prologica 27.05.08, 08:04 po wlamaniu - na 911 nie moglam sie dodzwonic w ogole, na 997 dodzwonilam sie chyba po 20 minutach. prawda to ze najlepiej na 998 dzwonic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiula75 Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 27.05.08, 08:32 polecam uniewresalny 112, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 27.05.08, 08:39 Moi maja zakodowane 112, numer dwa do taty(z mojej komorki, jesli zemdleje np. ). No i moj numer zna corka, syn jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 27.05.08, 08:43 nie wiem czy wiecie ale 112 nie bardzo działa w POlsce, ostatnio nawet UE przywaliła za to Polsce karę Odpowiedz Link Zgłoś
prologica Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 27.05.08, 08:49 niya napisała: > nie wiem czy wiecie ale 112 nie bardzo działa w POlsce, ostatnio nawet UE > przywaliła za to Polsce karę ano, pod 112 tez dzwonilam. dzwonilam pod wszystkie jak leci wlasciwie. nie wyobrazam sobie zeby w razie zagrozenia moja pieciolatka czekala 20 minut az ktos sie zglosi!! niech sie dodzwoni GDZIEKOLWIEK, chocby na pogotowie energetyczne, ale SZYBKO.... chyba bede uczyc jednak tego 998, bo do tej pory mowilam o numerze 112.... mojego na razie nie ucze jej na pamiec, bo boje sie ze jednak go pomyli, a niepotrzebnie zasmiece jej pamiec... numer zpaisany w razie czego na lodowce wielkimi cyframi na poziomie jej oczu Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 28.05.08, 00:11 a to ciekawe bo ja ostatnio dzwonilam na 112 dodzwonilam sie do strazy pozarnej gdzie uprzejmy pan mnie na policje przelaczyl bo ja do policji byznes mialam Odpowiedz Link Zgłoś
prologica Re: 112:) 27.05.08, 10:46 be_em napisała: > bo mamy tylko telefony komórkowe a co to za roznica czy macie tylko komorki? ja tez mam tylko komorke, ale z komorki na inne numery tez dzwonic mozna, nikt nie zabrania... Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 27.05.08, 11:20 To niestety zależy od przypadku. Ja w parku na spacerze zwichnęłam rękę w łokciu , ale tak na maksa i zadzwoniliśmy na 112 i nas pogonili. To jest tylko do naprawdę poważnych wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 27.05.08, 11:38 moja corke uczylam 112 i aby latwiej bylo zapamietac , dotykala palcem kolejno -usta, nos, oczy :1- usta, 1-nos 2 -oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: jakiego numeru alarmowego uczyc dziecko? 27.05.08, 14:07 Wszystkich, ale najlepiej: pogotowie ratunkowe, straz pożarna, policja, pogotowie gazowe Odpowiedz Link Zgłoś
prologica Re: 999? 27.05.08, 19:24 parasol-ka napisała: > To nr 999 juz zlikwidowali? a dlaczego akurat ten? moje pytanie powinno chyba brzmiec inaczej - pod ktory numer alarmowy najlatwiej sie dodzwonic... Odpowiedz Link Zgłoś