alesio23 15.02.09, 14:04 Od września Młoda idzie do przedszkola. Niby to jeszcze pół roku ale już sie troche denerwuje. Jak wy Moje Drogie wspominacie pierwsze dni w przedszkolu waszego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutka07 Re: Mały przedszkolak 15.02.09, 17:17 Ja czekam na decyzje o ewentualnym przyjeciu od sierpnia. Chcialabym bardzo, zeby przyjeli juz mala ale tez sie troche denerwuje mysle, ze nia ma w tym nic nienormalnego Poszukaj watkow na forum Male Dziecko napewno cos znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Mały przedszkolak 15.02.09, 17:57 Och, a mój syn za dwa lata kończy naukę w klasach I-III Niby to jeszcze tyle czasu, ale już się denerwuję Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: Mały przedszkolak 15.02.09, 20:31 Wspominam pozytywnie, mam super przedszkole , tylko jakoś tak w połowie września zaczęły się choroby, ech, szkoda gadać/pisać. Drugi rok lepszy niż poprzedni, a trzeci mam nadzieję, że lepszy będzie od drugiego......... Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: Mały przedszkolak 15.02.09, 20:33 Moja ma za 2,5 roku maturę, łomatkoboska jak sobie pomyślę Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: Mały przedszkolak 15.02.09, 20:37 No to ja już Ci radzę pomalutku przygotowywać się psychicznie do tego Odpowiedz Link Zgłoś
alesio23 ot 15.02.09, 20:38 cholercia myślę sobie, ze udowadnianie ciągłe, że jest się dowcipną i cyniczną osóbka jest już troche nudne. Nie mam tu nikogo konkretnego na myśli, ale to się robi wkurzające. Odpowiedz Link Zgłoś
alesio23 Re: ot 15.02.09, 20:40 No i jest to kurde jakas jakby nie buło zmiana w moim życiu, pytam się grzecznie o wspomnienie i dostaje takie niektóre odp, że nie chce mi się już otwierać tego mojego infantylnego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: ot 15.02.09, 20:47 No i co się fochasz . We wrześniu mój syn szedł do przedszkola (maluchy), największy problem miałam, bo b. słabo mówił (po chińsku znaczy), ale ogólnie ok - bez ryków, bez cyrków się obyło, a po pół roku w przedszkolu mówi po naszemu, i ogólnie widać duży postęp. No i chodzi chętnie, potrzebował ok. 2 tyg. na aklimatyzację. Nie martw się na zapas, Twój dzieć prawdopodobnie lepiej to przeżyje niż Ty . Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: ot 15.02.09, 21:19 Wiekszośc dzieci przyjmuje przedszkole tak jak mu to emocje matki podpowiadają. Ja pozwalałam sobie na lekki niepokój czy żal dopiero jak już byłam z dala od przedszkola, więc i dziecko nie robiło problemów. Więc sie nie stresuj, bo sie młodemu udzieli Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: ot 15.02.09, 21:32 Ja się przejmowałam wcześniej ale ja gupia jezdem. Dzieci po prostu weszły do sali, pokiwały i żadnych ryków nie było. Tak jest do dzisiaj. Miały jednak łatwiej bo jak zaczynały miały ponad cztery lata ale i trudniej bo szły do obcojęzycznego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: ot 15.02.09, 21:34 > cholercia myślę sobie, ze udowadnianie ciągłe, że jest się dowcipną Mnie też to zadziwia że nic w temacie nie powie a szpile wsadzi. Odpowiedz Link Zgłoś