mearulezz 26.07.08, 23:26 dzis bylam z moja 15-miesieczna corka na basenie [warszawa] w brodziku dla dzieci tłok- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 26.07.08, 23:33 a czemu dzieci tylko ty wierzysz, ze dorosli nie szcza bo gacie maja? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 26.07.08, 23:36 moofka napisała: > a czemu dzieci tylko > ty wierzysz, ze dorosli nie szcza bo gacie maja? No z ust mi to wyjęłaś, Moofko droga. U nas wiele razy rok w rok basen był mniej więcej na początku sierpnia zamykany, bo ilość moczu przekraczała w nim ilość wody I nie piszę o brodziku dla dzieciaków Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 26.07.08, 23:38 dzis w brodziku widzialam tylko dzieci sikajace do basenu- zaden rodzic przy mnie nie "siknął"-no moze dlatego ze woda była do kolan jesli chodzi o dorosłych-- Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 26.07.08, 23:47 > dzis w brodziku widzialam tylko dzieci sikajace do basenu- zaden rodzic przy mnie nie "siknął"-no moze dlatego ze woda była do kolan Jak będziesz nad morzem czy jeziorem zaobserwuj charakterystyczne zjawisko - czyli rozglądającą się dookoła i potem przykucającą z niewinną miną postać (dorosłą, a jakże), rozchlapującą łapkami wodę i głupawo się uśmiechającą - możesz być w 99% pewna, że właśnie szczy do wody . Mnóstwo jest takich zjawisk Nie wiem, jak to się robi na basenie, ale - patrz mój post wyżej >jesli chodzi o dorosłych-- Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 07:52 > Jak będziesz nad morzem czy jeziorem zaobserwuj charakterystyczne zjawisko - > czyli rozglądającą się dookoła i potem przykucającą z niewinną miną postać > (dorosłą, a jakże), rozchlapującą łapkami wodę i głupawo się uśmiechającą - > możesz być w 99% pewna, że właśnie szczy do wody . ))) Niesmiało stwierdzę, że chyba jednak tak robiłaś , skoro wiesz, co te wszystkie gesty oznaczają )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 09:40 ))) Niesmiało stwierdzę, że chyba jednak tak robiłaś , skoro wiesz, co te wszystkie gesty oznaczają )))) Całkiem śmiało stwierdzę, że owszem, jak miałam jakieś 7-8 lat. Szczałam do jeziora jak większość dzieci na kolonii letniej, nikt nie wpadłby na to, aby wracać do ośrodka, żeby iść się odsiurać. W wieku dorosłym kilka z moich koleżanek robi tak bez większego skrępowania - co zawsze przyprawia mnie o opad szczęki. No ale one twierdzą, że przecież WSZYSCY SIKAJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 09:24 Nasikanie do morza czy jeziora, gdzie znajduja sie rozne organizmy i tez z siebie wydalaja odchody jest nieporywnywalne z sikaniem do basenu, gdzie po prostu stezenie tego moczu bedzie wyzsze. Ja czegos takiego nie praktykuje, moje dziecko rowniez- korzystamy z toalet. Co do brodzika- coz, taki jest stan swiadomosci rodzicow-NA POZIOMIE ZERO.Zero kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 26.07.08, 23:50 to ze nie sikaja z trampoliny i ty tego nie widzisz jeszcze o niczym nie swiadczy Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 26.07.08, 23:39 Widać trafiłaś na zjazd zwolenników moczowej terapii Reszta była tam przypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 26.07.08, 23:47 jako małe dziecko chodzące na basen słyszałam, że w wodzie jest jakaś substancja, dzięki której jak ktoś nasika - to te siki zabarwiają się kolorem np. czerwonym... no i to widać i ratownik interweniuje mego wstyd itd. Zrobiło to na mnie wrażenie a może tak jest w rzeczywistości?? Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 00:26 no chyba tak nie jest ---boz tego co tu inne forumowiczki isza woda byla by w kolorze karminowym a jeszcze jeno tak sobie pomyslałam: jakimi jestesmy ludzmi skoro sikamy do basenu w ktoym pozniej pływamy, w ktorym plywaja nasze dzieci - Czy jesli nie widac to znaczy ze mozna wszystko zepsuc, obsrac, sponiewierac. Czy tak dla siebie samego nie warto jest byc w porzadku??? A moze mnie bardziej wkurza zachowanie prostakow --bo sama tego nie robie???I jak jutro sama sie załatwie do basenu to temat juz mi bedzie latał??? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 29.07.08, 12:41 Tak, nam na basenie też tak mówili... Do dziś rodzina się śmieje, że jak grupa 4-latków wpakowała się już do tego basenu, to potem co chwila któryś dzieciak nerwowo zerkał w wodę za siebie Ja nie sikam do wody- już daaaawno z tego wyrosłam- choć wiadomo, że ludzie tak robią. Dla mnie to żenujące. Podobnie jak puszczanie dzieci z gołym tyłkiem na plażę- a wiadomo, że dzieciakom nie tylko sik może się zdarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 02:16 <APELUJE WIEC- zakładajcie swoim dzieciom swimersy - bo nie wszyscy są fanami urynoterapi!!!.> Eee tam. Co znaczą swimersy na tyłkach 20% maluchów, które jeszcze używają pampersów, skoro większość w takich brodzikach to dzieci 3-5 letnie, które już pampersów nie używają ? Myślisz, że 3-5 letnie dzieci nie sikają do wody ? Sikają mimo tego, że często majtki na tyłku mają Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 02:39 figrut napisała: > Eee tam. Co znaczą swimersy na tyłkach 20% maluchów, które jeszcze używają > pampersów, skoro większość w takich brodzikach to dzieci 3-5 letnie, które już > pampersów nie używają ? Myślisz, że 3-5 letnie dzieci nie sikają do wody ? > Sikają mimo tego, że często majtki na tyłku mają Moja dwulatka rok temu wychodziła z basenu i mówiła nam, że chce siusiu. Toaleta była obok więc tam załatwiała swoje potrzeby. Cóż, nie dla wszystkich (dorosłych i dzieci) jest naturalne sikanie do basenu... Odpowiedz Link Zgłoś
4-mexx Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 06:42 nie sikaja nawet do jeziora, bo wolaja swoja mame do zaprowadzenia do toalety Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 14:38 Od maluchow nie mozna oczekiwac kontrolowania oddawania moczu, dlatego musza miec pieluchy.A 3-5 latki nalezy wyedukowac i nauczyc sygnalizowania potrzeb.I problem byłby rozwiazany, ale skoro sami rodzice szczaja, to przeciez nie beda dziecka uczyc innych zachowan.Takie to mamy fajne spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 06:56 Kiedyś - wprawdzie już bardzo dawno temu - w basenie widziałam spokojnie pływającą kupę. To już był numer nieziemski! Byście widziały jak wyskoczyłam z wody! I to był "dorosły" basen, a nie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agi_78 Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 29.07.08, 17:28 Ja tez cos takiego widziałam!! Moze bylysmy na tym samym basenie?? To bylo baaardzo dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 07:04 Te pampersy majs chronic wode przed kupa. Siku przepuszczaja bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 07:54 To nie jest tak, one jednak wchłaniają w wodzie większość sików. Ale w wodzie, bo na sucho nie wchłaniają więc nie można ubrać np w domu i pojechać z dzieckiem na basen bo po drodze jak dziecko się zsika to przepuszczą. Za to w wodzie będą wchłaniać mocz, bo po to właśnie są. Piszę o pampersach, nie wiem czy innych firm tez skutecznie wchłaniają. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 27.07.08, 08:04 i masz racje.... przed basenem biegaj goło...ale do wody w pieluszce....bo po to ona jeat...szanujmy innych.... to nie ma znaczenia , czy pielucha wchlania czy nie, czy woda jest filtrowana, czy nie..... chodi o to , ze do wody sie nie sika....i dotyczy to i duzych i małych ludzi... i jeszcze jedno...choc pieluszka na pupie jest...to uczmy dzieci informowac, mamo chce siusiu.... co przydaje sie, gdy dziecko juz pieluszke zdejmie... bo choc uze bedzie to do wody będzie lało.... widziałam taki przypadek...mamo chce siku...to idż do wody...bleee Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Też się spotkałam z kupą w basenie... 27.07.08, 09:33 Był to basen odkryty. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka kupa w basenie 27.07.08, 09:51 Trenowałam pływanie przez kilka ładnych lat. Od 6 roku życia bywałam w basenie kilka razy w tygodniu a od ok 11 roku życia, po dwa razy dziennie. Pływajace w basenie gówienko było onegdaj normą. Pamiętam jego widok na dnie gdy się nad nim przepływało. Powiadamiało się wtedy trenera, trener obsługę basenu. Przychodził pan z siatką, wyławiał gówienko i...trening trwał nadal Dzisiaj byłoby to nie do pomyślenia. Rodzice podnieśli by larum, żądali odszkodowań, powiadomiono by sanepid. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc he he 27.07.08, 13:28 Swimmersy i inne specjalne pieluchy i majtki do plywania niestety nie zatrzymuja moczu tylko kupe. Tak wiec Twoje dziecko, pomimo tego, ze ma na tylku markowego swimmersa, rowniez "szczy" do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
elik_78 Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 28.07.08, 14:08 Ja bedac na basenie ze swoim tyrzlatkiem chodzilam z nim do toalety sikac. A jedna wymalowana lala sowjego na oko czterolatka wysylala sikac kolo naszego koca bo lezelismy po drzewkiem, zwrocilismy uwage pani zeby dziecko sikalo kolo jej koc a nie naszego. Pomoglo poszla z nim pozniej do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: o rany... 28.07.08, 14:52 nawet nie wpadlabym na pomysl by isc z dzieckiem na basen bez specjalnych zabezpieczen nawet na plazy lata w swimmersie Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Z innej beczki 28.07.08, 16:12 dlania napisała: > Mocz jest chyba sterylny, nie? hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: urynoterpia 28.07.08, 16:18 liwilla1 napisała: > jest cus takiego, nie? No jest Ale nie opiera się ona na sterylności moczu Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: urynoterpia 28.07.08, 16:20 bleeeee, nie wiem kto przy zdrowych zmyslach pije mocz z toksynami, przeciez to to, co wydalamy z organizmu, mocznik, szczawiany itd. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: urynoterpia 29.07.08, 10:37 No ale to co piszesz, nie zaprzecza sterylności moczu Starylny - bez mikroorganizmów. jak sa mikroorganizmy to sie idzie do lekarza i bierze leki. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Z innej beczki 28.07.08, 16:19 Owszem mocz jest sterylny, dopoki nie postoi z 5 minut, wtedy przestaje byc sterylny. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Z innej beczki 28.07.08, 16:26 Pić nie trzeba Można przemywac Skutecznie i szybo wyleczyłam w ten sposób tzw."zastrzały". Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 29.07.08, 00:52 Zwrocilas kiedys uwage jak 'dzialja' takie pampersy do wody? Ich celem nie jest zatrzymywanie siuskow tylko kupy. Siuski i tak sie wylewaja, bo te pampersy zwyczejnie nie zatrzymuja wody. IMO watek zupelnie zbedny w tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zielen_butelkowa Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 29.07.08, 11:05 To po co te pampersy sa takie grube jezeli ich celem jest jedynie zatrzymanie kupy? Po co wtedy meczyc dziecko i ryzykowac ze w upale odparzy sobie tylek (wyobrazacie sobie siedzenie na plazy z metrowa podpaska?). Chyba lepsze sa wiec zwykle kapielowki do plywania...? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 29.07.08, 12:48 Swimmersy grube??? Gdzie niby? DD Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 29.07.08, 14:29 wy piszecie o kupce przed laty...w zeszłym roku byliśmy na wrocławskim kapielisku ( morskei oko) . mój mąz wygłupiał sie z moim bratem...płynelo jablko...wział rzucił w niego..mówi o! płynie drugie, i juz miał chwycić a tu patrzy: KUPA!!!!!! i juz nasza kapiel na dzień tamtejszy sie zakoczyła juz tam nie jeżdżę ... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: dzieci z gołymi tyłkami:(((( 29.07.08, 17:45 mearulezz napisała: > APELUJE WIEC- zakładajcie swoim dzieciom swimersy - bo nie wszyscy są fanami urynoterapi!!!. Hehe, pieluchy do wody przepuszczaja "rzadkie", a zatrzymuja tylko geste ).Te "napeczniale" to zwykle pampersy . Ja w ogole jestem wyjatkowo brzydliwa, dlatego wykapac sie moge jedynie w swojej wannie. Odrzuca mnie na mysl o wszystkich wymoczonych w basenie cudzych dupskach ). Odpowiedz Link Zgłoś