Dodaj do ulubionych

noszę rozmiar xs

05.07.07, 21:41
zawsze byłam drobna,po ciaży też wygladam filigranowo.ważę w porywach do 43 kg
przy wzroście 156 cm.nie ukrywam,że czasem kupuje sobie cos na stoisku
dziecięcym w h&m np.Rzadko udaje mi sie kupić jakieś spodnie,których nie
muszę potem zwęzać,przerabiać - po takich zabiegach często tracą fason.
czy sa na tym forum inne xs albo xxs-ki?Jeśli tak,to podpowiedzcie
prosze,gdzie sie ubieracie,czy podobnie jak ja macie problem z zakupem ubrań.
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 21:43
      nie denerwuj ludzi... smile
      • maniu111 Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 21:51
        nawet nie mam zamiaru.wszystkie dżinsy spadaja mi z tyłka,prosze w sklepie o te
        najmniesze a i tak są z duze.tesciowa mnie faszeruje tłustymi sosami,tesciu
        mówi,że niedługo to córka bedzie grubsz niż ja.dosyć mam:ja sie sobie
        podobam,mojemu facetowi też,zawiesistych sosów nie lubię.wkurzaja mnie uwagi
        całkiem obcych ludzi,zwłaszcza starszych otyłych pań.
    • morgen_stern Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 21:57
      Oj, znam ten ból. Wprawdzie w dziecięcych działach się nie ubieram wink bo
      jestem jednak zbyt wysoka, ale czasem zdarza się, że pasuje mi rozmiar xs.
      Ostatnio kupiłam dżinsy w galerii centrum, xs właśnie, które były dobre na
      długość! Łał. Ewenement. Niestety, producenci na ogół nie przewidują, że chodzi
      po świecie taka morgen z talią 57 i biodrami 90 wink toteż poprawki krawieckie
      mam na porzadku dziennym.

Generalnie kobiety o dużej różnicy między talią a biodramim czyli o bardzo
      kobiecych sylwetkach mają teraz problemy z ciuchami. Wiem, bo mi się czasem
      baby w kolejakch do przymierzalni żalą wink
      • b.bujak Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 22:05
        morgen_stern napisała:

> Generalnie kobiety o dużej różnicy między talią a biodramim czyli o bardzo
        > kobiecych sylwetkach mają teraz problemy z ciuchami. Wiem, bo mi się czasem
        > baby w kolejakch do przymierzalni żalą wink

potwierdzam - mam właśnie ten typ sylwetki - co prawda nie w rozmiarze xs,
        tylko trochę większym, ale i tak trudno mi znaleźć w sklepie ubranie dobrze na
        mnie skorojone - tak więc większosc moich ubran szyję u krawcowej, ewentualnie
        dopasowuje ubrania ze sklepu
        • morgen_stern Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 22:11
          To chyba nawet nie zależy od rozmiaru, tylko właśnie od tych różnic między
          talią i biodrami. Teraz szyje się ciuchy na raczej sportowe sylewtki.
      • mathiola Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 22:13
        o właśnie, przypomniałaś mi, że kiedyś pracowałam z taką jedną, która ubierała
        się głównie w 5-10-15 smile Miała dziecko 10-letnie, razem szły na zakupy smile
    • ominika Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 22:15
      Orsay ma takie nieduże numeracje. Ja jestem zadowolona - zawsze coś wybiorę.
      Polecam wink
    • anngal Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 22:38
      Nie martw się, ja kiedyś szukałam ubrania dla siebie i facet mi powiedział,
      żebym poszła do Smyka. Wkurzyłam się niemiłosiernie, ale potem pomyslałam,
      czemu nie? Kupiłam sobie już wiele ubrań w dziecięcych sklepach i jestem
      zadowolona. Przynajmniej w kieszeni mam więcej
    • madame_edith Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 22:45
      Mogę Cię pocieszyć jako osoba najprzeciętniejsza z przeciętnych i nosząca
      rozmiar 38 i ubrań i obuwia, że skazanie na rozmiar najpopularniejszy również
      fajne nie jest. Bo ten rozmiar w pierwszej kolejności znika z półek. A już na
      wyprzedażach to prawdziwa rzadkość (przynajmniej z mojego doświadczenia).
      Tak więc nie ma tego złego...
      • anna_deszczowa Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 22:48
        Ja co prawda noszę S więc nie jest źle, ale kiesy byłam w USA to spodnie
        kupowałam też na stoisku dziecięcymsmile
        • phantomka Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 23:01
          Ja kiedys weszlam do sklepu (na szyldzie nie pisali, ze to dla zaglodzonych)
          wazylam wtedy 50 kg przy 173 cm wzrostu i okazalo sie, ze nie maja tak duzych
          rozmiarowbig_grin Do dzisiaj z nostalgia wspominam to....dzisiaj wzrostu mam tyle
          samo, waga leci ciagle w dol po ciazy, obecnie w porywach do 54 kg, ostatnio
          zdjelam swoje spodnie - rurki bez rozpinania a dzien wczesniej zjadlam 5
          hamburgerow! I mysle, ze jak ktos taki chudy nie byl, to nie rozumie, ze to
          srednio mile w gruncie rzeczy.
    • sloneczko2812 Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 23:16
      A co robicie, że jesteście takie "szczupłe" też bym chciała wrócić do rozmiaru
      38, lub 36 (34 bym raczej nie chciała). No ale powiedzcie, jak to robicie,
      jeszcze w dodatku po ciąży?Ja rozumiem, dużo ruchu itp, ja też mam bardzo dużo
      ruchu i nie zdążę zjeść, czasami wogóle nic nie zjem, a waga stanęła w miejscu
      czyli 64 przy 168 wzr. Ja bym chciała do wagi sprzed ciąży 55. Ale jak to
      zrobić?Głodówka?Czy takie geny po prostu?Nie raz widziałam fajne bluzki w tych
      dziecięcych sklepach 140, 152, nawet lepsze bo weselsze niż w tych normalnych
      sklepach.
      • madame_edith Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 23:25
        Mi do prawdziwej lachury daleeeeeko smile ale jestem szczuplejsza o kilka
        kilogramów niż przed ciążą z tej prostej przyczyny, że pracuję na pełny etat, a
        po pracy jestem matką dwulatka. Facet mieszka za granicą, więc wszystko na
        mojej głowie. Nie mam się czasem kiedy po tyłku podrapać. I żeby nie było... ja
        z tych co to wyznają zasadę "Sport najprostszą drogą do kalectwa" wink, wszędzie
        dupsko wożę samochodem. Niemniej jednak ceny paliwa skłoniły mnie do rozważenia
        kupna roweru.
      • mamuska-kaska Re: noszę rozmiar xs 05.07.07, 23:29
        Polecam CROOP TOOWN,super fajne ciuszki.Od dłuższego czasu właśnie tam się
        ubieram.Mają pełną gamę rozmiarow od XS do XL.Cropp Town - Miasto Ciuchów,
        strona sieci sklepów z super ciuchami.
        www.cropptown.pl/ - 10k
      • soemi Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 07:51
        Ograniczyć max chleb, jadać treściwe a nieduże śniadania, obiady umiarkowane i
        na kolację warzywa gotowane. Pomiędzy nabiał, ale głównie unikać mącznych.
        Kluchy na obiad moga byc.
      • zuzanna56 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 11:14
        Po ciążach schudłam 3-4kg i ważę 51kg, już od dawna bo moje drugie dziecko ma 6
        lat. Pomogło mi karmienie piersią alergika, ciężko było ale dziecku bardzo ta
        dieta pomogła w sensie zdrowotnym a mi pomogła schudnąć.
        • karinka21 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 13:22
          Mam ten sam kłopot, w dodatku jestem niska, mam 162cm wzrostu i niewymiarowa.
          Nie mam wogóle wcięcia w talii. W sklepach ciężko kupić spodnie o rozmiarze
          poniżej 25. Dlatego czasem lepiej iść do dziecięcego, rzeczywiściesmile Ubrania są
          nawet ładniejsze, niż w dorosłych sklepach. Jako nastolatka byłam przy kości,
          dopiero po urodzeniu trzeciego dziecka tak się mi porobiło, a co robię?? Nic,
          podjadam w nocy nawet słodycze, aż się boję, czy nie jestem chorauncertain
          • isma Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 18:30
            karinka21 napisała:

> Mam ten sam kłopot, w dodatku jestem niska, mam 162cm wzrostu

Kobieto - niska to jestem ja, majac metr piecdziesiat wink)).
            Sklepy dzieciece byly dla mie OK do ciazy - teraz, niestety, roznica miedzy
            talia a biodrami mnie wykluczyla z grona ich klientek ;-(((. Gore (34, XS) od
            biedy jeszcze kupie, ale dol (38 w biodrach, 34 w talii)... Masakra.

Ratuje sie zrzutami od rodziny z Australii i USA, a takze szmateksami.
      • mim288 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 18:04
        Nie mam za bardzo czasu jeść (śniadanie o 6 wieczorem potrafi "odchudzić"), a
        poza tym pewnie tak mam i tyle. Co do ubrań fajny jest Orsey, poza tym ratuję
        sie poprawkami krawieckimi. A ostatnio nabyłam reczy w Clockhouse (w c&A) tez
        maja małe rozmiary (tyle, że to fasony wyłącznie młodzieżowe, do pracy w moim
        przypadku odpada).
    • oxygen100 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 07:44
      tja...skad ja to znam. Upatrzylam sobie Orseya bo wlasnie w zasadzie tylko tam
      moge kupic spodnie. Jeszcze Tally Wail. Jak wejda na tylek wyją w pasie. jak sa
      mniejsze w pasie to wchodza do kolan. Na palcach jednej reki moge policzyc
      spodnie ktorych nie musialam skracac. W H&M XS jest na mnie za duzy. Sporo.
      Z butami to samo. Nosze 35 czasem 36. Tragedia. 36 w Bacie sa ze 2 numery za
      duze.
    • soemi Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 07:47
      Też ma xs, niektóre eski też pasują. I właśnie kupuję w H&M, na dziecięcym też,
      CUBUS ma 34 i XS, KappAhl ma 32/34-spodnie są od nich idealne. Orasy ma 34,
      bardzo szczupłe.
    • beniusia79 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 07:51
      ja do chudzinek i malych kobiet raczej nie naleze, ale czesto kupuje ciuszki,
      szczegolnie te sportowe, na stoisku dzieciecym... moze zapisalabys sie na
      silownie? dzieki cwiczeniom nabierzesz nieco miesni i sylwetka ladnie sie
      wyrzezbi. te sosy i tluste jedzenie raczej w niczym ci nie pomoga.
      • mamutekk Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 09:50
        Rozmiar rozmiarowi nierówny.W Reserved kupuję XS i ciuchy są luźne, a np. w
        Mango rozmiary są mniejsze niż wszędzie. Z takim rozmiarem można całkiem nieźle
        ubrać się na wyprzedażach. Popularniejsze rozmiary często są rozchwytywane, a te
        wiszą długo, i często są jeszcze tańsze od pozostałych ciuchów.
    • 76kitka Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 10:00
      ja róznie w róznych sklepach wypadam z tymi numerami. W h&m mawet 34 jest na mnie za duże. Często kupuję sobie coś na dziale dziewczynki do 164cm. Na mnie pasuje 34 w Tatuum, xs w Carry, xs w Top secret, na drobne osoby dostaniesz coś w reserved, reporterze i diverse. Spodnie jeansowe kupuje we Wranglerze. Mnie ostatnio troszke przybyło i zaczęłam nosić S. Ważę 50-51 kg przy wzroście 166 cm.
      • zuzanna56 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 11:12
        Ja podobnie jak 76kitka.
        Wszystko zależy od konkretnego sklepu. W Tatuum (mój ulubiony sklep)rozmiar 34
        to około 90 cm w biodrach, ja tyle mam, ale dla osoby , która waży 43 kg chyba
        faktycznie trudno jest kupić jakiś ciuch.
    • mara_jade73 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 10:21
      Ja większość ciuchów kupuje w Orsay. Nie dość, że mają małe rozmiary to jeszcze
      jak dla mnie super kroje. Śmieje się, ze powinnam mieć u nich zniżki bo jak
      przychodzę do coś kupić to mam na sobie ich spodnie, bluzkę i jeszcze kurtkę.
    • olejek1 polecam 5-10-15 06.07.07, 10:29
      sa te sklepy w wiekszych centrach handl.
      ja czasem tam kupuje dla synka i dla siebie.
      najwiekszy rozmiar to chyba na 168 cm. sa na prawde fajne bluzki, spodnice.
    • anik801 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 13:31
      Noszę xs-s.Niestety w dziecięcych raczej trudno mi coś znaleźć,bo jestem za
      wysoka.Mam 168cm i ważę 46kg.I np.spodie z dziecięcego h&m są na mnie dobre,ale
      problemem są za krótkie nogawki,a przy bluzkach rękawy.Tak więc pozostają mi S
      na stoiskach dla dorosłych.
    • lolinka2 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 18:49
      dziecięce działy H&M, C&A, czasem Smyk...
      Najczęściej ulubione sklepy z odzieżą używaną, rozmiar oficjalny 32/34 przy
      wzroście 159cm.
    • jo-asiunka Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 19:42
      właśnie ostatnio się zastanawiałam, gdzie ubierają się naprawdę szczuplutkie
      osoby, skoro ja jestem "normalna" i nosze np. w h&m często 34/XS, w promodzie i
      camaieu S (a XS nie miewają raczej).
      Koleżanka mówiła mi, ze małe rzeczy są w orsayu, new yorkerze, w trollu (można
      tam spotkać fajne ubrania, niezależnie od tego jaki masz styl, ja np. mam z
      trolla elegancką wełnianą spódnicę, fajną bluzę sportową itp).
      Generalnie raczej młodzieżowe sklepy niż kobiece.
    • magda210682 Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 19:53
      Mam 160cm i 45kg W ciazy przytyłam 20kg.
      Ciuchy kupuje na dzieciecych stoiskach a czasami w szmateksach
    • sdec Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 19:58
      Ja nie pomogę, tylko napiszę: "Jak ja Wam zazdroszczę", po obu ciążach ważę o
      10 kg więcej niż przedtem, za grosz nie dam rady nic zrzucić.
    • jana_mama_misi Re: noszę rozmiar xs 06.07.07, 21:57
      Ja sie nauczylam szyc, szyje glownie sukienki, kostiumy bo z tym mam
      najwiejkszy problem z kupnem. Spodnie udaje mi sie kupic w new yorker, esprit i
      orsay, maja rozmiar 32, esprit nawet 30. Szczegolnie new yorker lubie bo maja
      kobiece ciuchy w przystepnej cenie, kurde nie moge sie ubierac w dziecinnym
      majac pare latek do czterdziestki wink.
      Ja akurat nie mam tego w genach, po prostu jem malo.
    • fergie1975 Re: noszę rozmiar xs 07.07.07, 00:34
      moja kumpela xs-ka na allergo sobie kupuje, duzo i tanio, nowe z zagranicy .
    • kranowa Re: noszę rozmiar xs 07.07.07, 00:45
      tania prowokacja, h&M na wyprzedazach,,,, no nic, przełknęłam... dobrze, ze sie
      fajnie czujesz. ja jestem olbrzymka i cię zjem!!! utyj, może zwróce uwagę na
      chudsze okazy przy polowaniu.
    • lola211 Re: noszę rozmiar xs 09.07.07, 15:57
      Bershka ma rozmiary pasujace na moja 9 letnia córe, mysle ze tam byc znalazla
      cos na siebie spokojnie.
    • marcelaga Re: noszę rozmiar xs 09.07.07, 16:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka