Dodaj do ulubionych

dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie znam

17.03.07, 20:56
patrzę sobie na śpiewających aktorów na polsacie (chyba "Jak oni śpiewają")
program prowadzi Cichopek i Ibisz.
I on jest ubrany w czarne ubranie, tzn spodnie nie wiem z czego i marynarkę,
na moje oko chyba z aksamitu, czarną koszulkę, i do tego sportowe BIAŁE buty.
Ja rozumiem że moda, że trendy itp, no ale aż tak?
oświećcie mnie, może ja nie dzisiejsza, też byście sie tak ubrały lub swojego
faceta?
Na CZARNO z BIAŁYMI butami?
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:02
      Owszem, taki look.
      Podoba mi sie.
      • andaba Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:03
        Może to tak dla hecy? nie wiem, nie znam się na modzie.
        • kaha1 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:05
          dla mnie to porażka
          wielki powrót do lat '80
          ale to właśnie chyba teraz lansują...
    • lola211 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:09
      Dziewczyny, ubiorem trzeba sie bawic a nie traktowac ze smiertelna powaga.

• kaha1 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:11
        ok to jutro zakładaj spodnie do łydek i białe skarpety
        spodnie oczywiście zwężane!
        ;>
        • lola211 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:16
          Spodnie zwezane to zakladam juz od jakiegos czasu:0,co do skarpet to ciezko
          bedzie, bo poki co nie mam butow, do ktorych by mi pasowaly.Ale niedlugo
          wybieram sie na lowy, pewnie cos znajdesmile.
          Takie buty do marynarki to zadna nowosc, czesto sa to jasne trampki.
          • gorgolka Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:29
            wiesz nie chodzi mi o to że sportowe, tylko o ten kolor
            Ja też lubbię ubrać się na luzaka, czasem nawet śmieszniej, ale aż takiej
            odwagi nie mam,
            Całkiem czarny strój i białe buty to mi się poprostu gryzie, to jak by włożyć
            do białej kreacji czarne buty? (tu mi się danuśka wałęsa przypomniała, przez
            pierwszy rok bycia pierwszą damą zawsze do jakiegokolwiek ubioru miała żelazny
            zestaw czarne buty i torebka czarna i pasek też smile)
            • lola211 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 22:50
              > Całkiem czarny strój i białe buty to mi się poprostu gryzie

No ale jest modnesmile, choc z pewnoscia z klasyka na bakiertongue_out.
          • kaha1 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:32
            lola211 napisała:

> Spodnie zwezane to zakladam juz od jakiegos czasu:0,co do skarpet to ciezko
            > bedzie, bo poki co nie mam butow, do ktorych by mi pasowaly.Ale niedlugo
            > wybieram sie na lowy, pewnie cos znajdesmile.
            > Takie buty do marynarki to zadna nowosc, czesto sa to jasne trampki.

no kochana jak nie masz?? mokasyny! ewentualnie białe adidasy!
            • andaba Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 21:33
              A co jest złego w zwężanych spodniach? Te dzwonowate córce codziennie w łańcuch od roweru się wkręcają.
              • kaha1 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 22:03
                andaba napisała:

> A co jest złego w zwężanych spodniach? Te dzwonowate córce codziennie w łańcuch
                > od roweru się wkręcają.

nie chodzi o same spodnie dziewczyny tylko o styl z lat '80
                szerokie paski, spódniczki z gumy, getry z lycry, spodnie "pumpy" czy "bermudy"
                to wszystko co możemy podziwiać w filmach z tego okresu. Mnie się ten styl nie
                podoba tak jak marynarka do jeansów no i białe adidasy do garnituru (chłopcy w
                mojej podstawówce właśnie tak ubierali się na "galowo"). Ale czy jest w tym coś
                złego?
                • lola211 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 22:56
                  Wiesz, gdy zapowiadano powrót mody z lat 80- tych to zlapalam sie za glowe, bo
                  wiekszego kiczu i tandety ciezko szukac.Przerabialam to w ostatnich klasach
                  podstawowki i u progu liceum- gdy ogladam zdjecia to zeby mnie bolasmile.
                  A jednak, z biegiem czasu wylowilam conieco dla siebie z oferty sklepowej i mam
                  na powrót kimonowe bluzki, getry, dłuuugi sweter, waskie spodnie.Stylizowane na
                  tamte lata, ale jednak z pewnoscia lepsze jakosciowo.I wygladam naprawde oksmile.
                  Moda meska tez czerpie z tych klimatow, ale nie jest kalka- to sa jednak inne
                  gajery, inne buty.
                  • maga202 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 18.03.07, 12:46
                    Ta moda wróciła, ale w o wiele mniej kiczowatym wydaniu. I jak ktośs ubiera się z gustem to faktycznie i z tej oferty wyłowi dla siebie ekstra ciuszki.
                    • maga202 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 18.03.07, 12:47
                      Ale do zwęzanych spodni się nie przekonam. Według mnie one szpecą i brzydko wyglądają.
              • lola211 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 17.03.07, 22:58
                Do niedawna zwezane spodnie byly obciachowe- liczyly sie tylko tez rozszerzane
                w nogawkach.
    • fajka7 off topic 17.03.07, 21:57
      Wlaczylam to popatrzec, rany boskie jak oni falszuja. Zdecydowanie wole "taniec
      z", bo jak ktos kiepsko tanczy znacznie mniej mnie to razi. Moze dlatego, ze
      przynajmniej jedna polowa pary sobie niezle radzi wink
      • logineczka :) 17.03.07, 22:28
        dla mnie to już sam ibisz , czy w kunsztownym odzianiu czy nie, sam w sobie
        jest lekko spaprany, i jakoś nie mogę na niego patrzeć, a juz jego eskimoski
        uśmiech źle działa na moje samopoczucie. nie wspomnę o tym ,że w zestawie z
        Cichopkową wyglądają, jak kajko i kokosz. kto ich zestawił??
        a odpowiadając na pytanie: nigdy bym tak ani siebie ani męża nie ubrała,(tzn.
        on ubiera się sam, ale aż takiej kosmicznej wyobraźni to chyba nie ma).poza tym
        nie noszę tego co modne, tylko to, w czym się dobrze czuję, a jeśli przy
        okazaji jest akurat modne, to fajniesmile
        • lola211 Re: :) 17.03.07, 23:02
          Ibisza tez nie trawie- od dawna zreszta.
          Jego ubior rzadzi sie innymi prawami niz to, co nosi na grzbiecie szary
          Kowalski.Polacy sa dosc zachowawczy i dlatego na ulicach malo widac fajnie,
          odwaznie, odzianych osob.Króluje styl tipsiarski lub nudna klasyka.
    • fergie1975 co tam Ibisz 17.03.07, 23:31
      co tam białe buty, ale jak mozna założyc buty bez piet , bez palców i wyjsc bez
      rajstop big_grin
      • fajka7 Re: co tam Ibisz 17.03.07, 23:40
        masz na mysli sandaly?
        smile
        • fergie1975 Re: co tam Ibisz 18.03.07, 10:47
          tak, sandały co prawda na obcasie, u prezenterki telewizyjnej (jak dobrze
          dojrzałam u Cichopek?).

normalnie to nic nie mam przeciwko sandałom big_grin
          • gorgolka to chyba nawet klapki były 18.03.07, 11:34
            też zwróciłam uwagę, i szukałam paska za piętą czy wokoł kostki i nie
            zauważyła, Albo był przezroczysty (w co wątpię) albo to były klapki na szpilce
            • fajka7 Re: to chyba nawet klapki były 18.03.07, 12:19
              Ale zaraz- miala klapki badz sandaly i byla bez rajstop tak? To chyba
              prawidlowo czy nie?
              • fergie1975 Re: to chyba nawet klapki były 18.03.07, 15:14
                no prawidlowo, jezeli zakladamy sandaly to bez rajstop,

ale buty "otwarte" nie pasuja wszedzie i na kazda okazje i o to mi chodzi,
                powinny byc zakryte i palce i pięta. i powinny byc rajstopy/ponczochy chocby
                bylo i 40 stopni (szczegolnie do wieczorowej sukni),
                (ale to juz kazdy jak chce...)
                • lola211 Re: to chyba nawet klapki były 18.03.07, 19:36
                  A ta okazja nie byla odpowiednia na "otwarte" buty? Pytam, bo nie widzialam
                  programu.
                  Pelne buty plus rajtopy/ponczochy to do pracy konieczne, a czy stroj wieczorowy
                  tego wymaga to bym sie spierala.Popatrz na gwiazdy na czerwonym dywanietongue_outP.
                  • fergie1975 Re: to chyba nawet klapki były 18.03.07, 20:37
                    no nie wiem?
                    ale co innego dyskoteka, a co innego jak sie pracuje w takim typie programu.
                    Zreszta hehehe, co ja sie czepiam, wysokich lotow to on nie ma, wiec moze
                    rzeczywiscie nie trzeba tu wygladac na kogos z klasą.
                    big_grin
    • gorgolka tu jest link 18.03.07, 11:40
      jest to zdjęcie z zeszłego tygodnia, jak się okazuje też miał buty sportowe,
      tym razem typu "tenisówki". Wczoraj miał takie typu "sofixy" - jeśli jeszcze je
      pamiętaciesmile
      www.pudelek.pl/artykul/2358/oni/
      • fergie1975 Re: tu jest link 18.03.07, 15:16
        i obie maja wystajace paluchy, a fuj smile)
      • lola211 Re: tu jest link 18.03.07, 19:39
        O, podoba mi sie, elegancja w luzackim wydaniu.
    • maga202 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 18.03.07, 12:43
      Dla mnie taki strój to makabra.
      Ja z obowiązujących trendów wybieram tylko to co mi się podoba i w czym mi dobrze. A tak na marginesie to niekiedy "gwiazdy" telewizyjne są tak beznadziejnie ubrane że aż mi ich żal, stylista stylistą, ale za,żadne skarby nie dałabym się zeszpecić strojem.
      Strasznie nie podoba mi się styl Magdy Mołek,chociaz to może nie jej styl a styl jej stylisty.
    • mathiola Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 18.03.07, 12:51
      Zwężane spodnie postarzają, zniekształcają sylwetkę, pogrubiają i wyglądają
      wieśniacko.
      Właściwie tylko tyle chciałam powiedzieć smile
      • lola211 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 18.03.07, 19:39
        Chyba nie o tych samych myslimytongue_out.
        • mathiola Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 18.03.07, 20:37
          Mam nadzieję, że nie. Bo takich zwężanych to u nasz we wsi raczej mało widzę i
          jeśli już to raczej w wydaniu modnych pań spod sklepu alkohole świata smile
        • fergie1975 Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 18.03.07, 20:38
          chyba co innego zwężane a co innego wąskie i obcisłe.
          ?
          • mathiola Re: dziewczyny wymiękłam...no chyba że sie nie zn 19.03.07, 10:31
            No pewnie że co innego. Zwężane to takie o kroju marchewki - szerokie u góry
            wąskie na dole.
            Wąskie to wąskie od góry do dołu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka