Dodaj do ulubionych

Trzeci sutek

IP: *.* 04.08.02, 12:40
Karmię właśnie piersią, mała ma 5 tygodni, a u mnie wykryli trzeci sutek pod pachą. Lekarka powiedziała mi że póki karmię, to nic nie można z tym zrobić a potem to można usunąć. A może któraś z was też miała? Pozdrawiam-Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: MartaSanchez Re: Trzeci sutek IP: *.* 05.08.02, 04:01
      Ja "od zawsze" mialam 4! 2 dodatkowe wygladaja jak u malego dziecka :) W wielku 15 lat przebadali mnie i stwierdzili, ze jak juz skoncze dojrzewac, to beda mogli je usunac... Czas mijal, ja dojrzalam, zaszlam w ciaze, urodzilam 3 tyg temu Emilke, a moje 2 brobaweczki nadal mam :) Balam sie w ciazy, ze "urosna", ale sa nadal male jak u dzieciaczka, moze tylko na kolorze przyciemnialy. Co smieszniejsze, jak karmie mala, to nawet kila kropelek mleczka mi z nich kapnie, ale co tam :) Juz postanowilam nic z nimi nie robic. A niech sobie beda. A tak na marginesie to moja babcia, mama mamy ma 1 dodatkowego :) Emilke poogladalam z kazdej strony i ma tylko 2 guziczki ;) Pozdrawiam serdecznieMarta
    • Gość: MARtula_m_Maksa Re: Trzeci sutek IP: *.* 05.08.02, 09:18
      Ja też mam jeden dodatkowy (nie pod pachą jak u Ciebie, ale pod lewym "prawdziwym"). Mam go do dzisiaj, choć w ciąży bardzo mi dokuczał (powiększał się i bolał) i nawet pewna pani chirurg miała zapędy, aby mi go usunąć. Straszyła, że jak zacznę karmić to mi urośnie, porobią się zastoje, zwapnieje i nie wiem co tam jeszcze. Ale ja się nie dałam ;) . Po urodzeniu Maksia parę razy pojawiło się w nim mleczko, położna powiedziała, aby go nie ruszać a nie będzie sprawiał kłopotów. No i nie sprawiał. W czasie ciąży myślałam, że po ciąży i karmieniu go usunę, ale teraz mi się odechciało. Póki karmisz nic z nim raczej nie możesz zrobić, a potem - to już tylko od Ciebie zależy. Mi nie przeszkadza. Mam nawet wrażenie, że jest mniejszy niż przed ciążą.MARtula
    • Gość: danuska Re: Trzeci sutek IP: *.* 05.08.02, 12:55
      U mnie trzeci sutek jest pod lewa piersia. Jest on bardzo maly. Pewnie bym go nie zauwazyla ale kiedys gdzies przeczytalam ze kazda kobieta ma trzy...Danuska
      • Gość: Paka Re: Trzeci sutek IP: *.* 05.08.02, 23:19
        Jak to każda kobieta ma??? Gdzie to przeczytałaś? Czy to miał być żart?, bo zgłupiałam do reszty...Pozdrawiam serdecznie.Paka
    • Gość: oSka Re: Trzeci sutek IP: *.* 05.08.02, 13:44
      Cześć!Ja mam. Trochę w innym miejscy, bo niżej, na żebrach, dokładnie w jednej lini z "oryginalną" brodawką. Nic z tym nie robię, bo lekarz powiedział, że jak ona mnie nie boli, nie zmienia się, to po co ruszać?KIKA
    • Gość: komaja Re: Trzeci sutek IP: *.* 05.08.02, 21:53
      :hello: Słuchajcie , jak wyglada taki sutek skoro wcześniej nie wiedziałyście że go macie,obejrzałam się cała ale nic nie znalazłam ,ciekawa :ouch: jestem bardzo .Pozdrawiam Magda
      • Gość: MARtula_m_Maksa Re: Trzeci sutek IP: *.* 06.08.02, 09:50
        matjak napisała/ł:Słuchajcie , jak wyglada taki sutek skoro wcześniej nie wiedziałyście że go macie,obejrzałam się cała ale nic nie znalazłam.Kto nie wiedział? Ja wiedziałam... A dowiedziałam się u dermatologa do którego się wybrałam mając kilkanaście lat i sądząc, że jest to jakiś rodzaj pieprzyka. I wtedy dowiedziałam się, że każdy ma tzw. linię mleczną na której potencjalnie mogą się znajdować dodatkowe sutki i jest to rodzaj atawizmu, podobnie jak zęby ósemki (które nie wszyscy mają), czy owłosienie na ciele (to mają niestety chyba wszyscy.MARtula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka