mamulinka2 30.01.07, 14:39 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3884183.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkamodras Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 14:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=56402274 Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 14:43 ah, przepraszam, nie chciałam zaśmiecać Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 14:40 No. Na wszystkich forach już chyba jest. Genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
mcdzia Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 15:02 No to ja poprosze o danie przykładu, może na początek pan premier? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 16:12 coraz lepsze koncepcje ... Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 16:43 zNormalnie ich juz tam w rzadzie pogieło na maksa. Ok jesli ktos chce mies duzo dzieci to prosze bardzo, ale karnety wstepu w tym nie pomoga, a co dopiero 1000zł, zawsze to cos, ale na 6 cioro dzieci to za mało!!!acha, a w czym jest gorsza rodzina z 1 dzieckiem i tylko mąż pracuje???? (tylko nie mówcie ze w tym ze mało dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 18:28 buzka25 napisała: a w czym jest > gorsza rodzina z 1 dzieckiem i tylko mąż pracuje???? (tylko nie mówcie ze w tym > ze mało dzieci). Z punktu widzenia przyszłości narodu, rodzina z jednym dzieckiem jest karygodnym marnowaniem potencjału )) Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 18:57 No a jesli nie z własnego wyboru ma 1 dziecko tylko ze wzgledów zdrowotnych nie decyduje sie na nastepne?(tak jak w moim przypadku) to czy to jest karygodne????? Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: dziewczyny czytałyście?!! 31.01.07, 01:20 Prawdziwa Matka Polka by się zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
rene-76 Re: dziewczyny czytałyście?!! 30.01.07, 20:05 no to jeszcze czworka mi brakuje i bede miala tysiaka co miesiac-chora polska polityka Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 tym bardziej sie ciesze ze nie poszlam na wybory 30.01.07, 20:15 co za debilny pomysl to kobiety traca prace, bo smialy urodzic dziecko jedno (tak jak ja) a oni sobie wymyslaja jakies pierdy???? napewno nie zmusi mnie nikt do dzieciorobstwa. Za zadne pieniadze, niestety obawiam sie, ze rodziny patologiczne beda sie rozmnazac zeby miec kase na wode....jezuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: dzieciorob??? 30.01.07, 21:39 Do dzieciorobstwa? Chyba lekko przesadziłas. Nie wszystkie rodziny które maja więcej niż dwójke dzieci to rodziny patologiczne!!!Znam taka gdzie jest 4 dzieci-świetnie sobie radzą. Dzieciaki sa super. Podziwiam ich mame-ale to był jej własny wybór. Ja nie zdecydowałabym się na tak dużą liczbe dzieci ale dla mnie ta rodzina jest swego rodzaju wzorem. Każdy ma tyle dzieci ile chce!Ale według mnie jedno dziecko to porazka. Robi mu sie ewidentna krzywde! Rodzice sa czasmi bardzo wygodni(nie mowi o tych którzy maja jedno dziecko z powodów zdrowotnych)...może ty do nich nalezysz dzieciorobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: dzieciorob??? 30.01.07, 22:39 Robi mu sie ewidentna krzywde! jak to taka ewidentna krzywda to dawaj te dowody Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: dzieciorob??? 30.01.07, 22:45 Taaaaak i jak to pięknie brzmi z tym "każdy ma tyle dzieci ile chce"...biedactwo nie może się zdecydować, czy pozwolić każdemu rozmnażać sie według własnego widzimisię, czy pomoralizować...PPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw walczakowa3 30.01.07, 22:54 > według mnie jedno dziecko to porazka. Robi mu sie ewidentna krzywde! Rodzice sa > > czasmi bardzo wygodni(nie mowi o tych którzy maja jedno dziecko z powodów > zdrowotnych) Rozumiem, że jedynak "ze względów zdrowotnych" rodziców nie doświadcza krzywdy, jaką serwują jedynakowi rodzice "wygodni"? I na czym ta "ewidentna krzywda" jedynaka ma polegać? Obrażasz swoim postem dużą grupę rodziców, którzy świadomie nie zdecydowali się na więcej dzieci, ale te, które mają, kochają i dbają o nie niejednokrotnie lepiej niż niejedna matka mająca - zgodnie z upodobaniem partii rządzącej - gromadkę (tak sobie zadbaną w wielu przypadkach, niestety)... Odpowiedz Link Zgłoś