Dodaj do ulubionych

wielki słownik emam

IP: *.* 02.03.03, 00:40
Zdaję sobie sprawę, że rozpoczynany przeze mnie wątek będzie wredny, ale... Po prostu same zobaczcieOd razu mówię, że nie wszystkie tłumaczenia są moje, ale autorów nie zdradzępoczół - poczuł czołemprzeczkole - przeczenie kołubłachy - odmiana blachypotrzebóję - potrzebuję, ale się bojęswuj - jak jest e-mama to może być s-wuj, swój człek taki wuj!jakiesz - jakież to sztraaaszneIle płacicie swoim nianią - ile płacicie swoim ludziom, czy przyjmują zapłatęnianią (pewnie młoda i ładna)nietylko - coś jak motylek, tylko inaczejpojedyńcze - od dyniKlijenta - kij na klientaochydny - och, ale ohydztwo!sprzedarzy - sprzed jakiegoś czasu, ktoś kogoś czymś darzy wójka - dwójka wujków wachadło - coś do wąchania, ale bez polskich literekpozmysdły - pomysły zmyślonetoważyszyć - życzyć sobie towartależ - ależ ładny talerz | skrót do tutaj leżucharatać - ucha, rosyjska zupa rybna podawana na ratysprubóję - coś wyśrubujęDobżę - dobrze, że (promocja - dwa wyrazy w jednym)biodruweczki - biedroneczki, są w kropeczki i to chwalą sobiecurcia - cud nie córka!dopuki - puk, pukhusteczek - teczki hurysżądzić - jedni żądlą, inni rządząwziąść - tylko wziąć i siąśćdwuch - dwa razy uchabulów - bulajów?rzadnego - konia z rzędem jednegoalkochol - kocham Alka bez pamięcirechabilitacja - stopień naukowy w kabareciecharować - ciężko chorować na gruźlicęniepochamowany - człowiek obracający się wyłącznie w dobrym towarzystwieżeczy - że trzy (zapis fonetyczny)obiecuję, że resztę dopiszę. A może i Wy włączycie się do zabawy :)pozdrawiamsammy
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 00:45
      sammy, jak moglas emamom wytknac ich nieomylnosc?YennaM, ktora dzis na edziecku sie szczeŻyła po porostu :)szczeży - (je) szcze ży (wa) ;) niezlink(cz)owana ;)
      • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 00:52
        YennaM_anonimowo napisała/ł:> sammy, jak moglas emamom wytknac ich nieomylnosc?> Ja proponuję ją zlinczować, i to bez bawienia się w żadne długie wątki z wyciagniem grzechów prababek i rzucaniem kląstw na prawnuki, ale z marszu. Ile to jest tłum, troje ? To niech jeszcze jedna nocna e-mama się pokaże i utopimy czarownicę po staroinkwizytorsku, a co !
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 00:53
      Do tej pory uważałam, że spotykamy się tu po to, żeby chociaż przez chwilę oderwać się od obowiązków i znaleźć zrozumienie. Jeden wątek wygasa to zaraz pojawia się drugi, nietolerancja, brak zrozumienia. Kiedy mam problem i zwracam się z tym do was, to nie będę sięgać do słownika bo emocje mi na to nie pozwalają. Czy naprawdę sammy nie mogłaś się powstrzymać? O co ci chodzi? Jestesmy tu po to żeby sobie pomagac, a nie wytykac błędy i osmieszać każde niewinne potknięcie. Nie potrafisz zrozumieć, że czasami emocje biora górę i wtedy forma nie jest ważna. To nie szkoła żeby osmieszać innych.Ciekawe czy znowu użyjesz swoich mozliwości i usuniesz niewygodny dla ciebie wątek?
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam do nieanonimowego iksiksiksa :) IP: *.* 02.03.03, 00:56
        szanowny xxxzdecydowalam sie napisac zupelnie anonimowo, bo wiem, jakie to popularne na tym forum :)wiesz, taksobie mysle, ze sammy podajac nowe propozycje ortograficzne nie podala ich bibliografii ;)sammy, takie cos w swiecie naukowym okrzyknieto by plagiatem ;)Ty plagatorko jedna ;)Anonimowa YennaMsammy, Ty sie jeszcze doigrasz, mowie ci, zlinkują Cie jak nic ;) Moze sie jeszcze w ulubionch znajdziesz ;)
      • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 00:56
        YES YES !!!! MAMY JUŻ GŁÓWNEGO INKWIZYTORA ! To teraz XXX ty bedziesz koordynować robotę, a ja idę rozgrzewać szczypce. Yenn może posplatać sznurki.Bedzie pławienie czarownicy, będzie pławienie czarownicy, hurra !
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 01:01
          no to ide po te sznurki...sznurufki ;)powiąrze je w sópły :) a co mi tam ;)
          • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 01:03
            No ! A juz myslałam, że stoisz po stronie czarownicy i będę musiała nie wiadomo ile czekać na trzeciego inkwizytora. A boh only trojcu liubit :lol: (w międzyczasie nagrzałam jeszcze szpikulec)Tylko gdzie ta Sammy, przestraszyła się czy co ? Przecież to dla jej dobra, takie wypędzanie diabła.
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 01:08
            sznurufki - sznur... ufff... ki ;) diabel mi to kazal robic ;)
            • Gość: guest Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 01:11
              sammy,zara spławiona będziesz i zlinkowanaobaczysz ;)
            • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:15
              YennaM_anonimowo napisała/ł:> sznurufki - sznur... ufff... ki ;) diabel mi to kazal robic ;)Nie diabeł, tylko ja w imieniu Wielkiego Koordynatora Inkwizycyjnego XXX, który mając taką fuchę ważną nie będzie z byle fizycznym gadać. Ty to i tak masz intelektualną robotę, bo przy LINKACH (zobacz, jakie ładne słowo, ani U, ani Ż, ani H...), a ja to tylko wsadzić, wyjąć, przypiec i abarot. Cofam się w rozowju, no, ale czego się nie robi dla czystości forum.
              • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:22
                Nie bardzo rozumiem co was tak śmieszy. Przecież nie musicie czytać postów skoro wam ich forma nie odpowiada. Widzę, że purytka sammy znalazła dzielne obrończynie. Trochę kultury.
                • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:26
                  xxx napisała/ł:> Nie bardzo rozumiem co was tak śmieszy. Przecież nie musicie czytać postów skoro wam ich forma nie odpowiada. Widzę, że purytka sammy znalazła dzielne obrończynie. Trochę kultury.O tak, duzo Kultury. Caly Pałac przyniesiemy :) z Kulturą :)A jakze! :)Gdzie te linki! Saaaaaammy! wylaz ;)
                • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:27
                  Ej, XXX, jak nie chcesz nadzorować, tylko przypiekać, to powiedz, a nie tu nam od obrończyń wrzucasz. A czytać będziemy, bo jak są literki, to trzeba czytać, takie uzależnienie.
                  • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:29
                    xxx, a co? akapity mamy czytac?
                  • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:29
                    Widzę, że wam bardzo do śmiechu. Literki rzeczywiście są po to by je czytać, ale język jest po to żeby go powściągać.
                    • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:31
                      xxx napisała/ł:> Widzę, że wam bardzo do śmiechu. Literki rzeczywiście są po to by je czytać, ale język jest po to żeby go powściągać.W sensie, buzia w ciup, rączki w małdrzyk ? Z buzią jeszcze się zgodzę, ale czym ja będę szczypce trzymać i szpikulec, mając ręce na podołku ?
                    • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 01:32
                      Przywiazalam jezyk do tubisia mojego dziecka..i ciągnie nieszczęsny po...pościąga ;)
                    • Gość: akacha Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 17:16
                      ja znam jeszcze parę zastosowań języka, zupełnie, zupełnie innych ;)pokazywać go :)co niniejszym czynię z jawnym upodobaniem tongue_outakacha
                • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 15:42
                  xxx napisała/ł:> Widzę, że purytka sammy znalazła dzielne obrończynie. czy purytka pochodzi od purków?a może chodziło o pyrytkę od pyrków?o może o perytkę od peryskopu?albo puretkę od peruki?prytkę?pretkę?fretkę?frytkę?furiatkę?wariatkę?xxx jakim prawem nazywasz sammy wariatką? czy to się nie kłóci z netykietą?
                  • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 15:44
                    Aluc napisała/ł:> xxx napisała/ł:> > Widzę, że purytka sammy znalazła dzielne obrończynie. > > czy purytka pochodzi od purków?> a może chodziło o pyrytkę od pyrków?> o może o perytkę od peryskopu?> albo puretkę od peruki?> prytkę?> pretkę?> fretkę?> frytkę?> furiatkę?> wariatkę?> > xxx jakim prawem nazywasz sammy wariatką? czy to się nie kłóci z netykietą?zapomniałam się dopisać na końcu Aluc :hello: obrończynia
                    • Gość: Ika Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 15:53
                      Aluc napisała/ł:> Aluc :hello: obrończynia"Obrończynia"!!! :lol: :lol: :lol: No nieeeee, jesteście bosssssskie! :lol: :lol: :lol:
                      • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań IP: *.* 02.03.03, 16:35
                        Wszystkim zainteresowanym oświadczam, że dyskusja jak najbardziej w satysfakcjonującym mie kierunku idzie. Ale coś chyba niedzielny obiadek sił was pozbawił, bo posty krótkie i chwilami niemrawe.Od razu widać kto nie opuści żadnej okazji, żeby "nieprawomyslnie" myślącym wytknąć nawet brak jednej literki. Mam nadzieję, że odezwie sie jeszcze ktoś kto stawi wam czoła.Jak najbardziej anonimowy anonim
                  • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań - do Aluc IP: *.* 02.03.03, 16:29
                    A wktórym to miejscu słowo "wariatka" w stosunku do sammy padło?
                    • Gość: guest Re: wielki słownik emam - o podziale zadań - do Aluc IP: *.* 02.03.03, 20:08
                      :lol: :lol: :lol:ktoś poda łaskawie definicję słownikową wyrażenia "konwencja" :grin:Aluc :hello: niesłownikowa
                      • Gość: żona Re: wielki słownik emam - o podziale zadań - do Aluc- definicja IP: *.* 02.03.03, 20:18
                        Bardzo proszę:1. utrwalony w praktyce literackiej, artystycznej itp. zespół norm okreslających charakter poszczególnych składników dzieła oraz sposób ich zorganizowania w większe całości; maniera, umowność."Słownik współczesnego języka polskiego" definicję konwecji jako umowy międzynarodowej i jako normy towarzyskiej opuściłam.danka
                      • Gość: Ika Re: wielki słownik emam - o podziale zadań - do Aluc IP: *.* 02.03.03, 20:46
                        Hue, hue... tak mi się ta konwencja skojarzyła z koncepcją i zdarzeniem z mojego dzieciństwa... Kiedy to jeszcze pod stół na stojąco wchodziłam... Oglądałam kiedyś jakąś gadającą głowę w telewizorni i głowa mądrzyła się chyba, że ma jakąś genialną koncepcję. Zapytałam matkę co to jest koncepcja, ta wytłumaczyła mi, zgodnie z wiekiem moim, prosto i rzeczowo, że koncepcja to po prostu pomysł.Pomyślałam chwilę i oznajmiłam: "Tabletki antypomysłowe, też coś...!" - i wyszłam z pokoju pełna pogardy dla dziwactw świata dorosłych :lol:
                    • Gość: Rosa* Re: wielki słownik emam - o podziale zadań - do Aluc IP: *.* 03.03.03, 14:08
                      Ok. Wycofuję mój wczorajszy kometarz na czacie dotyczący watku Sammy. dziś przeczytalam dokładnie i jestem pod wrażeniem.Nadal ortograficznaRosaps. A co ten XXX tak ucichł?
        • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 12:03
          Ja tam wolę Żelazną Dziewicę...Mogie? mogie? Gosia, wiedźma w 10 wcieleniu!
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 12:27
            Gosiu, zelazna dziewica = czekoladowa Lady, ;)egro: jakas warzywna Marzanna? ;)bo nie kumamkumać - kum kumowi o kumie kum-kum ;)
            • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 12:42
              Yennuś (anonimowa zresztą :lol:) a może by tak koło do łamania? Każdą kosteczkę...mmmm, po kolei...:lol: Albo ze skóry poobdzierać? :crazy: Albo na pal nadziać, jak tego tam Azję...;) A warzywnej Marzanny to ja też nie kumam teraz, bo dawno to miałam na skrzynce! Ale było super i moje wyrzuty sumienia musiały obejść się smakiem - nie było co zżerać! :lol: :lol: :lol: Ja wiem swoje - czekolada to waŻywo!!! :bounce:ważywo - od wagi - bo waga Żyje, bo od ważywa się nie tyje, bo się je waży...:crazy: :lol: :lol: :lol: :lol: :crazy: tiaaa...Gosia, wiedźma z 10 wcielenia :sol:
              • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 12:57
                mama Ani i Krzysia napisała/ł:> Yennuś (anonimowa zresztą :lol:) a może by tak koło do łamania? Każdą kosteczkę...mmmm, po kolei...:lol: Albo ze skóry poobdzierać? :crazy: Albo na pal nadziać, jak tego tam Azję...;) > Gosiu, Ty to finezyjna jesteś, albo Cię w poprzednich wcieleniach artyści inkwizytorowali, albo masz talent wrodzony. To może przejmiesz przewodnictwo tego sabatu po XXX, bo ono tylko gadać potrafi, a nic funkcji kierowniczych pełnić nie potrafi i w końcu jeszcze nam lincz na Sammy nie wyjdzie...
                • Gość: guest Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 13:01
                  Mika_P napisała/ł:> mama Ani i Krzysia napisała/ł:> > Yennuś (anonimowa zresztą :lol:) a może by tak koło do łamania? Każdą kosteczkę...mmmm, po kolei...:lol: Albo ze skóry poobdzierać? :crazy: Albo na pal nadziać, jak tego tam Azję...;) > > > > Gosiu, Ty to finezyjna jesteś, albo Cię w poprzednich wcieleniach artyści inkwizytorowali, albo masz talent wrodzony. To może przejmiesz przewodnictwo tego sabatu po XXX, bo ono tylko gadać potrafi, a nic funkcji kierowniczych pełnić nie potrafi i w końcu jeszcze nam lincz na Sammy nie wyjdzie...mjud na me serce :)co za finezja, jaki kónszt :)pendzem drewienek do ognia dołorzyć :)
                • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 13:08
                  Tiaaa, przeca pisałam, żem po 10 wcieleniach...;) Jak myślisz, jaką śmierciom (to do śmierdzi..., choć nie wiem co ma piernik do wiatraka! :lol:) ginęłam? Doświadczenie mam, to słóżem (stróż słóży...:lol:) swojom wiedzom. :lol: Mogie kierownikować. :crazy: Gosia po 10 wcieleniach :sol: wiedźmowatości
                  • Gość: guest Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 13:09
                    Gosia, to jósz nie hcesz z promocji kożystać? ;)
                    • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 13:15
                      Hcem, hcem!!! (a to od czego? :bounce:) Podaj listę artykółuw!
                      • Gość: guest Re: wielki słownik emam - yes yes ! IP: *.* 02.03.03, 13:21
                        nowe promocje, kliknąć
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 01:32
        Jak dobrze...:)"Słownik emam" :)...bo ja nie mam..:(czarownice...zgubne lice...(alistki) ;)czekolada?...nie wypada...inne zdanie?... nie zostanie...(skasowane)?...co zostanie? (?)...Kto zostanie?ano...Małysz...zawsze zrobi jakiś...skok...oby...Naprzód ...a nie... w bok...;)
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:25
      jestescie jak pudelko czekoladek..... :)F.G.
      • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - wątek czekoladowy IP: *.* 02.03.03, 01:29
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:31
        mirek napisała/ł:> jestescie jak pudelko czekoladek..... :)> > F.G.A....Czyli brązowe, lepkie, niezdrowe i bardzo tuczące. Jednym slowem bokiem wychodzimy przy diecie ;)
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:33
          Bokiem wychodzicie nie tylko przy diecie. Ale szkoda czasu na czcze dyskusje z wami.
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:35
            xxx napisała/ł:> Bokiem wychodzicie nie tylko przy diecie. Ale szkoda czasu na czcze dyskusje z wami.a co stoi na przeszkodzie, zeby zrobic se kolacje o 2 w nocy?czczo - stan, w ktorym nalezy siusiać rano do kubeczka ;)
        • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:37
          YennaM_anonimowo napisała/ł:> mirek napisała/ł:> > jestescie jak pudelko czekoladek..... :)> > > > F.G.> > A....> Czyli brązowe, lepkie, niezdrowe i bardzo tuczące. Jednym slowem bokiem wychodzimy przy diecie ;)Nie... czekaloda ma wiele zalet, ot, na przykład, podaję za restaurants.pl: "Tabliczka czekolady pokrywa w 20% dzienne zapotrzebowanie na magnez. Zawiera sporo wapnia, żelaza, fosforu i potasu, a także przeciwpróchniczy fluor"Nic, tylko tonami jeść ;)
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:42
            Mika_P napisała/ł:> Nie... czekaloda ma wiele zalet, ot, na przykład, podaję za restaurants.pl: "Tabliczka czekolady pokrywa w 20% dzienne zapotrzebowanie na magnez. Zawiera sporo wapnia, żelaza, fosforu i potasu, a także przeciwpróchniczy fluor"> Nic, tylko tonami jeść ;)panie kierowniku...to żelazo to w sensie "szczypce"? jak rozumiem?
            • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:47
              Ne ne ne, szczypce to będą w czarownicy, a ona nie jest jak czekolada. Jak czekolada to jest Inkwizycja, czyli my. Tylko nie pytaj, dlaczego, bo mi nadzienie już działa ;)
              • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:51
                Mika_P napisała/ł:> Ne ne ne, szczypce to będą w czarownicy, a ona nie jest jak czekolada. Jak czekolada to jest Inkwizycja, czyli my. Tylko nie pytaj, dlaczego, bo mi nadzienie już działa ;)taaaaa...bo czarownice sa jak cebula...maja warstwy.... ;)przekonamy sie?dawaj te szczypce ;)
                • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 01:57
                  /me powalona odkryciem Yenn wychodzi spod biurka w milczeniu i podaje szczypce. /me już się więcej nie odezwie, bo cóż można dodać ? Trzeba robić, a nie gadaćTylko gdzie ta czarownica ?
                  • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 02:15
                    krol-kobieta padl piorunem razonymiast w koronacyjne, bic w pogrzebu dzwony ;)**sammy, szukuj sie na najgorsze ;)**konia z grzywą (po co nam kolejny rząd? ;)) dla tego, kto zgadnie, skąd to ;)
                    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 02:25
                      YennaM_anonimowo napisała/ł:> sammy, szukuj sie na najgorsze ;)szukuj - opcja szykowania sie do kolejnych wyborow ;) Odpowiednik: szykuj sie kuc zelazo poki gorace. Patrz jeszcze w: rozpad koalicji, polowanie na czarownice*.w: "wielki slownik emam" pod red.sammy,eDziecko, salon
                    • Gość: eKachna Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:17
                      Pewnie "Balladyna" Słowackiego, nieprawdaż?
                      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:20
                        Bingo!Wygrala pani roczną premunerate wielkiego slownika emam pod red. sammy. Nagrode dodatkową - sokowirowke, wyslemy Pani ma maila ;)Gratuluje Kasiu :) Rzeczywiscie Balladyna :)
                        • Gość: Ika Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:26
                          Miał być koń z grzywą, a Ty ją tu sokowirówką zapychasz! :lol:
                          • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:29
                            hehe ;)mam jeszcze konika na biegunach gdzies na zapleczu ;)
                            • Gość: Ika Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:36
                              ...z drzewa...? Ten koń na biegunach...? "(...) zwykła zabawka, mała huśtawka, a rozkołysze rozbawi..." ;):hello:P.S. Wersja dla Niechlujnych_W_Pisowni_I_Na_Bakier_Z_Ortografią:"konik, z dżewa koń na biegónah, zwykła zabafka, mała chuśtafka, a roskołysze, rosbawi..." :lol:
                • Gość: Martenka Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 10:02
                  To OGRY MAJĄ WARSTWY czarownica nie jest ogrem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:48
                    To, ze ogry mają warstwy nie znaczy, że czarownice ich nie mają. Jak się taką wrzuci do wody, to pływa, bo między warstwami ma powietrze.BTW, proszę sie przyznać, kto tu się zima na cebulkę ubiera, to wyinkwizytorujemy przy okazji, w promocji.
                    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:54
                      Zaczyna to przypominac kolejny odcinek "Swin w kosmosie" ;)siostro, szczypczyki prosze ;)będziem drenować?czy drenczyć? ;)
                    • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:54
                      Ja, ja, ja!!! Ja się ubieram na cebulkę!! I co dostanę w promocji?? :lol:
                      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:57
                        promocyjnie dzis mamy madejowe łurzeczko :)pościelić?
                      • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 10:02
                        > Ja, ja, ja!!! Ja się ubieram na cebulkę!! Gosiu1, a iag monsz rosbjera ton cypulkie, to tysz płacie ;-) ?Sloślifa graphomanka :-)
                        • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do eBeaty IP: *.* 03.03.03, 12:09
                          Nie tylko płacie, ale i szloha, a czasem to i nie zdonży...:lol: :lol: :lol: :grin:Gosia, w 10-tym...;)
          • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do Miki IP: *.* 02.03.03, 12:07
            Iiiiii tam - to nie wiedziałaś, że czekolada to warzywo???? Nigdy nikt nie przysłał Ci takiej informacji z netu??? Z tego co pamiętam tam stało tak: robi się ją z ziaren kakaowca (roślina), mleko pochodzi od krowy, powstaje z siana (zioła!!!) i jeszcze coś więcej - suma sumarum: to roślina, warzywo bardzo zdrowe!!! :lol: :crazy: Jak ktoś ma cały taki tekst to proszę go tu przytoczyć! Gosia, wiedźma w 10 wcieleniu
            • Gość: dyziak Re: wielki słownik emam do Gosi1 IP: *.* 02.03.03, 12:54
              Wiedźmo Gosiu,dyć musiałaś jakąś lichą szkółkę czarownic zakóńczyć :lol: (złapać za kóniasmile )! Torz :) (tor, po którym puciąg sónie) krowa siana nie jada /no, może jakiś domorosły myśliwy (to od myśliciela, co to myśli) może ją nim wypchać/ Krowa jada trawę, siano jada kóń :) Czas mi kónczyć, coby kónia nie utuczyćdyziak :hello:
              • Gość: Ika Re: wielki słownik emam do Gosi1 IP: *.* 02.03.03, 13:00
                marlena napisała/ł:> Czas mi kónczyć, coby kónia nie utuczyć> > dyziak :hello:Znaczy Dyziak ma pańskie oko ;) :lol: :p
                • Gość: guest Re: wielki słownik emam do Gosi1 IP: *.* 02.03.03, 13:02
                  Ika mama Oskarka napisała/ł:> marlena napisała/ł:> > Czas mi kónczyć, coby kónia nie utuczyć> > > > dyziak :hello:> > Znaczy Dyziak ma pańskie oko ;) :lol: :pw rence czy w kieszeni?bo nie załapałam... ;)
              • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam do Marleny IP: *.* 02.03.03, 13:01
                marlena napisała/ł:>Torz :) (tor, po którym puciąg sónie) krowa siana nie jada /no, może jakiś domorosły myśliwy (to od myśliciela, co to myśli) może ją nim wypchać/ Krowa jada trawę, siano jada kóń :) > I dlatego posiadanie krowy jest ekonomiczniejsze niż posiadanie konia, bo krowę karmi się tylko przez 3/4 roku, gdy jest trawa, a konia całym rokiem, i do tego jeszcze tzeba się napracować przy suszeniu zielska.I dlatego bogata szlachta polska na koniach jeździła, a biedne chłopstwo twarożek z krowy robiło.- to rzekłam ja - MIka wielki agroznawca
                • Gość: guest Re: wielki słownik emam do Marleny IP: *.* 02.03.03, 13:04
                  Mika_P napisała/ł:> marlena napisała/ł:> >Torz :) (tor, po którym puciąg sónie) krowa siana nie jada /no, może jakiś domorosły myśliwy (to od myśliciela, co to myśli) może ją nim wypchać/ Krowa jada trawę, siano jada kóń :) > > > > I dlatego posiadanie krowy jest ekonomiczniejsze niż posiadanie konia, bo krowę karmi się tylko przez 3/4 roku, gdy jest trawa, a konia całym rokiem, i do tego jeszcze tzeba się napracować przy suszeniu zielska.> I dlatego bogata szlachta polska na koniach jeździła, a biedne chłopstwo twarożek z krowy robiło.> > - to rzekłam ja - MIka wielki agroznawcapoza tym z krowy sie ma porzytki ;)a sprubuj no konia wydoić...
                  • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do anonimowej Yenny IP: *.* 02.03.03, 13:12
                    Domowego? Próbowałam, wiele razy...;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :crazy:
                    • Gość: guest Re: wielki słownik emam do anonimowej Yenny IP: *.* 02.03.03, 19:46
                      gosia, ty świnko! torz to pornografiom tronci!!!!
                      • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do Kasiuni IP: *.* 02.03.03, 21:57
                        Nie tronci, nie tronci, ale jezd...:lol: :lol: :lol: (chyba od jezdni?). Ale na domowy urzytek...;) XXX szykuje jusz szczypce, takie czerwonaśne, gorrrrące...morze i dla mnie wystarczy? :lol: Bo ja wyłózdanie kocham sadyzm...:crazy: (od wykładanego na stuł dania...) :crazy: GosiaP.S. Nie wiem, może by pogotowie jakieś? :eek: Gorzej mi...a tu noc przede mną...:lol:
                • Gość: Ika Re: wielki słownik emam do Marleny IP: *.* 02.03.03, 13:04
                  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dziewczyny, ja przez was na spacer z Żuczkiem nie pójdę!! :lol: :lol: :lol: Nie dość, że się ubieram przy kompie na raty, podskakując i chichrając się skłony wyczyniam, to jeszcze obawiam się, że jak wyjdę to mi "wontek" skrzynkę zapcha! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Iść czy nie iść....??? :lol: :lol: :lol:
                  • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do Marleny IP: *.* 02.03.03, 13:10
                    ...oto jest pytanie! :lol:
              • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do Marlenki młodej mamusi cudnej wiedziemki :lol: IP: *.* 02.03.03, 13:03
                A nieprawda! Jam widziała, jako to pacholę, że babcia kruwke (od krewkiej krowy :crazy:) siankiem zimą wypychała, ups, tuczyła, ups, karmiła! :lol: :lol: A co do trafki (to od trafa, co nam się przytrafia :lol:), kturą (to od kultury, kturej nam się odmawia :lol:), to kónie tyrz (to od trzy, bo do trzech razy sztuka...:crazy:) jom jedzom a morze (od pomoru ktury nam grozi :lol:) i szczypiom??? :bounce:Gosia, z dobrej wiedźmowej szkułki (od szpulki, bo na nią wiedzę swą nawijała!) :sol:
                • Gość: dyziak Re: wielki słownik emam doGosi1 od Marlenki młodej mamusi cudnej wiedziemki :lol: IP: *.* 02.03.03, 13:09
                  Wiedźminie płci pięknej (a to znaczy, że Twa moc wiedźmy minie..), a może ta kruwka Twej babci to taka dama uprawiająca najstarszy zawud/zawód (to od dalekiej wody) świata? A to oznacza, że Twa babka sadystką była - sianem biedne dziewcze zapychać :lol: Sondów pewnikiem wtedy nie było :)dyziak dążący do zdobycia wiedzy tajemnej
            • Gość: guest Re: wielki słownik emam do Miki IP: *.* 02.03.03, 17:23
              eee gosia bajdużysz (od żura co to bajki opowiada)jakie zioła? Chyba zborze (od krowy mielącej te kłosy)?? :)Pozdrufka, od uffffffff bo łzy mi lecą ... Dorcia
              • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do Dorotki25 IP: *.* 02.03.03, 21:48
                No jak to jakie? :crazy: A rómianek??? Bo się rOmienię ze wstydu...:lol:
                • Gość: guest Re: wielki słownik emam do Dorotki25 IP: *.* 03.03.03, 08:19
                  Gosia ino trafsko jedne (bo się trafia kruuuuufce jak ślepej kukukukukukurze ziarno). :)Pozdrawiam nieco podszczypywana, Dorota
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 09:03
      Dziewczyny, jesteście the best! :lol: :lol: :lol: Aż żałuję, że nocą na imprezie byłam, bo mnie taka zabawa ominęła! I jeszcze ta XXX, no szał, bez niej połowę uroku by wątek stracił!!! Jak to się niektóre Wielce_Odważne_Anonimy potrafią ślicznie podłożyć! :lol: :lol: :lol:Setnie Ubawiona Ika :lol: :lol: :lol:P.S. Sammy, wątek bomba! :crazy: :lol:
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 09:05
      Sammy, dopiszę jeszcze ostatnie odkrycie eDzieckowego forum:beszczelna - nieszczelna, dziurawa :lol:
    • Gość: zgagusia Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 09:48
      sammy - fantastyczne! :-) :-) :-)a czytajac ten watek... cos mi przyszlo do glowy ;-) i dopisze do listy:purytka - purystka + purytankai znow 2 w jednym ;-)a co poniektorym wiecej poczucie humoru zyczeaga
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 10:52
        Jak widać powalone swym "nadzieniem" wielkie inkwizytorki zamilkły - mam nadzieję, że na długo. Żałosne to było. Jeżeli jednak zdarzy wam się, na nieszczęście zawitac na forum to przeczytajcie sobie swoją twórczość z ostatniej nocy. Nie głupio wam?
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 10:58
          A tobie nie jest głupio ukrywać się za pornograficznym guestem? One przynajmniej mają odwagę się podpisać, ty zaś chyba wstydzisz się swoich wypocin.
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 11:02
            Zgadłaś, wstyd odbiera mi odwagę podpisania się własnym nickiem, ale sadystyczno-masochostyczna przyjemność obcowania w takim towarzystwie spycha mój wstyd w otchłań.
            • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 11:07
              Chyba napisałaś szczerze - cóż innego zmuszałoby cię do wracania tutaj, gdzie takie obmierzłe ci towarzystwo... Myślę, że znajdziesz w sieci strony odpowiednie twoim upodobaniom i adekwatne do nicka. Powodzenia.
              • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 11:14
                • Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 11:23
                  Tak a propos Kóltóry....Czlowiek ktury nawolóje do kóltóry nie przedstawiajac siem- nie jest kółtólarny....A co to jest kóltóra sammy? :lol:cos z kolami chyba ;)
                  • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:48
                    a propos kóltóry to czytajonc xxx-a pszypomniałam sobie takom anegdotkie jak to ktoś komuś uwagę zwrócił (ups, ZWRUCIŁ), pt. "kultury troche!!!" i w odpowiedzi usłyszał: jak widzę taką Sztukę to mi się Kultury odechciewa". :lol::hello:kasia
                    • Gość: Ika Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:54
                      Kasiunia, to chyba szło o Ministerstwo Kultury i Sztuki i tekst był mniej więcej taki: "Jak się widzi co się dzieje to sztuką jest kulturę zachować...." :lol:
                      • Gość: atunia Re: wielki słownik emam - Kultura... IP: *.* 02.03.03, 14:03
                        Witam na momencik :-)Ja tylko tak rzucę pod uwagę szanownego grona, które w sztukę i kulturę już tu zabrnęło ;-) http://www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,1350177.html. A tu cytat z artykułu (raczę czytać, póki jest, długie dość):--cytat--"Psy typu czternaście lat to jest praktycznie ich maksimum". Takie zdanie usłyszałam kiedyś w telewizji publicznej. Kiedy napisałam scenariusz do komediowego serialu "Garderoba damska", każdy odcinek budził poważne zastrzeżenia decydentów. Chodziło o to, że serial jest zbyt inteligencki i elitarny. Na czym polegała inteligenckość? Otóż aktorki rywalizowały tam o rolę Ofelii. "A w naszym kraju mało kto wie, kto to jest Ofelia". Pouczono mnie, że problemy tam poruszane muszą być niezależne od spraw sztuki i kultury, ponieważ w tym paśmie godzinowym, kiedy serial ma być pokazywany, oglądają to ludzie, którzy takiego Hamleta, na przykład, nie kojarzą z niczym, i równie dobrze może to być potrawa z jajek. ---koniec cytatu---Miłej lektury (nie, nie napiszę "lektóry", cierpię na anty-dysortografię, a tego jeszcze nie leczą)PozdrawiamAtunia
                      • Gość: eKachna Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 15:08
                        Ten tekst pochodzi z serialu "Daleko od szosy", ale może był już wcześniej użyty?
              • Gość: Guśka Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 13:29
                A ja IKSOWI poklon bije :jap:Torz to bez niej nie byloby tak pyznej zabawy!!!!Ojojojojoj chyba tym razem nie poszlo po Tfojej mysli, jaka szkoda :eek:Jestescie debesciaki:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
              • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 10:10
                Ika, przecie te strony to kosztujom, drogo kosztujom... a tu sado-macho po zwykłych kosztach ;-). XXX nie odpuści :-).Może dobrze, fajna/y jest.
            • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 10:14
              > Zgadłaś, wstyd odbiera mi odwagę podpisania się własnym nickiem, ale sadystyczno-masochostyczna przyjemność obcowania w takim towarzystwie spycha mój wstyd w otchłań.Nie kumam. Jeżeli wstyd spycha w otchłań, toć znaczy iż odwaga powinna dojść do głosu. Dobrze myślę? Czyżby nawet bez wstydu odwaga tyci-tyci była? Puk-puk, jest tam ona w ogóle? Pytaczka
        • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:52
          xxx napisała/ł:> Jak widać powalone swym "nadzieniem" wielkie inkwizytorki zamilkły - mam nadzieję, że na długo. Ja już wstałam :lol:> Jeżeli jednak zdarzy wam się, na nieszczęście zawitac na forum to przeczytajcie sobie swoją twórczość z ostatniej nocy. Nie głupio wam?W zasadzie nie. Przecież ostatnie słowo miała nie dość że Koleżanka z Inkwizycji, to jeszcze mądra kobieta, a jak człowiekowi zabraka słów po wypowiedzi kogoś mądrzejszego, to dobrze o człowieku świadczy.Ergo, chyba mogę być z siebie dumna ;)
    • Gość: lea Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 12:11
      dażyć ( kogoś sympatią ) - jak da żyć to pożyjemy ;)sammy , ja sobie wyraz sprubuję, odminiałam w tai sposób : sprubować :lol: i pisałam przez ó - a co !!! :lol:pozdrawiam rozbawiona lea
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 13:12
        Jezdeźće oblendne ;) :lol:Jósz pizac nie bede ale poczytam waz sopje....Gabi :D
    • Gość: zwierzozwierzyna Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 13:08
      Niedawno ponoć jakiś piosenkaŻ stwierdził, że jest BARTEM...No nie wiem... imię męskie? Zadumana,Kasia
      • Gość: Ika Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 13:15
        Pewnie jest dużym Bartkiem! :lol: :lol: :lol:
        • Gość: Kasia_G Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 23:44
          Albo bartnikiem :lol: :lol: :lol:
      • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 10:18
        On jest Bartem, czyli lubi BAR TEM za rogiem.
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 13:28
      Sammy dodaję ciebie do Ulubionych !!!!!!!!hehehe ola
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 15:12
      Z wielką przyjemnością wytykam, że Sammy jest cienka z interpunkcji.A już myślałam, że jest nieomylna. Na stos z nią!!!:-)
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 17:12
        Ja się jakoś tez ani razu nie ubawilam czytając to.
        • Gość: Ika Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 17:30
          Może dlatego, że też jesteś anonimem bez adresu?
          • Gość: Ewa21 Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 17:41
            Może to spowodowane moim kiepskim poczuciem humoru(bardzo mozliwe,bo ta pogoda działa na mnie strasznie)i zalogowana jestem a też nie uśmiałam sie jakoś szczególnie.pozdrawiamEwa
            • Gość: Horska Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 17:49
              Ja tylko dodam mój ulubiony wyraz nadużywany przez emamy ZKĄD :crazy:kto mi wytłumaczy co to jest kąd? :lol::hello: Haga
              • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 20:18
                Haga napisała/ł:> Ja tylko dodam mój ulubiony wyraz nadużywany przez emamy> ZKĄD :crazy:> kto mi wytłumaczy co to jest kąd? :lol:> :hello: Hagakąd - por. kędy (również fraz. kędy owędy) staropolskie określenie miejsca pochodzenia lub chodzenia z kąd w sądzie kądziel? i którędy? kędy owędypsie swędya miecz preczmedykuwpierw sam się lecz(nadworny anonimowy artysta renesansowy)
            • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 17:52
              No właśnie, ja też, z czego zwierzyłam się już na czacie :). ania (zawsze) z małej litery.
            • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam - logowanie i uśmianie IP: *.* 02.03.03, 18:40
              Ewa napisała/ł:> Może to spowodowane moim kiepskim poczuciem humoru(bardzo mozliwe,bo ta pogoda działa na mnie strasznie)i zalogowana jestem a też nie uśmiałam sie jakoś szczególnie.Ja jestem zalogowana od samego początku wątku i przestało mi być śmiesznie, jak te wredne baby weszły na problemy kulturalno-oświatowe, zamiast skupić się na linczu. Jestem zdegustowana i zła ! :fou:
              • Gość: guest Re: wielki słownik emam - logowanie i uśmianie - do Miki P IP: *.* 02.03.03, 18:59
                Mika widocznie swąd smoły z kotła mało nęcący był. Dołożyc do ognia, smoły dolać, szczypce do czerwoności ogrzać. Jak zaskwierczy to i finezji wątek nabierze.
    • Gość: akacha Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 17:59
      ja myślę, że do sammy lepiej by pasowało coś takiego:tak sobie myślę :)o, albo takie, choć ta, to ciut za ładna, no nie?akacha, taka sobie zwykła czarowniczka miła, o, taka:
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 18:12
        a znacie ten kawał?? przychodzi córka licealistka do mamy i mówi: mamo jezdem w ciąży, a mama na to: bój się Boga córciu, zaraz dwa lata matura a ty nadal mówisz jezdem?? :))
      • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do akachy IP: *.* 02.03.03, 21:51
        Nie pozwoliłam na pokazywanie mojej podobizny...! Ja sobie wypraszam!!!! A sammy jest dużo pienkniejsza! :benetton:
        • Gość: akacha Re: wielki słownik emam do akachy IP: *.* 02.03.03, 22:29
          A któraż to, któraż?coby potem zgiełku nie było, bo moja ta ostatnia rzecz jasna :)no proszę, jaki tumult!akacha
          • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do akachy IP: *.* 03.03.03, 08:39
            No wiesz???? nie poznałaś???? :eek:Ta pierwsza....:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
            • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do akachy IP: *.* 03.03.03, 08:41
            • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam do akachy IP: *.* 03.03.03, 08:41
              ="icons/icon28.gif" alt=":lol:" border=0 align="absmiddle"> :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Miało być....hihihihihihihihi
    • Gość: Zilka Re: wielki słownik emam IP: *.* 02.03.03, 22:07
      Sammy nie mam głowy czytać tego co popisały inne mamy, zdaje się, że temacik się "rozbuchał", dla mnie jesteś boska :grin:świetny słownik, teraz będę rozumiała z forum dużo więcej :lol:zilka :)
      • Gość: Mika_P Re: wielki słownik emam do Zilki IP: *.* 02.03.03, 23:06
        Znajdź czas, bo potem nic nie będziesz rozumieć ;)
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam - powrót do wątku czekoladowego IP: *.* 03.03.03, 00:05
      Czekolada jest warzywemCzekoladę pozyskuje się z ziaren kakaowcaZiarno to warzywo.Cukier pozyskuje się z buraków cukrowych.One też należą do kategorii ‘warzywo’.Czyli czekolada jest warzywem.Idąc dalej – batoniki czekoladowe zawierają też mleko,są zatem dobre dla zdrowia. Rodzynki, wiśnie, skórka pomarańczowa oraz truskawki otoczone czekoladą, zaliczają się do owoców, dlatego jedz ich tyle, na ile tylko będziesz mieć ochotę.Czekolada jest dobra na stres:Zauważ: "STRESSED" czytane od końca to: "DESSERTS" (desery)Kobiety ten wątek jest o niebo lepszy niż niegdyś słynne kaczki :lol: Mam jeszcze propozycję dla wszystkich wiedźm :Czarownice wszystkich krajów łączcie się (od łąki- popularnego miejsca kameralnych sabatów, więc może powinno być łąkujcie sie?)Pozdrawiam opozycję, jak widać w życiu codziennym opozycja może będzie koalicją?Przypomniała mi się pewna historia, którą opowiadał mi mój Tata. Otóż, jego kolega chciał napisać list do ukochanej. Pojawił się jednak problem, mianowicie nie bardzo potrafił poprawnie pisać... I zakończenie jego listu brzmiało tak: nie mogę rżyć bez ciebie (asekuracja - rz - gdyby się pisało rzyć przez rz(nie mylić z zadnią częścią ciała) lub żyć gdyby przez ż; w rezultacie napisał rżyć.) Niestety tym wybiegiem nie była zachwycona ewentualna miłość i odpisała : No to nie rżyj kobyło jedna ;)Ja również nie mogę rżyć bez Was Pozdrawiam :hello: Kasia
      • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam - powrót do wątku czekoladowego IP: *.* 03.03.03, 08:53
        Kasiu kochana, z nieba mi spadłaś!!! A nie mówiłam, że czekolada to ważywo???????? (już pisałam, że od wagi...bo ciongle spada, to z kolei - od kolei - od ciongnienia wagi z pod stołó, żeby się zwarzyć...:lol:) - mogłabym tak bez końca...:lol: Kasiu ja też nie mogę rżeć bez Ciebie!!!!! hihihihihihihihi Ani zadnimi, ani paszczą (odgłos paszczą już był dawno przerabiany: iiihaaa, iiihaaa). :grin: Dziewczyny, mam apel - RŻYJMY DLA SIEBIE!!!!!!!!!! :crazy: Gosia (?), chyba jeszcze tak...:lol:
      • Gość: zwierzozwierzyna Re: wielki słownik emam - powrót do wątku czekoladowego IP: *.* 03.03.03, 10:49
        Popieram, i ŻRYJMY WAŻYWA!!! Bez ważywa rżyć nie mogę!Kasia
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 12:15
      ha ha ha ale sie usmialam, jestescie tak smieszne ze az zalosne.No to dawac teraz atak na mnie!!!
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 12:41
        giselle napisała/ł:> ha ha ha ale sie usmialam, jestescie tak smieszne ze az zalosne.No to dawac teraz atak na mnie!!!Ne ne ne, na pieszczoty trzeba zasłużyć.Należy wykazać przedstawić:- datę rejestracji na eDziecku;- datę pierwszego wejścia;- osobę wprowadzającą;- 2 osoby rekomenderujące (mamy-weteranki, dla weryfikacji ich kombatanctwa nalezy podać nicki, adresy e-mail, daty rejestracji i lość postów przez nie napisanych);- analizę moczu oddanego na czczo do kubeczka (Wrocław), sedesu (Mazowsze) lub innego uznanego lokalnie naczynia (potwierdzenie uznania naczynia z sejmiku samorządu lokalnego mile widziane);- 3 zdjęcia, z czego jedno z profilu, jedno en face, jedno w negliżu, jedno w odziezy wierzchniej, jedno powycinane w ząbki;- znaczek opłaty skarbowej, albo inny ładny znaczek;- oczywiście, podanie.
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam - no nie, nie czuję bluesa... IP: *.* 03.03.03, 14:17
          Kurczę, no wiecie co, jakie to nieprzyjemne, jak człowiek widzi, że się dobrze bawią, a nie wie czemu ;-) trzeba było się wcześniej załapać chiba...
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam - no nie, nie czuję bluesa... IP: *.* 03.03.03, 14:18
            PS. Znaczy się, o sobie piszę, o sobie...
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam - do anonimowej giselle - od xxx IP: *.* 03.03.03, 14:32
        Tak jak już padło - na odpowiedź a tym bardziej atak zasłużyć trzeba. Polotu ci zabrakło. Chciałaś wykorzystać chwilę mojej nieobecności i konkurencję robić. Ale to sie trzeba było choć troche postarać. A nie nędzne "żałosne jesteście". Więcej wyobraźni i finezji bo jak nie to pogonię. Nie będziesz mi tu opinii anonimów psuł/a!!!
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam - do anonimowej giselle - od xxx IP: *.* 03.03.03, 14:35
          I tak to jest jak się amator do konspiracji bierze - totalna wpadka!!!! Co za wstyd - worek pokutny założę, głowę popiołem posypię i Rynek naokoło na kolanach obejdę.
          • Gość: Rosa* Re: wielki słownik emam - do anonimowej giselle - od xxx IP: *.* 03.03.03, 16:27
            Anonimowa ŻonoZa konspirę to powinni się brać tacy, co wiedzą jak. A Ty już na trzeci dzień sie wykładasz i podpisujesz...Za karę nie wkladaj worka i nie syp głowy popiołem- bo co nam po tym worku i popiele jak krakowskiego rynku ze stolycy nie widać- tylko wytłumacz kim jestes, a kim nie jesteś. Bo jeszcze Ci tu zaczną imputować, ześ Bździągwa albo XYZ, a tego nie zdzierżę.Zupelnie nieznana i nie mająca nic wspólnego z RosąŻyczliwa
            • Gość: guest Re: wielki słownik emam - OFICJALNE OŚWIADCZENIE IP: *.* 03.03.03, 16:45
              wyłożyłam się okrutnie dzisaj z tym xxx-em. Ale próbujacy robic nieudolnie zamieszanie anonim giselle mnie zirytowała. Poniewaz przyzwyczajenie jest drugą naturą napisałam "żona" i wszystko sie wydało. Niniejszym informuję, że moje anonimstwo było od razu uzgodnione z Yenną i ona o wszystkim wiedziała. Sammy również, no cóż miałam robić za wredotę. Oświadczam, że po raz pierwszy i ostatni pojawiłam się na forum anonimowo - dla słusznej sprawy. Żadne wczesniejsze xxx, xyz itp. to nie byłam ja. Nie obiecuję, czy się jeszcze kiedys nie podszyję, ale tylko w równie słusznej sprawie jak Wielki Słownik e-mam autorstwa sammy.Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, tym bardziej, że sammy się upiekło a co niektóre pałają żądzą krwi. Już czuję swąd smoły. danka
              • Gość: Gosia1 Re: wielki słownik emam - OFICJALNE OŚWIADCZENIE IP: *.* 03.03.03, 17:10
                A to mi właśnie ten xxx taką kóltórom trącał...:lol: Danuś, serce Ty moje...:love:A gdzie te szczypce??? No gdzie?????? Tyle obiecanek, takie plany, a tu...rozczarowanie boli jak cholera!!!!! :cry: Miły być do czerwoności...:cry: Chyba siem zapłaczem...Gosia, w 10-tym
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 14:37
        kochany xxx, yxz, yyy, giselle, aniu, agnieszko itd.wystepujesz kochana pod wieloma nickami, co zaczyna stawać się komiczne
    • Gość: wiesia Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 12:41
      No pszytkało mię! Pierwszy ras od dawna whodzem sobie na Salon a tu taka gratka!Sammy, mószę pszysnać ,rze:zapamiętałam Cię niechlubnie dość jaką tę, co ludziom z nudów pięty przed sklepem ogląda. Tym postem jednak nadrobiłaś u mnie z nawiązką dlatego wszem i wobec ogłaszam, że przy najbliższej okazji, dając wyraz podziwu i wdzięczności za ten post jestem gotowa klęcząc publicznie pięty Ci pumeksem wyszorować :jap:
      • Gość: akacha Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 14:08
        a czy ja mogę swoje pięty tyż podstawić?tak przy okazji rzecz jasna :)a w zamian znajdę dla ciebie, wiesiu, jakąś gustowną czarowniczkę :)akacha
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 14:14
        Wiesiu, czy Ty myślisz, że Sammy nawet zimą ogląda ludzkie pięty pod sklepami ? Hm... to ona musi mieć rentgenowski wzrok, jak Superman, i może siłę też taką ? No, to obawiam się problemów przy pławieniu czarownicy.PS. Wiesiu, strasznie miło Cię znowu widzieć :love:
    • Gość: mamjuz Re: wielki słownik emam IP: *.* 03.03.03, 18:37
      Sammy & inne Wiedźmy :grin:Wielkąś mi radość uczyniła swym postem ( ciekawe kto wie, z czego to ? :grin: )Że też się nie boisz lynczu na lanczu przez Lyncza dokonanego ???!!!! :lol:A Wy ??? Czatownice ????!!!! :lol:Że też niezmordowana w Was chętka na dobijanie ( przepijanie/picie/bicie – jak to się pisze ??) Iks_Igerka_Zety_Spektrum łamane przez Koma_ Alfa_Top_ Sikret_Anomimo kwadrat ???????? :lol: :lol: :lol: :lol:Może ja się też wyłuszczę przy okazji ???Jakoś niesporo mi było przy wątku gramatycznym, bo tam poszło w ideolo i szacuneczek dla odbiorcy ;))Bo jak wiadomo każde me byczysko celowo wtryniam żeby odbiorce jak obuchem formo, nie trościo walić ;))No.Mnie się wymskło kedys na czacie, że Dziadek to je taki Strar :cry: znik Teksasu :cry:Oczywiście smirkTRARZNIK to się rozumie jako star ( ry ma się w rozumie) znik, czyli znikajaca gwiazda :lol:, no kometa taka prawie :lol:A jak w jednym poście napisałam KOŁNIEŻYK, to oczywiście chodziło o ten koł, nie żyg :lol:Więcej gżehufff nie pamientam, ale se detektora słufek emamowych załorzyłam.PozdroMonich :hello:
    • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 09.03.03, 23:36
      Sammy,jeśli znasz ;) dopisz definicję do słówka, które spotykam na forum często i które mnie nieodmiennie powala.... Cóż to zatem jest FLUSTRACJA? ;):lol:
      • Gość: sammy Re: wielki słownik emam IP: *.* 10.03.03, 01:25
        Ależ proszę bardzoFLUSTRACJA - podenerwowanie z powodu grypysammy
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam - a tu cię mam IP: *.* 10.03.03, 01:39
          Pewnie myslałaś, Sammy, że przez tydzień Inkwizycja uśnie ? Otóż nie. Nawet o 1:30 pogromcy czarownic nie spią, choćby sztuk raz.Buźka dla ciebie i szczypce też.
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 10.03.03, 07:31
          :lol: :lol: :lol:Sammy ;) tak właśnie obstawiałam, że to coś z grypą musi mieć wspólnego :lol: Może nawet z jakąś angielską odmianą! :p:lol: :lol: :lol:
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam IP: *.* 10.03.03, 13:30
          moim zdaniemflustracja to fuj ilustracja, czyli cosik sprośnego ;)
    • Gość: mamjuz Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 12.03.03, 18:01
      Kochane :)),jak wyżej, PURYTKA spać mi nie daje....ale oto najświeższe newsy : zarejestrowałam dla Was, wykład, który co nieco o genezie PURYTKI, mówi...Gdyby kto miał jeszcze jakies źródła..to bardzo poproszę :)))Leci wykład :lol:"Moderator :Drodzy Państwo, jak zapewne wiecie, śmiała i zaskakująca interpretacja genealogiczna desygnatu PURYTKA, dokonana przez magister doktor habilitowaną zwyczajnie, szanowną koleżankę, absolwentkę Sodomy, przepraszam Sorbony, Gryzeldę Aluc, skłoniła nas do podjęcia na nowo tego jakże niezwykłego zagadnienia.Otóż, Proszę Państwa tematem dzisiejszych zajęć będzie geneza i nowe znaczenie leksykalne wyrazu PURYTKA na tle, w aspekcie, właściwie w świetle, najnowszych badań.... Wykład poprowadzi Profesor Latający eUniwersytetu im. Wredzisława Igreka, wybitny interdyscyplinalista, wszechwiedzący, elokwentny, jednym słowem... Mścisław Swawolny !!!(aplauz)Mścisław Swawolny : Cóż znaczy PURYTKA ??? Zapłodniony umysłowo przez naszą wybitną światowej sławy specjalistkę, magister doktor Gryzię, o, przepraszam...jednak ten żargon koleżeński,...naturalnie Gryzeldę Aluc, jak przed chwilą mięliśmy zaszczyt wysłuchać...więc zapłodniony tym kluczowym pytaniem, pragnę Państwu li tylko nakreśclić bezmiar tego zagadnienia.Proszę Państwa nie naszą rolą jest interpretacja znaczeniowa desygnatu, jak błędnie wskazał , szanowny Moderator. Naszą rolą jest odkrycie złóż desygnatu, odkrycie istoty materii, zbadanie skąd i dokąd zaprowadzi nas względne użycie tego niezwykłego słowa...Jak zapewne , zacne grono się orientuje, PURYTKA nabiera w ostatnich dniach nowego, zaskakującego wymiaru.Pojawiają się takie określenia jak PURYCIA i PURYTACHA.Mające, odpowiednio, znaczenie pieszczotliwe i zgrubiałe.Ale czy ktoś z Państwa zadaje sobie pytanie jakaż będzie forma męska owego desygnatu ???(cisza)Otóż, męska forma PURYTKI ...to ni mniej ni więcej : PURYTEK i PURYCIARZ.I od tej formy, Szanowni Państwo należy wywodzić korzeń wyrazu, jego zdrowy trzon. Tak więc PURYCIARZ wskazuje nam na czasownik : RYĆW tym miejscu pragnę Państwu przypomnieć że nie znalazły potwierdzenia w badaniach terenowych, tezy profesora Heribalda Kuśki z uniwersytetu im. Marii Teresy Skwarek, o rzekomym pochodzeniu PURYTKI od takich wyrazów , jak : puryfikator, puryna, puryzm i purchawka.Równie błędne jest manifestowane przez Towarzystwo Higieniczne, tezy o „czystościowym” charakterze wyrazu. Zawłaszczenie PURYTKI, przez Higienistów, uważamy za skrajnie nieetyczne postępowanie. Zgłosilisimy w tej sprawie wniosek do rady naukowej Koła Czyścicieli im. Jeana Reno. Trwają prace nad przejęciem desygnatu i umieszczeniu go w odpowiednich warunkach.( szał, oklaski)Badaczki feministyczne, posunęły zagadnienie w kierunku daleko idących genealogii PURYTKI z puree i pulardą, lecz Proszę Państwa, kto z ludzi nauki traktuje poważnie takie facecje ??!!!( śmiech z sali)Ekhekhe, wracając do naszego korzenia ..tak, Proszę Państwa, ...RYĆ, ryć jak kret, żłobić, kopać, zgłębiać, penetrować...taki wydaje się rodowód...lecz to nie wszystko, Dodzy Państwo...Właśnie piknął mi faks od mojej zacnej koleżanki Żłoblesławy Kuciapowskiej , która prowadzi badania nad kulturą dymania...( zamyśla się )No tak...(czyta)badania dymarek w obrębie kultury łużyckiej, wskazują jednoznacznie na prakonflikt dymania z ryciem. W zasadzie, jak pośpiesznie przedstawia to Kuciapowska, odkryto nie tyle złoża rycia, lecz ryćkania.Widzimy wyraźnie, jak u pierwotnych te dwie tendencje się antagonizowały...tak, dymanie, ze swą rozbuchaną kulturą dymarek ,stało w jawnej sprzeczności z ryćkaniem i ryciem. Bezsprzecznie.Możemy więc pokusić się, nieśmiało, o wniosek, ze PURYTKA to nic innego, jak PRZECIWNICZKA DYMANIA, co za tym idzie....Proszę Państwa, ....wykład był opłacony do 13.30, więc wnioski proszę sobie wyciągnąć samemu...(Wrzawa, gwizdy i przytupy na sali)Moderator:Proszę Państwa...proszę o spokój, profesor Swawolny....jeśli się zrzucimy do kapelusza ...odpowie na jedno Państwa pytanie ...( gwizdy)Głos z sali: profesorze Mścisławie Swawolny a co Pan sądzi o ryćkaniu ?Profesor:Cóż Proszę Państwa, za tą marną zżutke...mogę jedynie powiedzieć, że owszem, trwają badania nad tym zagadnieniem. Powstał nawet teledysk promujący badania terenowe..o ile mnie pamięć nie zawodzi, nosi on tytuł Deeper & deeper. Jednak, w ostatnim czasie, mocno podupadły badania z, o ile mi wiadomo, powodu znacznych przekroczeń budżetowych.Dziękuje Państwu. Samolot czeka."tylko tyle...niestety.:((pozdrawiam Monik :hello:PS. A może by tak klubik PURYTEK powołać ???? wiosna idzie, różne głupoty człowiekowi chodzo po głowie ;))
      • Gość: kasiunia Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 12.03.03, 19:25
        :lol: :lol: :lol: monik jesteś nieznośna! :lol: :lol: :lol:
        • Gość: akacha Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 12.03.03, 19:57
          i czytając te słowy, rumieniec swawolny oblał me lico, spłoniona bezmiarem słów bezwstydnych, które wypłynęły spod pióra mej zacnej Koleżanki, jęknęłam cicho:-mamjuz, adorować jam cię niegodna...i padłam zemdlona na podłogę tarzając się w bezmiarze wszechobecnego chichotu, posikując z radości czytania mamjuzowej twóczości :)akacha
      • Gość: Adzia Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 13.03.03, 08:38
        :jap: Szacuneczek. Słowa nie powiem.
        • Gość: mamjuz Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 13.03.03, 12:37
          noooo mówcie mnie tak jeszcze :lol: nieznośna :bounce:niemożliwa :bounce: sprosna :bounce:i drapta za uszkiem miziu miziu :love:a wiesi chciałam powiedzieć, że żadna FIKCJA! źródło podane - podaneanalyza słowotórcza zrobiona- zrobionapurytka z forum wzięta - wziętanoa chciałam jeszcze uprzejmie donieć, że ciocia sammy powiedziała, że nie powie skąd źródło i kto autorem interpretacjifenieprofesjonalnieniech choć przypisy robi :grin:i odsyłacze :lol:Monik sTudętka:lol:
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią...do IP: *.* 13.03.03, 12:44
            > Monik sTudętkaA może StuNadętka, czyli nadęta do potęgi setnej?monik napisała/ł:> noooo mówcie mnie tak jeszcze :lol: > nieznośna :bounce:> niemożliwa :bounce: > sprosna :bounce:Zwierzaku...........;-)Może być?
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 13.03.03, 13:10
            Mamjuz droga,> a wiesi chciałam powiedzieć, że żadna FIKCJA! > źródło podane - podane> analyza słowotórcza zrobiona- zrobiona> purytka z forum wzięta - wziętaTo ja już nic nie rozumiem :what: wrzuciłam do wyszukiwarki "puryt" i wyszło , że "postów nie znaleziono" ,czyli że to fikcja. Oświeć mnie w takim razie co do źródła, bo zaczynam wątpić w istnienie własnych szarych komórek :crazy:
      • Gość: Aluc Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 13.03.03, 12:56
        w bab groniena Salonie powstał dylematna tematpurytkaczy purkaryje dyma czy może tutkamózgu kompletny zanikna szczęście Monikjak nik(t)wykład dajew dodatku z jajembo to jej konikskutki nieprzewidziane spać teraz nie dajombabomharcepurytkiw dymarce:hello:żądek - linia prostopadła do szererzykuświerzy - Waldemar:grin: :grin: :grin:
        • Gość: Aluc Re: wielki słownik emam- dobra zabawa nie może się skończyć...o PURYTCE spać nie mogę przez nią... IP: *.* 13.03.03, 13:03
          mama Maksa napisała/ł:> > żądek - linia prostopadła do szererzyku> świerzy - Waldemar> żeby było zupełnie na czasie:żąd - rząd mniejszościowy
    • Gość: sammy Re: wielki słownik emam - cd. IP: *.* 12.03.03, 22:59
      zżutka - guma do żucia przyklejona do fotelawieżący - jedni chodzą do kościoła, a inni na wieżę rząda - marzenie obywatelaspokuj - sypialniarzaden - rzadko można go spotkaćrechabilitacja - leczenie śmiechemkarzdej - ukarany przez deja sammy
      • Gość: guest Re: wielki słownik emam - cd. IP: *.* 12.03.03, 23:53
        :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Sammy jesteś genialnaaż sie popłakałam ze smiechuRosa
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam - cd. IP: *.* 13.03.03, 09:51
          Rosa* napisała/ł:> :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:> Sammy jesteś genialnaSammy na ołtarze :what:Szczególnie cenne w tej twórczości jest to , że są to AUTENTYKI z tego forum. Wykład o putrytce co prawda porywający, ale oparty na fikcji, a Sammy jest reporterem, doskonale oddającym rzeczywistość. Powoli zaczynam się zastanawiać, czym godna tego szorowania jej pięt :ouch:Korzystając z okazji :poproszę o interepretację napisu jaki parę dni temu zauważyłam przed sklepikiem z kosmetykami:"do każdego zakupu 3 prezęty" :craz:
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam - cd. - czekam na odpowieź IP: *.* 14.03.03, 09:55
            Nadal czekam na wyjaśnienie tego hasła reklamowego :jap:
            • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam - cd. - czekam na odpowieź IP: *.* 14.03.03, 11:11
              czekać na odpowieź - czekać aż dowiozą odpowiedź.
              • Gość: guest Re: wielki słownik emam - cd. - czekam na odpowieź IP: *.* 14.03.03, 13:25
                :hap: :hap: hap: ale się urządziłam :hap:dobra, Beata, to teraz czekam (nie czkam) na odpowiedź w sprawie prezętów :jap:, możesz ją dowieźć do Kielcowa lub dopisać :-)
                • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam - cd. - czekam na odpowieź IP: *.* 14.03.03, 14:16
                  Już pisałam, nie doszło?
            • Gość: sammy Re: wielki słownik emam - cd. - czekam na odpowieź - do Wiesi IP: *.* 14.03.03, 23:22
              prezęty - męty z otoczenia prezydenta ( w tym wypadku trzy)
          • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam - cd. IP: *.* 14.03.03, 11:06
            Może o 3 brezenty chodziło? Podali wymiary?Albo o PREzesa ZĘby TYlko przednie?
      • Gość: akacha Re: wielki słownik emam - cd.-nowe słowo IP: *.* 13.03.03, 12:53
        a "żadko" ??? od czego to sammy kochana?? pooooooowiedz...
        • Gość: guest Re: wielki słownik emam - cd.-nowe słowo IP: *.* 13.03.03, 14:54
          czycha - śmieszne?
          • Gość: guest Re: wielki słownik emam - cd.-nowe słowo IP: *.* 13.03.03, 16:11
            "czyha"- świadectwo leksykalnej wrażliwości użytkownika zastanawiającego się czy ha czy moze cha."czychać"- być permanentnie wrażliwym leksykalnie.Rosa
        • Gość: sammy Re: wielki słownik emam - cd.-nowe słowo IP: *.* 13.03.03, 23:31
          żadko - żabie udko czycha - wysoko postawiony człowiek w Czechachpozdrawiamwasza sammy
    • Gość: kasiunia Re: wielki słownik emam-dzisiejszy "kwiatek" IP: *.* 13.03.03, 19:57
      fachofiec - niegrzeczny fachowiec; jak mu coś nie pasuje to mówi:"fach of" ;)
    • Gość: eBeata Re: wielki słownik emam IP: *.* 14.03.03, 11:51
      Nie wiem czy było? /tytuł wątku na emamie/:"Dorgie mamy" - ambiwalentne. Niby drogie a z drugiej strony "gie" ;-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka