Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja - yasmin

IP: *.* 18.03.03, 14:50
Od pewnego czasu stoję przed wyborem pigułka czy spirala.I wciąż się waham, gdyż stosowanie pigułki okupiłam dodatkowymi 8 kg. A co do spirali jakoś niezbyt optymistycznie podchodzę do zamontowania w sobie ciała obcego ... Cały czas więc zastanawiam się i zastanawiam ... Wczoraj przejrzałam czasopismo Gala w którym wyczytam, że w USA pojawiły się tabletki o nazwie Yasmin, które zawierają hormon przeciwdziałający gromadzeniu się wody w organiźmie. Ponoc owe cudowne pigułki mają się pojawić w tym roku również w Polsce (?!).Jestem ciekawa czy któraś z emam słyszała o tych tabletkach a może i stosuje je. Chętnie posłucham opinii.A może coś bliżej o terminie pojawienia się w Polsce ?AnAn
Obserwuj wątek
    • Gość: 1506 Re: Antykoncepcja - yasmin IP: *.* 18.03.03, 22:14
      Nic nie wiem na temat tych tabletek :(Jednak chciałabym zapytać czy te które brałas poprzednio i po których przytyłaś dobrał Ci ginekolog - fachowiec? Czy miałaś robiony profil hormonalny? Bo niestety tak bywa, że ginekolodzy przepisuja czasem tabletki tych firm, z którymi maja jakąś umowe, lub te które są popularne. Nie zawsze patrzą na to czy są odpowiednie dla konkretnej pacjentki...Byc może wystarczy DOBRZE dobrać któreś z pigułek dostępnych na rynku polskim....PozdrawiamAlfa
    • Gość: guest Re: Antykoncepcja - yasmin IP: *.* 20.03.03, 11:23
      Czesc.Uzywalam tabletek ktore cie interesuja-yasmin.Pisze uzywalam bo w tej chwili jestem w ciazy.Mieszkam w Holandii a tutaj sa one dosyc popularne.Czytalam w holenderskiej prasie,ze wiele kobiet chudnie w wyniku ich zazywania.Ja do nich nie naleze dzieki Bogu(wazylam niecale 50 kg przed zajsciem w ciaze).Yasmin,w przeciwienstwie do innych pigulek tutaj w Holandii,sa w miare nowym produktem i niestety tylko czesc ceny pokrywa ubezpieczalnia,reszte placi sie samemu.Jezeli chcialabys dowiedziec sie czegos wiecej np.o skladzie chemicznym to dysponuje ulotka z.opakowania Yasmin.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Antykoncepcja - yasmin IP: *.* 20.03.03, 11:36
      http://www.femalelife.pl/default.asp?PageID=1132Hej,Powyżej link do informacji (szczegółowych na temat tego produktu). Producentem leku jest firma: Schering, która ma swoje przedstawicielstwo w Polsce. Telefon znajdziesz albo w książce,albo w inf. telefonicznej powinni podać. Firma jest z Warszawy (ul. Migdałowa 4).Możesz spróbować do nich zadzwonić i zapytać, kiedy lek będzie dostępny w Polsce.Pozdrawiam,ANUK
    • Gość: guest Re: Antykoncepcja - yasmin IP: *.* 25.03.03, 23:58
      Wlasnie stosuje Yasmin i jestem bardzo zadowolona z niego. Nie mam zwiekszonego apetytu i innych skutkow ubocznych w postaci pogorszenia cery, wrecz przeciwnie. Mieszkam obecnie w Londynie a tutaj wszelka antykoncepcja jest bezplatna, nawet najnowsza jak Yasmin wlasnie.Naprawde polecam. Ale wczesniejsze badania poziomu hormonow jak najbardziej wskazane.Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka