Dodaj do ulubionych

przeprowadzka

IP: *.* 17.06.02, 12:05
mam nadzieję, że nie zapeszę pisząc ten post...czyli jesli "dobrze pójdzie" to za kilka miesięcy przeprowadzimy sie do swojego nowego domu. I tu mam pytanie jak przygotować dwulatka do nowej sytuacji? Bo przecież nie bedzie to dla niego takie oczywiste że teraz to jest jego domek. Dodam tylko że dom budujemy" na działce, na którą jeździmy w każdej wolnej chwili i Marcinkowi owszem podoba sie tam i lubi tam jeździć ale bedąc juz tam często mówi, że chce do domku.czyli wszedzie dobrze ale w domu najlepiej - juz się martwię jak maluch to zniesie.Sporo emam ma już za sobą przeprowadzki "na swoje" dlatego napiszcie jak wasze dzieci przyzwyczajały się do nowej sytuacji? agarad
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: przeprowadzka IP: *.* 17.06.02, 14:46
      Przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania trzy miesiące temu. Chłopcy mieli wówczas 14 miesięcy, ale już doskonale orienowali się, że to nie jest ich dom. Przyzwyczaili się jednak dość szybko, o ile dobrze pamiętam przez pierwsze dwa dni byli niespokojni i gorzej spali w nocy. Nie robiliśmy nic szczególnego, żeby ich przygotować do przeprowadzki. Bardzo często wyjeżdżamy z nimi i są przyzwyczajeni do zmian otoczenia.Ostatnio byliśmy z nimi w starym mieszkaniu - zupełnie nie wiedzieli, że tam kiedyś mieszkali, nic nie rozpoznawali.PozdrawiamMadzia
    • pawelgol1990 [...] 03.01.21, 13:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • malia Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:22
        myślisz, że przeprowadzą tego , dwudziestoletniego już, Marcinka bezboleśnie?
      • magdallenac [...] 03.01.21, 13:23
        • turzyca [...] 03.01.21, 13:29
        • malia Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:30
          Byłam w tym roku nad morzem, fale wyrzuciły na brzeg poduszkę, może to była twoja? Ta, którą zagubiła firma od przeprowadzek międzynarodowych?
          • magdallenac Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:34
            Jeśli była miała białą poszewkę z ręcznie wyszywaną koronką to tak, moja! Ostatnia z kompletu po prababci. Aż mi się łza w oku zakręciła...nie widziałaś przypadkiem koca w czerwono czarną kratę z frędzlami? I jakie to było morze? Może więcej mojego dobytku znajduje się gdzieś tam na brzegu?
            • malia Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:41
              Ja cię wtedy jeszcze nie kojarzyłam z forum, wielka szkoda. Miała wyhaftowane kwiatki i napis - prababcia mgdallenkic. Wszystko to wina tej firmy!
              • magdallenac Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:53
                To dokładnie ta poduszkasad
        • odnawialna Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:37
          też nie polecam, nie chcieli spakować mojego bidetu twierdząc, że moczone śledzie nie wchodzą w zakres ich usług sad
          • malia Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:44
            Nie mogłaś wyjąć śledzi na czas przeprowadzki?
        • mikams75 Re: przeprowadzka 03.01.21, 14:04
          big_grin
    • palacinka2020 Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:30
      Normalnie, przyjechalismy w nowe miejsce i powiedzielismy, ze teraz to jest dom. Ze starego domu zabralismy lozeczko
      • pani_tau Re: przeprowadzka 03.01.21, 13:57
        Marcinek lada moment będzie miał własne dzieci to akurat ta rada będzie jak znalazł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka