net79 02.02.09, 12:18 wg "Wprost" www.tvn24.pl/12690,1584306,0,1,tusk-czlowiekiem-roku,wiadomosc.html co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 12:20 Jak na lato, lubię Donia Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 12:26 ...że to bzdura,bo prawie nic nie zrobił.Nie wiem jakimi kryteriami się kierowali, "po pierwsze nie szkodzić"? Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 12:31 jak napisali za to że miał największy wpływ na polaków przez ten rok. I miał. Chyba nie uważasz że dokona cudu w rok? Obiecywał wiele rzeczy ale potrzeba na nie wielu lat. Wiesz ile czasu trwa odwracanie tego co zrobiły poprzednie rządy? Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 12:35 No ale w rok też można CZEGOŚ dokonać? Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 12:38 rok to na same przygotowanie ustaw, poprawek a jak juz jakaś ma wejsć to prezio vetuje. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 12:44 fakt faktem, że pitolenie, że nic nie zrobili to czysta propaganda, szczerze lepiej poczekać na dobrze przygotowane przemyślane ustawy, niż te skręcone na prędcze, które latami odkręcać trzeba, chciałabym temu człowiekowi dać jeszcze czas na drugą kadencje, bo dopiero po takim czasie można wziąć pełną odpowiedzialność za rządy i widzieć skutki polityki. Kryzys, kryzysem, przyszedł, bo przyjść musiał, już dzieci w szkole uczy się o 10-cio letnim cyklu gospodarczym... Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re:a bo za rzadow PiS... 02.02.09, 14:05 płace rosły 10% rocznie. i bezrobocie spadalo. i w ogole zajefajnie bylo. a mi sie wydaje, ze PiS akurat nie mial z tym nic wspolnego. fartnelo sie braciakom, ze akurat passa na rynku polskim byla, zadna ich w tym zasluga. smiem wrecz twerdzic, ze gdyby zamiast PiSu z przystawkami rzadzilo wowczas PO, place wzrozlyby nie o 10 a o 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re:a bo za rzadow PiS... 02.02.09, 15:00 smie > m > wrecz twerdzic, ze gdyby zamiast PiSu z przystawkami rzadzilo wowczas PO, place > wzrozlyby nie o 10 a o 25%. I doopy by nas tak nie bolały od kryzysu Fakt, zgadzam się. Najgorsze jest to, że PiS okres dobrej koniunktury zaprzepaścił bezpowrotnie, a teraz na dodatek przypisuje sobie fakty, które absolutnie nie są jego zasługą. Ja tam stara a naiwna jestem i jak widzę tę ich reklamówkę co to jak panie głupoty opowiadają, a na to wszystko wchodzi szef całego syfu, odnowiony zgodnie z nakazami speców od sztuczek magicznych... a ja znowu muszę patrzeć na jego gębę... to się mię ciśnienie nieletko podnosi Co do nominacji Tuska, mam mieszane uczucia. Ale długo by gadać. P.S. No proszę, a wszyscy mówili, że Kaczyński nie będzie zdolny zrobić tego, co mu fachmani od wizerunku każą Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re:a bo za rzadow PiS... 03.02.09, 08:59 Mnie trzęsie, jak słyszę, ile kasy z unii pozyskaliśmy. Za ich rządów kończyły się projekty podpisane w 2005 roku mniej więcej. Więc nic nie pozyskiwali, tylko realizowali. A projekty z nowego okresu programowania dopiero ruszają, bo rząd miał ważniejsze tematy (układy, układziki), niż wytyczne do programów. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 12:37 ja cierpliwie czekam, co by nie gadali - spływa. Do tego tamtego z metra ciętego za grosz cierpliwości nie miałam, zazwyczaj niecierpliwie zmieniałam kanał, składałam gazetę, czy ucinałam gadkę, bo jakoś nerwów mi szkoda, choć niby apolityczna jestem Oczywiście tytuły typu człowiek roku to dla mnie jakiś absurd, wynalazce lekarstwa na dręczące nasze ciało potwory nazwałabym człowiekiem roku, na taki tytuł no trzeba czegoś więcej... ale to tak jak ze sportowcem roku, nie dogodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 14:01 i bardzo dobrze. chodze na plac zabaw obok jego chawiry bezpiecznie jest, policja i borowy czuwaja Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 14:09 to sie usmiałam - człowiekiem roku - to chyba dowcip jakiś! Powinien dostac tytuł najwiekszego nieudacznika roku. Do tej pory nic nie zrobił i nie zrobi, dużo gadania żadnych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 14:16 o boshe... pokaż mi więc kogoś, kto coś zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 14:27 obiecywał drugą Irlandię-minął rok i ciagle jesteśmy dalej niz bliżej. Argument że trzeba poczekać na efekty, że musza przecież przygotwac dobrze projkety ustaw ipt - nie przemawia do mnie. Przez rok można cos zrobić a Pan Tusk oprócz "lansowania" się w mediach, odbycia podróży życia i doskonalenia swoich zdolności krasomówczych przez rok nie zrobił nic konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 14:41 przypomina mi się "Wałęsa oddaj moje 100 milionów.." Irlandia miała bardzo szybki rozwój gospodarczy, po za tym mają świetną służbe zdrowia, systemy socjalne, Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 14:43 za szybko kliknęło mi się ... podatki z wieloma ulgami, itede. Zeby to wprowadzić potrzeba wielu lat. "Irlandia może byc tutaj tylko trzeba przyjąć irlandzkie reguły" A Tuskowi w tym nikt nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 15:01 madameblanka napisała: > za szybko kliknęło mi się ... > > podatki z wieloma ulgami, itede. Zeby to wprowadzić potrzeba wielu lat. > "Irlandia może byc tutaj tylko trzeba przyjąć irlandzkie reguły" A Tuskowi w ty > m > nikt nie pomaga. > a w czym mu maja pomagać? w nic nie robieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 15:08 zdefiniuj "nicnierobienie" w wykonaniu zawodu premiera, bardzo prosze. abstrahujac od polityki. co takiego powinien robic premier, bys powiedziala, ze COS robi. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 15:15 liwilla1 napisała: > zdefiniuj "nicnierobienie" w wykonaniu zawodu premiera, bardzo prosze. > abstrahujac od polityki. co takiego powinien robic premier, bys powiedziala, ze > COS robi. Premier reprezentuje swoja partie, obiecywał w imieniu PO. PO nic nie robi = premier leń, proste. No oczywiśce "Słońce Peru" cos robi głównie jeździ i się "pokazuje" na tym polega jego praca. Nic merytorycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 albo nie rozumiesz 02.02.09, 15:27 albo zaprzeczasz sama sobie. skoro wg Ciebie premier ma za zadanie reprezentowac swoja partie, co tez czyni, to jak mozesz mu zarzucac nienierobienie? tytul dostal czlowiek, nie partia. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: albo nie rozumiesz 02.02.09, 15:41 liwilla1 napisała: > albo zaprzeczasz sama sobie. skoro wg Ciebie premier ma za zadanie reprezentowa > c > swoja partie, co tez czyni, to jak mozesz mu zarzucac nienierobienie? ty > tul > dostal czlowiek, nie partia. Rozumiem i to bardzo dobrze, raczej Ty nie rozumiesz tego co piszę. Jakby wybierali najbardziej leniwa partie (koalicje roku) to wygrałaby by PO (z PSL). Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: albo nie rozumiesz 02.02.09, 15:53 trautlusia napisała: > > Rozumiem i to bardzo dobrze, raczej Ty nie rozumiesz tego co piszę. Rozumiem co piszesz, natomiast nie mam pojecia o co Ci chodzi Moze nie do konca jasno precyzujesz mysli? > Jakby wybierali najbardziej leniwa partie (koalicje roku) to > wygrałaby by PO (z PSL). > Hmmm ja byl jednak obstawila SLD (czy jak onie sie tam zwa) w tej kategorii. A PiS wzieloby nagrode na permanantne chamstwo i braku jakiejkolwiek poczucia wspolodpowiedzialnosci za panstwo i obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: albo nie rozumiesz 02.02.09, 16:04 liwilla1 napisała: > trautlusia napisała: > > > > > Rozumiem i to bardzo dobrze, raczej Ty nie rozumiesz tego co piszę. > > Rozumiem co piszesz, natomiast nie mam pojecia o co Ci chodzi Moze nie do > konca jasno precyzujesz mysli? > > > Jakby wybierali najbardziej leniwa partie (koalicje roku) to > > wygrałaby by PO (z PSL). > > > Hmmm ja byl jednak obstawila SLD (czy jak onie sie tam zwa) w tej kategorii. A > PiS wzieloby nagrode na permanantne chamstwo i braku jakiejkolwiek poczucia > wspolodpowiedzialnosci za panstwo i obywateli. Tak samą nagrode odebrało by PO za czas gdy PIS rządził. Jak sie było w opozycji to nie przeszkadzało chamstwo i brak odpowiedzialności za państwo to wtedy mozna było ujadać a teraz jak się jest u władzy to w oczy kole że ktoś ośmiela sie krytykować TAKIE PRAWO OPOZYCJI, juz zapomniałas jak to PO po przegranych wyborach rzuciło focha i obraziło sie na PiS bo nie dostalo we władanie ministerstw siłowych. I tak rypła sie koalicja PO-PIS > Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: albo nie rozumiesz 02.02.09, 16:13 opozycja sie rypla, bo PiS - o ile dobrze pamietasz - nie chcialo dac marszalkowstwa komorowskiemu. reszta to Twoja - jakże czesta wsrod PiSowcow - nagminna nadinterpretacja poza tym owczesny spot wyborczy PiS, znikajace zarcie z lodowki i zabawki z pokoju dziecka - czy tak postepuje myslacy powaznie o koalicji partner polityczny? nie sadze i kurski wyrzygujacy Tuskowi dziadka w wermachcie pusty smiech i zenada na calego... Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: albo nie rozumiesz 02.02.09, 21:02 a dlaczego to zwycięska partia ma dawać stołek jednego z najważniejszych ludzi w kraju partii przegranej!? To skoro Wy z PO uwazaci ze tak ma byc to dlaczego marszalkiem nie zrobiliscie kogos z PSL. PIS ma Kurskiego a PO Palikota + o nim nie wspomnisz, toz to tez pustz smiech i zenada Niewzgodne fakty w oczy kola! Odpowiedz Link Zgłoś
hany3 Re: albo nie rozumiesz 03.02.09, 10:34 liwilla1 napisała: dac ... reszta to Twoja - jakże czesta wsrod PiSowcow - > nagminna nadinterpretacja > poza tym owczesny spot wyborczy PiS, znikajace zarcie z lodowki i zabawki z > pokoju dziecka - czy tak postepuje myslacy powaznie o koalicji partner > polityczny? nie sadze i kurski wyrzygujacy Tuskowi dziadka w wermachcie Bardzo mądrze napisane!!! Zgadzam się w 100%!!! Jak gospodarz dostanie pole z wyjałowioną glebą, to też mu nic nie zaowocuje!!! Tak samo jest z premierem: zastał gów,no i zanim go posprząta upłynie troszkę czasu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 i jeszcze jedno 02.02.09, 16:16 PiS nigdy nie rzadzil. PiS (albo raczej jego wodz) mataczyl, krecil i gral na scenie politycznej, by jak najdluzej utrzymac sie u wladzy. nawet lepperowi i giertychowi zrobil dobrze z rzadzeniem - a tym bardziej - z zarzadzaniem nie mialo to nic wspolnego Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: i jeszcze jedno 02.02.09, 21:10 no popatrz a sa tacy, którzy uważają wręcz przeciwnie. Opisałaś dokładnie sposób "rządzenia" PO. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: i jeszcze jedno 02.02.09, 21:23 no chyba żartujesz, liwilla strzeliła w samo sedno. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: i jeszcze jedno 02.02.09, 21:37 madameblanka napisała: > no chyba żartujesz, liwilla strzeliła w samo sedno. No nie żartuję, przepraszam ale czy Wam tak trudno zrozumieć że ktoś może nie zgadzac sie z jedynie słuszną polityka PO i jej wodza. Widać medialna ofensywa i odpowiedni piar zrobiły swoje. > > Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 09:01 trautlusia napisała: > a w czym mu maja pomagać? w nic nie robieniu? Wystarczy podpisywanie ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: hah! wlasnie :D 02.02.09, 14:44 zauwazylam, ze niektorzy biora pewne porownania zbyt doslownie Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 14:59 madameblanka napisała: po za tym mają świetną służbe > zdrowia, - Chyba nie wiesz o czym piszesz - słuzba zdrowia w Irlandi i Wlk.Brytani stoi na gorszym poziomie niż w Polsce - socjal - owszem lepszy niz u nas by > i zgodze sie z Tobą że na wymierne efekty trzeba długo czekać, jednak żeby one były to trzeba od poczatku pracować i zaręczam że gdyby tak było to juz po roku dało by się zauważyc że naprawdę cos sie dzieje. Póki co PO nie wywiązuje sie i nic nie robi zeby sie wywiązac ze swoich 10 obietnic wyborczych. Tak wiem trzeba poczekać żeby było widac efekty - i tak sobie czekajcie i kolejna ewentualna kadencję Pana Tuska jako premiera lub boshe uchowaj jako Prezeydenta RP Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 15:07 miałam na myśli opiekę medyczną a zwłaszcza Medical Card uprawniającą nawet ich rodzinę do korzystania z bezpłatnej służby zdrowia. Mogą skorzystać z państwowych przychodni. W razie kolejki, dostają skierowanie do kliniki prywatnej - na koszt państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 16:04 W ramach tego 'nic' : - zrealizowali obniżkę stawek PIT - ciachnęli wydumane uprawnienia emerytalne - skończyli misję w Iraku - skończyli z obowiązkowym poborem - przygotowali ustawy nt służby zdrowia, które uwalił prezydęt To jak dla mnie mogą dalej 'nic' nie robić, jestem za ;> pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 21:32 miedzymorze napisała: > W ramach tego 'nic' : > - zrealizowali obniżkę stawek PIT - i chwała im za to, przy czym należy zauważyć że PIS również głosował za. Po drugie najbardziej na obniżeniu podatku zyskają najbogatsi dlatego nie łudziła bym się że PO przygotowywało projekt uchwały mając na uwadze wyłącznie dobro przeciętnego Polaka > - ciachnęli wydumane uprawnienia emerytalne - powiedz to tym setkom tysięcy którym ciachneli. Tobie też życzę odebrania przywilej do wczesniejszej emerytury jak będziesz w takim wieku że nigdzie nie będziesz mogła znaleźć pracy a i sił juz nie wystarczy > - skończyli misję w Iraku - a czy to ma jakiś wpływ na polepszenie stopy życiowej przecietnego Polaka? wątpię > - skończyli z obowiązkowym poborem - przy czym kopmletnie nie przygotowali zaplecza na przyjęcie chetnych do pracy w wojsku > - przygotowali ustawy nt służby zdrowia, które uwalił prezydęt - ustawy które pozwoliłyby na prywatyzację szpitali i pogłebiłyby tylko recesję w służbie zdrowia - mnie jak i wiekszości naszego społeczeństawa nie stać na prywatną służbe zdrowia > > To jak dla mnie mogą dalej 'nic' nie robić, jestem za ;> > > pozdr, > mi Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 09:06 trautlusia napisała: > - zrealizowali obniżkę stawek PIT - i chwała im za to, przy czym > należy zauważyć że PIS również głosował za. Hehe, cudny argument A jak głosuje przeciw, to jest wspólodpowiedzialny za nicnierobienie - mam nadzieję, ze jestes na tyle konsekwentna > Po drugie najbardziej na obniżeniu podatku zyskają najbogatsi > dlatego nie łudziła bym się że PO przygotowywało projekt uchwały > mając na uwadze wyłącznie dobro przeciętnego Polaka Miał na uwadze dobro POLAKÓW. A na obniżce skorzysta kazdy - dla biednego nawet 15 zł w portfelu to duzo, prawda? Poza tym, do jasnej cholery, co jest złego w tym, że pracowity będzie mniej oddawał do wspolnego wora, z ktorego i tak mniej korzysta? To tylko biednych trzeba glaskac? > > - ciachnęli wydumane uprawnienia emerytalne - powiedz to tym > setkom tysięcy którym ciachneli. Tobie też życzę odebrania > przywilej do wczesniejszej emerytury jak będziesz w takim wieku że > nigdzie nie będziesz mogła znaleźć pracy a i sił juz nie wystarczy Och, och, jak mi przykro - zwłaszcza, że 90% wczesniejszych emerytow dorabia. Biedaczki, sil im brak. > > - przygotowali ustawy nt służby zdrowia, które uwalił prezydęt - > ustawy które pozwoliłyby na prywatyzację szpitali i pogłebiłyby > tylko recesję w służbie zdrowia - mnie jak i wiekszości naszego > społeczeństawa nie stać na prywatną służbe zdrowia Kobieto, wiesz na czym polega prywatyzacja szpitali? Jak sie dowiesz, to podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 09:25 e_r_i_n napisała: > trautlusia napisała: > > > - zrealizowali obniżkę stawek PIT - i chwała im za to, przy czym > > należy zauważyć że PIS również głosował za. > > Hehe, cudny argument A jak głosuje przeciw, to jest > wspólodpowiedzialny za nicnierobienie - mam nadzieję, ze jestes na > tyle konsekwentna jasniej bo mój ograniczony "pisowski" umysł nie nadąża nad Twoim "polotem" liberalnym > > > Po drugie najbardziej na obniżeniu podatku zyskają najbogatsi > > dlatego nie łudziła bym się że PO przygotowywało projekt uchwały > > mając na uwadze wyłącznie dobro przeciętnego Polaka > > Miał na uwadze dobro POLAKÓW. A na obniżce skorzysta kazdy - dla > biednego nawet 15 zł w portfelu to duzo, prawda? > Poza tym, do jasnej cholery, co jest złego w tym, że pracowity > będzie mniej oddawał do wspolnego wora, z ktorego i tak mniej > korzysta? To tylko biednych trzeba glaskac? > a dlaczego nie - wystarczyło nie obejmowac obniżka podatku - najbogatszych. Bogactwo nie zawsze idzie w parze z pracowitością > > > - ciachnęli wydumane uprawnienia emerytalne - powiedz to tym > > setkom tysięcy którym ciachneli. Tobie też życzę odebrania > > przywilej do wczesniejszej emerytury jak będziesz w takim wieku że > > nigdzie nie będziesz mogła znaleźć pracy a i sił juz nie wystarczy > > Och, och, jak mi przykro - zwłaszcza, że 90% wczesniejszych emerytow. > dorabia. Biedaczki, sil im brak. brak argumetów zastepujesz ironia - daruj sobie > > > > - przygotowali ustawy nt służby zdrowia, które uwalił prezydęt - > > ustawy które pozwoliłyby na prywatyzację szpitali i pogłebiłyby > > tylko recesję w służbie zdrowia - mnie jak i wiekszości naszego > > społeczeństawa nie stać na prywatną służbe zdrowia > > Kobieto, wiesz na czym polega prywatyzacja szpitali? Jak sie > dowiesz, to podyskutujemy.o po No i znowu mój umysl "pisowki" nie ma zielonego pojecia co to prywatyzacja szpitali. Dobrze ze Ty taka mądra jesteś i rozumiesz o co chodzi i możesz mnie ośwecić. Typowy argument PO "głupcem" jestes bo nie rozumiesz o co nam chodzi wiec sie nie odzywaj bo do piet nam nie dorastasz. Nie będę wiecej polemizowała z osoba która obraża mnie tylko dlatego że mam odwagę skrytykować rzady i poglądy PO > > Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 09:34 trautlusia napisała: > a dlaczego nie - wystarczyło nie obejmowac obniżka podatku - > najbogatszych. Bogactwo nie zawsze idzie w parze z pracowitością Najwięcej na tej ustawie zyskają ci, którzy wskakiwali dotychczas pod koniec roku w drugą stawkę. Naprawdę, nie zarabiali milionów. System podatkowy jest dla wszystkich. I tak ci najbogatsi placa wiecej (0 14%). > brak argumetów zastepujesz ironia - daruj sobie Jaki brak argumentów? Taki, ze na wczesniejsza emerytura NIE IDA ci, ktorzy nie maja sil pracowac, tylko ci, ktorym sie ten przywilej nalezy? A potem w przewazajacej wiekszosci dorabiaja - czesto w tym samym/zlizonym zawodzie? Czy moze taki, ze odebrano przywilej wczesniejszej emerytury np. aktorom, dziennikarzom (wiesz, to ci bogaci, co i tak duzo maja) albo stroicielom harmonijek ustnych? Ci, ktorzy faktycznie narazaja swoje zdrowie i zycie, nadal maja te przywileje. BTW z dwojga zlego - wolisz starszawego, 65-letniego nauczyciela dla swojego dziecka czy chirurga, tez starszawego, 65-letniego, ktory to dziecko ma operowac? Pierwszy ma prawo do wczesniejszej emerytury. Drugi nie. > No i znowu mój umysl "pisowki" nie ma zielonego pojecia co to > prywatyzacja szpitali. Dobrze ze Ty taka mądra jesteś i rozumiesz > o co chodzi i możesz mnie ośwecić. Zadam Ci dwa proste pytania: czy wg Ciebie sprywatyzowane szpitale będą pobierały opłaty od pacjentów? co z punktu widzenia pacjenta zmieni się po prywatyzacji? > Typowy argument PO "głupcem" jestes bo nie rozumiesz o co nam > chodzi wiec sie nie odzywaj bo do piet nam nie dorastasz. Cenię sobie dyskusje na argumenty - Ty lecisz, niestety, populistycznymi sloganami, ktore maja zerowa wartosc merytoryczna. > Nie będę wiecej polemizowała z osoba która obraża mnie tylko > dlatego że mam odwagę skrytykować rzady i poglądy PO W ktorym miejscu napisalam cos o Twoich pogladach politycznych? Dyskutuje z Twoimi ARGUMENTAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 09:35 Po pierwsze nie musisz cytować całej wypowiedzi, tylko wybrany fragment, nie zaśmiecaj wątku. Po drugie, nie ma się co obrażać, tak, jak wcześniej napisałam, jesteś typowym wyborcą PiS-u, nie mającym pojęcia, o czym pisze, za to bardzo lubiącym krzykliwe hasła, które są jak balony - kolorowe, fajne, ale jak przytkniesz szpilę pufff - i nie ma nic Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 10:05 morgen_stern napisała: > Po pierwsze nie musisz cytować całej wypowiedzi, tylko wybrany fragment, nie > zaśmiecaj wątku. > Po drugie, nie ma się co obrażać, tak, jak wcześniej napisałam, jesteś typowym > wyborcą PiS-u, nie mającym pojęcia, o czym pisze, za to bardzo lubiącym > krzykliwe hasła, które są jak balony - kolorowe, fajne, ale jak przytkniesz > szpilę pufff - i nie ma nic > > a ja chce cytowac cała wypowiedz mam do tego prawo a jak Ci sie nie podoba to mozesz mnie wyciać, zablokowac lub nie czytać. Typowe dla PO duzo gadania, maniupulacji faktami ale nic poza tym. A i przede wszystkim - kto nie dmie z nami ten przeciwko nam Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 10:11 trautlusia napisała: > > a ja chce cytowac cała wypowiedz mam do tego prawo a jak Ci sie > nie podoba to mozesz mnie wyciać, zablokowac lub nie czytać. Ano niebardzo masz prawo - w koncu zakladajac konto na gazecie zaakceptowalas regulamin, ktory mowi "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem" > Typowe dla PO duzo gadania, maniupulacji faktami ale nic poza tym. > A i przede wszystkim - kto nie dmie z nami ten przeciwko nam Starsznie duzo tych 'typowych' Lecac stereotypem - typowe dla PiS, ze mocny jest tylko w rzucaniu oszczerstw i zarzutów, merytorycznie dyskusji nie potrafi prowadzic. Dowod? Brak odpowiedzi na pytania - wcale nie zlosliwe i nic a nic nie manipulujace . Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 10:31 erin, ja skonczylam dyskusje z ta pania. to intelektualne kopanie sie z koniem. Ty jej podajesz konkretny argument, a w odpowiedzi jestes obrazana a Twoje argumenty przekrecane w druga strone. niestety nie ma tu miejsca na powazna, swiadoma rozmowe i szacunek. za to jest maksymalna agrecha. wiecie, ja naprawde chetnie porozmawialabym z kims kto popiera PiS, a kto nie bije od razu piany z ust. moze nawet dalabym sie przekonac do jakis pomyslow. a jak w dyskusji druga strona od razu wlacza opcje mur-beton (nie slucham, nie mysle, nic do mnie nie dociera) to mi sie odechciewa kontunuowania rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 10:47 liwilla1 napisała: > erin, ja skonczylam dyskusje z ta pania. to intelektualne kopanie sie z koniem. > Ty jej podajesz konkretny argument, a w odpowiedzi jestes obrazana a Twoje > argumenty przekrecane w druga strone. niestety nie ma tu miejsca na powazna, > swiadoma rozmowe i szacunek. za to jest maksymalna agrecha. > wiecie, ja naprawde chetnie porozmawialabym z kims kto popiera PiS, a kto nie > bije od razu piany z ust. moze nawet dalabym sie przekonac do jakis pomyslow. a > jak w dyskusji druga strona od razu wlacza opcje mur-beton (nie slucham, nie > mysle, nic do mnie nie dociera) to mi sie odechciewa kontunuowania rozmowy. Towarzstwo wzajemnej adoracji - niestety takie nasuwaja mi sie skojarzenia po krotkiej acz burzliwej obecnosci na fourm emama + grupa starych wyjadaczek wzajemnie sie wpierajacych i przyklaskujacych. Podbudowujacych wlasne