Dodaj do ulubionych

Jak pierzecie pluszaki?

IP: *.* 25.03.03, 10:39
Kochane eMamyJak pierzecie pluszaki swoim pociechom?Jak wrzucę je do pralki na 40 stopni i odwiruję nic sie z nimi nie stanie?Jakś segregacja kolorami? A co jak jest wypełninie przypominające w dotyku groch? Też można do pralki?Z góry dziękuje za Wasze radypozdrawiam cieplutko :)Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jak pierzecie pluszaki? IP: *.* 25.03.03, 11:34
      Zwykłe pluszaki wrzucam do pralki na 30St i wiruję.Kolory sprawdzam wcześniej zanurzając na chwilę w wodzie . Jeszcze Żaden nie zafarbował. Bardzo szybko schną i nie tracą fasonu i puszystości.A co z kulkowym wypełnieniem - to niestety nie wiem.pozdrawiamEwa mama Szymcia
      • Gość: anutka Re: Jak pierzecie pluszaki? IP: *.* 25.03.03, 23:29
        Po praniu i wirowaniu dobrze jest (np.starą szczoteczką do zębów)wygładzić im futerko,po wyschnięciu będą wyglądać jak nowe.Miłego prankaAnia
    • Gość: Anuk Re: Jak pierzecie pluszaki? IP: *.* 25.03.03, 11:36
      Hej,ja wrzucam po prostu do pralki na 30 stopni i wirowanie na max. suszę na kaloryferze aby było szybciej, a na koniec jeszcze na parę minut do zamrażarki aby wytłuc roztocza. Nie spotkałam się jeszcze z tym, aby jakiś z naszych pluszaków puścił farbę :) Co do wypełnienia to warianty są dwa: albo są to małe plastikowe kuleczki albo np. groch. Może rozetnij malutki kawałeczek i sprawdź (aby ci groch poczas suszenia nie wykiełkował :)Pozdrawiam,ANUK
      • Gość: guest Re: Jak pierzecie pluszaki? IP: *.* 26.03.03, 13:43
        Co do temperatury - dla pluszaków 30 czy 40 stopni to już duża różnica, wypierz w 30 nie 40. Ja piorę pluszaki rzadko, wiadomo że częste pranie nie sprzyja urodzie, natomiast dość często wymrażam (w folię i do zamrażarki na noc) żeby nie było siedliskiem roztoczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka