chmurka_257 31.10.08, 18:49 dziewczyny ,jaki horror polecacie??dzis halloween wiec z mezem chcemy sobie zrobic wieczorek z horrorem;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_zuzu Re: jaki horror?? 31.10.08, 18:55 ja lubię horrory z lat 80. Jednym z moich ulubionych jest PumpkinHead. Jako dziecko widziałam go po raz pierwszy i do tej pory mam ciarki jak pomyśle o Dyniastym Film jest z 86 roku. Dokręcono do tej części chyba dwie kolejne w latach 2000+ Jedna z nich to PumpkinHead Ashes to Ashes- jak dobrze pamiętam. Jednak nie taka klimatyczna jak część pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: jaki horror?? 31.10.08, 18:57 ...a najlepsze horrory pisze jednak życie...wystarczy poczytać ematke i wątki o teściowych toż to strach się bać Miłego wieczora horrorowania życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: jaki horror?? 31.10.08, 19:07 ja nie lubię krwawych scen, dlatego polecam np. innych albo sierociniec Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: jaki horror?? 31.10.08, 19:17 ally napisała: > ja nie lubię krwawych scen, dlatego polecam np. innych albo sierociniec innych juz ogladalismy , a sierociniec wlasnie wczoraj obejzelismy - rowniez polecam jesli ktos nie ogladal Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: jaki horror?? 31.10.08, 19:19 dzieki dziewczyny za propozycje napewno coz juz z tego wybiore ale jesli ktos jeszcze cos ciekawego ma to pisac prosze!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_731 Re: jaki horror?? 31.10.08, 19:30 Ja lubię horrory według powieści Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Ten sobie wypożycz - tylko pod żadnym pozorem dzie 31.10.08, 19:43 cko nie może zobaczyć ani kawałka, naprawdę. film.onet.pl/10356,,Si%C5%82a_strachu,film.html Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: 31.10.08, 20:04 Silent Hill Mgła (Mist) Eye 1408 Boogeyman Hostel Klątwa Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: 31.10.08, 20:12 Oprócz tego wszystkiego, polecam "Rec". Najpierw jest nudny, ale pod koniec daje czadu. Ja ogladam horrory nie tylko w helloween. A, jeszcze "Bagno". Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: dzieki!!!!!! 31.10.08, 20:27 jestescie bossskie na dzis mam Silent hill i Sila strachu ale spisalam sobie wszystkie wasze filmy,bedzie na inne dni;D Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: jaki horror?? 31.10.08, 20:51 to ja dorzucę "Egzorcyzmy Emily Rose" i Blair Witch Projekt" ale pierwsza częśc. ANia Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Egzorcyzmy Emily Rose? A czego się bać? 01.11.08, 14:31 Mnie ten film znudził, jest nudny i absurdalny - sceny "obrony" w sądzie i miny "opętanej" za to śmieszą do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: Egzorcyzmy Emily Rose? A czego się bać? 01.11.08, 19:55 są gusta i guściki Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Egzorcyzmy Emily Rose? A czego się bać? 07.11.08, 18:23 No właśnie, z pewnością znalazł się ktoś mało wybredny komu film się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: jaki horror?? 31.10.08, 20:53 dzis nie haloween tylko wigilia wszystkich swietych tak gwoli scislosci... chwila zadumy nad codziennoscia splycona zostaje do poziomu wydrazonej dyni przez rownie wydrazonych "konsumentow" hulaj dusza piekla nie ma czyli jak z pogrzebu mozna zrobic dyskoteke... trzymajmy sie naszych tradycji - horror spoko mozna sobie obejrzec ale nie haloween... to nei nasze swieto... hanuke tez obchodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: jaki horror?? 31.10.08, 21:05 elza78 napisała: > haloween... to nei nasze swieto... > hanuke tez obchodzisz? > wiesz,to wolny kraj i kazdy robi to co uwaza,ja tobie nie pisze co masz dzis robic ,mozesz nawet pol nocy na kolanach różaniec odmawiac ,masz do tego pelne prawo to ze ja dzis sobie horror z okazji halloween obejze to wcale nie znaczy ze nie mysle o zmarlych ,zwyczajnie w swiecie chce z mezem milo spedzic wieczor a ty sie zaraz czepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: jaki horror?? 31.10.08, 21:40 chmurko HBO na dzisiejszy wieczór przygotowało cały zestaw horrorów. Teraz leci thriller "Liczba 23", później ma być Dyniogłowy 4-Krwawy Spór- kontynuacja mojego Dyniastego z 86roku ( nie widziałam jeszcze tej części, więc obejrzę . |Po Dyniastym ma być "BloodRayne", następnie Lęk Pierwotny i Shutter-Widmo Nic tylko siedzieć i oglądać. Z tego co zauważyłam, to każdy praktycznie program w TV nadaje dzisiaj jakiś horror Od bidy można coś wybrać i obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: jaki horror?? 31.10.08, 21:44 no to zapowiada sie seans filmowy do bialego rana dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: jaki horror?? 31.10.08, 22:03 a jaka okazja jest haloween moglabys mi przyblizyc idee tego swieta? geneza jakas? wiesz o czym piszesz w ogole? bo ja przyznam sie ze nie mam pojecia skad sie to wzielo w Polsce od kilku lat z checia bym sie dowiedziala z jakiej okazji dzis swietujesz, napiszesz mi? tak z czystej ciekawosci co to jest Haloween? Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: jaki horror?? 31.10.08, 22:21 elza78 napisała: > co to jest Haloween? kochanie ,jak nie wiesz co i z czym sie jada to czasem warto zerknac o tuuu pl.wikipedia.org/wiki/Halloween mam nadzieje ze nakarmi twoja ciekawosc ,bo czepiasz sie dzis strasznie elza78 napisała: > z checia bym sie dowiedziala z jakiej okazji dzis swietujesz, napiszesz mi? tak > z czystej ciekawosci a powiedz mi słonko, gdzie ja napisalam ze ja cos dzis swietuje?? napisalam tylko ze dzis halloween i chce sobie w ten dzien horror z mezem obejzec ,to juz zalicza sie do swieta?? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: jaki horror?? 31.10.08, 22:48 do wszystkich obcych ci ludzi zwracasz sie kochanie i slonko? ja twoim kochaniem i slonkiem nie jestem bo nic nas nie laczy i nie sadze aby laczylo wiec sobie daruj... a wiki to sobie sama poczytaj zebys wiedziala o czym piszesz na przyszlosc i idz juz ten film obejrzec z mezem Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: jaki horror?? 01.11.08, 00:33 elza78 napisała: > do wszystkich obcych ci ludzi zwracasz sie kochanie i slonko? nie tylko do tych co plują jadem ,czyli takich jak ty mam nadzieje ze to bylo tylko twoje przebranie na halloween bo w przeciwnym razie żal mi cie i to bardzo!!!! > i idz juz ten film obejrzec z mezem kim ty jestes zeby mi rozkazywac?? wybacz ,ale takie teksty mozesz sobie kierowac do twoich dzieci i meza !! I jeszcze jedno ,dzieki takim jak ty nawet zwykly wątek na temat filmu konczy sie niesmacznie,bo pani czepialska wieczorami sie nudzi i szuka zaczepek ,no ale to swiadczy tylko o twojej glupocie i braku kultury ,mam nadzieje ze jestes z siebie dumna ,bo ja z ciebie bardzo dalas popis na calego ,jestes gwiazda tego wieczoru,!! i blagam cie, wrzuc juz kobieto na luz i nie udzielaj sie tam gdzie jestes niemile widziana dobranoc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: jaki horror?? 01.11.08, 14:39 Proszę bardzo. Halloween to wigilia Wszystkich Świętych, irlandzki odpowiednik niemieckiej nocy Walpurgi. Idea ta sama - ponieważ we Wszystkich Świętych dzień ma aż tylu świętych patronów (w przypadku Nocy Walpurgi - aż tak potężną patronkę), więc diabeł i inne rzeczy, które hałasują w nocy, nie mają czego szukać. Podwójnie wyżywają się więc w poprzedni wieczór. Irlandzkie święto zostało przeniesione przez irlandzkich emigrantów do Ameryki, stamtąd przywędrowało do Polski. Przebieranie się za duchy i upiory ma przekonać prawdziwe duchy i upiory, że jest się swojakiem, więc mogą cię zostawić w spokoju. Lampion z dyni (w Irlandii był z buraka) ma je odstraszyć (1 wersja), oświecać drogę duszom czyśćcowym (druga wersja). Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: jaki horror?? 01.11.08, 15:15 elza, tak gwoli ścisłości, to 1 listopada jest dniem radosnym dopiero Zaduszki to dzień zadumy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: jaki horror?? 07.11.08, 19:13 ze staroci to hellraiser do 3 czesci wlacznie potem mozna sobie darowac 13go w piatek Candyman (ale tylko pierwsza czesc) z aponskich cala serie klatwy ju-on a szczegolnie pre i druga czesc z nowszych to Mgle (cudowna obserwacja socjologiczna) z hiszpanskojezycznych to Sierociniec ale to jednorazowka i REC (to to mozna do porzygu ) oczywiscie Noc zywych trupow i wszystkie pozostale jak noc zywych trupow dwa czy swit zywych trupow Resident Evil 3 (mocno polecam!) boze moglabym caly dzien pisac bo uwielbiam horrory za to z nowosci napalam sie juz na LUSTRA - popatrzcie na zapowiedz lustrzaneodbicie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: jaki horror?? 07.11.08, 19:14 i oczzywiscie TO pamietam jaka bylam osrana jako dzieciak Odpowiedz Link Zgłoś