Dodaj do ulubionych

Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ...)

30.09.08, 12:14
Wierzycie w Anioła Stróża? że każdy ma swojego ... moja znajoma
wierzy od pewnego czasu, rozmawia z nim, od tego czasu jak ją
obserwuję jest bardziej uśmiechnięta, realizuje plany i cele
życiowe, super zeszczuplała (zawsze o tym marzyła). Dwa - trzy razy
w roku jeździ na jakiś fajny wypad zagraniczny, kupiła auto, właśnie
dostanie prawo jazdy. Ma 47 lat i jak mówi "teraz pora czerpać
przyjemnośći z życia!". Osttanio zorbiła mi taki seans, czakramy,
złe moce, siła, energia, nękające choroby ......
i tak myślę o tym Aniele Stróż - czy jest?
Obserwuj wątek
    • bea116 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:17
      czakramy i anioł stróż to chyba trochę inne bajkiwink
      • dlania Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:18
        No bea! Dlaczego wyjmujesz mi z ust słowa!wink
      • kacha222 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:23
        no tak, jak wierzyć w Anioła - jak ludzie są tak złośliwi!

uprzejmie wyjaśniam szanownym paniom - opisałam dwie różne rzeczy,
        jej wiarę w anioła stróża i te czakramy tak przy okazji

również miłego dnia
        • bea116 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:51
          czakramy to hinduizm i buddyzm, anioł stróż to chrześcijaństwo, może niech koleżanka zdecyduje się na jakąś konkretną religięwink
          • babcia47 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:29
            e tam, czepiasz się..w hinduiźmie i buddyźmie tez sa takie osobiste
            duszki a'la Anioł Struś..
    • margotka28 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:30
      kacha222 napisała:

> Wierzycie w Anioła Stróża? że każdy ma swojego ... moja znajoma
      > wierzy od pewnego czasu, rozmawia z nim,

wierzy od pewnego czasu? Może od momentu jak jej na główkę spadała
      cegła? Sorki, ale nie mogłam się powstrzymać smile

Pytanie moje jest takie: co się wydarzyło w życiu tej znajomej, że
      nagle zaczęła wierzyć w anioła stróża? I jaki to ma związek z nowym
      samochodem i wycieczką zagraniczną? Może po prostu znalazła sponsora?
      • majenkir Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 18:34
        margotka28 napisała:
        > Może po prostu znalazła sponsora?

Hehe, a starem mowi, ze to od tego aniola wink)).
        Chyba jednak nie, w wieku 47 lat raczej trudno o sponsora.... sad.
    • kammik Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:34
      > .. moja znajoma
      > wierzy od pewnego czasu, rozmawia z nim,

Psychiatra by się przydał. Omamy ładnie się łagodzi farmakologicznie.
      • l.e.a Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:40
        Kacha - wierzę w Anioły więc Anioła Stróża również, czakramami też
        się interesuję i nie tylko, generalnie ezoteryką.
      • dlania Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:41
        A mnie to gadanie nie razi - niech sobie gada, jak jej taka autosugestia pomaga.
        Natomiast jesli wg autorki wątku Anioł Stróż to jest taki facio, co ałatwia
        samochody, wycieczki zagraniczne i zeszczuplenie - to sory, ale ja jestem
        dzieckiem zupełnie innego Boga.
        wink
        • bea116 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:54
          No dlania, dlaczego wyjmujesz mi z ust słowawink
          • bea116 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:55
            Ale taki anioł to by się swoją drogą przydałwinkwink
            • dlania Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:58
              No... ja bym chciała takiego od odchudzania najpierw, a jak juz bym była super
              laska to mógłby byc taki od wycieczek na gorące plażewink
              Może ktoś zna taka religie z aniołami wszystkodajnymi?
              • jowita771 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 18:07
                Ja bym chciała takiego, co by mnie na jakieś fitnesy zaciągnął, bo od raku
                planuję poprawić kondycję i na planowaniu się kończy. Gdzie są anioły od fitnesu?
    • zuzka4063 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 12:43
      Anioł to pojęcie względne.Może jej aniołem jest właśnie ten sponsor,do którego
      się modli.A tak na poważnie,to coś w tym musi być,ale ja się nie chcę w to wgłębiać.
    • szyszunia11 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:25
      To budujące, że Twoja koleżanka ma świadomość zasadniczej różnicy między ogólnie mowiąc okultyzmem a chrześcijaństwem (jeśli dobrze rozumiem) bo modny obecnie New Age przez swój synkretyzm sprawia, że ludzie wierzący czerpią pełnymi garściami wszelkie "cudowności" jakie im się spodobajątongue_out
      ja w Anioła Stróża wierzę. Z jednym zastrzeżeniem - niepokojące jest, jeśli on staje się "receptą na sukces", wychodzi na pierwszy plan przed Boga... to już wtedy niekoniecznie jego działanie, bo trzeba pamiętać, że każdy Anioł, podobnie jak każdy święty czy Matka Boska są do bólu chrystocentryczni i nie prowadzą do siebie tylko do Bogasmile dlatego Anioł - jak najbardziej tak - tylko niech będzie on środkiem do celu a nie celem samym w sobie, bo z niego też można zrobić sobie bożka i próbować "stosować niezgodnie z przeznaczeniem".
      pozdrawiam
      • dlania Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:28
        szyszunia11 napisała:

> To budujące, że Twoja koleżanka ma świadomość zasadniczej różnicy między ogólni
        > e mowiąc okultyzmem a chrześcijaństwem (jeśli dobrze rozumiem)

Szyszunia, a gdzie ty sie tego doczytałaś??????????????
        • szyszunia11 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:29
          w kolejnym poście Kachysmile
          • dlania Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:31
            No ale z pierwszego wynika, że osoba wierząca w anioła stróża i odczyniająca
            uroki, złe moce i czakramy to ta sam kobitawink
            • szyszunia11 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:40
              może zrozumiałam to, co chciałam zrozumiećwink
              • dlania Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:47
                Rozumiem, że w związku z drugim trymestrem uruchomiła Ci sie wiara we wrodzoną
                mądrość, czyste intencje i dobrą wolę czlowieka?wink
                Jak brzuch?smile
                • szyszunia11 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 14:58
                  big_grin no własnie, wszystko przez tą ciążę - co tez ona z człowiekiem wyprawia... akurat brzuch spoko, dziki lokator chyba teżsmile ale mimo 16-tego tygodnia dziś rozpoczetego z tą moją radykalną poprawą samopoczucia to był fałszywy alarm niestetysad sadsad
      • louisse Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 01.10.08, 16:18
        To budujące, że Twoja koleżanka ma świadomość zasadniczej różnicy między ogólni
        > e mowiąc okultyzmem a chrześcijaństwem

wlasnie, nazwalas to po imieniu, mozna troche na ten temat poczytac i posluchac
        tutaj: newage.info.pl/.
        • louisse Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 01.10.08, 16:21
          i ciekawe audycja na ten temat:
          newage.info.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=1&id=8&Itemid=24
    • majmajka Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:29
      Jakos mnie razi Aniol i te samochody, i wycieczki...
      Wierze w Aniola, ale inaczej to pojmuje niz samochod i odchudzanie. Kiedys, kiedy corka byla malutka, karmilam ja piersia i zasnelam. Ona lezala na skraju lozka, obok lozka szafka nocna z kanciastym rogiem. Gdyby spadla...Nagle przysnilo mi sie, ze ktos mnie szarpie za reke i budzi, slyszalam w tym snie:"obudz sie, bo ona spadnie...". No i sie obudzilam, corka lezala na skraju lozka na boku, wystarczylo, ze polozylaby sie na plecki...
      Tutaj dopatrywawalabym sie Aniola. Pozniej jeszcze, maz jedzie samochodem, pasy jeszcze nie byly obowiazkowe. Jedzie jak zwykle, nie przypiety. Nagle zapina te pasy. Na nastepnym, doslownie, nastepnym zakrecie dachuje. Nic mu sie nie stalo, wisi na tych pasch pare centymetrow od sufitu. Tutaj tez mozna dopatrywac sie Aniola...?
      A teraz przygotowana jestem na stos skierowan do psychiatrywink)
      • bea116 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:37
        ale twój Anioł Stróż jest zupełnie inny niż anioł stróż koleżankismile
      • jowita771 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 18:10
        Mnie kiedyś "obudziła" nieżyjąca babcia. Byłam sama w domu i straciłam
        przytomność. Babcia kazała mi otworzyć oczy.
    • anika772 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 13:39
      Wierzę.
      Ale niestety nie organizuje mi wyjazdow, nie kupuje aut, i co
      najgorsze- nie pomaga schudnąć!!! wink A, i gadać ze mną też nie
      chce. Może mam coś nie tak z czakramami (cokolwiek to jest)
    • malunia_pl Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 14:31
      Ja wierzę w Anioła Stróża, czasem modlę się do niego, ale nie sądzę
      żeby Anioły były ds nowych aut i wyjazdów zagranicznych , ani nawet
      nie zapewniają przyjemności życiowych. To chyba bardziej ta druga
      strona...
      A Anioły? Jesli jesteś katoliczką to wiesz kim są Anioły. Może w
      innych wiarach też występują, nie wiem.
      • guderianka Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 14:45
        Wierzę w Anioły
        Widzę ich znaki
        Czuję obecność
        wink
    • anek130 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 15:50
      ona chyba sponsora znalazła a nie anioła stróża hihii

Ania
      • babcia47 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 16:01
        na nazwisko ma Stróż..a pieszczotliwie mówi mu : aniele...tongue_out
        • marina2 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 17:19
          tak wierzę.
          • mijaczek Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 19:16
            odpowiadajac na czyjes tam pytanie - aniolowie wystepuja
            przynajmniej w 3 religiach - chrzescijanstwie, judaizmie i islamie...
            prawda jest taka, ze wszystkie religie swiata czerpia z innych, sa
            pod wplywem swoich poprzednikow, dziela z innymi wiele elementwo i
            aspektow...wliczajac chrzescijanstwo, ktore zaadoptowalo wiele
            obrzedow i zwyczajow poganskich [to taki starodawny marketing -
            wychodzenie na przeciw potrzebom klienta :o)]..

A co do Aniola Stroza... cos w tym jest... im bardziej sie nad tym
            zastanawiam tym bardziej wierze z jakas Opatrznosc...
            • lilian_ka Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 21:05
              Wierzę i zawsze wierzyłam, choć katoliczką nie jestem.
              Wiem na pewno, że COŚ się mną opiekuje i bardzo dobrze się spisuje. W życiu
              miałam wiele sytuacji bardzo niebezpiecznych, często z wlasnej głupoty, a zawsze
              wychodziłam z nich bez szwanku. A poza tym wszystko w życiu dobrze mi sie
              układa, nawet pozornie niekorzystne sytuacje po pewnym czasie okazują się
              niezbędnym elementem sensownej, pozytywnej całosci. Jak najbardziej uważam, że
              to zasługa mojego Anioła Stróża smile I muszę powiedzieć, że bardzo mila jest to
              świadomość smile
            • szyszunia11 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 30.09.08, 23:17
              mijaczek napisała:

> prawda jest taka, ze wszystkie religie swiata czerpia z innych, sa
              > pod wplywem swoich poprzednikow, dziela z innymi wiele elementwo i
              > aspektow...wliczajac chrzescijanstwo, ktore zaadoptowalo wiele
              > obrzedow i zwyczajow poganskich [to taki starodawny marketing -
              > wychodzenie na przeciw potrzebom klienta :o)]..
              >
              można też na to spojrzeć inaczej - to Bóg stworzył klienta i zaspakaja jego sposoby tak jak on tego potrzebuje, stopniowo objawiając mu prawdę o sobie, niekoniecznie całą naraz i niekoniecznie tylko i wyłącznie w ramach jednej religii. Moge powiedzieć jako chrześcijanka: skoro żydzi to moi starsi bracia w wierze i mamy baaardzo dużo wspólnego, a muzułmanie też wierzą można powiedzieć w tego samego Boga, to dlaczego aniołowie w których wierzą wyznawcy tamtych religii nie mielibyby być tymi samymi aniołami w których wierzę ja i mój Kościół?smile
    • kacha222 prawdziwe 30.09.08, 17:37
      każda z dopisującyh zauważyła jedynie fakt auta, wycieczek, a nie
      tego, że znajoma jest usmiechnięta, że realizuje plany i cele
      życiowe! jak kasa i dobrotby to sponsor .. a nie kumacie, że dzięki
      jak zwał tak zwał tej jej wierze w Anioła - jej życie się odmieniło.
      ze smutnej kobiety, szarej, życiowo nie zaradnej - zrobiła się fajna
      babka, wreszcie odważyła się na prawo jazdy (zwlekała wiele lat), z
      osby pesmysitycznej zrobiła się kobieta, która nie boi się czerpać z
      życia pełnymi garściami. chodzi na aerobik, na wystawy, zwiedza
      świete miejsca, poznaje mityczne uroki i zagadki starożytnych krajów
      i to jest ważne! sponsora nie ma ..... wierzy w dobre jutro, w
      swojego Anioła i ma więcej sił na ciężką pracę (pracuje zawodowo,
      robi habilitację, ma dwoje dzieci).
      • kawad Re: prawdziwe 30.09.08, 17:46
        Jej życie się zmeniło bo ona zaczęła je zmieniać. I zauważyła, że
        zmiany są przyjemne (nawet wykanczający aerobik wink. Jeśli chce
        wierzyć że to Anioł to niech sobie wierzy, to takie samospełniające
        się przepowiednie. Mogą być pesymistyczne lub optymistyczne. Ja w
        Anioła Stróża nie wierzę ale jestem optymistką i to działa. Nawet
        jeśli wszystko wskazuje na to że coś i się nie uda ja wiem, że w
        końcu wyjdę na prostą i tak zawsze jest. Wbrew opiniom wielu osób
        mam dzisiaj mieszkanie, samochód. 10 lat temu nikt nie wierzył, że
        mi się uda.
      • szyszunia11 Re: prawdziwe 30.09.08, 17:52
        w sumie to trudno oceniać czyjeś życie duchowe na podstawie tylko i wyłącznie czynników zewnętrznych i to relacji z drugiej ręki... to raczej niemożliwesmile
        upieram się, że sama "wiara w Anioła" to nie wszystko bo to nie jest istota chrześcijaństwa, ale Bóg może się i tym posłużyć i być może w tym przypadku tak własnie się stało, być może ta osoba prowadzi (lub będzie prowadzić) głębokie życie duchowe o którym ani Kacha ani żadna z nas nie ma pojęcia.
        • bozenka12 Re: prawdziwe 30.09.08, 18:20
          ze aniol nie chrzescijanski to nie jest wazne. Ja wierze w anioly,
          chrzescijanka, katoliczka nie jestem. Ciesze sie, ze kolezanka w
          koncu nabrala sil na bogate zycie. Jej wiara jej bardzo pomogla i to
          jest wazne, nie to czy forumowiczki zgadzaja sie z jej doktrynami
          czy nie.
          • k1234561 Re: wierzę 30.09.08, 18:25
            Wierzę w mojego Anioła Stróża.
      • majenkir Re: prawdziwe 30.09.08, 18:39
        kacha222 napisała:
        > chodzi na aerobik,

Czyli jednak nic darmo. Ech..... sad
    • jk3377 wierze, ze mam go zawsze obok:) 01.10.08, 07:56

• aguskin Re: wierze, i bardzo mi z tym dobrze 01.10.08, 08:16
    • corkaswejmamy a wierzę 01.10.08, 08:53
      ale nie w takiego bezimiennego. Wierzę, że Ci, którzy odeszli, a którzy nas
      kochali pełnią taką własnie pieczę nad naszym życiem. W to wierzę. Co więcej,
      jest mi ta wiara do życia potrzebna. Bym wierzyła, że matka, która musiała mnie
      w taki własnie smutny sposób opuścić, jest ze mną w inny, trudny do
      wytłumaczenia sposób.
    • ida771 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 01.10.08, 18:38
      tak. mam poczucie że ktoś nade mną czuwa. Ktoś jakby babcia której już dawno nie
      ma...
    • karola1008 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 02.10.08, 07:59
      Anioł Stróż, który lasce załatwia samochody, wycieczki i figurę ? W
      towarzystwie czakramów? Dobre.
    • kotbehemot6 Re: Anioł Stróż - wierzycie? (ale na poważnie ... 02.10.08, 08:58
      Twojej kolezance zdrowo odbiło i możesz jej powiedziec,ze jak ktoś wierzy w
      Anioła Struża to jednoczesnie nie moze się zajmowac czakramami. Penwie stosuje
      tzw. magiczne myśłenie, jak jej to pomaga to czemu nie, ale to tylko mały krok
      do przegięcia i zaburzeń psychocznych. Co do Anioła Stróża to jako osoba
      wierzaca , wierze ale nie gadamy przy kawce....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka