Dodaj do ulubionych

polećcie strony www...

11.03.07, 23:05
na temat prowadzenia domu - mogą być po angielsku (np amerykańskie). Szukam
praktycznych rad, jak doprowadzić do ładu dom, w którym przewala się dwójka
maluchów i nie ma na nic czasu. Dodam, że nie szukam porad kulinarnych ani
jak przygotować dom na świętasmile Ma być szybko i efektywnie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mannna1 Re: polećcie strony www... 14.03.07, 13:39
      nie wiem czy poradza na to jakies strony www. z tym trzeba sie urodzic. ja sie
      nie urodzilam wiec caly czas ternuje i jakos sobie radze. staram sie starsza
      core namawiac do samodzielnosci i zachecac do pomocy - zawsze moze przez 30
      minut bawic sie z mlodsza czy raczej byc przy niej - a jak zapewne wiesz 30
      minut to kupa czasu. No i zaczyna juz jesc sama - o efektach lepiej nie mowic,
      aale jak ona je ja moge przy tym samym stole nakarmioc mlodsza. Sprzatanie tez
      sposobem - dzieci z tatusiem po poludniu na spacerku ,a ja mam czas wtedy czas
      i zeby posprzatac i zeby poczytac albo nie robic nic. No i jest jeszcze maz,
      ktory dostaje np w niedziele za zadanie zrobienioe obiadu - korona mu z glowy
      nie spada. Zakupy tez maz ,a zakupy codzienne robimy wspolnie - tzn ja + corki -
      w krakowie to sprawa prosciotka, bo mamy taki plac-kleparz gdzie sa budki wiec
      nie trzeba wpychac wozka, a kupic mozna wszystko.
      wiec w sumie nie narzekam, no moze tylko na brak normalnej pracy
      a jak jakies cudotworcze strony www znajda sie to sie ucziesze.
      moja rada - nie narzekaj, traktuj prowadznie domu jako nieskomplikowany dodatek
      do codziennego, pelnego wielu fajnych rzeczy zycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka