dlania 19.11.08, 14:13 Zdarza Wam sie, że ktoś sie do Was tak zwraca? Np. w mailu? Bo mnie sie zdarzyło i sie czuje jak święta Agnieszka A na końcu było: "Z wyrazami nalezytego szacunku". Ech.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela82 Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 14:16 Ech, chcialabym takiego maila dostac. Ze mna wszyscy na "Ty" przechodza od razu Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 14:17 Boskie DDDD Tez chce takiego maila dostać Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 14:18 Hahaha, no prosze, jaki szacun Do mnie zwraca sie w ten sposob tylko kolega co sie w rycerza bawi (nalezy do jakiegos zakonu czu cus) i zazwyczaj na lekkim rauszu Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 14:23 dlania napisała: > Bo mnie sie zdarzyło i sie czuje jak święta Agnieszka Ja bym sie raczej poczula jak 70-letnia matrona. Czcigodna oczywiscie . Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 15:03 czcigodna!! o jezusicku!! niemalże jak czcigodna cysarzowa nadawca chyba przesadził z dupowłażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 15:26 Powinno być więc "z należnymi pokłonami". Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 15:31 Świetne!!! pozazdrościłm Ci bardzo!! Niestety nic lepszego od "Szanownej Pani" mnie w życiu nie spotkało! Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 15:32 pozostaję w szacunku - to największy wyraz ku temu jaki otrzymałam w mailu czcigodna pani nigdy i żałuję! Odpowiedz Link Zgłoś
black_memento Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 16:45 A jak się mają do Ciebie,czcigodna Dlaniu,zwracać? jesteś czcigodną Panią czy nie? No nie jest tak? Nie jest tak? Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 16:53 i nie przestraszyłaś się, że masz do czynienia z wariatem? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 17:57 Nadawca jest prezesem jakiegośtam Stowarzyszenia Kresowiaków - może te typy tak mają? Niemniej troche mi życie utrudnił, bo ja nie wiem, jak teraz do niego pisać. Korespondencję firmową zawsze zaczynam od Witam, a tak co? Czcigodny i Wielce Szanowny Panie Prezesie? Odpowiedz Link Zgłoś
1beata31 Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 18:09 Pracuję w restauracji i kiedyś jakiś miły pan podziękował mi słowami,,cudownie nas pani uraczyła,, to było niesamowite pierwwszy raz spotkałam się z wypowiedzianym tym słowem było miło Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Dlania 19.11.08, 18:32 Odpowiedz tak: "Wielce nam miły a prześwietny Jaśnie Panie Wielmożny Prezesie" a skończ tak: "Uniżenie całuję Waszą szacowną dłoń i padam ujmując Wasze nogi. Pokorna sługa Wasza Dlania" he he - tak się kiedys listy pisało - czym pokorniej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 18:37 Mnie czcigodnie ostatnio potraktowal pan kafelkarz. Tak mnie cmoknal w raczke, oczywiscie sam sobie podniosl, ze az sciany zadrzaly. A ja sekunde przedtem pyry obieralam i jakos malo sie wielka dama czulam Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 19:10 " Czcigodna pani, ja tu bylem pierwszy "... Taki tekst rzucil mi kiedys facet w kolejce w urzedzie, po paszport. W mailu to jakos "niedzisiejszo" brzmi. Odpisz mu normalnie, no...moze troche wiecej "czcigodnosci" dodaj. Odpowiedz Link Zgłoś
edunia73 Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 19:19 Dla mojego taty wszystkie kobiety były niewiastami.Ja mysle ze takich okresleń uzywaja starsi ludzie,bo wtedy tak sie zwracało poza tym maja w sobie wrodzona kulture w przeciwnieństwie do dzisiejszej wrodzonej co u niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Czcigodna Pani 19.11.08, 22:07 co tam mail ja w realu sie tak do ludzi zwracam i jak im sie to podoba na dodatek poetka mnie zwa i wszyscy zgodnie twierdza, ze sie marnuje na tym padole Odpowiedz Link Zgłoś