ego koszetm innych. znizenie mojego intelektu do poziomu konia-swiadcz tylko o atorce tego porwnania Ja tez chetnie porozmawiala bym ze zwolennjikiem PO, ktory mowi o konkretach a nie o ciaglych cudach i czekaniu na nie. trudno jest przyjac krytyke jak jest sie po drugiej stronie, latwiej bylo kytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 11:00 trautlusia napisała: > liwilla1 napisała: > > > erin, ja skonczylam dyskusje z ta pania. to intelektualne kopanie > sie z koniem. > znizenie mojego intelektu do poziomu konia-swiadcz tylko o atorce > tego porwnania Nie znizylam Twojego intelektu do zadnego poziomu, tym bardziej konia. Pewien indiom slowny, znaczacy nic innego, jak tylko ze pewne dzialania (tutaj: intelektualna dyskusja z Toba) sa skazane z gory na niepowodzenie, Ty potraktowalas doslownie o.O' Kolejny raz dowodzisz, ze nadinterpretujesz wypowiedzi podlug swoich oczekiwan. Jestem zdziwiona, bo pomimo wszystko sadzilam, ze jestes bystrzejsza osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 11:04 liwilla1 napisała: > trautlusia napisała: > > > liwilla1 napisała: > > > > > erin, ja skonczylam dyskusje z ta pania. to intelektualne kopanie > > sie z koniem. > > > znizenie mojego intelektu do poziomu konia-swiadcz tylko o atorce > > tego porwnania > > Nie znizylam Twojego intelektu do zadnego poziomu, tym bardziej konia. Pewien > indiom slowny, znaczacy nic innego, jak tylko ze pewne dzialania (tutaj: > intelektualna dyskusja z Toba) sa skazane z gory na niepowodzenie, Ty > potraktowalas doslownie o.O' Kolejny raz dowodzisz, ze nadinterpretujesz > wypowiedzi podlug swoich oczekiwan. Jestem zdziwiona, bo pomimo wszystko > sadzilam, ze jestes bystrzejsza osoba. no napisz w koncu ze GLUPIA jestem i malo bytra tak jak przecietny wyborca PIS Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 11:07 trautlusia napisała: > > no napisz w koncu ze GLUPIA jestem i malo bytra tak jak przecietny > wyborca PIS > zauwaz prosze, ze JA tego nie napisalam ale w Twoja samoocene wnikac nie bede. Pozdrawiam Over&out Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 11:21 trautlusia napisała: > Ja tez chetnie porozmawiala bym ze zwolennjikiem PO, ktory mowi o > konkretach a nie o ciaglych cudach i czekaniu na nie. trudno jest > przyjac krytyke jak jest sie po drugiej stronie, latwiej bylo > kytykowac. Wskaż mi proszę, GDZIE napisałam o cudach w moim ostatnim poscie do Ciebie. Czy doczekam się MERYTORYCZNEJ odpowiedzi na moje pytania/argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 13:52 > > a ja chce cytowac cała wypowiedz mam do tego prawo a jak Ci sie > nie podoba to mozesz mnie wyciać, zablokowac lub nie czytać. > Przykro mi, ale nawet tu się mylisz to niezgodne z netykietą. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 15:53 morgen_stern napisała: > > > a ja chce cytowac cała wypowiedz mam do tego prawo a jak Ci sie > > nie podoba to mozesz mnie wyciać, zablokowac lub nie czytać. > > > > Przykro mi, ale nawet tu się mylisz to niezgodne z netykietą. > Moge a nie muszę Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 15:55 Pff, najwyżej cię moderatorki wytną, nie mój problem Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 10:27 trautlusia napisała: na > obniżeniu podatku zyskają najbogatsi dlatego nie łudziła bym się że > PO przygotowywało projekt uchwały mając na uwadze wyłącznie dobro > przeciętnego Polaka nie najbogatsi, bo ci nie pracują na etacie lub są rolnikami i nie płacą podatku PIT. I nie 'zyskają', tylko państwo zabierze im mniej zarobionych pieniędzy. Zmianę stawek zapisał w ustawie PiS - PO tylko zrealizowało budżet uwzględniając ten zapis. Ale to na pewno robota układu > > > - ciachnęli wydumane uprawnienia emerytalne - powiedz to tym > setkom tysięcy którym ciachneli. Tobie też życzę odebrania > przywilej do wczesniejszej emerytury jak będziesz w takim wieku że > nigdzie nie będziesz mogła znaleźć pracy a i sił juz nie wystarczy Masz pecha, bo nie można komuś odebrać czegoś, czego nie ma. Poza tym stracili ci, którym się one nie należały, w zawodach z medycznymi wskazaniami do utrzymania uprawnień zostały utrzymane. > > > - skończyli misję w Iraku - a czy to ma jakiś wpływ na > polepszenie stopy życiowej przecietnego Polaka? wątpię Obiecali > skończyli. Nie obiecywali, że skończenie misji poprawi stopę życiową przeciętnego Polaka. Czego tu nie rozumiesz ? > > - skończyli z obowiązkowym poborem - przy czym kopmletnie nie > przygotowali zaplecza na przyjęcie chetnych do pracy w wojsku Faceci nie muszą się kryć po kątach przed WKU. > tylko recesję w służbie zdrowia - mnie jak i wiekszości naszego > społeczeństawa nie stać na prywatną służbe zdrowia Jeśli szpital ma kontrakt z NFZ to dla pacjenta jest nieważne, czy jest on prywatny, państwowy czy jeszcze jakiś inny. Natomiast obecnie istniejącym prywatnym placówkom jakoś zdecydowanie lepiej wychodzi gospodarowanie stawkami które NFZ im płaci za pacjentów. pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: ech, kolezanko 02.02.09, 14:42 wprowadzanie widocznych zmian w blisko 40milionowym kraju, to nie pomalowanie paznokci. na efekty trzeba czekac niekiedy cale pokolenia. rozbisurmanione to pokolenie zakupow przez internet - klikasz i masz. niestety nie wszystko w zyciu jest takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka liwilla 02.02.09, 15:14 to do mnie?? liwilla przeczytaj moje posty, ok?? Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: nie 02.02.09, 15:25 już wiem, zmierzyłam ołowkiem, przez to drzewko dostaję oczopląsu, chyba trza cytować Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 09:01 Dzięki Bogu drugiej Irlandii nie mamy A tylko idiota łyka jak młody pelikan wszystko, co w czasie kampanii wyborczej słyszy. Rok to jest NIC w rzadzeniu - szczególnie, jak trzeba nadrabiać dwa stracone lata. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 15:02 no i niech ma a szan. panie mają innych kandydatów albo tki? Jolę Rutowicz? Kazia "zakochaj się" Marcinkiewicza? bryndza, panie, bryndza Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 15:06 ano nie ma i w tym tkiw problem Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 07:54 aluc napisała: > no i niech ma > a szan. panie mają innych kandydatów albo tki? Jolę Rutowicz? Kazia > "zakochaj się" Marcinkiewicza? > bryndza, panie, bryndza Ano racja. Do wyborów parlamentarnych jeszcze trochę, ale... żesz jasna cholera, ja chcę głosować z przekonania, a nie dla mniejszego zła ! Buuu Odpowiedz Link Zgłoś
gumorcinek Re: Tusk człowiekiem roku... 02.02.09, 15:26 świat się chyli ku upadkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless moze to nagroda 02.02.09, 15:30 za te "wilcze oczy" i rozbiegany wzrok...? bardzo sie staram go polubic, bo to moj kraj, moje panstwo, moja ojczyzna- niestety dla mnie to PRemier: PR= public relations Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: moze to nagroda 02.02.09, 15:42 mearuless napisała: > > za te "wilcze oczy" i rozbiegany wzrok...? > bardzo sie staram go polubic, bo to moj kraj, moje panstwo, moja ojczyzna- > niestety dla mnie to PRemier: PR= public relations Wyjęłaś mi to z ust Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1976 Re: Tusk człowiekiem roku... 03.02.09, 10:54 Tusk człowiekiem roku a Feel zespołem roku, jaki kraj tacy utytułowani). Nie głosowałam ani zna PO ani na PiS. PO chwała za reformę emerytalną. Jednak więcej mówią niż robią, myślałam że będą lepiej przygotowani do rządzenia. A Tusk moim zdaniem lepiej nadaje się na prezydenta niż na premiera (przy dzisiejszej konstytucji). Miły, sympatyczny,niemściwy, nie przekłada interesów swoich nad państwowe- prawie jak Kwaśniewski . Odpowiedz Link Zgłoś