Dodaj do ulubionych

Gościnnośc a'la polacca:(((((

04.06.08, 18:59
Sytuacja z dzisiejszej wycieczki szkolnej.
zajazd Polonez W Rymaniu.
dzieci chciałaby skorzystać z tolalety. Tolaleta tylko dla gości
restauracji-dodam pustej...całkiem pustej. No chyba,że jesteś Niemcem, wtedy
jak bezhalen 1 złoty to możesz skorzystać nie będąc gościem pensjonatu Polonez.
Oj nie zamierzam tego tak zostawić....dzieci ze względu na narodowość-polską
,w Polsce , nnie mogły się wysikać.nawet za opłatą.I co kobitki na to???????
Obserwuj wątek
    • nasyceni Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 19:07
      ja bym z miejsca uderzała do ,,uwagi''wink a serio to nie spotkalam
      sie z czyms takim, pewnie wlascicielem pensjonatu jest Szwab
      • semida Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 19:08
        Dokładnie.Pewnie właściciel to Niemiec,więc Niemcy mogą...
        • guderianka Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 19:13
          no weśśśś uncertain
          • kotbehemot6 Właścicielką jest Polka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.08, 19:26
            bardzo niegrzeczna, co tam niegrzeczna...zwykła chamka..żebyście ją słyszały i
            widziały.....bardzo ważna była.
            • guderianka Re: Właścicielką jest Polka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.08, 19:30
              Narób dymu
              • kotbehemot6 Re: Właścicielką jest Polka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.08, 19:42
                Oj narobię, uwierz.
    • lucerka Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 20:11
      To podpada pod dyskryminacje ze wzgledu na narodowosc - sprzeczne z konstytucja
      smile Powiaznie smile
      • kotbehemot6 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 20:39
        Wiem. I dokładnie na tej podstawie mam zamiar złożyć skargę gdzie tylko sie
        da...tzn. nie tylko ja ,ale nasza klasa czyli pośrednio szkoła.
        • acorns Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 22:05
          > Wiem. I dokładnie na tej podstawie mam zamiar złożyć skargę gdzie
          > tylko sie da...tzn. nie tylko ja ,ale nasza klasa czyli pośrednio
          > szkoła.

I po co? Zajazd jest prywatny więc właściciel ma prawo wpuszczać do niego kogo
          chce. Ja się nie dziwię że nie chciał wpuścić kilkudziesięciu dzieciaków. Wiesz
          ile litrów wody pójdzie? A wiesz ile jedna dziewczynka potrafi zużyć papieru
          toaletowego na jedno siusianie? Poza tym chłopcy poobszcywają deski, wszyscy
          zadepczą podłogę brudnymi butami i po co to komu? Poza tym dzieci mogą się
          wysiusiać gdzieś w przydrożnym lesie. Zapytałem się mojej córki gdzie sikali na
          ostatniej wycieczce i sikali właśnie w lesie. A kto by płacił złotówkę za kibel?
          Przestań szukać problemów tam gdzie ich nie ma.
          • mamaemmy Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 22:11
            Acorns ale tu nie o to chodzi,bo szwabskie dzieciaczki pewnie by wpuscili,nawet
            jakby użyły po jednym papierze na głowie.
            Ja pewnie tez bym tego tak nie zostawiła tongue_out
            Mimo baaardzo duzej i dosc znanej domieszki niemieckiej krwi-niebieskiej
            hehe-Niemców nie trawię tongue_out

Historia małej Emmy Marii
            Emka smile
            Emusia z posłańcemsmile!
            • acorns Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 22:59
              > Acorns ale tu nie o to chodzi,bo szwabskie dzieciaczki pewnie by
              > wpuscili,nawet jakby użyły po jednym papierze na głowie.

Nie wiadomo, a na podstawie tego "pewnie" nie można wysuwać żadnych oskarżeń.
          • kotbehemot6 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 22:34
            Accrons
            Jestem w stanie zrozumiec właściciela pensjonaty,ze nie żyzcy sobie aby z
            toalety korzystali przejezdni i wtedy jest wyraźnie napisane,ze toaleta jest do
            użytlko gości restauracji i zajazdu. finito, takie jego prawo.
            Ale jezeli z tej toalety moga skorzystać odpłatnie przejezdni, nie będący gośćmi
            czy klientami a będącu narodowści niemieckiej to chyba jest coś bardzo nie w
            porządku. krótko-albo toaleta tylko dla gości,albo odpłatan ale dla wszystkich a
            nie tylko dla jednej grupu ludzkości i to wyselekcjonowanej narodowościowo.
            Co do sikania w lesie....hmmmm......moze jakośc toalet nie jest na najwyższym
            poziomie ,ale na stacjach z któych dzisiaj korzystaliśmy było mydło, czysto
            ,woda i papier , który lądował w toalecie a nie pod drzewem. nie pochwalam
            zbiorowego,celowego załatwiania się w lesie, to obrzydliwe wejśc potem do lasu,
            który pzrypomina szalet miesjki w najgorszym wydaniu z walającymi sie apierem
            tolaetowym, chusteczkami , podpaskami i tamponami oraz zuzytymi prezerwatywami.
            Wolę wydac złotówkę, zresztą na większości stacji nie płacisz.
            • acorns Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 22:58
              Jako były współwłaściciel ośrodka wypoczynkowego i pensjonatu a także knajpy
              powiem Ci dlaczego prawdopodobnie tamci nie zgodzili się na nalot wycieczki
              dzieciaków na ich kibel. Jeśli w ośrodku przebywało np. 60 dzieciaków na
              zielonej szkole, to było w porządku bo oni sobie chodzili do kibla kiedy tam się
              komu zachciało i było czysto. Ale nalot 60 dzieciaków którym naraz chce się
              sikać oznacza potop przy pisuarach bo chłopaki ustawiają się we 3 do jednego,
              nie trafiają, ktoś tam se leje obok pisuaru, ze dwóch do kratki odpływowej, po
              dwóch do jednego kibla i już masz wszystko naokoło pozaszczywane. Dziewczynki -
              do kratek odpływowych bo kibli jest za mało na taki nalot więc posikana jest
              podłoga bo do jednej kratki mogą sikać spokojnie 3 naraz. Oprócz tego włażą
              buciorami na deskę i sikając nie trafiają do kibla wskutek czego zdarzało się że
              nawet drzwi były oblane. O zapchanych papierem kiblach nie wspominając bo
              panienki po 1/4 rolki naraz zużywają podcierając się na szybko i nie spuszczając
              wody. Odetkanie tego sprowadza się do włożenia tam ręki i wyjęcia tego całego
              papieru. Przyjemne prawda? Po wizycie wycieczki z elitarnej (podobno)
              podstawówki pani sprzątająca rzuciła mi mopem pod nogi i powiedziała żebym sam
              sobie sprzątał bo ona ma dość i że ma w dupie bo ma rentę i że rezygnuje. Dwa
              balasy - jeden na desce, drugi przed klopem sprzątać musiałem sam. Przepraszam
              wszystkich którzy jedli kolację, ale chciałem wytłumaczyć dlaczego właściciel
              zajazdu postąpił tak a nie inaczej.
              • acorns Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 04.06.08, 23:08
                A najbardziej mnie przeraża to że dziewczynki są o wiele gorszymi syfiarami niż
                chłopcy. Te balasy na desce i obok klopa to w damskim były. A jeszcze tampon
                powieszony przy lustrze i podpaski wrzucane do kibla a także napisane markerem
                na drzwiach "Żydzew Łodź" - to po wizycie 5 klasy.
              • kotbehemot6 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 09:32
                Rozgranicz dwa problemy
                1.kultura w toalecie
                2. segregacja "kibelkowa" ze wzgęldu na narodowość
                Dotarło?????????
    • szyszunia11 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 00:17
      ja miałam kiedyś "ciekawą" sytuację w schronisku górskim. Wrzątek kosztował 50 gr do własnego kubka a 1 zł - do ichniego. Koleżanka podeszła do okienka, nie miała swojego kubka, więc poprosiła wrzątek. To pani jej podaje w ich kubku. Ale chyba się do końca nie zrozumiały, w każdym razie koleżanka nie chciała płacić złotówki tylko 50 gr. Ale okazało sie, że na 50 gr to ten kubek był "za pełny" tego wrzątku, więc pani niewiele myśląc odlała część do zlewu... No teraz z czystym sumieniem można, delektując się własną gospodarnoścą, podać towar klientowi...
      • szyszunia11 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 00:20
        to własnie była to polska gościnność, tym większa, ze wiecie - ludzie gór... tongue_out no nic - sprawa błaha. Ale ten Twój przypadek to faktycznie jakieś kuriozum... Choć z drigiej strony skoro to prywatny zajazd, to pewnie mógł sobie tez napisać: kibel wyłącznie dla blondynek poniżej 30tki i prawu polskiemu nic do tego... sama nie wiem...
        • kotbehemot6 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 09:36
          Nie można nikogo dyskryminowac ze względu na narodowośc, przeonania religijne
          itd...lektura Konstytucji. W tymn wypadku Niemiec moze, a Polak nie, i nawet na
          prywatnym gruncie trzeba prawa przestrezgać, zawsze dziwi mnie przekoanie,ze na
          prywatnym to hulaj dusza i prawo nie obowiązuje.
          • mirabilandia Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 11:45
            Kocie, ja sie z Toba zgadzam. Czy powiedziałas o tej dyskryminacji
            powołując sie na Konstytucje właścicielce zajazdu? Co ona na to?
            Jakie ona miała argumenty za tym aby nie wpuscic waszej grupy? Jak
            sie tłumaczyła??
            • kotbehemot6 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 11:49
              Argumenty-nie bo nie, i ona ma 3 gwiazdki!!!
              Jutro skałdam stosowną skargę, i szczerze powiedziawszy zadzwoniłam do lokalnej
              gazety....
              • wegatka Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 12:00
                Proponuję jeszcze zrobić dobrą reklamę owemu zajazdowi i w księdze gości
                pozostawić stosowny wpis. Może parę osób go przeczyta zanim właścicielka się
                zorientuje wink

www.polonez.pl/agroturystyka-na-wsi/ksiega-gosci.html#book-form
                • kotbehemot6 Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 12:14
                  hehe zostawiłam,ale nie wiem czy doczytałaś,ze wpis zostanie umieszcziny po
                  uprzedniej akceptacji,więc raczej nie zostanie umieszczony.
                  • wegatka Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 12:43
                    Nie doczytałam. Faktycznie pewnie nie zostanie zamieszczony ale może inne
                    działania (np. gazeta) zrobią trochę szumu.
                • bea.bea Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 05.06.08, 16:17
                  ee...to moze tu...

www.polonez.pl/agroturystyka-na-wsi/wasza-opinia.html
                  jako grupa nieformalna..smile..czyli tzw klika..proponuje zawiesic ...chyba
                  zakopać topory wojenne i jak jeden mąz wpisywac się do konkursy...
                  emamy do boju
                  zawiesimy im serwer..smile
                  • dalilla Re: Gościnnośc a'la polacca:((((( 12.06.08, 16:33
                    Czytam kolejne posty odnośnie Poloneza i znowu popadałam w zdumienie.Przy
                    toalecie jest "skarbonka" czy jak to się tam nazywa na monetę, wiecie wrzucasz i
                    wchodzisz.Ale ona tam nie działa nawet tego 1 zł nie trzeba wrzucać i korzystała
                    z tej toalety również wtedy kiedy nie byłam gościem hotelu. Pani od dzieci
                    powinna wiedzieć ,że dzieci w liczbie 60 czyli cała wycieczka nawet w pustym
                    hotelu to doznania dla osób o mocnych nerwach a właścicielka nie odmówiła
                    dlatego że to Polskie dzieci (wszak widziałam jak się zachowuje jak dzieciaki są
                    w hotelu ,są tam kolonie etc i rodziny z dziećmi też są na wczasach) i nie są to
                    inne narodowości tylko nasze dzieci POLSKIE (zresztą każda narodowość jest
                    nasza)Szkoda że ma Pani niemiłe wspomnienia ale polecam w przyszłości zajechać
                    na stację benzynową
                    • malgosia1.0 Kocie........ 12.06.08, 16:42
                      Ojej to straszne,że polskie dzieci nie mogły sie wysiusiać.Powinnaś
                      coś z tym zrobić.To przezcież rasizm.Moge pomóc mam zaprzyjaźnioną
                      adwokatkę w razie czego.Biedne dzieciaki sad
                      • gabrysia5 Malgosia 12.06.08, 22:40
                        Malgosia ty poważnie czy jaja sobie robisz?
                        • malgosia1.0 Do sądu! Do Gabrysi 13.06.08, 15:10
                          Nie nie żartuję, niby czemu?To skandal,żeby polskie dzieci nie mogły
                          zalatwić swoich potrzeb w polskim hotelu.Uważam,że trzeba do sądu z
                          tym iść.I taką dałam propozycję.
                          • kotbehemot6 Re: Do sądu! Do Gabrysi 13.06.08, 15:15
                            Słuchaj, tu nie chodzi,ze dzeci były polskie austriackie czy jakiekolweik
                            inne,chodzi o to,ze właścicielka była chamska , niegrzeczna, dałą pięĸny
                            przykład dzieciom, okłamała i jako przyczynę niemożności skorzystania podała
                            aspekt narodowościowy-bo pewnie w swojej głupocie zenującej to jej śłina na
                            język pzryniosła. skarga poszła i jest w toku.
                            Wszystko można załatwić, i mogę zrozumieć że grupa dzieci moze byc zgroż dla
                            włąściciela ale...moze zwrócić się z prośbą do dorosłych by dopilnowali, a dwa
                            taką maja pracą,że czasem trzeba posprzatać, zwłaszca gdy zgodnie z ogłoszeniem
                            toaleta jest odpłatnie dostęþna dla wszystkich
    • liwilla1 Re: dobra 12.06.08, 17:01
      mnie tam nie zobacza, chocbym miala w polu siusiac uncertain "Polonez" powiadasz?
      a gdzie jest Rymań? tongue_out
      • kotbehemot6 Re: dobra 13.06.08, 15:23
        okolice Koszalina...dziura taka....
        • malgosia1.0 NIE 13.06.08, 15:47
          Austryjackie dzieci mnie nie obchodzą.Jeśliby nie chcieli wpuścić
          ich do łazienki to mnie to nie obchodzi,ale polskie! o co to to
          nie.Do sądu bym poszła a nie tylko skargę złożyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka