Dodaj do ulubionych

Prezent dla dwulatka - jaki?

15.08.03, 21:46
Mamusie, za 3 tygodnie nasz Franek skończy dwa latka, chciałabym zrobić mu
prezent. Zupełnie nie wiem co moglibyśmy mu kupić. Ja wiem, wiem, każde
dziecko jest inne, wiem że to ja najlepiej powinnam wiedzieć co sprawi mu
radość. Ale może nie wiem jakie zabawki są na rynku (rzadko chodzę po
sklepach), może podpowiecie, że coś jest fajnego i warto to kupić..?
Aaa dodam, ze Franek jest bardzo żywym dzieckiem.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 15.08.03, 22:24
      Witaj Kadygasmile
      Co powiesz na farby lub ciastolinę?
      Albo na zestaw malego majsterkowicza lub lekarza? U nas tego typu zabawki sie
      sprawdzają (mimo, że Gaba to babasmile)
      Marghe
      • ekachna Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 16.08.03, 07:42
        Michalina miała właśnie niedawno urodzinki i najlepszym prezentem okazał sie
        traktor z przyczepą a w niej zwierzątka, tzw. mała farma. Byliśmy niedawno na
        wsi i teraz codziennie ustawia sobie te zwierzątka i nazywa.
      • kadyga Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 16.08.03, 13:10
        Dzięki dziewczyny.
        Marghe, farby?? ja Cię... jezzzu już widzę całą chatę pomalowaną...ale może?
        Traktor zwany przez Franka tatokiem jest ulubioną zabawką Franka, ale ma już
        całą kolekcję, małe, duże, plastikowe, maetalowe, za to zwierzątka to chyba
        niezły pomysł, można by kupić różne zwierzątka.

Pozdrawiam
        Kaśka
        • ekachna Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 16.08.03, 19:09
          Wiesz co, jeszcze jedno mi sie przypomniało: Miśka dostała od chrzestnej taki
          fotelik z gąbki obszyty materiałem i maja córka go uwielbia od pierwszej
          chwili. Jest lekki, może go przenosić dowolnie, razem z oparciem ma nie więcej
          niż 50 cm. wysokości.
    • marghe_72 Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 16.08.03, 22:07
      Kadyka, kup akwarelki - te chyba najmniej brudzą, do tego fartuch
      plastykowysmile) i matę do rozkładania na podłodze - i wyraźnie powiedz, ze tylko
      w obrebie tej maty wolno uzywac farb. Ew. w upały możesz małego wystawic z
      rzeczonymi farbkami na balkonsmile))
      A ciastoline naprawdę polecam.
      M.
    • jana_mama_misi Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 18.08.03, 14:52
      Dla Misi rewelacyjny okazał sie magnetofon dla dzieci. Nagrałam jej kilka kaset
      i magnetofon zrobił furore. Nie dość ze ma PRAWDZIWE przyciski to jeszcze można
      w rytm muzyki tańczyc/skakac/biegac.
      Druga bardzo trafiona rzecz to mała zjeżdzalnia. Wyjeżdzona na wszsytkie
      mozliwe sposoby przez wszystkie znajome i rodzime dzieci a także pluszaki, lale
      piłki i samochody.
      Pozdrawiam Jana
    • kama007 Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 18.08.03, 15:36
      moj dwulatek najbardziej ucieszyl sie a auta sredniej wielkosci a dokladnie
      jest to traktor z przyczepa zabawa od rana do nocy !!!
      pozdrawiam
      Mama-Kama
    • pyza15 Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 19.08.03, 12:12
      A może klocki, Kubuś (22 m-ce) uwielbia się nimi bawić, a jak rozwijaja
      wyobraźnię.
    • kurkitrzy Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 19.08.03, 19:14
      proponuję znikopis np. Chicco - mojemu dziecięciu bardzo się podobał.
      pozdr.
      Edyta
    • beatach1 Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 19.08.03, 22:25
      Witaj Kasiu !!!!!
      Swietny watek, bo i nas powoli to dotyczy.
      Jeszcze nie mamy pomyslu na prezent dla Maximiliana. Ma juz i rowetek i boby
      car, i taki drewniany wozek, i magnetofon, i fure rozniastych autek, i
      ksiazeczki, i hustawke i mnustwo innych pierdolek.
      Pomysly mi sie juz koncza.....
      Ja bym stawaiala nawet na farby, ale raz juz malowalismy, to skoczylo sie na
      wrzasku, bo Maxi nie chcial sobie pobrudzic raczek i przez to musialam ja
      malowac sad.
      Zwierzatka juz tez mu sie znudzily. Kiedys tak ldanie je ukladal...

Wiesz, najbardziej ostatnio lubi siedziec w aucie. Ale prawdziwym aucie.
      Najchetniej by z niego nie wylazil.....Tjaaa, ale kto mu kupi prawdziwe auto,
      he heeeeee wink))).

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje, ze do urodzin cos znajdziemy smile)))))

BeataCh mama Maximiliana
      • graaz Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 19.08.03, 22:50
        Szymek ma lat dwa i 4 mce. Bardzo bardzo lubi sie bawic w garaż, ale taki
        zrobiony ze starego dużego pudła np. po monitorze ogromnym. Właściwie jest to
        po prostu pudło, he he, ale może tam wjechać nawet samochodzkiem-jeździdełkiem.
        garaż czasem zmienia charakter i staje sie domkiem. Mieliśmy plany z mężem,
        żeby pudło pomalować czy okleić, ale widzę, że Szymkowi podoba sie takie jakie
        jest, a nam zresztą ciągle brak na to czasu.
        No ale pudło na urodziny? Niekoniecznie. Może więc garaż dla małych
        samochodzików, są takie Wadera. Też fajna zabawa.
        Poza tym kolejka drewniana, np. z Ikei albo Brio (strasznie drogie, ale podobno
        zabawa odjazdowa nie tylko dla najmłodszych, szczególnie, jak sie uzbiera sporo
        elementów), są też kolejki innych firm. Lubię te drewniane, bo dziecko może
        samo układać tory, i są takie... przyjazne.

Uwielbia też Lego - ostatnio całe dnie cos buduje, głownie garaż
        (monotematyznie), stację benzynową i niesmiertelną wieżę.

I ciastolina, zwana przez niego "plastoliną" - Nobel za ciastolinę. Dziecko
        kroi, lepi, robi placki, napycha do samochodów (czego nie cierpie, no ale cóz..)

Pozdrawiam
        Graz
        • anya.s Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 03.09.03, 02:16
          graaz napisała:

> Szymek ma lat dwa i 4 mce. Bardzo bardzo lubi sie bawic w garaż, ale taki
          > zrobiony ze starego dużego pudła np. po monitorze ogromnym. Właściwie jest
          to
          > po prostu pudło, he he, ale może tam wjechać nawet samochodzkiem-
          jeździdełkiem.
          >
          > garaż czasem zmienia charakter i staje sie domkiem. Mieliśmy plany z mężem,
          > żeby pudło pomalować czy okleić, ale widzę, że Szymkowi podoba sie takie
          jakie
          > jest, a nam zresztą ciągle brak na to czasu.
          > No ale pudło na urodziny? Niekoniecznie. Może więc garaż dla małych
          > samochodzików, są takie Wadera. Też fajna zabawa.
          > Poza tym kolejka drewniana, np. z Ikei albo Brio (strasznie drogie, ale
          podobno
          >
          > zabawa odjazdowa nie tylko dla najmłodszych, szczególnie, jak sie uzbiera
          sporo
          >
          > elementów), są też kolejki innych firm. Lubię te drewniane, bo dziecko może
          > samo układać tory, i są takie... przyjazne.
          >
          > Uwielbia też Lego - ostatnio całe dnie cos buduje, głownie garaż
          > (monotematyznie), stację benzynową i niesmiertelną wieżę.
          >
          > I ciastolina, zwana przez niego "plastoliną" - Nobel za ciastolinę. Dziecko
          > kroi, lepi, robi placki, napycha do samochodów (czego nie cierpie, no ale
          cóz..
          > )
          >
          > Pozdrawiam
          > Graz

no jak bym swojego Rysia widziala - identyczne uposobania

pozdrawiam Ania
      • kostruszka Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 19.08.03, 23:05
        Polecam ciastolinę. Natalia na poczatku oszalała na jej punkcie, zwłaszcza że
        dostała też kilka zestawów "foremek" m. in. Ząbala (chyba tak się nazywa).
        Fajna zabawa też dla rodziców... ale uprzedzam - jak dla mnie ciastolina
        śmierdzi okrutnie. Poza tym początek trzeciego roku życia to dobry czas na
        debiut w puzzlach (jeśli wcześniej nie było), grach towarzyskich (rewelacyjna
        jest "Tęcza" firmy Granna,dzięki niej moje dziecko w ciągu dwóch dni opanowało
        nazwy kolorów) i różnego rodzaju memo itp. No i nieśmiertelne klocki Lego.
        Fajne są też magiczne długopisy, którymi tworzy się rysunki według szablonów
        wydmuchując z nich farbę (strzeżcie się miłośnicy porządku!). Jak przyjdzie mi
        jeszcze coś do głowy, to napiszę. Acha, nie sugeruj się, że mam córcię i
        prezenty mogą być trochę "dziewczyńskie" - moja Natalia to straszna wiercipięta.
        • ochotka69 Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 24.08.03, 21:36
          Fajny watek ja tez zastanawiam sie nad prezentem dla dwulatki i dwulatka i
          nawet przez mysl mi przemknela ciastolina, ale czy to nie za wczesnie? warsze
          dwulatki sie bawia? bo na opakowaniu jest informacja ze od lat 3
          • marghe_72 Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 24.08.03, 21:46
            NIe na wszystkichsmile Na niektorych jest napisane 2+ smile
            Ja nadal polecam
            M.
    • kadyga Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 02.09.03, 14:58
      Witam,
      dzięki serdeczne za rady.
      Wiecie co, jak tak się zastanawiam to Franek w sumie ma niewiele zabawek, więc
      wybór mam.
      Marghe, zastanawiam się nad ciastoliną, choć akwarelki tez moga byc niezłe.
      Ekachna, hmmm... fotelik ten już dawno chciałam kupić, a ostatnio Pan Bóg mi
      rozum odebrał i kupiłam Frankowi plastikowy fotelik, taki jak są duże ogrodowe
      i kurde jest taki wywrotny, że łapałam już kilka razy Franka, buuu - dobrze, że
      był tani. Podpowiem komuś z gości, że fotelik jest OK, choć chyba drogawy, nie?
      Jana, magnetofon? Boję się, że Franek postawiłby przed sobą zadanie: wyjąć
      wszystkie przyciski!Ale może, muszę obejrzeć taki w sklepie.
      Kurkitrzy - znikopis chodzi mi po głowie, szczególnie, że Franek bardzo lubi
      rysować.
      Graz, pomysl z takiem wielkim kartonem jest rewelacyjny, szczególnie, że mamy
      taki wielki karton po telewizorze, rzeczywiście możnaby go okleić czyms
      kolorowym, nawet materiałem, ale to rzeczywiście poza urodzinkami, ale pomysł
      niezły. Tylko gdzie ja postawię te graty, które od miesiąca w nim trzymam? Aaa
      może w końcu je wyrzucę..smilePrzeciez to obciach trzymac cos w kartonach, nie?
      Kostruszka, a co to za tęcza?????
      Pyza, klocki stoją póki co w kącie.
      Kama, traktor TAK, tylko już jestsmile

Dziewczyny dzięki za podpowiedzi, już za kilka dni mamy urodzinki, jutro
      ruszam "na sklepy" !!!

Pozdrawiam
      Katarzyna mama Franka,

PS BeataCh - moja bucikowa wink, dawno Cię nie słyszałam, bywasz na chacie? Jeśli
      tak, to gdzie?
      • monika_d_edziecko Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 03.09.03, 13:09
        takie foteliki z gąbki są właśnie w promocji w Tesco i kosztują coś koło 45 zł.
        Moja Ola też ma taki i uwielbia w nim siedzieć.

Z prezentem na 2 urodzinki też mamy problem bo Ola ma duzo zabawek i
        ciastolinę, zwierzątka itp. mamy już zaliczone. ale mam nadzieję że coś
        wymyślę. Ona najbardziej byłaby zachwycona trampoliną bo uwielbia skakać.
        pozdrawiam
        Monika
    • frantiszek Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 02.09.03, 20:52
      Kadygo, nasze typy to
      a) dmucha mini bramka z piłką do kupienia w kazdym smyku, niestety, nie wiem
      ile kosztuje
      b) zostaw narzedzi, my kupilismy franiowi taki z wozkiem do przewozenia (patrz
      www.nowaszkola.com.pl)i jest to cos rewelacyjnego.
      c) hulajnoga, franio odstal na urodziny i jezdzi tak, ze tylko musze umykac

z zyczeniami wesolych urodzin
      fran
    • aniamr Re: Prezent dla dwulatka - jaki? 03.09.03, 09:27
      A może tablicę do ryswania. Widziała taką, że z jednej strony była tradycyjna
      tablica na kredę, a z drugiej taka do rysowania pisakami - córeczka znajomych
      porysował im całe mieszkanie (okropność - całe musieli na nowo pomalować), a
      gdy pojawiła się taka tablica jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka