobą!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka