marta_mamamaciunia Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:02 no co ty piszesz.. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_mamamaciunia Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:03 klawitura zepsuta... Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:04 (*) też to słyszam... współczuje rodzinie....straszne.... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha231 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 15:41 zmarła dokładnie 2 mies po urodzeniu córki. Po przeszczepie nie mogła jej nawet przytulić... bo była w sterylnym pomieszczeniu. Jakie to życie jest niesprawiedliwe!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:05 przed chwilą w radiu mówili. Szkoda dziewczyny, tak walczyła o siebie i dziecko. Ale musiała się z tym liczyć, skoro przerwała leczenia na czas ciąży.... Odpowiedz Link Zgłoś
tosina Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:04 A jeszcze kilka dni temu byl watek ze jest w ciazy. Czyli umarla ona i jej dziecko (*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:07 tosina napisała: > A jeszcze kilka dni temu byl watek ze jest w ciazy. Czyli umarla ona > i jej dziecko (*)(*) dziecko urodziła ze 2-3 miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:07 urodziła dziecko, wcześniaka, zdrowego... matko kochana, moją koleżankę, która leżała z nią w szpitalu, i która też czeka na przeszczep, to załamie((... boże, jakie to niesprawiedliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:08 Watek o ciazy byl z lutego, dziecko urodzila dokladnie 2 mce temu. Straszne {'} Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:09 jest mi strasznie, strasznie przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
rauxa Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:09 tak walczyla o zycie.. córeczka urodzila sie juz miesiac temu, zdrowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:09 myslalam ze juz jej sie uda po tym przeszczepie... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 A tak jej kibicowałam, b. mi przykro (*) 04.06.08, 11:10 Moja sąsiadka również zmarła po przeszczepie szpiku w wieku 19 lat (( Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:14 Straszne i niesprawiedliwe...okrutne...biedne to dzieciatko bez mamy... (*) Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:21 wiadomosci.onet.pl/1762054,11,item.html (*) Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:28 Przykre. Urodziła dziecko, dała mu zycie ale zaryzykowała własne. Szkoda ze przegrała. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:35 (*)(*)(*) Jej coreczka,Liliana ma 2 mies.To mnie najbardziej chyba doluje,że dzieciątko nie pozna swojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:39 Mnie zas doluje, ze taka mloda , fajna dziewczyna zyla tylko 26 lat. Dziecko, owszem, bez mamy, ale zyje.Ma wkolo siebie kochajace osoby, ma ojca.A dziewczyny juz nie ma.. Banal, ale jakze prawdziwy- zdrowie jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 11:43 no to ja sie podpisze lola pod twoją wypowiedzią Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 12:37 i nawet już nie tyle samo to, że zdrowie najważniejsze ale że na los nie ma siły można sobie uprawiać sport, nawet zawodowo, można dbać o siebie, można walczyć, zwyciężać, kochać... a i tak wszystko na nic. strasznie to beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 18:45 O moj Boze Dobrze, ze dziecko zyje. W pierwszej chwili cala scierplam, ze maz Agaty stracil i ja i dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejone przez moderatora 04.06.08, 11:37 Agata Mroz zmarla Autor: elza78 04.06.08, 11:08 w rmfie podali Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: przyklejone przez moderatora 04.06.08, 11:42 Na Gazecie.pl tez juz pisza.Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: przyklejone przez moderatora 04.06.08, 11:46 Aż nie chce się wierzyć,straszne ,smutno mi. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenna1979 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 12:04 przykre, bardzo przykre do konca walczyla Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 12:12 Jakie to wszystko niesprawiedliwe!!! (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejone przez moderatora 04.06.08, 12:49 Umarła Agata Mróz.. Autor: morgen_stern 04.06.08, 12:44 www.sport.pl/siatkowka/1,65111,5276495,Agata_Mroz_nie_zyje.html Biedna dziewczyna.. Współczuję rodzinie, zostawiła malutkie dziecko.. Re: Umarła Agata Mróz.. iberka 04.06.08, 12:46 a łzy same cisną się do oczu ['] Re: Umarła Agata Mróz.. niya 04.06.08, 12:46 ja też współczuję, ale to już 3 wątek na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 13:35 ogromnie mi przykro, dziewczyna w moim wieku wspolczuje rodzinie, szczegolnie malutkiej coreczce, ze nie miala okazji nacieszyc sie Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: a mnie zastanawia 04.06.08, 13:44 dlaczego zdecydowala sie na ciaze wiedzac, ze jest smiertelnie chora. bialaczka to nowotwor z kiepskimi rokowaniami. byla samolubna i egoistyczna! nie piszcie tylko, ze nie mozna tak myslec bo kazda kobieta nie decydowalaby sie na ciaze bo teoretycznie cegla moglaby jej spasc na glowe. u niej teorii nie bylo tylko duze prawdopodobienstwo. no i teraz przez egoizm matki dziecko jest same( w sensie bez mamy) na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: a mnie zastanawia 04.06.08, 13:50 Włozyłas kij w mrowisko. Ale troche prawdy w tym jest. Choc był to pewnie jej wybór- dziecko z ukochanym męzczyzna mimo wszystko. Zaryzykowała- przegrała. Ja nie miałabym siły decydowac sie na zajście w ciąże i utrzymanie jej gdyby wazyło się moje zycie. To bardzo trudne moralnie. Podziwiam ja za odwagę bo ja nie umiałabym się na taki czyn zdobyc. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: a mnie zastanawia 04.06.08, 13:57 mąż powiedział, ze gdyby jeszcze raz miała wybierac, to też wybrałaby dziecko. Nie każdy myśli tylko o sobie... A Agata przede wszystkim wierzyła, ze jej się uda!!!!!!! Przykra to bardzo informacja. Mam nadzieję, ze z nieba będzie opiekowała się swą małą córeczką. Agatko, pozostaniesz w sercach kibiców na zawsze!!! (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: a mnie zastanawia 04.06.08, 18:46 Ja mysle, ze ona myslala po tej lini: jestem chora, moge umrzec i tak, a tak przynajmniej dziecko bedzie zylo, chociaz cos po mnie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 13:55 > byla samolubna i egoistycznna! ochlon, bo chyba nie za bardzo wiesz co piszesz. samolubny i egoistyczny to byl zientarski w porshe kolegi poginajac ulicami wawy ponad 200 km/h. mysle, ze w przypadku mroz jestes wybitnie niesprawiedliwa, a w dodatku niestrawna. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 13:59 Wiedziała na co się pisze, nie chorowała od niedawna ale walczyła ponad 11 lat. Myślę,że świadomie zdecydowała się na dziecko i świadomie odstawiła leczenie, wiedząc jak to się skończy. Osiągneła swój cel-zostawiła cząstkę siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 14:01 Mysle że dziecko było celem jej zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 15:31 > Mysle że dziecko było celem jej zycia. od 11 lat chorowala na nieuleczalna chorobe. Opowiadala o tym ostatnio w wywiadzie ze dziecko bylo wpadka- dowiedziala sie o nim w dzien kwalifikacji do przeszczepu. Czy dziecko bylo celem jej zycia? czy mozna mowic o tym w przypadku osobystojacej na jego progu, osoby, ktora byla sportowcem i ktora pewnie polowe zycia oddala sportowi? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 15:34 Skoro chciała urodzić dziecko to nic nam do tego. Dziecko nie zostało samo na świecie. Będzie wiedziało że matka ją kochała. Oczywiście lepiej by było gdyby mogła się wychowywać przy matce. Ale takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 15:35 Ale wybrała dziecko- jego urodzenie było celem samym w sobie w obliczu choroby. Mogła usunąć tak jak radzili lekarze- mówił o tym jej maz. Wybrała dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 15:39 I to mamy uznać za zły wybór? Czy nie umarła by gdyby usunęła? Kurcze, nie jestem katoliczką ale nie można od nikogo wymagać w tym kierunku konkretnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 15:43 Nie zły wybór, tylko wybór. Miała wybór, wybrała. Nie oceniam wyboru Agaty, powiem więcej- podziwiam bo ja nie miałabym odwagi utrzymac ciązy. Czy przezyła by gdyby nie urodziła- nie wiadomo, mysle że rokowania byłyby podobne. Wiara nie ma tu znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: upadlas na glowe? czy moze za goraco dzisiaj? 04.06.08, 15:44 gdyby usunęła ciążę, nie przerwałaby leczenia. być może Jej życie przedłużyłoby się o x czasu, ale nie wiemy tego na 100%... wiemy, że pozostawiła po sobie ślad, nie tylko medale, ale też Córeczkę. i chwała Jej za to, niesamowicie dzielna kobieta. nie ma o co się spierać, moim zdaniem, dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa tylko czekalam, az jakas madralinska 04.06.08, 13:57 wyskoczy jak Filip z konopii, i prosze, juz jest...a daj sobie spokoj z ocenianiem decyzji innych ludzi, byla chora, ale nie na umysle, wiedziala co robi- w mysl lansowanej przez niektorych zasady "jej brzuch, jej sprawa" dokonala wyboru. A takim szczekaczom jak ty wara od oceniania tego Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: tylko czekalam, az jakas madralinska 04.06.08, 14:50 dziecko ma kochającego ojca, który je wychowa a że bez mamy ? nie on pierwszy nie ostatni Agacie sie nie udało przezyc , ale udało jej się urodzić córkę jak chcecie sobie pochlapać jęzorami to może w osobnym waciku ? Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 widocznie... 04.06.08, 14:54 Bog chcial tak...inaczej nie udaloby jej sie zajsc w ciaze przy tak powaznej chorobie na dodatek....tak mialo byc..... bardzo mi jej zal i coreczki...takie to niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: jaka to cudowna postawa 04.06.08, 14:59 urodzila, umarla i dziecko NIGDY matki nie pozna. wiem, co pisze. moja tesciowa jest ginekologiem. przyjmuje poza szpitalem wojewodzkim dwa razy w tyg w przychodni na wsi. tam- jak opowiada- kobiety uwazaja, ze nawet jak zagraza jej choroba to dziecko musi zrobic i urodzic bo tak religia nakazuje. efekt jest taki, ze 90% z tych kobiet w ciagu kilkunastu lat zmarlo ale dzieci sa- a jakze! Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: a mnie zastanawia 04.06.08, 15:22 zapomniałas dodoac...ze matka to taka instytucja, bez której istnienie człowieka jest niemozliwe... i lepiej sie nie urodzić , niz zyc bez matki, wsród kochajacej rodziny.. dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: a mnie zastanawia 04.06.08, 21:51 lilka69 napisała: > dlaczego zdecydowala sie na ciaze wiedzac, ze jest smiertelnie chora. bialaczk > a > to nowotwor z kiepskimi rokowaniami. > > byla samolubna i egoistyczna! też tak uważam. chociaż jeśli to faktycznie była wpadka to zmienia nieco mój pogląd na tę sprawę. mimo wszystko strasznie współczuję dziecku, to ono jest najbardziej poszkodowane w tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re:a w ogole to zastanawiam sie 04.06.08, 15:04 jak to mozliwe, ze tylko kobiety maja taka dziwna, sentymentalna i nie realistyczna postawe. mezczyzni jasno by sprawe postawili- a coz takiego agata mroz zrobila bohaterskiego? no co takiego-pytam was? zeby zrobic z niej bohaterke. skazala wlasne dziecko na zycie bez matki od samego poczatku! pomyslcie sobie, czy wtej syt. nie zal by wam bylo waszych wlasnyhc dzieci, z ktorymi jestescie mocno zwiazane a one z wami jak opisujecie czesto? nie jestem facetem ale cechuje mnie realistyczne podejscie do zycia a nie glupio sentymentalne Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re:a w ogole to zastanawiam sie 04.06.08, 15:15 Ona dziecka, z tego co wiem, nie planowala. Jedyna jej 'wina' jest to, ze nie usunela ciazy. Decyzja jej i jej meza - to oni ponosza konsekwencje swoich wyborow. Innym od nich wara. I moze warto pamietac, ze milczenie jest zlotem, szczegolnie w takiej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re:a w ogole to zastanawiam sie 04.06.08, 17:52 Dala temu dziecko to co najwazniejsze- ZYCIE.A ze bez mamy? Zapytaj moze Natalii Kukulskiej, czy zaluje, ze zyje.Bo ona tez sie bez mamy wychowala. To co zrobila Agata Mroz zasluguje na uznanie.Byla ciezko chora, wiedziala, ze w kazdej chwili moze umrzec.Dostala szanse pozostawienia po sobie pamiatki- dziecka.I wcale sie jej nie dziwie, ze te szanse wykorzystala.Nikt nie dal jej zadnej gwarancji, ze bedzie zyc, gdyby tej ciazy sie pozbyla. Pewne sprawy zaczyna sie rozumiec dopiero wowczas, gdy czlowieka dotknie tragedia.Po twoich wywodach widac, ze na szczescie dla ciebie, nie masz pojecia o tej stronie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re:a w ogole to zastanawiam sie 04.06.08, 18:51 Kiedy jest sie smiertelnie chorym, inaczej patrzy sie na zycie, bardziej je sie szanuje. Logiczne czy nie, ale oczekiwanie, ze osoba, ktora Bogu dziekuje za kazdy dzien zycia i inaczej widzi to, co my bierzemy za oczywiste zdecyduje sie na na aborcje, jest dosc malo przemyslane. 'People worry about kids playing with guns, and teenagers watching violent videos (...). Nobody worries about kids listening to thousands - literally thousands - of songs about broken hearts and rejection and pain and misery and loss' Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re:a w ogole to zastanawiam sie 05.06.08, 07:24 lilka69 napisała: > jak to mozliwe, ze tylko kobiety maja taka dziwna, sentymentalna i nie > realistyczna postawe. mezczyzni jasno by sprawe postawili- a coz takiego agata > mroz zrobila bohaterskiego? > no co takiego-pytam was? zeby zrobic z niej bohaterke. skazala wlasne dziecko n > a > zycie bez matki od samego poczatku! pomyslcie sobie, czy wtej syt. nie zal by > wam bylo waszych wlasnyhc dzieci, z ktorymi jestescie mocno zwiazane a one z > wami jak opisujecie czesto? > > nie jestem facetem ale cechuje mnie realistyczne podejscie do zycia a nie glupi > o > sentymentalne nie generalizuj. nie wiem jakich mezczyzn masz na mysli, ale chyba o intelekcie i poziomie kultury osobistej podobnym Twojemu, szlifujacych biceps na osiedlowej silowni, ktorych najwiekszym osiagnieciem dnia jest wycisniecie porannego stolca. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 15:34 teraz jedno Złotko kibicuje Naszym z góry... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 15:49 Bardzo współczuję-przede wszystkim dziecku. Moja babcia była chora i świadomie zaszła w ciążę mimo,że lekarze ostrzegali,że może nie dożyć pierwszych urodzin dziecka. Tak się stało, a mojej mamie, mimo kochających dziadków i ojca całe życie brakowało mamy Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 15:47 Właśnie usłyszałam Boże, miałam taką nadzieję, że jej się uda (( Odpowiedz Link Zgłoś
