edycia274 29.08.07, 22:11 Czy to poporodowa, czy jakaś inna...dlaczego jeżeli ktoś idzie do lekarza i mówi,że prawdopodobnie ją ma to lekarz patrzy się jak na idiotę? a jak mówi przyjaciółce/ przyjacielowi to patrzą jak na wariata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.e.a Re: depresja 29.08.07, 22:13 nie wiem, na szczęście się z takim zachopwaniem nie spotkałam Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: depresja 29.08.07, 22:20 Lekarze nie lubią jak im się mówi że choruje się konkretnie na to czy na tamto. Spotkałam się z tym wielokrotnie. Trzeba wymienić wszystkie objawy choroby i sami muszą na to wpaść, albo trzeba im to delikatnie podsunąć. A co do przyjaciół to niefajnie jak nie wierzą może to nie są prawdziwi przyjaciele? Odpowiedz Link Zgłoś
zojkaojka Re: depresja 29.08.07, 22:32 Zostaw im Nikę na tydzień to uwierzą. Może zbyt dziarsko wyglądasz? Ale ja wierzę że możesz mieć depresję. A jak tam Nika? Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: depresja 29.08.07, 22:34 No akurat nie chodzi o mnie. o kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
zojkaojka Re: depresja 29.08.07, 23:04 Przepraszam.Tak mi się pewnie skojarzyło bo i u mnie nie najlepiej z nastrojem. Mała ma kiepskie wyniki . A jak tam Nika, że ponownie zapytam? Konno jeździ? Moja też koniara. Idzie do zerówki (o rok wcześniej bo połowę i tak opuści) i to też mnie stresuje (infekcje!).A z tymi lekarzami i depresją to może znajomy powinien iść do psychologa i opowiedzieć mu o objawach (coś jak koralik radził). Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: depresja 29.08.07, 23:15 Nika chciałaby na konikach jeżdzić widać po niej skierowania nie ma szans na hipoterapie załatwić bo terminy odległe ale i tak jej jazdy wykupimy. teraz jest chora, więc marudna na zmianę z byciem bardzo " nie grzecznej". a koleżanka poszła do lekarza,że czuje iż ma depresje to zapytaj czy ma jej dać skierowanie do psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: depresja 30.08.07, 16:53 Edycia, gdyby koleżanka szukała dobrego psychiatry, to napisz - mam namiar na świetnego lekarza w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: depresja 30.08.07, 12:53 Oj kobitki! Bo sie nie idzie do "lekarza" tylko do psychiatry i to jeszcze dobrze do jakiegos poleconego. Mozna na NFZ i nie trzeba skierowania. Mozna tez odpekac kase na prywatna wizyte. Czasem lepiej tak niz przedluzac niefajne stany. Odpowiedz Link Zgłoś
galia29 Re: depresja 30.08.07, 14:21 Ja jestem w trakcie leczenia depresji i nikt mnie dziwnie z tego powodu nie traktuje- i psychiatra i psychoterapeutka są bardzo mili- a przyjaciołom to aż żałuję ,że się przyznałam bo teraz zamartwiają się bardziej niż trzeba. Nikt mnie nie traktuje jak wariata Odpowiedz Link Zgłoś
mbwj88 Re: depresja 31.08.07, 08:35 edycia274 napisała:"dlaczego jeżeli ktoś idzie do lekarza i mówi,że prawdopodobnie ją ma to lekarz patrzy się jak na idiotę?" zależy widać od lekarza, mój lekarz mówi nie pani pierwsza i nie ostatania a lekarz rodzinny mówi, że zawsze mogę przyjść po zwolnienie jak poczuje że nie mogę np pracować bardzo mi pomogli a wychodziłam od nich zryczana jakby nie wiem co się stało a ja czułam że wiedzą i rozumieją co mi jest Odpowiedz Link Zgłoś