Dodaj do ulubionych

pływanieNiemowlaka

27.07.07, 22:00
jak to jest z pływaniem u niemowlaków? moja córa wprost chce wbiegać do wody,
(chodzi pewnie za jedną rękę, ma 10m-cy). musiałam ją powstrzymywać, bo woda
w jeziorze przecież nie jest super ciepła. jak już jesteśmy po szyję (jej
szyję), to bierze nózie do góry i cieszy się tym, że woda ją unosi! byłam w
szoku! starsze o pare m-cy się bały, a ona nie!. czy potem dzieciom mija taka
ich 'odwaga'? jak jest z Waszymi Maluchami? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: pływanieNiemowlaka 27.07.07, 22:16
      umiejętność mija, odwaga pozostaje.
      Widziałam pływające 3-4 miesięczne dzieciaczki. Jak masz możliwość to idź z małą na naukę pływania dla małych dzieci. My z naszą chodziliśmy jak miała prawie dwa lata, była zima a samochód miał "naturalną " klimatyzację a córa nawet katarku nie miała przez ten czas. No i do dzisiaj się wody nie boi choć z pływaniem to raczej kiepsko
      • marcysia51 Re: pływanieNiemowlaka 27.07.07, 22:36
        My chodzilismy z synkiem na basen jak tylko skończył 4 miesiące,teraz ma prawie
        4 lata i pływa zupełnie sam,ale dla bezpieczeństwa zakładamy mu
        rękawki,straszny ze mnie tchórz i wole go ubezpieczac.
        • eutrapelka32 Re: pływanieNiemowlaka 27.07.07, 22:40
          na zwykły basen? w zimie też? ale zanim wyszliście na dwór to chyba trochę
          odczekaliście? a były warunki do przewijania? bo u nas kiepsko! nie chcę małej
          gdzieś na mokrych ławkach ubierać! ona tak się wierci i rzuca, najlepiej by na
          golasa biegała!
          • marysienka110 basen 27.07.07, 22:52
            My chodzilismy regularnie raz-dwa razy w tygodniu niezaleznie czy zima czy lato.
            Pierwszy raz jak karol skonczyl dokladnie 3 m.
          • marcysia51 Re: pływanieNiemowlaka 27.07.07, 23:29
            Chodzilismy na specjalne zajęcia dla maluszków,były przewijaki i miejsce gdzie
            można było nakarmic dziecko.Na basen zaczelismy chodzic w lutym.Po wyjściu z
            basenu troche czasu zajeło ubranie i nakarmienie synka więc wychodzilismy jakąś
            godzinke po zajęciach.
            Teraz chodzimy na zwykły basen i nie zależnie od pogody,synek ma juz prawie 4
            latka więc spokojnie mozna go przebrac i wysuszyc.
    • marysienka110 Re: pływanieNiemowlaka 27.07.07, 22:50
      moj syn plywa od czasu jak mial 3 miechy, nigdy wody sie nie bal. Teraz ma dwa i normalnie wyplywamy z
      nim z koleczkiem daleko.
      • dorcia1234 Re: pływanieNiemowlaka 27.07.07, 23:18
        zorientuj się czy nie ma specjalnych zajęć dla dzieci. U nas było ciepluko i były przewijaki. A basen był akurat maleńki, choć wiem że i w aquaparkach organizują takie zajęcia
        • beniusia79 Re: pływanieNiemowlaka 28.07.07, 06:46
          polecam basen i specjalne zajecia na basenie dla dzieci.
          • sabka22 Re: pływanieNiemowlaka 28.07.07, 18:26
            synek (16mies.)robi na kąpielisku dosłownie to samo co twoja corcia,wchodzi po
            samą szyje i podnosi nozki do gory,nie boi sie wogole wody i mam nadzieje ze
            tak mu zostanie bo jest dla nas frajdą chodzic na basen,wtedy sie swietnie
            bawimy.Mały probuje nawet nurkowac!
    • eutrapelka32 Re: pływanieNiemowlaka 28.07.07, 22:43
      Dzięki za rady!smile chciałam się jeszcze tylko dopytać, a jak się opiją wody?
      moja mała to by chętnie głowę pod wodę włożyła, pod prysznicem, którego nota
      bene też się nie boi, zawsze się trochę napije, ale takiej wody z basenu, to
      chyba lepiej żeby nie piła, a jak inaczej poszaleć, jeśli się czasem tego nie
      łyknie? tzn. konkretnie, czy u Waszych Maluchów, jak się już napiły, nie było
      żadnych biegunek itp.? (chodzi mi o niemowlaki?)
    • benignusia Re: pływanieNiemowlaka 28.07.07, 22:53
      moja od roku chodzi na pływanie dla niemowląt,wody sie nie boi,sama nurkuje i
      zaczyna pływać.skacze z maty,zanuza sie bez problemu,nie protestuje....znam
      dzieci w wieku roku kiedy to szczesliwe tak jak opisujesz-wlatywały do wody,ale
      już mając półtorej roku tego nie robiły,były bardziej ostrozne....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka