gardeniaa 12.05.08, 22:42 krew burzy sie w żyłach, gdy czyta się takie wieści pijani kierowcy, to zjawisko powoli staje się polską plagą wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5204655.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: STOP pijanym kierowcom!!! 12.05.08, 23:00 to cóś napisze jedziemy z malzem se sobie do wawki, w okolicach pewnej miejscowosci (nie bede pisala jakiej) wyskakuje przed nas nie wiadomo skad auto, i natychmast daje po hamulcu - nic dziwnego wszyscy zwalniali przed nim przed przejazdem kolejowym, my po hamulcu malo zesmy sie w dupe mu nie wladowali... jedziemy za ciulem dalej, a on na zakretach wychyla sie zeby wyprzedzic, no nie ma jak! ale caly czas prawie srodkiem jedzie (w srodku 4 karki rzecz jasna) dwa razy tuz przed nami malo nie dochodzi do czolowego co robie? lapie za telefon dzwonien na 112 i klaruje glinie ze taki a taki na takiej a takiej trasie w samochodzi x z rejestracja y jest najwyrazniej pijany i bardzo niebezpiecznie jedzie - jest niedziela po dlugim weekendzie, wzdluz glownych tras stoja radiowozy - jakas akcja bezpieczny powrot zapewne - czy go zarneli? prawdopodobnie tak - nie wiem bo zaniedlugo rozjechalismy sie - my ta poczatek platnej a2 karki z wawska rejestracja pojechaly darmowka przez poznan jaki z tego wniosek? ludzie jak widzicie idiotow na drodze to dzwoncie gdzie trzeba to bedzie mniej takich tragedii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: STOP pijanym kierowcom!!! 12.05.08, 23:15 No to tez Ci cos napisze, a co? Otoz moj znajomy zadzwonil na policje, ze gdzies tam ktos jedzie jak imbecyl, chyba nawalony doszczetnie i nie wiadomo czy ten ktos na trzezwo mozg posiada. Powiedzial dokladnie gdzie, jaki samochod itd. A oni mu na to, ze oni by go zatrzymali, ale jesli sie okaze, ze on trzezwy jednak jest to beda musieli tego mojego znajomego wziasc na swiadka, zeby zeznal jak to gosciu przepisy lamal i jak jechal z predkoscia swiatla. Znajomy odpowiedzial, zgodnie z prawda, ze do pracy jedzie i ze raczej nie ma czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 10:02 ee ja bym drazyla i skarzyla - ono MUSZA sprawdzic kazde zgloszenie, takze anonimowe, a wszystkie zgloszenia sa nagrywane - wiec o odmowie przyjecia zgloszenia bedzie - a wtedy SRU do TVN z morda leciec a "moj" policjant byl grzeczny, podziekowal za cynk i obiecal, ze przesle komunikat na radiostacje do wszystkich patroli no i COS trzeba robic !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: STOP pijanym kierowcom!!! 12.05.08, 23:15 Uwyłam się w sobotę Prawda jest taka, że takie coś może spotkać każdego z nas, każdego użytkownika drogi, ale ta sprawa wydała mi się wyjątkowo poruszająca. A że podali nazwisko ? Często podają w takich wypadkach, nie potrafię sobie odpowiedzieć, dlaczego, do cholery, NIC tym ludziom do pustych łbów q.wa nie trafia // Jak jeździli tak jeżdżą, czasem jak się ogląda programy typu Drogówka czy Wypadek przypadek to włos się jeży // Odpowiedz Link Zgłoś
ja1ja1 Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 12:08 okropne to jest. Taki pod humorkiem to nie czuje ze on się nie nadaje za kierwonicę, on myśłi ze wszystko ok.A tutaj się okazuje ze tacy to nie maja refleksu, zaraz jakas stłuczka albo wypadek. Za mało surowe są kary dla takich. Aż strach gdzies sie wybrac samochodem. Miałam chęc jechac nad morze na weekend ale strach z dzieckiem.Bo jakiś szaleniec się trafi zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: STOP pijanym kierowcom!!! 12.05.08, 23:20 A...I jeszcze jedno. Mala miejscowosc, wszyscy sie znaja. Jest posterunek policji, jeden policjant to wujek, a drugi to ojciec jakiegos tam Wacka...Wacek z kumplami pije piwo pod sklepikiem i nikt z kolegow sie nie martwi, ze cos sie stanie, przeciez tata Wacka zalatwi...Do czasu, bo jak kogos zabije to nawet tata i wujek Wacka nie pomoga. N I C mnie tak nie wkurza jak te glupie, puste, pryszczte mozgi, ktore jezdza samochodami ,a ledwie stoja na tych swoich lapskach. Odpowiedz Link Zgłoś
bro-wn Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 09:22 Niestety,masz rację..Wakacje się zbliżaja,więc statystyki pewnie wzrosną.Oprócz pijaczyn za kierownicą bardzo denerwuje mnie fakt,że kierowcy nie przestrzegaja zasady ograniczenia prędkości.I najlepszym "ogranicznikiem" jest napis fotoradar..Nie boją sie,że mogą komuś odebrac życie,tylko strachem jest wysokość mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 09:25 Bardzo podobało mi się w jednym z odcinków CSI Miami, jak złapany po pijaku kierowca musiał odbębnić wizytę w kostnicy. I taka grupka pijanych oglądała chyba sekcję zwłok dziecka zabitego przez pijanego kierowcę. Najgorsze jest to, że w Polsce panuje tak naprawdę przyzwolenie na jazdę po pijaku. I bardzo często jeżdżą tak policjanci - no bo przecież im to nic nie grozi, jak ich złapią Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 09:46 Śmieszny wyrok mu proponuja za dwa zycia. jazda po pijanemu powinna byc podciągana pod morderstwo z premedytacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bullterierka Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 12:25 Śmieszny wyrok to dostał nasz znajomy za zabicie swojego kolegi - dożywotnią rentę. Jechali sobie razem policjanci "po pijaku" i mieli wypadek. Pasażer zginął na miejscu, kierowca ma sie dobrze. Finansowo też. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 14:49 Dziwnych rzeczy się dowiaduję. Mam kumpla policjanta i z tego co widziałam i słyszałam gliniarze zdają sobie sprawę z tego, że jazda po pijanemu to dla nich nie tylko takie konsekwencje jak dla każdego śmiertelnika, ale i wywalenie z roboty na zbity pysk. Czyli ryzykują więcej niż kark czy ryczący 40-latek. No ale człowiek uczy się całe życie, będę już wiedzieć, że jak policjant to pijany na pewno ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 14:58 Mam również kumpla policjanta i rzeczy, które on mi opowiadał po prostu załamują człowieka. Kilku jego znajomych przez jazdę po pijaku właśnie z roboty wyleciało... Jak widać, konsekwencje ich nie powstrzymują. A szczególnie już w małych miasteczkach, tam to horror po prostu jest Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 15:04 Sobie przemyślałam i dodam, ze w miasteczku moich rodziców to horror jest, żeby nie szkalować innych małych miasteczek Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 15:11 ) A ja przeczyć nie będę, bo prawda jak zwykle pewnie pośrodku leży. I racja też. Może dlatego, że to młody facet, nie gliniarz pamiętający dawne czasy, jest naprawdę uczulony na tym punkcie, z tego co słyszałam i widziałam nie on jeden, a pijani kierowcy budzą w nich oburzenie podobnie jak w nas. Cóż, ludzie są różni, jak wszędzie. Uczepiłam się tak ogólnie, bo mnie wkurza taki stereotyp, inne zresztą też. Wylecieli to dobrze, zdaje się, że automatycznie tracą też np. uprawnienia emerytalne, musi boleć jak nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 15:35 Jak są pijani lekarze w pracy, tak są i pijani policjanci za kółkiem. Tak wynika ze statystyki. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: STOP pijanym kierowcom!!! 13.05.08, 16:10 w dzisiejszej Rzeczypospolitej jest artykuł na temat pijanych kierowców we Francji... i wprowadzeniu alkomatów do barów i restauracji - strona A12, to nie tylko polska plaga... Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: STOP pijanym kierowcom!!! 14.05.08, 08:42 No to jak nadawac na sluzbe to ja tez cos dorzuce. Znajomi prokuratorzy wracali z imprezy, w jednym samochodzie bylo ich o wiele, wiele za duzo...Wszyscy wstawieni, czy kierowca pijany...?Tego nie wiem, bo nie zdradzili w opowiesci...Otoz zatrzymal ich patrol, a oni wszyscy legitymacje wyjeli i mieli straszny ubaw, kiedy widzieli mine policjanta...Policjant oczywiscie nie mial prawa im nic zrobic i oni ubawieni pojechali dalej... Smieszne, nie? Mnie mialo to bawic, tyle ze ja nie mam zadnych przywilejow i srednio mnie to ubawilo, ale to pewnie z zazdrosci... Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Pijanych i debili na pęczki 13.05.08, 17:45 Niestety... Jadę sobie dzisiaj ze swoją prawie roczną córką. Mam pierwszeństwo. A tu jedzie nubira, w środku cztery mordy, którym należy się za sam wygląd 5 lat bez wyroku i co robią? wymuszają pierwszeństwo, śmignęli tuż przede mną! Nawet bałwan nie zwolnił, po prostu sobie przejechał. Musiałam gwałtownie zahamować. Dobrze, że nie jechałam szybko. Oni - owszem, mieli w terenie zabudowanym około setki. Na drodze jak kamelon trzeba mieć oczy wokół głowy.Nigdy nie wiadomo, czy jakiegoś debila się na drodze nie spotka. Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: Pijanych i debili na pęczki 14.05.08, 13:23 do tych pijanych ja dorzuciłabym jeśli tych, którzy jeżdżą pod wpływem narkotyków, bądź innych środków odużających taki jeden zadżumiony typek zabił młodego chłopaka, który na poboczu wymieniał koło Odpowiedz Link Zgłoś