Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk ?!!!???!!!

02.07.07, 11:52
Wpadło mi w ręce wydanie "Faktu" z 29 czerwca. Na 5 stronie doznałam szoku
czytając wypowiedz Tadeusza Rydzyka...cytuję...

"Ludzie pokazują palcami jakimi ja samochodami jeżdżę. Że mercedesem klasy S.
A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Mogę na krowie, ale gdzie ja
bym tę krowę trzymał - w Radiu Maryja?"

Opadłam z sił...nie będę publicznie nikogo obrażała...ale ta wypowiedz...

Obserwuj wątek
    • patssi Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 11:55
      u syna w garażu może trzymać krowę palant jeden..przecież ma wilegachną chatę...
    • demarta Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 11:56
      chłop obrotny, znalazł lukę na rynku, zagospodarował, czesze na tym kasę, a
      wszyscy go jak żyda traktują. przecież zarabia dzięki społeczeństwu, kto mu
      przelewiki śle jak nie babcie i ciocie niejednej z nas? a potem zdziwienie
      wielkie, że aż na mercedesa klasy s się uzbierało smile))
      • michasia24 Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 11:57
        eee tam za rok zmieni
      • maigo Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 12:00
        Wiecie...mojej znajomej ciotka jest wierną słuchaczką Radia Maryja i co...nie
        wiem czy to jakaś "sekta" dla starszych ludzi czy co...ale kobiecina jest bardzo
        chora, ma zaawansowaną cukrzycę i bardzo wysokie ciśnienie...nie bierze
        insuliny, nie chce się leczyć, tylko chce umrzeć, bo jak sądzi u Boga będzie jej
        dobrze...czy to wpływ Radia Maryja...nie wiem...ale wiem też, że ze swojej małej
        emerytury co miesiąc 50% przesyła O. Rydzykowi...Jak można tak manipulować
        starszymi ludźmi???
        • demarta Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 12:05
          no ale to chyba nie rydzyk winien, że baba ma siano zamiast mózgu. pistoletu
          jej do głowy nie przystawia, nie?
          skad pomysł, że to rydzyk zły, a ciocia biedna? on ma siłę przemawiania, a ona
          wolną wolę. oceniajcie więc ją za to co robi swiadomie i dobrowolnie, a nie
          jego za to, że wie za które sznurki pociagnąć.
          • mathiola Demarta 02.07.07, 12:11
            Demarta z całym szacunkiem, ale o każdej sekcie można to samo powiedzieć. Bo
            nie robią nic innego jak wykorzystują słabość ludzką.
            Ja osobiście również uważam że Radio Maryja to jest sekta, w dodatku legalna i
            popierana przez organizacje kościelne, co mi sie kompletnie w głowie nie mieści.
            To jest żerowanie na starszych, nie zawsze światłych ludziach. Nie można mówić,
            że kobiecina sama jest sobie winna, bo Rydzyk nic nie robi tylko wie za które
            sznurki pociągnąć.
            Niech nie ciągnie ..... jeden, sie wypowiadać nie będę, bo mnie jeszcze znajdą
            i pozwą za obrazę majestatu prawie boskiego.
            Brzydzę się Rydzykiem, jego postepowaniem i jego metodami rozpowszechniania
            wiary.
            A znajoma która pracuje na poczcie mówi, że starsi ludzie naprawde masowo
            przekazują jakieś straszne kwoty na to poj...ane radio. I nawet majątki po
            śmierci.
            • demarta Re: Demarta 02.07.07, 12:17
              a dla mnie brak wykształcenia nie zwalnia z obowiązku rozsądnego myślenia.
              rydzyk nie jest silny dlatego, ze posiadł tajemną wiedzę wartą fausta, a jego
              siła w głupocie narodu. walczmy więc z ciemnogrodem we łbach naszych bliskich,
              a i rydzyk z konia spadnie.
              mathiola, postaw się w roli faceta, który przed sądem broni się przed
              alimentami mówiąc, że go kobieta zmanipulowała. małpa wredna zamotała go i
              osiagnęła swoje. i on nieświadomy był i płacić nie zamierza. w myśl tego co
              powiedziałaś wyżej nie powinien płacić tych alimentów, bo to kobieta wiedziała
              za które sznurki pociągnąć.
              • mathiola Re: Demarta 02.07.07, 12:37
                alimenty to nieco niefortunny przykład jak dla mnie, bo w tym przypadku
                chodziłoby o wypełnianie OBOWIĄZKU i ponoszenie konsekswencji swoich czynów -
                świadomych czy nie świadomych ale skutkujących w dziecko.
                A między Rydzykiem a staruszkami nie ma żadnego przedmiotu, który wymagałby
                wypełniania obowiązków - no chyba wiara, ale jeśli na rzecz wiary tyle trzeba
                bulić to ja niewierząca wolę byc.
                Oczywiście że ciemnotę trzeba tępić i nie popierać żadnych form głupoty - ale
                tępić to nie wykorzystywać i to jeszcze - najbardziej wkurzające - pod
                przykryweczką wiary i szczęść boże.
            • weronikarb Re: Demarta 02.07.07, 12:18
              Mathiola zgadzam sie to jakas sekta, mam tesciow co sluchaja tego radia
            • jowita771 Re: Demarta 03.07.07, 08:58
              mathiola napisała:

> Demarta z całym szacunkiem, ale o każdej sekcie można to samo powiedzieć. Bo
              > nie robią nic innego jak wykorzystują słabość ludzką.
              > Ja osobiście również uważam że Radio Maryja to jest sekta, w dodatku legalna
              i
              > popierana przez organizacje kościelne

wydaje mi się, że nie do końca. Kościół wychodował żmiję na własnej piersi.
              Rydzyk już od dawna nie liczy się z przełożonymi, jest taką siłą, że biskupi
              sobie z nim nie radzą. kiedyś Glemp próbował nieco ukrócić zapędy Rydzyka, ale
              nie wypaliło. JP II niestety się nie zdobył na stwierdzenie jasno i wyraźnie,
              że radio już nie jest głosem polskiego kościoła. jedyne, co zrobił, to odmówił
              przyjęcia zaproszenia do siedziby radia. to trochę za mało, dało się łatwo
              wytłumaczyć zaślepionym babciom, że papież nie ma czasu i zdrowia. po jego
              śmierci już chyba nie ma możliwości powstrzymać Rydzyka. trzeba poczekać, aż
              słuchacze wymrą.
          • patssi Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 12:13
            ksiądz i dziecko ma - a ja mam dziecko i ślubu brak i grzesznica jestem do
            potęgi...a niech sobie ma i setkę dzieci,ale niech też i przestanie świdczyć
            przeciwko temu na co sam się zdecydował..wypowiada się w kwestiach o których nie
            ma pojęcia...siedzi z ogonem w klice polityków i złodziji..i jest dobry.. ajk
            ktoś chce mu płacić..nich płaci...śiąga do siebie starszyznę gadkami o zakazaniu
            aborcji a religii w szkołach i przymusowych ślubach..

szok i żenada...
            mieszkam w Toruniu i wiem jak wygląda jego twierdza..mój sąsiad jest jego
            ogrodnikiem...

buuu...
            • nchyb Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 12:19
              > mieszkam w Toruniu i wiem jak wygląda jego twierdza..mój sąsiad jest jego
              > ogrodnikiem...

o, to może będziesz iedziała. On naprawdę tylko merem sklasą jeździ? Tylko? A
              co z tym maybachem?
    • patssi do nchyb :PP 02.07.07, 12:30
      teraz to ja Ci nic nie powiem, bo jestem daleko od domu..ale ja mam zawsze
      wiadomości z drugiej ręki - od babci, bo ów pan ze mną nie rozmawia..nie mam
      ślubu...rozumiesz?? smile)buhahah..nawet jak mnie z psem zobaczy to prawie ucieka smile)

pozdrawiam
    • jogo.bella Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 12:52
      szkoda słów, po prostu ręce opadają.
    • shady27 pan Rydzyk powinien sie leczyc ot co 02.07.07, 14:55

• zabeczka84 Re: pan Rydzyk powinien sie leczyc ot co 02.07.07, 21:05
        A pomyśleliście co bedzie jak szanownego OR szlag trafi, jak np. rozbije te
        swoją S klasę na drzewie a bramy raju się przed nim otworza? Cały klan
        rydzykowych wyznawców popełni samobójstwo... Mrocznym żartem Zus by skorzystał i
        Fundusz zdrowia, Kaczki odejdą z braku poparcia...
        • shady27 Zabeczka :)))) 02.07.07, 21:06
          gdyby to nie byloby prawdziwe to co piszesz, to byloby to naprawde smieszne sad

Niestety ciemnogrod sie rozwija i to calkiem niezle wink
          • zabeczka84 Re: Zabeczka :)))) 02.07.07, 21:12
            Ano niestety. Teściową mohera mam. 24 godziny na dobe Radio M. Przykre gdy nie
            pamiętała o imieninach własnego syna, ale Tadzikowi pieniązki na kwiatki
            imieninowe wysłała...

ale droga shady złego diabli nie biorą....
            • mijaczek Pan Rydzyk.. 02.07.07, 22:39
              To nie prawda,ze Rydzyk jezdzi Maybachem w wersji podtsawowej...Rydzyk jezdzi
              Maybachem w wersji LUX...
              zal mi tych starszych ludzi...oni sie go chwycili jak tonacy brzytwy... a on im
              oczy mydli... tez sie nim brzydze...to,ze ten czlowiek legalnie w tym panstwie
              takie rzeczy wyprawia jest dla mnie nie do przyjecia.
        • joanna35 Re: pan Rydzyk powinien sie leczyc ot co 03.07.07, 15:21
          zabeczka84 napisała:

> A pomyśleliście co bedzie jak szanownego OR szlag trafi, jak np. rozbije te
          > swoją S klasę na drzewie
          Pobożne życzenia...złego diabli nie wezmą;-(
          • beata3211 No cóż 04.07.07, 12:37
            Smutne jest to że dużo starszych ludzi jest z RM bo rodzina ich olewa i niemają do kogo sie odezwać. Więc znaleźli sobie zastępczą "rodzinę" i czują sie potrzebni.
    • hexella Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 22:50
      Rydzyk jest genialnym sukinsynem.
      Genialnym, bo znalazł doskonały sposób na nabicie kabzy, zgodnie z prawem i
      przy radosnym potakiwaniu stada baranów.
      Sukinsynem, bo nawet mi niewierzącej mocno zalatuje niemoralnością.
    • ankab29 Re: O. Rydzyk ?!!!???!!! 02.07.07, 23:06
      maigo, to ja dorzucam link na "dobicie"...smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=64731314&a=64731314
      • maigo Re: ankab29 03.07.07, 08:56
        Dzięki wielkie za ten link...ręce opadają....i głos mi odbiera z wrażenia, że
        taki człowiek ...niby wykształcony...takie pierdoły gada i staruszkom
        wciska....a swoją drogą, większość tych kobiet święcie uwielbiającym Radio M.
        namiętnie ogląda serial "Moda na sukces" gdzie seks mnoży się na potęgę i każdy
        z sobą kopuluje wink...ciekawe co na to OR????!!!!

Wiadomości z pierwszej ręki...z Domu Pomocy Społecznej...Radio M włączone
        24h/dobę z małą przerwą na serial smile
        • renia1807 Re: ankab29 03.07.07, 09:50
          Rydzyk widac niedokladnie czyta biblię
          przeoczył chyba zdanie "nie gromadźcie sobie bogactw na ziemi" czy jakoś tak
          nie chce mi się szukać dokładnego cytatu
          • ankab29 Re: ankab29 03.07.07, 12:23
            będzie się przeciskał przez ucho igielnesmileDDD
            • zabeczka84 Re: ankab29 03.07.07, 13:32
              hehe ciekawe jak się przez nie zmieści z tabunem swego bogactwa no i maybachem
              klasy Sssssss tongue_out
              • iwles Re: ankab29 05.07.07, 01:00
                skonstruuje sobie taką igłę z takim wielkim uchem, że zmieści się na pewno.
                czego to nie da się zrobić za kasę ?

;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka