kasialu 27.12.07, 12:03 Przeczytałam "Język niemowląt" Super książka - polecam naprawdę!!! Stosowałam metody Tracy i pomagalo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ila79 Re: Zaklinaczka niemowląt 30.12.07, 21:39 A mnie ta książka tak bardzo "zachwyciła", że latem zamierzam przeprowadzić uroczyste spalenie jej na stosie (tzn. w ognisku na podwórku). Może nawet zrobię małą imprezkę z tej okazji?? Odpowiedz Link Zgłoś
bialka Re: Zaklinaczka niemowląt 30.12.07, 21:52 Czytałam tylko fragmenty o rytmie dnia i wybudzaniu jak dziecko śpi dłużej niż norma przewiduje w tym czasie... A co z wpływem pogody na samopoczucie? Nieprzespane noce przy ząbkowaniu, chorobie? Można dziecku pozwolić odpocząć w dzień czy trzymać tresurę? Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Zaklinaczka niemowląt 31.12.07, 00:41 ila79 napisała: > A mnie ta książka tak bardzo "zachwyciła", że latem zamierzam > przeprowadzić uroczyste spalenie jej na stosie (tzn. w ognisku na > podwórku). Może nawet zrobię małą imprezkę z tej okazji?? Gdybym mieszkala blizej, chetnie dorzucilabym moja na stos. Kretynska. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
pacia811 Re: Zaklinaczka niemowląt 31.12.07, 08:37 mnie równiez ta książka zachwyciła zrozumiałam pewne mechanizmy niemowlaka, zaczęłam wsłuchiwać się w płacz małej.... planuje kupić również jej książke o dwulatku Odpowiedz Link Zgłoś
annasi23 Re: Zaklinaczka niemowląt 31.12.07, 08:58 Myślę że przeczytać warto, ale nie można do niczego podchodzić bezkrytycznie. Wiele rzeczy jest tam godnych uwagi, ale jest też kilka bzdur. Poszukaj trochę w archiwum, znajdziesz przeróżne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
moniowiec Re: Zaklinaczka niemowląt 05.01.08, 08:38 do wszystkich którzy chcą spalić książkę: z własnego doświadczenia wiem, ze są rodzice, dla których dzieci to cały światk i tacy, którzy wiedzą też że poza dzieć mi istnieje jakiś sens w życiu. należe do drugich. dziecko jest dla mnie ważne, ale nie skupiam się tylko na spełnianiu jego zachcianek - nawet jeśli oznacza to że karmię co 2h a nie na żądanie. uważam że każdy ma prawo do własnego życia - nawet matka. moja mama poświęciła wszystko dziciom i teraz, gdy wyfrunęłyśmy z rodzinnego gniazda twierdzi, że już nic jej w życiu nie zostało... chociaż ma pracę i hobby nie umie pomyśleć w końcu o sobie, nie umie cieszyć się wolnym czasem... smutne to że 40paro letnia kobieta jest uważana przez samą siebie jako niepotrzebną bo dzieci już nie ma w domu... jeśli tak ma wyglądać wasze życie - chwała wam za to, nawet pożyczę zapałki... ale jeśli nie chcecie zgnuśnieć - nauczcie się z tej ksiązki nie tyle tresury dziecka, bo nie o tresowanie chodzi (jak dziecko nie bedzie chciało to i tak sie go nie wytresuje), ale o zdobywanie chociaż chwili wolnego czasu dla siebie tak by w tym czasie nie myśleć w 100% o dziecku. nie zlinczujcie mnie za to - to moje osobiste przemyślenia i mogę sie mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
izqa Re: Zaklinaczka niemowląt 05.01.08, 21:56 dawno nie czytałam takiej pierdoły. pewnie zakupiłaś też resztę poradników dot. innych dziedzin życia i tworzysz byt idealny - american dream - ciche wytresowane dziecko, wypielęgnowana mamusia robiąca karierę zawodową i wachlarzem zainteresowań. A gdzie jesteś Ty? I Twoje wytresowane dziecko? My swoim dzieciom dajemy maximum miłości i poczucia bezpieczeństa - są miłe, mądre i spokojne i pewne siebie, bo wiedzą że mogą na nas liczyć. Poproszone siedzą cicho i zajmują się sobą, same idą spać do łóżeczka, siusiają na nocnik, z chęcią zostają w przedszkolu od 1 dnia, nie dlatego, że są dobrze bo są wytresowane wg. metod z tego czy innego podręcznika, tylko dlatego, ze w domu dostały solidną porcję szacunku, zrozumienia, wolności i miłości od pierwszych dni życia. Odpowiedz Link Zgłoś
baska299 Język dwulatka... 05.01.08, 11:03 ...tej samej autorki teraz czytam.Kto ma dzieci w tym wieku-polecamŚwietne i baaardzo przydatne porady. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Każde dziecko uspokoi pas 05.01.08, 18:00 nigdy mnie nie zawiódł, wyniki w nauce się polepszyły i dyscyplina. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Każde dziecko uspokoi pas 05.01.08, 18:17 No jak nie radzisz sobie z wychowaniem dziecka, to je tłuczesz. Wielki mi wyczyn tłuc słabszego. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Każde dziecko uspokoi pas 05.01.08, 18:18 i pewnie nienawiść dziecka do ojca, siebie i świata też się zwiększyła. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Wywiad ukazał się w January Magazine w marcu 2001 06.01.08, 15:21 Refleks szachisty korespondencyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b ale nie widzę przeszkód żeby pojawił się znów... 10.03.08, 20:24 za jakiś czas na łamach edziecka kupiłam książkę "język niemowląt", uważam, że jest naprawde rewelacyjna nie stosuję się do wskazówe typu "należy zrobić tak, a tak", ale bardzo mi się ta książka spodobała gdyż autorka wykazała się zrozumieniem obu stron: i dziecka i rodzica. Po wstępnej, dość pobieżnej lekturze sama się bardzo uspokoiłam co wpłynęło pozytywnie na moje relacje z moim własnym dzieckiem - a skorzystaliśmy na tym... wszyscy jestem bardzo wdzięczna pani Tracy Hogg za "język niemowląt"! Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Zaklinaczka niemowląt 28.08.08, 21:40 Zgadzam się z autorką w kwestii karmienia piersią Mądra kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia a fe! 28.10.08, 17:19 Okropna jest ta książka, nic mnie tak nie zniechęciło do dzieci jak tracy hogg. Kilkakrotnie zabierałam się do czytania "języka niemowląt" i za każdym razem odczuwałam ogromny niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
vixen78 Zaklinaczka niemowląt 30.12.08, 00:01 Mnie ta książka pomogła zorganizować sobie dzień, bo wiem mniej wiecej kiedy moje dziecko będzie jadło a kiedy spało. Nie ze wszystkim się zgadzam, niektore rady są sprzeczne z tym co głosi się w Polsce (nocne karmienie, przemywanie oczu, rozszerzanie diety) ale i tak uważam, że książka jest bardzo wartościowa. Nie udało mi się tylko nauczyć synka zasypiać samodzielnie w łóżeczku - musi być albo wózek albo moje ramiona. Odpowiedz Link Zgłoś