Dodaj do ulubionych

do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gondoli

05.06.07, 15:22
normalnie szok, stalam w kasie w realu. okolo 11 tlok, bo dzien promocji,
obok mnie w kolejce malzenstwo, skromnie ubrani, w koszyku takim malym ,
mieli wszystko jak cuirkiem leci tipowskie artykuly. Patrze a w koszu od
wozkajumbo paka papmers. No ok, wystawala. Jak zblizali sie do kasy, ten
facet kopna noga ta paczke pieluch i ona sie zapadla i ni ebylo jej widac,
zona zostala przy kasie i wykladala towary a on po chwili wyjechal i nie
wrzucili na tasme tych pieluch, no szczeka mi opadla.Mialam krzyczec
zlodzieje?
Obserwuj wątek
    • demarta Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:23
      snieguliczka napisała:

> normalnie szok, stalam w kasie w realu.

trzeba było w tej kasie usiąść. wtedy byś nie widziała i problem by zniknął smile)
      • snieguliczka Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:26
        demarto twoja racja, stalam do kasy!
        • snieguliczka Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:27
          w kolejce do kasywink
    • ann3011 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:29
      ale, kompletnie nie kumam, jak to wyglądało - kopnął wózek z gondolą czy jak?
      • snieguliczka Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:31
        jak jest wózek a pod nim koszyk to w tym koszyku byla paka pampersów, tylko
        wystawala. Jak zblizali sie do kasy to facet noga kopnal ta paczke i ona sie
        zsunela do tego koszyka tak ze sie zapadla
        • ann3011 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:34
          no mogli ją tam od początku umiejscowić i byłoby po problemie... - oczywiście
          żartuje. Nie wiem czy miałabym odwagę zaareagować i coś powiedzieć im, albo
          kasjerce
    • lola211 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:42
      Wystarczylo poinformowac dyskretnie kasjerke, a ona ochrone.
      • sebaga lola 05.06.07, 17:38
        jak w takiej sytuacji dyskretnie poinformowac kasjerkę?
        • aetas Re: lola 05.06.07, 17:55
          a możę mieli te pampki wcześniej? zdarza mi się, że wchodzę do supermark. z
          czymś, ale nie zawsze chce mi się zgłaszać i stemlować: chusteczki mokre,
          dezodorant, perfumy, które noszę z sobą, nitkę do zębów, którą też noszę,
          soczek małego i słoiczek gerber, który też zawsze jakiś mam na napad głosu
          mojej głodzilli...
          może to było z innych zakupów, myślę, że jakby to okradli w tym sklepie, to
          wcześniej by pomyśleli o tym, żeby to schować, nie na Twoich oczach...

no ale może się mylę, tak sobie gdybam...

jak Karol był mały, to odżywialiśmy się samymi rzeczami typu TIP, a kupowaliśmy
          je dopiero jak już dziecko miało nakupione pieluch na cały miesiąc i jedzenie
          dzieciowe i mleko... może oni też tak robią...
    • shady27 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 15:45
      widzialam raz taki przypadek. Facet wlozyl do wozka dziecinnego gre komputerowa i celowo jej nie wyjal. Ja oczywiscie rznac glupa powiedzialam do niego:"jeszcze plyta sie panu zawieruszyla" hihihi ale mial mine, i biedctwo musial wyjac i polozyc przy kasie.
      • kraxa a swoja droga czyz to nie piekny przejaw uczuc 05.06.07, 15:48
        rodzicielskich- ze smi wciagaj chemie marki "tip" ale dziecku nie zaluja
        pampersow do dupki ;-DDD
    • mawo84 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 17:23
      i żadne zabezpieczenie się nie włączyło?
      • ppaula2 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 17:34
        ja bym nie krzyczała smile
        może poprostu biedni i ich nie stać na pampersy!!! akurat w takiej sytuacji nie
        jest mi szkoda hipermarketów. takie mamy warunki u nas w kraju, że młodzi
        rodzice są zmuszeniu do jedzenia/używania tipowskiej chemii i do tego nie stać
        ich na pampersy dla dziecka. A to, że pampers... przypuszczam, że gdyby kupowali
        to pewnie pieluchy tip, a że kradli to już dobry towar!!! Źle może i zrobili,
        ale to nie jest coś co mnie kole w oko!!! A złodziejstwa naprawdę nie lubię!!!
        • zona_mi ppaula2 05.06.07, 17:51
          Czy odebrałaś pocztę ode mnie?
          Polecam.
          • ppaula2 Re: ppaula2 05.06.07, 17:56
            nie działa mi gazetowa
        • rita75 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 18:21
          > ja bym nie krzyczała smile
          > może poprostu biedni i ich nie stać na pampersy!!!

w sumie tez bym nie krzyczala...chociaz to nie jest political correct
    • kraxa ppaula "nie zal ci hipermrketow" 05.06.07, 18:01
      Jak ich okradaja- a tej bogu duch winnej kasjerki, ktora n pielusze siedzi 8 h
      i wyjsc do kibla nawet nie moze, a zarabia 500 zeta tez ci nie zal??? Jak
      okradaja hipermarket, to no way, zeby kiedykolwiek dostala podwyzke czy premie,
      no nie? Jej z pewnoscia tez n pampki nie stac- to co m zrobic??? Ja
      zlodziejstwo potepiam zawsze
      • ppaula2 Re: ppaula "nie zal ci hipermrketow" 05.06.07, 18:05
        kraxa ostatnio był taki program o podjadaczach w hipermarketach i niestety ale
        tego nie da się uniknąć. tak jak napisałam nie lubię złodziejstwa, ale ten
        incydent w oko mnie nie kole!
        • kraxa le nie bardzo rozumiem 05.06.07, 18:08
          Ze jak msa ludzi podjada, to znaczy, ze i paczke pieluch mozna zajumac??? A
          moze komus do zycia bedzie potrzeban farba do klkow, to tez moze sobie wziac?
          Albo proszek do prnia, oczywiscie persil, zeby sie juz nie rozmieniac ;-P
          • ppaula2 Re: le nie bardzo rozumiem 05.06.07, 18:11
            ja pisałam konkretnie o pampkach, a nie o innym towarze! wyraziłam swoje zdanie,
            nie musisz się ze mną zgadzać. napisałam to co pierwsze na myśl mi przyszło.
            może gdybym była tam na miejscu to inaczej bym to odebrała... nie wiem!
            • melka_x Re: le nie bardzo rozumiem 05.06.07, 18:20
              Fajnie Paula super, że masz gdzieś jak zarabiający grosze ludzie w sklepach
              mają potrącone po pensjach. Złodziei Ci szkoda, ale ciężko i uczciwie
              pracujących kasjerek dostających sześć stów do łapy już nie?
              • ppaula2 Re: le nie bardzo rozumiem 05.06.07, 18:26
                to zacznijmy z innej strony....
                skąd w ogóle wiadomo, że oni te pampki kradli?!
              • ppaula2 Re: le nie bardzo rozumiem 05.06.07, 23:20
                melka_x napisała:

> Fajnie Paula super, że masz gdzieś jak zarabiający grosze ludzie w sklepach
                > mają potrącone po pensjach. Złodziei Ci szkoda, ale ciężko i uczciwie
                > pracujących kasjerek dostających sześć stów do łapy już nie?

Powiem Ci jedno! To nie kasjerki dostają po dupie za ukradziony towar tylko
                ochrona danego marketu. Po każdej inwentaryzacji (jeżeli jest za duża różnica)
                ochrona jest zmieniana. A ich nie jest mi szkoda bo to chamy i gbury - tyle się
                słyszy o pobiciach i gwałtach :\
            • lola211 Re: le nie bardzo rozumiem 05.06.07, 20:45
              Jesli ktos kradnie pampersy to na bank kradnie i inne towary.Zlodziej jest
              zlodziejem bez wzgledu na to co sobie przywlaszcza.
              Wielu jest ludzi biednych, ktorzy nigdy nie siegna po cudze.
              Do tego trzeba miec zlodziejski charakter.
    • hexella Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 18:22
      ja bym podeszła do nich i zapytała, ile z pampków mi odpalą za nie wszczynanie
      drakismile

Wydarłam sie kiedyś w sklepie na gościa, który stał przed półką z dżemami i
      odkręcał ja, wąchał, zakręcał i odkładał...
      Zawołałam ochronę, która przylazła po kilku minutach, w osobie ciężko
      znudzonego pana. Pan wysłuchawszy mnie, nawet nie próbował odszukać w sklepie
      tego gościa, tylko westchnął coś w stylu "no i ci ja tu mogę poradzić".
      Już tam dżemów nie kupujęsmile
    • mariken zwróciłabym im uwagę 05.06.07, 18:29
      bo takie zachowanie pociąga za sobą łańcuszek nie zawsze pożądanych zmian
      zresztą za ich kradzież odpowiedzą pracownicy

złodziejstwo zawsze jest złodziejstwem i tyle
    • aniazm Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 20:41
      Kiedyś z Saturna wyniosłam 3pak płyt Pana Kleksa. Zupełnie o nich zapomniałam,
      śpieszyłam się do domu (po 21 było), dzieciory ryczały. Że nic nie kupiłam, to
      wyszłam nie przez kasy, tylko koło ochrony. I nic nie piszczało. Zorientowałam
      się jeszcze na terenie Arkadii, że mam w wózku te płyty, wróciłam i zapłaciłam.
      Mina kasjerki była boskasmile No, ale cóż było zrobić? Jakoś mi nie przyszło do
      głowy po prostu wyjść... Jakbym w domu dopiero znalazła, to też bym poszła zapłacić.
    • sylwia06_73 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 21:03
      Nie jestem pewna ale jakby kradli te pampki toby pramka antyzlodziejska
      zapiszczala.W duzych marketach przy kazdej kasie sa
      • syriana Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 21:38
        no są, ale nie zawsze klikają przy towarze, którzy przy ziemi jest przewożony
        • bea.bea Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 21:43
          a czasem piszcza po pół roku i to w całkiem innym sklepie..smile...
          pikało mi w media markt....nikt nie wiedział co..smile...sama nie
          wiedziałam...dopiero jak pan przejechał takim ustrojstwem to wyszło, ze to na
          pupie pika...smile...i okazało sie , ze w tylnej kieszeni spodni jest stara
          strasznie sprana pikaczowa nitka...smile...
    • bea.bea Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 21:37
      w hurtowni z rzeczami dzieciecymi facet pchał do plecaka to i
      owo.....powiedziałam ochroniarzowi , ze w tym plecaku...sprawdzili go...nie wiem
      co było dalej....

• mustardseed Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 05.06.07, 21:50
      Qrcze, to już wiem, dlaczego ochroniarze w sklepach chodzą za mamami z
      wózkiem...

Podobnie zresztą za kobietami w ciąży - moja przyjaciółka była w 'dużej' ciąży
      w zimę, więc miała płaszcz jak namiot - mówiła, że to było okropne, ochroniarze
      nie odstępowali jej na krok (niby,że ona tam sobie napcha towaru pod ten
      namiot). Ja miałam brzuchol w środku lata, więc wiadomo było, że nic się
      nigdzie już nie zmieści smile.
    • ktosik02 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 06.06.07, 23:57
      znajomi mojej znajomej bez skrupułów opwiadaja jak to ida z dziećmi do
      hipermarketów, częstują się chipsami, jajkami z niespodzianką, i innymi
      słodyczami a przy kasie płacą tylko za jedną szt. np.jajek niespodzianek a w
      kieszeni cała kolekcja zabawek.
      To jest wyrachowanie bo ich stać na kupno dzieciakom słodyczy, ale wolą tak
      robić.
    • wjw2 Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 07.06.07, 11:15
      > Mialam krzyczec zlodzieje?

Taaa, nie miałaś odwagi zareagować, chociażby zapytać tych państwa, czy z tą
      paką pampersów to już przyszli do hipermarketu?, ale anonimowo na forum ich
      nazwać złodziejami to mi dopiero odwaga....
    • coronella Re: do złodziejstwa wykorzystują niemowlaka w gon 07.06.07, 15:45
      czasem, jak jak zaglądam bezradnie do swojej portmonetki, sama mam ochotę iść i ukraść dziecku pampersy, chusteczki,
      żartuję oczywiście
      nie wiem co bym zrobiła, pewnie nic. A potem bym myślała co mogłam zrobić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka