majmajka Placze ze smiechu zawsze 05.01.09, 07:33 Ale to zawsze. Kiedys cos mnie natchnelo i sie wsluchalam.sandra1303.wrzuta.pl/audio/qdI9g66QWs/golec_orkiestra_-_lornetka Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Placze ze smiechu zawsze 05.01.09, 10:11 Przepisze, bo kopiowac samego tekstu niet. Kupilem lornetke, by podgladac Bernadetke, ale w loknach zaluzje mo, zsloniete. Ksiezyc wisi na niebie, a jo wcias nie widze ciebie, marzem coby rentgenem byc, w takij chwili... tak bardzo, bardzo kochom jom, ze w nocy kiedy szyscy spiom, jo nie spiem, kombinujac jak byc z nia. Cekolbyk do rana, lec matus zdenerwowana, ksycy: znowu nie wstanies na pierwsa zmiane.. Ale matus nie wie o tym, ze kierownik mnie z roboty, Wylol, bom miol problemy z koncentracja.... No itd...Ten tekst jest genialny. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 09:08 była kiedys przez chwile na poslkiej scenie niejaka renata dabkowska absolutnie kazda jej piosenka to byl jakis starszny grafomanskim belkot "lawa ktora palisz mnie, magiczna sila boje sie droga albo drogi dwie itd albo obudz we mnie swoja wenus zobacz serce ktore drzy ja nie wiem czy to ktos jej pisal, czy ona sama, ale bylo na tyle straszne ze ja zapamietalam i stracilam cnote to bylo noca gdy ksiezyc jasno swiecil, dzieci z tegonie bedzie nie wiem czemu oddalam sie rudemu stracilam cnote i juz nie bede miala itd Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 09:30 Może się nie znam, ale mam niejasne wrażenie, że większość tekstów zespołu Wilki trąci kiczem. I pamiętam, że swego czasu, choć bardzo lubiłam Manaam, to płyty "Róża"-taki chyba był tytuł, wysłuchałam tylko raz w życiu. Z tego co pamiętam, jednyny tekst, po jakim nie miałam uczucia niejasnego dyskomfortu to była piosenka:"Nic dwa razy się nie zdarza". Hahaha. Tekst autorstwa Szymborskiej. O tekstach piosenek do serialito już nawet nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 09:48 i stracilam cnote to bylo noca gdy ksiezyc jasno swiecil, dzieci z tegonie bedzie nie wiem czemu oddalam sie rudemu stracilam cnote i juz nie bede miala itd rany, co to? No nie mów, że Dabkowska też? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 09:58 nie, no to chyba nie dabkowska ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Najgłupsze teksty piosenek. 06.01.09, 17:07 raczej disco z pola www.teksty.izg.pl/t/toples/stracilas_cnote.html tekst rommeo.wrzuta.pl/audio/ttNVmCs0SZ/toples_-_stracilas_cnote wykonanie Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 10:21 "Chcę oglądać twoje nogi (nogi, nogi, nogi) Chcę byś założyła mini (mini, mini, mini) Ślimak dziś wystawił rogi (rogi) A ty pokaż swoje nogi" To Czarno-Czarni śpiewali. Akurat byłam w ciąży i leżałam w szpitalu. Leciało to coś w radiu kilka razy dziennie i jestem pewna że miało duży wpływ na pogorszenie mojego stanu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Najgłupsze teksty piosenek. 06.01.09, 13:23 I co, dziecię ułożyło się pośladkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Małpa i ja 05.01.09, 11:46 Bajm wymiata: Miałeś rację, nigdy tak nie było dobrze jak teraz Piję kawę i nic właściwie mi do szczęścia nie trzeba Jestem Bóg wie kim, albo nikim, bez żadnego wyrazu Bo wiem, będzie tak, jak bym dzień kolejny znała na pamięć Moja małpa wie, jak naprawdę ze mną jest Patrzy w oczy tak, jakby znała mnie od lat Kiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Moja małpa wie, wie dokładnie jak to jest Kiedy nie wiem co mam robić, dokąd iść Wtedy mówi mi: Weź się w garść, Zacznij wszystko od nowa Od nowa Miałeś rację, zachowuje się jak trochę stuknięta Przez ten długi czas mylą mi się dni powszednie od święta Piję kawę i czytam list od moich wiernych przyjaciół Lecz nie wierzę im, ani Tobie Wierzę tylko mojej małpie Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 12:37 Mowia mi,je,je,je... jestes kims... mozesz miec kazdego, bo fajna dzaga z ciebie jest... Nieoceniona Doda... Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 14:00 moim faworytem od lat jest boska Natalka z hitem "im więcej ciebie, tym mniej bardziej to czuję, niż wiem" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix_kido Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 15:22 pl.youtube.com/watch?v=2ZFfIBeSVX4 To ta piosenka by chyba wygrala pierwsze miejsce....Przetlumaczylam tak jak umie.... Ty zmieniasz zdanie ,tak jak dziewczyna zmienia ubrania. Tak ty!Twoj PMS jest jak suka Powinnam wiedziec ze ty zaduzo myslisz Zawsze mowisz krytycznie powinnam wiedziec ze nie jestes dla mnie REF:Bo ty najpierw jetes goracy pozniej zimny Jestes na tak,pozniej na nie Jestes na gorze pozniej na dole Mylisz sie kiedy jest dobrze Jest czarno jest bialo klocimy sie ,zrywamy calujemy sie,godzimy sie 2-TY! Ty nie chcesz tak naprawde zostac,nie! ALE TY!Ale ty naprawde niechcesz odejsc. REF: Jestes goracy pozniej zimny... 3-Kiedys bylismy jak bliznieta Tak zgrani,taka sama energia Teraz jestesmy zuzytymi bateriami Kiedys smialismy sie z niczego teraz jestes nijaki nudny powinnam wiedziec ze ty sie nie zmienisz REF:Bo ty jestes goracy pozniej zimny... Czy ktos moze zadzwonic po dokltora mam przypadek milosnego Bio-polar Jestem utknieta na (roller coaster)kolejce(?niepamietam nazwy po PL) nie moge z tej jazdy sie wydostac REF.Bo jestes goracy pozniej zimny.... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 14:22 bede bral cie gdzie w aucie mnie? eche qrwa mam dreszcze jak tego slucham. i generalnie wsio co lata na stacjach typu viva, mtv, czasem cos fajnego na for fun mozna spotkac. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Ja stawiam na TO: 05.01.09, 14:24 Ida kurze mozdzki po wiesci do wrozki Wrozka myje nozki bo lubia to wrozki Kurze mozdzki ida z nadzieja i zwida Ze dostana ziarna, duchowego jadla Zmyla wrozka nozki - pija kurze mozdzki Pija wode z mydlem, szczesliwe mamidlem Wrozki im mowily, by wode wypily Wiec wode wypily - bo wrozki mowily Cholera, od paru lat gdzies mi sie to czasem tlucze po mozgownicy, nie wiedziec czemu... Moze mi wrozka potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: Ja stawiam na TO: 05.01.09, 15:30 "no i nieśmiertelne :sępy miłośći" a to nie jest "sępię miłości", czyli nie daję miłości wszystkiego. tak to zawsze rozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiorzynka Re:a ja na to: 05.01.09, 18:55 Jezuuuu,to znowu się stałooooo zakochałem się aż mnie coś zabolałooooo łłłoooooo matkoooooo-jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
pysiul łzy... no płakac się chce ;) 05.01.09, 16:25 "jestem, jaka jestem" I nie wiedzieć czemu, czuję się jakaś dorosła Sama nie wiem, która w moim życiu to już wiosna O... jestem, jaka jestem O... robię zawsze to, co zechcę Chociaż wstaję bardzo wcześnie bardzo póĽno chodzę spać Czasem nawet sobie przeklnę Zgadnijcie jak! Szczęśliwe dni są zapisane w pamiętniku mym Leżą gdzieś w kącie na strychu, przykryte nie wiadomo czym Już nie cieszą mnie kolorowe świąteczne prezenty Już nie działa magia ani czar kiedyś w nich zaklęty I nie wiedzieć czemu ... O... jestem, jaka jestem.. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiul Re: łzy... no płakac się chce ;) 05.01.09, 16:27 i jeszcze: Choć znamy się od wielu lat Nic nie wiesz o tym, że przysłaniasz mi świat To prawda nikogo nie pragnę jak ciebie to prawda Zobaczysz będzie ci tak dobrze jak w niebie, zobaczysz Dziś będziesz mój do ucha ci szepnę, Będzie ci tak dobrze jak nigdy przedtem Choć zimny jest z ciebie drań Odpowiedz Link Zgłoś
pysiul Re: łzy... no płakac się chce ;) 05.01.09, 16:34 i zakatowane Agnieszką wakacje 2001: Zawsze mówił jedno zdanie "Moje śliczne ty kochanie" Ostatniego dnia tych pamiętnych wakacji Kochali się namiętnie w męskiej ubikacji I przysięgli przed bogiem miłość wzajemną Że za rok się spotkają i na zawsze ze sobą już będą. Agnieszka już dawno tutaj nie mieszka........ Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: łzy... no płakac się chce ;) 06.01.09, 13:25 Ale ten tekst chyba miał taki być- ironiczny- wielka romantyczna miłość skojarzona z pospiesznym seksem w szalecie... Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu ooo tak. The Syntetic 05.01.09, 17:21 i kawałek "człowiek Widmo" 1. Płynie na albatrosie, albatrosie Na morzu Egipskim, Egipskim Je rekiny, rekiny I pali się jak stara świnia, świnia Jest niewidoczny, niewidoczny Ref:Człowiek widmo, to jest człowiek widmo To jest człowiek widmo, to jest Człowiek widmo, to jest człowiek widmo To jest niewidoczny i drapieżny 2. Człowiek to jest niewdzięczny i bardzo zły, bardzo zły Jest z otchłani mroku i piekła, piekła Paruje jak woda, woda Jest niewidoczny jak skała, skała Człowiek jest to z otchłani światła, światła 3. Hej człowieku Pal się, pal się Hej człowieku Pal się, pal się Ref: Człowiek widmo, to jest człowiek widmo, to jest 4. Jedzie na motorze Kawasaki 108, 108 I pije śmietanę, śmietanę Naszej …… firmy ……., ……. z Trypolisu Jest łysy jak,jak gruby wieprz Pije martini z gruszek, z gruszek Hej, niech cię widmoc widma nie zje Pókiś słodki, słodki Więc jedz cukierki człowieku Człowiek mówi 5. Gram na saksofonie saksofonie i palę cygaro, cygaro Jak Dżul Dżejms, i palę się jak pochodnia, pochodnia Człowiek kręci się w koło jak łyżwiarz Filipowski I śpiewa „Oj maj hart, soul jas” Jest nietykalny, nietykalny Jestem nietykalny, nietykalny Ref: Człowiek widmo to jest niewidoczny i drapieżny Człowiek widmo to jest niewidoczny i drapieżny Człowiek widmo to jest! a tutaj LINK do oryginału polubiłam jednak ten kawałek jak i resztę The Synteticowych kawałków ale po odsłuchaniu wielokrotnym Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Najgłupsze teksty piosenek. 05.01.09, 19:47 "na łysej górze kondor jajo znióóóósł ach jak on móóóógł a potem zdeeeechł co za peeech ach na co jemu było tyle jaaaaaj ajajajajaa ajajajajajajaj TYLE JAJ!" Najlepsze piwo to leżajski fuuul gul gul gul gul gul leżajski fuuul takiego by chciał wypić nawet króóól gul gul gul nawet król!" jeszcze jakaś tam zwrotka była ale już nie pamiętam. a teledysk - perełka Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: siasiunia ten full byl lubelski nie leżajski 05.01.09, 19:55 oo ide się zawstydzić ... po prostu kiedyś na jakimś obozie przemianowaliśmy lubelski na leżajski i tam mi zostało Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: siasiunia ten full byl lubelski nie leżajski 05.01.09, 21:28 pl.youtube.com/watch?v=m-WF9fskEvk Oj Lezajski,Lezajski full nie Lubelski.Siasiunia ty mialas racje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan A tu lubelski.. 05.01.09, 21:30 pl.youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ola.bombola Re: A tu lubelski.. 05.01.09, 22:36 Ten lubelski powala . Gul gul gul... Odpowiedz Link Zgłoś
najeeli Anna Maria Jopek 05.01.09, 22:36 Nie jestem w stanie przypomnieć sobie tytułu ale w jedej z jej piosenek słyszę niezmiennie" mojej wątrobie" Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Magda Femme 05.01.09, 23:28 Zabija mnie tym: Delikatnie przechyl mnie wiecej gwiazd delikatnie przechyl mnie o tak niedorzecznie przechyl mnie Verticalo, pa! nadzieja w skosnych snach Konrada Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: A tu lubelski.. 07.01.09, 20:24 hm czyli jednak na obozie spiewalismy dobrze lubelski czy leżajski i tak piosenka powala na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Najgłupsze teksty piosenek. 06.01.09, 13:28 Kasia Cerekwicka- grafomania w czystej postaci: Wzięłam pierwszy tekst z brzegu: "Wiem, już wiem Dziś inna zbudzę się Cofnąć czas za późno Szkoda łez Ankara raj w deszczu płynie, płynie, płynie Znów u twych drzwi czekam aż powiesz mi że to koniec, koniec Nadchodzi czas odejść kolejny raz w swoją stronę, stronę, stronę Wino i grzech awokado i śnieg już zapomnieć, zapomnieć" Kurde, co ma do tego wszystkiego awokado? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 KAsia Cerekwicka! 06.01.09, 13:29 Albo: Nikt nie wie jaki czuje ból Znów mnie oszukała miłość brakuje słów by wyrazić to co czuje sensu nie ma nic dla kogo mam... teraz żyć? Ja wierzyłam, wierzyłam w Nas co sięstało, że tak nagle zgasł Twoich oczu blask zimne słowa, zimne serce pocałunków gorzki smak całkiem obcy dla mnie stałeś się teraz wiem, że to była gra... Refren. Byłeś dla mnie wszystkim, a Ja dla Ciebie nie znaczyłam nic zupełnie nic... Serce Ci oddałam, a w zamian co dostałam? Ból i łzy...ooooo... Ból i łzy... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: KAsia Cerekwicka! 06.01.09, 13:31 A to jeszcze lepsze: Dzwonię do Ciebie już chyba trzeci raz, sprawdzam telefon - działa... W słuchawce sygnał jest, sekretarka włącza się, wiadomość znów nagrałam... (nie macie wrażenia, że to ten sam poziom, co piosenka o jajecznicy...? Ale nic, czas na wielki finał) Czekam już godziny dwie, odezwij się, odezwij się! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: KAsia Cerekwicka! 06.01.09, 13:35 I absolutny fenomen rymotwórstwa jarmarcznego: "Zamilcz, zamilcz już nie chcć słyszeć Ciebie nigdy więcej, krwawi moje serce." A tu z kolei rymu brak (no, chyba, że za rym uznamy nami-nami): "Zapomnij, zapomnij O wszystkim tym co było między nami bo to już za nami. " Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: KAsia Cerekwicka! 06.01.09, 15:34 He he. Podoba mi sie to awocado ;-D Mnie 'jajecznica' nie przeszkadza, ale uwielbiam wrecz: 'co to sie stalo?' 'dobrze pograla' 'walczyc z kometa' oraz rymy: torbie-skarbie i express-messages DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ktosinny0 doda 06.01.09, 17:18 ona to ma tak prymitywne piosenki ze nóż się w kieszeni otwiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
tebacha siłacz rodzynek 07.01.09, 19:18 Marcin Rodzynek i fragment piosenki "Siłacz": "I wiesz - bez ziół smakujesz mi, prorocze miewam sny jak pies gdy śpi przy Tobie " Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Urszula - mój ulubiony: 07.01.09, 20:32 "Ty kochasz ją, nie mnieee I nie wiesz, jak to raaani mnieee..." Jak dla mnie rządzi Odpowiedz Link Zgłoś