jklk 21.08.08, 00:48 Windows Vista - jakie macie doświadczenia? Ja mam nowy komputer, cieszyłam się, że wreszcie przesiadam się z mojego staruszka prawie siedmoletniego, a tu - prawdziwy koszmar, wszystko trwa pięć razy dłużej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_2000 Re: Windows Vista 21.08.08, 06:03 Musisz miec najlepiej 3 Giga pamieci, zeby ci dobrze Vista chodzila. A chodzi jak burza. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Windows Vista 21.08.08, 08:20 Ile Ci dopłacili, żebyś używała tego paskudztwa? Matkokochana, żeby mi i 500 zł miesięcznie dawali, nie skusiłabym się na jakikolwiek produkt Billa Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: Windows Vista 21.08.08, 08:23 Jesli możesz to wróc do XP. Vista moim zdaniem jest o kant d... potłuc. Wolno działa, nie ma sterowników do absolutnie żadnych urządzeń (nawet w sieci nie ma), więc musiałam mnóstwo rzeczy kupować nowych, a poza tym wiele programów pod Vistą nie chodzi mimo że powinno (ja miałam problem ze znalezieniem oprogramowania potrzebnego mi do pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: nigdy wiecej Windows Vista 21.08.08, 08:28 nawet najszybszy komputer nie bedzie dzialal prawidlowo jesli ma sie Windows Vista.... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: nigdy wiecej Windows Vista 21.08.08, 08:58 łączę się w bólu... spróbuj jeszcze sterowniki do drukarki na przykład zamontować...awykonalne // Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: Windows Vista 21.08.08, 09:03 ja właśnie w zeszłym miesiącu wywaliłam to paskudztwo! kupiłam windows xp i kochana jakby mi kto turbonapęd do laptopa dołączył nigdy więcej visty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: Windows Vista 21.08.08, 09:09 Może dokupię tej pamięci? Tyle już rzeczy sobie poinstalowałam, znowu wszytsko musiałabym instalować od początku.... Ale z drugiej strony potraciłam też niektóe rzeczy bezpowrotnie przez tą Vistę - np. oprogramowanie do aparatu nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: Windows Vista 21.08.08, 09:11 ja dokupiłam pamięci i to sporo, Vista na moim laptopie strasznie wszystko spowalniała, niesamowicie mnie wnerwiała powolność komputera. Mój mąż używa na stacjonarnym Visty Biznes ale on ma dobry komputer i jest bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
kajlana Re: Windows Vista 21.08.08, 09:16 mamy od niedawna Vistę i nie narzekam, żadnego spowolnienia nie ma (ale pamięci mamy właśnie 3GB) Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Windows Vista 21.08.08, 10:49 Nie ma to jak dobry XP. W tej chwili luby pewnie zrobiłby mi megaawanturę za takie bluźnierstwo (no bo przecież Macos i Debian i Kubuntu i coś tam jeszcze!), ale XP jest dla mnie naj. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Windows Vista 21.08.08, 11:36 A ja tam zadowolona jestem z windows vista mam go od roku i odrazu moj M znalazl wszystkie sterowniki ktore nagral na plytke,na poczatku bylo ciezko z programami ale na dzien dzisiejszy dziala wszystko bez problemu z grami tez nie mamy problemow jedyna moim zdaniem wada to to ze fakycznie jest wolniejszy od XP nawet przy 2giga ramow Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: Windows Vista 21.08.08, 11:47 Ja mam 1 giga i vistę od roku i jestem zadowolona. Nic nie spowalnia, chodzi jak burza. Poprzednio miałam XP. Trudne było tylko ustawianie sieci, ale teraz - super. Odpowiedz Link Zgłoś
conny25 Re: Windows Vista 21.08.08, 12:02 Ja mam 5GB i chodzi bardzo dobze, wszystkie programy, gry itd. Mi sie lepiej pracuje jak przy XP. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
balbina.x Re: Windows Vista 21.08.08, 23:28 Mieliśmy Vistę 3 miesiące, po czym pogubiła pliki systemowe i komputer nie dał się nawet uruchomić. Trzeba było formatować, przez co straciliśmy ponad 200G danych. Do dzisiaj sobie pluję w brodę, że się na nowinkę połasiliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Windows Vista 22.08.08, 00:02 jest beznadziejny nie odpowiada mi ja tam nawet do xp dluugo sie przekonywalam, przekonalam sie jak mi gry zaczelo pod nim lepiej chodzic, a z vista to poczekam na servis pack 3 ROTFL najlepszy byl 98 Odpowiedz Link Zgłoś
aann01 Re: Windows Vista 22.08.08, 12:01 Spróbuj kupic laptopa bez tego dziadostwa, no nie da sie i dodatkowo musisz zapłacic za przeinstalowanie systemu- nóż się w kieszeni otwiera, prawdą jest że do visty nie ma wszystkich sterowników- zdanie komputerowca- a i o grach niektórych możesz tez zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: Windows Vista 22.08.08, 13:28 > najlepszy byl 98 No ja się właśnie z windowsa 98 przesiadłam Nie powiem, żeby był najlepszy, bo pod koniec już mnóstwo rzeczy pod nim nie działało Ale był szybki, mimo stareńkiego komputera... No i miałam wrażenie jakiego-takiego panowania nad swoim komputerem. A w tych nowych systemach przeraża mnie to, że wciąż coś dzieje się automatycznie, bez pytania o zgode użytkownika. Zapisuje pliki nie wiadomo gdzie, nie wiadomo pod jaka nazwą, domyślnie, automatycznie, tam gdzie mu się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Windows Vista 22.08.08, 12:12 mi odradził zarówno kumpel informatyk jak i sprzedawca Mam xpeka Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Windows Vista 22.08.08, 14:34 nie przypominaj mi tego koszmaru i drugiej pomyłki mjego życia Odpowiedz Link Zgłoś
p3nisista Vista to świetny system 22.08.08, 14:45 ale przerasta możliwości intelektualne wielu użytkowników Odpowiedz Link Zgłoś