beatkaa32 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 15:50 (*)(*)(*)... a miałam nadzieję, że się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 15:50 to nieprawdopodobne ze usunieto tyle postow nie popierajacych decyzji Agaty az sie dopisze mimo ze tu nie pisuje konsekwencje decyzji rodzicow ponosi teraz to biedne dziecko ! konsekwencje wlasnie egoizmu, nieodpowiedzialnosci i zaspokojenia instynktu rodzicow a moze i nadmiernej wiary w cuda jesli ona walczyla z choroba przed ciaza i jej nie pokonala to ogromna nieodpowiedzialnoscia jest decyzja o urodzeniu, jest to myslenie tylko o sobie, bo przekazac geny to kazdy moze, ale pomyslec o tym, co bedzie z tym dzieckiem to juz zbyt duzy wysilek, zbyt duza odpowiedzialnosc co?? Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka Re: ktoś pytał co jest tu takiego bohaterskiego 04.06.08, 15:55 pytasz co było bohaterskiego? dla mnie determinacja, odwaga, radość, pasja życia, mistrzostwo i w siatce - a tu potrzebna jest siła organizmu i wytrzymałość jak również w podejmowanych przez siebie decyzjach - żyła wg własnych wartości miała swój pomysł na własne życie i tak już mocno ograniczone przez chorobę Miała wiarę w ludzi najbliższych; ciąża i urodzenie dziecka zapewne było ogromnym pragnieniem i ryzykiem, moim zdaniem miała tego świadomość i miała wokół siebie życzliwych ludzi, którzy zaopiekują się jej córką i nie nam oceniać jej decyzję, życie składa się z wyborów każdego dnia i jest wyborem. Jej życie było pełne w każdy dzień i to jest najpiękniejsze- dla mnie wybrała i wygrała życie. Żyje się tylko raz, Agata wiedziała, że każdy jej dzień może być ostatni, paradoksalnie każdego z nas. Sentymentalizm czy racjonalność nie ma tu nic do rzeczy, to są po prostu ludzkie decyzje (czasem tragiczne), każdy ma prawo do własnej. A córka? Jaki jest sens zastanawiania sie teraz i gadania na temat tego czy powinna być urodzona czy nie? Ona już jest. To jest istota ludzka i z pewnością jest otoczona miłością ludzi. Agata jest bohaterką gdyż w przeciwieństwie do całej rzeszy zdrowych młodych i starszych ludzi charakteryzowała się pasją życia, ciągłą aktywnością, brakiem narzekactwa i marazmu. Znam takowych wielu ludzi, którzy tylko marudzą na ciągłą niesprawiedliwość wszystkiego i wszystkich, są bierni i tak "przeżywają" przez całą dobę swoje życie nie zauważając że żyją - takie samobójstwo za życia. Czy jeśli byłabyś córką Agaty czułabyś że zostałaś skazana na życie (zwykle skazany jest ktoś za coś na jakąś karę) bez matki czy że zostałaś powołana by żyć? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: ktoś pytał co jest tu takiego bohaterskiego 04.06.08, 16:00 Nie no, z tą bohaterką to nie przesadzaj. Bycie sportowcem, chorowanie, urodzenie dziecka i śmierć- nie świadczą o byciu bohaterem.. Ja na wieść o smierci A.M. pomyślałam o tragedii wielu- tysiąców,milionów rodzin które KAZDEGO dnia przeżywają taką tragedię a nie otrzymują takiego współczucia Tyle dzieci zostaje osieroconych w wyniku podobnych wyborów -i nikt jakoś o tych osobach, choćby anonimowo nie wspomni.. Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka Re: ktoś pytał co jest tu takiego bohaterskiego 04.06.08, 16:11 odpowiadałam na post lilke69, choc nie moge go znalezc - wykasowany? czy to jest Agata czy ktokolwiek inny nisko kłaniam się takim postawom i ludziom, którzy pragną życ - i jak pisałam wyżej podziwiam za odwagę determinację i chęć życia w przeciwieństwie do wyłącznie narzekających, i to jest w jakimś sensie bohaterstwo zwykłego, każdego człowieka, życie wg własnych wartości, ot co, niby proste, choć nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: ktoś pytał co jest tu takiego bohaterskiego 04.06.08, 16:19 Rzymianka, nic dodać, nic ująć, podpisuję się pod Twoimi słowami rękoma i nogami. Bardzo mi przykro, że Agacie tym razem się nie udało. Na pewno była bardzo dumna z tego, czego zdążyła dokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 ja pytalam. 04.06.08, 19:04 bo zdawala sobie sprawe ze to jest dla niej zagrozenie ja bym sie nie zdecydowala, az taka odwazna nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa o chwileczke, czyzby moj post usunieto 04.06.08, 16:00 Chociaz krytykowal niejaka lilke 69 i jej postawe, a nie s.p. Agate Mroz???? Ktos czegos nie zrozumial, czy ja nie rozumiem, moze sie moderacja wypowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: o chwileczke, czyzby moj post usunieto 04.06.08, 17:58 kilka postów zniknęło, może twój też. i w sumie dobrze, że znikają, bo ten wątek chyba miał służyć zapaleniu świeczki i wyrażeniu smutku, a nie być miejscem pyskówek... ;x witamy na emamie... ;x Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: o chwileczke, czyzby moj post usunieto 04.06.08, 18:01 Nawet onet dziś kasował takie posty pod tekstem o Agacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: o chwileczke, czyzby moj post usunieto 04.06.08, 18:06 cóż, choćby nie wiadomo co się stało, zawsze znajdą się prymitywy, które będą sobie jaja robić z ludzkiej tragedii, na przykład na forum onetowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:04 no wez prosze cie- owszem dziecko ponosi konsekwencje decyzji matki- ZYJE. Juz co jak co- ale nie uwazasz ze decyzji o aborcji w takij sytuacji jednak blizej juz do egoizmu? Jednak czlowiek wybiera wtedy siebie i tylko siebie. No ja rozumiem ze matka jest wazna- ale dziewczynka z tego co wiem ma kochajacego ojca, ciocie, zapewne tez babcie i dziadka. I nic nie stoi na przeszkodzie by z czasem zyskala mame- w koncu samodzielne mamy spotykaja facetow, ktorzy wspolnie z nimi wychowuja dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:29 egoizm nie egoizm, realizm by mna kierowal a nie wiara w cuda ja chcialabym zeby moje dzieci mialy zdrowa i zywa matke a nie legende Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:37 > ja chcialabym zeby moje dzieci mialy zdrowa i zywa matke a nie > legende Miła matkę która ją kochała i DAŁA jej życie. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 18:44 Podpinam się tutaj, bo przez to kasowanie straszny bałagan się zrobił.. A czy przypadkiem nie było tak, że Agata zdecydowała się urodzić dziecko, bo po przeszczepie nie byłoby to możliwe? Wiedziała, ze nawet jeśli bardzo podupadnie na zdrowiu, to jest jeszcze możliwość przeszczepu. Po przeszczepie nie byłoby już dla niej ratunku gdyby przestała brać leki zapobiegające jego odrzuceniu. A tak wogóle, to jest mi strasznie smutno - nie sądziłam, ze tak zareaguje.. Moja koleżanka też nie przeżyła przeszczepu a była młodsza (19 lat)i pewnie silniejsza.. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:39 > konsekwencje decyzji rodzicow ponosi teraz to biedne dziecko ! > konsekwencje wlasnie egoizmu, nieodpowiedzialnosci i zaspokojenia > instynktu rodzicow a moze i nadmiernej wiary w cuda Masz racje to biedne dziecko mogło się nie urodzić i na pewno było by wdzięczne matce za to, tak? Kuriozum. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 18:56 Daj se na luz. Jakbym ja umierala, i wiedzialabym, ze szanse na moje przetrwanie sa nikle, zrobilabym wszystko, zeby przynajmniej to dziecko przezylo. Nie wyobrazam sobie zyc z pietnem smiertelnej choroby i isc na zabieg; smierc, smierc wokol mnie i we mnie. Latwo mowic osobom, ktore czegos takiego nie doswiadczyly. A wychowywanie sie bez matki nie jest najwiekszym nieszczesciem, jakiego czlowiek moze doznac w zyciu, wiec bez przesady. Dziecku dala zycie, a mezowi powod do dalszego zycia. Zupelnie niezle jak na umierajaca! A mogla zniszczyc wszystko: zabic dziecko, sama umrzec, i zostawic meza samego. Ja osobiscie uwazam, ze podjela dobra decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles dziewczyny 04.06.08, 16:03 czy mogłybyśmy chociaż w ten jeden dzień nie kłócić sie, nie oceniać decyzji, tylko po prostu USZANOWAĆ TĘ JEDNĄ CHWILĘ ? i pomilczeć..... umarł człowiek umarła kobieta umarła matka..... proszę Was. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: dziewczyny 04.06.08, 16:04 to wykasuj cały wątek skoro ma być cisza.. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: dziewczyny 04.06.08, 16:05 a po co kasować wątek, w którym ktoś zapala świeczkę, wyraża smutek? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: dziewczyny 04.06.08, 16:07 Bo moderacja prosi o nie ocenianie tylko o milczenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: dziewczyny 04.06.08, 16:39 milczenie, polegające na nie ocenianiu. pisać świeczek i wyrazów współczucia nikt nie zabronił, chyba że ja źle moderatorkę zrozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_wyjec Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:03 Rozpłakałam się, kiedy się dowiedziałam, chociaż nie spodziewałam się po sobie takiej reakcji. Ja nie potrafiłabym wybrać tak jak ona - zdrowie lub dziecko... bardzo mi jest przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.xantia Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:04 Nie mogę uwierzyć... Miałam nadzieję, że wygra z chorobą, że jej się uda... (*) Odpowiedz Link Zgłoś
chusinka Re: Zmarła Agata Mróz :((( 05.06.08, 09:40 Bardzo mi przykro.Wspolczuje Jej najblizszym skladam szczere kondolencje.Zycze sily w codziennym zyciu dla Meza i córeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Zmarła Agata Mróz :((( 05.06.08, 16:35 ((((((((((((((((((((((((((((( www.tvn24.pl/-1,1552484,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:04 bardzo jej kibicowalam- juz przeciezmialo byc z gorki..... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 16:17 Przeczytałam wywiad na gazecie.pl. Ona była taka pełna nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: cenzura tu taka jak za czasow PRL-u! 04.06.08, 21:51 nie, nie. to nie jest cenzura, tylko usuwanie postów, które są obraźliwe itd. ten wątek nie miał na celu wywołania pyskówki, podkreślam po raz trzeci chyba, albo czwarty... Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 18:47 Przykre i smutne.Nie tylko ona umarła w imię życia własnego Dziecka.Nie pierwsza i nie ostatnia,ale była osobą publiczną i jej śmier skłania do refleksji. [*] dla wszystkich kobiet podobnych do A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Zmarła Agata Mróz :((( 04.06.08, 19:01 Wszystkim klocacym sie w tym watku i Agacie dedykuje te piekna i poruszajaca piosenke: www.youtube.com/watch?v=E8jZoj77Qlk Mezczyzna, ktory ja spiewa, urodzil sie dzieki determinacji i heroizmowi swojej matki, ktora wiedziala, ze ciaza spowoduje jej kalectwo, ale nie przerwala jej i od czasu urodzin piosenkarza jest na wozku. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 jestem w ciezkim szoku. 04.06.08, 19:02 nie spodziewalam sie. ale pisalam wczesniej ze mozliwe ze ciaza pogorszyla jej stan wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś