Dodaj do ulubionych

Wrażenia po Eurowizji

28.05.03, 16:02
No właśnie - czy była jakaś piosenka, która by was powaliła na kolana.
Uważam, że zespół z Turcji nie był najlepszy a z Wielkiej Brytanii
najgorszy. Tatu było takie sobie, moim zdaniem nie zaqsłużyło na 3 miejsce.
Bardziej podobało mi się Ich Troje, ale nic mnie specjalnie nie zachwyciło.
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: Wrażenia po Eurowizji 28.05.03, 19:53
      No cóż, zespół z Wielkiem Brytanii prawie całą piosenkę zaśpiewał w innej
      tonacji, niż był grany akompaniament - naprawdę byli najgorsi. Tatu
      rzeczywiście kiepsko śpiewało, a przede wszystkim upiornie nieczysto,
      zwłaszcza jak na zespół o takiej renomie. A Ich Troje, których bynajmniej nie
      jestem fanką zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie, na tle obrzydliwie
      szmirowatych, tandetnych piosenek wydawało się, że oni nawet coś ciekawego
      reprezentują.
      A w ogóle, to cały czas twierdziłam, że Ich Troje, jako czołowy reprezentant
      polskiego kiczu ma duże szanse na Eurowizji, ale to co zobaczyłam przerosło
      moje oczekiwania. Okazało się, że jednak są za mało kiczowaci na zwycięstwo w
      Eurowizji smile)).
      pozdrawiam
      skarolina
      • adzia_a Re: Wrażenia po Eurowizji 29.05.03, 08:58
        Kiedy śpiewała w konkursie reprezentantka Turcji, zawołałam do męża do
        łązienki "Grzesiek, ale fałsz, kto ją tam wpuścił ". Okazało się, że wygrała.
        Hm, jeśli to głosowało społęczeństwo Europy, to po pierwsze - nie wiem, czy się
        nadaję do tej Unii, po drugie - wiem już czemu takie triumfy święci u nas
        muzyka amerykańska. Takiego zadęcia, plastikowej pompy nie widziałam dawno.
        Z dwoma pozytywnymi wyjątkami.
        Chłopak z Norwegii zaśpiewał piosenkę tak skomponowaną, że nie powstydziłby się
        jej pewnie sam Elton John (aczkolwiek nie chciałabym się wypowiadać w jego
        imieniu).
        No a zespół estoński, który zdobył jeden punkt to kapela, której płyty chętnie
        bym wysłuchała...tylko że repertuar nie na taki festiwal.
        Podejrzewam, że w żadnym z krajów europejskich występ w Eurowizji nie jest
        nobilitujący. No dajcie spokój...
        Aha, i trzeci wyjątek, czyli Ich Troje - na tle tamtejszych gwiazd pokazali
        prawie że progresywną muzykę smile)))
    • aluc Re: Wrażenia po Eurowizji 29.05.03, 11:03
      sama nie wiem, po cholerę to oglądałam, bo niecały tydzień potem nie pamiętam
      już ani jednej piosenki, a powiązanie ewentualnej piosenki z ewentualnym
      wykonawcą i ewentualnym krajem przerasta moje możliwości intelektualne wink

głosowanie mnie za to fascynowało - zanim ładna panienka w okienku zaczynała
      mówić dla kogo łan pojnt wink zgadywaliśmy, kto od kogo dostanie 12 smile zazwyczaj
      się udawało he he he Grecja Turcja Cyper smile))))

edicjone specjale kajne grencen he he he
      • vase Re: Wrażenia po Eurowizji 30.05.03, 14:54
        aluc napisała:

> sama nie wiem, po cholerę to oglądałam, bo niecały tydzień potem nie pamiętam
        > już ani jednej piosenki, a powiązanie ewentualnej piosenki z ewentualnym
        > wykonawcą i ewentualnym krajem przerasta moje możliwości intelektualne wink
        >
        Ha! Ha! Ha! Ja mam tak samo. Jedyne co jeszcze pamietam, to ten gosciu z
        Austrii, z ktorego po prostu smialismy sie turlajac sie po dywanie.
        Festiwal ogladalismy z bratem meza, jego zona i dziecmi. Po wystepie Wielkiej
        Brytanii udawali, ze w sumie ta Eurowizja ich w ogole nie interesuje smile
        (Wszyscy sa Brytyjczykami) Natomiast polski zespol (nawet nie wiem kto to)
        zaprezentowal sie calkiem - calkiem.
    • ewunia_uk Re: Wrażenia po Eurowizji 29.05.03, 22:10
      No ludzie, przeciez Eurowizja nie ma nic wspolnego z jakakolwiek muzyka,
      piosenka, a zwlaszcza kultura. Jest to po prostu doroczny festiwal kiczu. Z
      Wielkiej Brytanii co roku wysylaja kogos zupelnie, ale to zupelnie nie
      znanego, kto nie wydal nigdy zadnej plyty. Nikt choc krztyne znany na arenie
      publicznej na Eurowizje nie pojedzie.

Co nie znaczy, ze ci, co akurat odniesli komercyjny sukces w Anglii nie sa
      kiczowaci wink

Ale wracajac do Eurowizji: komentatorem Eurowizji dla BBC jest Terry Wogan,
      ktory jezdzi tam dlatego, ze ma zaciecie komiczne i przez caly wieczor nabija
      sie z wykonawcow, stopniowo popadajac w stan zamroczenia alkoholowego.

Np. jego komentarz na temat Marcina Orlosia czy jak mu tam, z
      polskiej "komisji" - "co on taki powazny?"

Jednym slowem: nie trzeba sie doszukiwac w Eurowizji jakichkolwiek wartosci,
      dobrych piosenek, ciekawych wykonawcow. To jest przedstawienie komediowe i
      nic wiecej. Czyli jednym slowem Ich Troje wstrzelilo sie w dziesiatke.
      Chociaz mogliby jeszcze lepiej - patrz facio z Austrii (ten w bereciku z
      antenka).
      • alltid_ung Re: Wrażenia po Eurowizji 12.06.03, 23:40
        ewunia_uk napisała:

> No ludzie, przeciez Eurowizja nie ma nic wspolnego z jakakolwiek muzyka,
        > piosenka, a zwlaszcza kultura. Jest to po prostu doroczny festiwal kiczu.

Kicz nie kicz ale dzieki Eurowizji wybilo sie pare osob np celine dion
        Owszem nie ma ten festiwal duzo z kultura wspolnego to poprostu pare "facetow"
        albo "bab" wink z forsa szuka nowych taletow na ktorych mozna jeszcze wiecej
        zarobic.
        I tutaj czuje sie winna bo Ich Troje to super bubbel, nic ciekawego, uwazam ze
        polacy maja poru innych exportowych muzykow. Ich Troje to wielki zart - mam
        nadzieje ze nie obrazilam fanow tego zespolu bo jak wiadomo to rzecz gustu i
        mnie sie oni nie podobaja.
        Natomiast lubie Eurowizje co roku ja ogladam czsami jest gorsza czasami lepsza
        a w TV i tak leci masa "zlomu" wiec dlaczego nie Eurowizja?
    • siunia_edziecko Re: Wrażenia po Eurowizji 29.05.03, 23:55
      Dodam i ja swoje grosze,
      zaś szanowne grono słuchaczek ambitnej muzy mi wybaczy wink
      Hiszpania miała u mnie plusik za samo wystąpienie,
      za sam fakt pokazania się tam (jestem osobą silnie skrzywioną i uwielbiam ten
      język)
      Belgia za folkowy klimacik.
      Polska myślałam, ze wyżej będzie notowana.
      Dzieciaki z Tatu wprost zszokowały mnie swoją arogancją
      - Siunia
      pa. Na Hiszpanię głosowałabym nawet wówczas, gdyby reprezentowali tą samą klasę
      co Wielka Brytania - wiadomo dlaczego wink
    • ewiesia1 Re: Wrażenia po Eurowizji 30.05.03, 08:09
      No to podpadnę, a co mi tam- mnie się piosenka turecka podobała. Ja tam specem
      od muzyki nie jestem, ale mój mąż , który się na tym co nieco profesjonalnie
      zna też przychylał się do tureckiego występu. I obydwojgu nam się podobał
      duński folklorek.

Norwega zgodnie oceniliśmy jako Wilki drugiej kategorii, żałując , że nie ma
      ich na festiwalu. A "Ich troje" wypadło naszym zdaniem na tle całej
      reszty całkiem dobrze.

Ups, ale nadałam, nie po linii...
      Prawie we wszystkim mamy z mężem skrajne zdanie, akurat w kwestii festiwalu
      bylismy zaskakująco zgodni. Dziwne...

• adzia_a Re: Wrażenia po Eurowizji 30.05.03, 11:31
        No ale czy naprawdę nikt nie zauważył tych z Estonii....buuu wink
        • magia22 Re: Wrażenia po Eurowizji 30.05.03, 14:02
          Estonia ? mi sie nie podobali i to nawet bardzo smile
          ale na chwile moja uwage przykuła reprezentantka Rumunii smile
          chociaz teraz nie pytajcie dlaczego, bo już nie pamiętam - hihihi smile
          w końcu eurowizja to taki festiwal na dzień, może dwa, potem i tak nic sie z
          niego nie pamięta - chociaż zauważyłam, że u nas w Polsce traktowany jest
          niezwykle poważnie - moze przez prawie-zwycięstwo Edzi G. ???

pozdrawiam
          Magdalena, mama Oleńki smile
          • ania.freszel Re: Wrażenia po Eurowizji 31.05.03, 10:18
            No wlasnie. Mnie tez sie ona poidobala ale juz nie pamietam dlaczego. TATU byly
            takie sobie a ten koles z Austrii to w ogole jakis obciach....
        • skarolina Re: Wrażenia po Eurowizji 30.05.03, 15:24
          Adzua, ja zauważyłam, ale oni po prostu nie z tej bajki. Za dobrzy na taki
          festiwal smile)))
          pozdrawiam,
          skarolina
      • alltid_ung Re: Wrażenia po Eurowizji 12.06.03, 23:52
        ewiesia1 napisała:

> No to podpadnę, a co mi tam- mnie się piosenka turecka podobała. Ja tam
        specem
        >
        > od muzyki nie jestem, ale mój mąż , który się na tym co nieco profesjonalnie
        > zna też przychylał się do tureckiego występu. I obydwojgu nam się podobał
        > duński folklorek.
        >
        Tutaj i ja sie dolaczam turczynka byla OK wiec nie czuj sie "samotna". Dunczycy
        tez ujda. Ale ich troje hmmm Ja ich nigdy przedtem nie slyszalam pierwszy raz
        na Eurowizji i sie bardzo rozczarowalam. Natomiast Gornialowa byla dobra zaraz
        po festiwalu wyslalam "posla" zeby mi kupil jej polska plyte , potem juz tutaj
        kupilam jej angielsko jezyczna plyte obydwie byly OK. Pozdrawiam Gosia z
        dziwnym "smakiem muzycznym"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5989627
        >
        >
    • vase Re: Wrażenia po Eurowizji 30.05.03, 14:57
      Chcialam zacytowac aluc, ale niekoniecznie musialo mnie pod nia podpiac smile
      Dodam jeszcze, ze faktycznie komentarz w Wielk. B. byl rewelacyjny.
      Nul pla!
    • edytkus Re: Wrażenia po Eurowizji 31.05.03, 06:51
      Przezyjmy to jeszcze raz wink
      www.eurovision.tv/public/participants/23264.html
      • ochotka69 Re: Wrażenia po Eurowizji 03.06.03, 13:19
        A mnie gosc z Austrii powalił na kolana
        hihi oczywiscie ze smiechu
        Dziwie sie ze Ich troje zajęlo tak dalekie miejsce
        a to ze Tatu zdobylo trzecie miejsce (zachowanie skandaliczne, śpiew bez
        rewelacji)bylo dla mnie szokiem hm ale coz takie czasy. Co chamskie to sie
        podoba.
        Turcja tez mnie osłabila kojarzy mi sie z tandetnymi sweterkami tureckimi
        sprzedawanymi na rynku.
        • agusiakraj Re: Wrażenia po Eurowizji 03.06.03, 16:08
          Mi sie podobala piosenka z Hiszpanii ale ja mam bzika na punkcie tego
          kraju,wiec wszystko co hiszpanskie wciagam jak swieze buleczki.
          • umasumak Re: Wrażenia po Eurowizji 04.06.03, 15:35
            Zawsze wiedziałam, że Eurowizja jest sztandarowym przykładem kiczu, ale to co
            było w tym roku, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Jedyne pocieszenie,
            że "Ich troje" doskanale wpisali się w klimat, na co nie mielibyśmy szans gdyby
            przez eliminacje przeszli "blue caffe", czy "wilki". Zastanawiam się co oni
            wogóle robili na eleminacjach? Chcieli położyć kres kiczowi??? Utopia....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka