iloiza 29.11.06, 18:30 Witam dziś dowiedziałam się, że moja córeczka na jasełce w przedszkolu bedzie przebrana za Maryję Prosze pomóżcie ,moze macie jakies pomysły na taki strój. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta76 Re: strój Maryi 29.11.06, 18:37 w zeszłym roku w przedszkolu,dziewczynka miała na sobie białe rajstopy i białą bluzkę z długim rękawem.Na to jakaś niebieska narzutka jasna ze śliskiego materiału przwiązana sznurkiem..Na głowe pielucha tetrowa,przewiązana wokół głowy sznurkiem.Tak głowę miał przyzdobioną również Józef,czyli w tej roli mój Młody. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: strój Maryi 29.11.06, 19:54 hej moja cora 4 lata temu byla w przedszkolu Maryja.Zalozylam jej przescieradlo, zalozylam na glowe, przelozylam przez jedno ramie, zszylam aby sie trzymalo, wygladala super, wszystkie nauczycielki byly w podziwie.Przescieradlo takie bladziutkie niebieskie, cos turkusowe, sama nie wiem jak okreslic ten kolor. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: strój Maryi 29.11.06, 20:11 u mnie w podstawówce to zawsze był zaszczyt największy oto ściagawka: www.matulewicz.kielce.opoka.org.pl/Maryja_1.jpg w połaczeniu z instrukcjami powyżej (prześcieradło upinane) zadziałasz bez pudła Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: strój Maryi 29.11.06, 20:31 O kurcze miałam zadać właśnie takie pytanie. Moja córcia będzie odgrywać rolę Maryji w przedszkolnych jasełkach. Oczywiście problem z ubraniem. Pani powiedziała, że musi być białe nakrycie głowy i niebieska sukienka. Narazie pomysłu nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
iloiza Re: strój Maryi 30.11.06, 16:13 dziekuje , na pewno skorzystam z propozycji Odpowiedz Link Zgłoś