abi3 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 14:15 Jeszcze tego nie uczyniłam, ale mam zamiar zrobić to w lipcu - po zakończeniu urlopu wychowawczego. Powód? Jeśli sama czegoś nie postanowię i nie "walnę ręką w stół", nigdy się z mej firmy nie uwolnię. A bardzo chcę...teraz mam motywację, by po 3 latach nieobecności, znaleźć coś innego. Mieszkam w dużym mieście, wykształcenie mam dobre, więc nie przewiduję większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 14:27 Nie wiem czy można to nazwać zwolnieniem skoro nawet umowy nie dostałam a miałam obiecaną. Wstępne rozmowy były słowne i w moim zakresie obowiązków było tłumaczenie. Jak się potem okazało 3dni w tygodniu byłam służbowo poza domem, miałam prowadzić całą księgowość, pilnować wysyłek towaru, prowadzić korespondencję z klientami, poszerzać bazę danych klientów. A wynagrodzenie nie sięgało nawet 1000zł Miałam obiecany ustalony procent za sprzedaż. Nie dostałam ani umowy, ani procentu i cały zas byłam szykanowana,że źle wykonuję pracę. Miałam dosyć i rzuciłam to - przez pewien czas byli na lodzie, mieli problem znaleźć osobę, która znała ten język co ja. Nie chcę mieć już z tą firmą nigdy więcej nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rauxa Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 14:41 tak sobie mysle i wlasciwie to rzucalam wszystkie moje prace.. zamiana na lepsza po prostu,(lepsza czyli.. co mnie interesuje, co chce i potrafie, i pensja oczywiscie) jak do tej pory byly to dobre decyzje.. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 15:15 kiedyś rzuciłam pracę z dnia na dzień i wyjechałam za miłością mojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 16:36 Zwolniłam się z pracy dawno temu, chyba ok. 10 lat. Musiałam zająć się dzieckiem, które szło do przedszkola i niby mogłabym podjąć pracę po wychowawczym. Ale do pracy musiałam wychodzić o piątej piętnaście, mąż tak samo. A pokażcie mi opiekunkę, która rozpoczyna pracę o piątej rano, bo przecież dziecka samego w domu nie zostawię. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mk Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 18:15 ja rzuciłam po to aby wyjechać z chłopakiem(teraz mężem)do innego miasta, i mieszkamy sobie w tym mieście już 7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kirianna Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 18:48 ja rzuciłam z powodu fatalenj atmosfery , ale zmieniłam jednoczesnie na inną. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 18:56 W obecnej pracy pracuje do końca wakacji , juz wiem,ze od września nie będę miec przedluzonej umowy... ale już mam 2 inne prace: z tych 2 muszę wybrać jedna jedna jest spokojna a druga bardzo stresująca obydwie zgodnie z moim wykształceniem i zainteresowaniami. na dzień dziesiejszy skłaniam się ku tej drugiej zobaczymy ps:"nowej" pracy szukalam 2 dni pewnie podejme ja dopiero od 1 wrzesnia-wiec luzik Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 18:58 No dobrze, ale z tego co piszesz, to pracodawca "rzucil " ciebie, a nie ty prace. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 19:03 Nie do konca jako mlody nauczyciel umowe mam do 31.08 z braku mozliwosci zatrudnienia na obecnym stanowisku po prostu nie przedluza ze mna umowy (jeszcze do konca nic pewnego-takie jest zycie nauczyciela-moze np okazac sie w sierpniu,ze nadal pracuje) niestety nie jest w moim stylu siedzenie i czekanie na to "moze" wiec wzielam sprawy w swoje rece: efekt jest taki jak wyzej napisalam moze i dobrze.... w pierwszej pracy bede nadal nauczycielem w drugiej nie koniecznie wiecej nie pisze by nie zapeszyc Odpowiedz Link Zgłoś
adrianka00 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 21:03 A czego uczysz? Nie obraź się, ale robisz rażące błędy... Zwłaszcza jak na nauczyciela... Odpowiedz Link Zgłoś
adrianka00 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 22:35 Czy chodziło Ci o to: > zajrzyc = zajrzyj > sygnaturke = wizytówkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 18:54 ja. Pracowałam w banku, po 10-12godzin dziennie Masakra, nawet w 8mcu ciąży nie było przebacz... Kiedy miałam wrócić po macierzyńskim do pracy, dali mi kartkę do podpisania, że rezygnuję z przysługujących mi praw z tytułu posiadania małego dziecka. Napisałam podanie o zwolnienie, bez żalu! Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 18:59 Wylącznie rzucałam pracę - żeby zmienić na lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 20:33 bo się przeprowadzam. trudno bedzie o inna. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Re: kto rzucil prace? 03.05.07, 21:55 moj mąż, bo atmosfera byla juz nie do zniesienia (zmienili szefostwo i ponad polowe pracownikow, reszte zwolnili), pogorszyly sie tez warunki finansowe ( nie placili za nadgodziny itp) Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: kto rzucil prace? 04.05.07, 03:13 Moj maz dzisiaj. Bo firma zostala wykupiona przez inna, bo musi dojezdzac 60km w jedna strone, bo ... dali go na nocna zmiane 3 razy w tygodniu. Innej pracy na razie szukal nie bedzie, postanowil zostac tata w domu (YEAH!!!!) i zajac sie naszym lobuzem na caly etat. Odpowiedz Link Zgłoś