madzik69411 22.10.07, 23:13 Za niecały tydzień czeka nas zmiana czasu z letniego na zimowy.Może któraś z Was wie, PO CO zmienia się ten czas?Kiedyś słyszałam, że ma to związek z ekonomią-to prawda?Oświećcie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lineczkaa Re: Zmiana czasu 22.10.07, 23:28 Też wzgledy ekonomiczne . Ale tak właściwie, to został "na sztucznie" wprowadzony czas letni, a nie zimowy. Czyli właściwie wracamy teraz do "czasu właściwego". Chodzi generalnie o lepsze wykorzystanie światła dziennego. Latem słońce wschodzi wcześnie i czas został "cofnięty", żeby dzień był dłuższy. O to samo chodzi teraz, żeby iść za rytmem słońca. Skoro wschodzi później to i później bedziemy wstawać. Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: Zmiana czasu 22.10.07, 23:35 ...zeby wreszcie moze moja corecka poszla spac o "ludzkiej" godzinie? Zebym sie wyspala? )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Zmiana czasu 23.10.07, 11:04 Zadziwiają mnie takie pytania. Proszę tu masz odpowiedź: pl.wikipedia.org/wiki/Czas_letni www.zmiana-czasu.arnika.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś