frida-marzec08 Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 12:18 za podcięcie płacę ok. 50 zł; z modelowaniem ok. 80 zł farbuje sama w domu Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 12:45 Nie zapłaciłabym za 'modelowanie' 30 zł. Tym bardziej, że dobrze ostrzyzone wlosy sie suszy i juz sa wymodelowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 13:08 zależy, jakie masz włosy i jaki chcesz uzyskać efekt. nawet najdroższy fryzjer nie ostrzyże mnie tak, by włosy same się wyprostowały Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 15:59 No nie zgodzę się Chyba, ze masz kompletne loki. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 22:11 Nie tylko loki. Ja mam wlosy sciete wszystkie rowno z grzywka bez zadnego cieniowania. Fryzura prosta ale efektowna tylko wtedy, kiedy wlosy sa idealnie gladkie. Ukladanie trwa dluzej niz scinanie. Kosmetyki pomagaja ale nigdy nie wygladza tak jak szczotka i suszarka u fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
anetuchap Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 13:36 Czyli cena jak zwykle względna. W mniejszych miejscowościach znacznie taniej,a w firmowych salonach ceny takie same. Od kilku lat farbuję włosy w salonach L'oreala i zawsze jestem zadowolona z koloru. Moje włosy dobrze współpracują z tymi farbami Teraz spędziłam w salonie prawie 3 godz - w spokoju,z gazetką w ręku,dobrą kawką i wygodną kanapą - dla mnie relax. Z tymi fryzjerami,to jest trudna sprawa,chciałabym mieć swojego jednego ulubionego,któremu wiem,że mogę zaufać. Miałam taką panią Agnieszkę,która dobierała mi super kolor, a przy tym rozmowa z nią była wielką przyjemnością. Niestety pani Agnieszka wyprowadziła się z Trójmiasta Wizyta u niej,to był prawdziwy relax,bo nie obawiałam się o to,co zobaczę na głowie A kasa...bardzo dużo,ale mam długie włosy i chcę aby były ładne, bo inaczej przestaną być ozdobą. Już nie powiem ile zapłaciłam na allegro za kosmetyki do regeneracji włosów,bo aż mi wstyd. Ale są rewelacyjne i włosy naprawdę dużo ładniejsze i zdrowsze. Pierwszy raz w życiu kupiłam tak drogi szampon i odżywkę do włosów. Muszę się przyzwyczaić,że jestem coraz starsza i dbanie o urodę będzie coraz droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Fryzjer to drogi relax 22.03.09, 11:30 anetuchap napisała: > Już nie powiem ile zapłaciłam na allegro za kosmetyki do regeneracji > włosów,bo aż mi wstyd. Ale są rewelacyjne i włosy naprawdę dużo > ładniejsze i zdrowsze. Pierwszy raz w życiu kupiłam tak drogi > szampon i odżywkę do włosów. Muszę się przyzwyczaić,że jestem coraz starsza i > dbanie o urodę będzie coraz droższe. co to za cudo,??? jak tu Ci wstyd to daj na priv Odpowiedz Link Zgłoś
volha.redna Re: Fryzjer to drogi relax 22.03.09, 16:49 beata985 napisała: > anetuchap napisała: > > > Już nie powiem ile zapłaciłam na allegro za kosmetyki do > regeneracji > > włosów,bo aż mi wstyd. Ale są rewelacyjne i włosy naprawdę dużo > > ładniejsze i zdrowsze. Pierwszy raz w życiu kupiłam tak drogi > > szampon i odżywkę do włosów. Muszę się przyzwyczaić,że jestem > coraz starsza i > > dbanie o urodę będzie coraz droższe. > > co to za cudo,??? > jak tu Ci wstyd to daj na priv Żaden tam priv! Jak priv to ja też chcę A żeby było w temacie: miasto pow 500ty, strzyzenie z modeleowaniem - 50, balejaż dwa kolory włosy do ucha - 180. Ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Fryzjer to drogi relax 22.03.09, 13:36 anetuchap napisała: > Już nie powiem ile zapłaciłam na allegro za kosmetyki do > regeneracji włosów,bo aż mi wstyd. Czego? Tego, ze dbasz o wlosy? Niestety, to kosztuje. Ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 13:06 nie farbuję włosów, bo mam ładny naturalny kolor. za podcięcie i modelowanie płacę 40-50 zł w zakładzie, do którego przychodzą głównie emerytki. kiedyś poszłam do tzw. salonu, zapłaciłam 2 razy więcej i wyglądałam jak zmokła kura. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 13:10 Ja za farbowanie, strzyzenie i modelowanie placę ok. 220 zl. Co jakies 6, max. 8 tygodni. Uważam, że to duzo, ale jak juz znalazlam fryzjerke, która dobrze mnie strzyze, to sie jej trzymam Ceny warszawskie. Odpowiedz Link Zgłoś
braktalentu Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 14:36 Sieciówka Hair Coife na Śląsku. Włosy krótkie. Usługa: dekoloryzacja, farba L'oreal, pielęgnacja, strzyżenie. Czas 3h (to największy koszmar-). Koszt 330 PLN. Dodać należy, że jako stała klientka przychodzę do salonu z trzyletnim dzieckiem, które w czasie moich zabiegów ogląda sobie bajkę, rozrabia, je i pije nieco brudząc, a wszystkie panie udają, że są zachwycone-. Dlatego płacę bez żalu i tylko czasu mi szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 14:54 Czytam wątek i wychodzi mi na to, że powinnam się cieszyć z mieszkania na prowincji Nie wiem ile kosztował sam fryzjer, ale mycie, farbowanie (nie wiem co to było, nie farba, a coś, co miało kolor pogłębić) ułożenie fryzury z długich włosów + manicure + kosmetyczka wyszły razem w salonie 130 zł. w salonie na prowincji. Fryzura przetrwała całą studniówkę do samego powrotu do domu i zmycia tego, co ją w stanie nie naruszonym utrzymywało. Makijaż przetrwał również do samego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
aaadddaaa83 Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 15:03 Dla mnie cena w normie. Mam włosy sięgające ucha, podcinam je i rozjaśniam odrosty co 3 miesiące i bulę za to 225 zł. Jestem bardzo zadowolona, bo zawsze skumają tam o co mi chodzi, więc nie siedzę ze ściśniętym żołądkiem czekając na efekt końcowy. Włosów nie ma przesuszonych, spalonych ani zniszczonych. Jest miło i błogo. Fotel masuje plecy, stylista podczas mycia masuje włosy, zimne napoje podawane w ładnych kieliszkach i ogólnie bardzo mi się podoba, a każda wizyta to relaks. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 16:20 nie dalabym tyle. Wole wydac na ciuchy i buty A do fryzjera chodze raz na kilka miesiecy, na cieniowanie do salonu "Pani Basi". Mila i mloda dziewczyna z ktora zdazylam sie juz zaprzyjaznic strzyze i modeluje mi wlosy w niecala godzine. Place 30 zl. miasto:Wawa Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 16:25 aha. wlosy farbuje sobie sama. Przez kilka ladnych lat chodzilam na balejaz ( u znajomej fryzjerki placilam 100 ze strzyzeniem) ale mi sie znudzil. Z blondu przeszlam na braz. Teraz w zaleznosci od nastroju farbuje wlosy na braz lub oberzyne. Kolo mojego bloku jest wlasnie taki firmowy saloon (hehe ). Za balejaz i podciecie zaspiewali mi 300 zl (mam dlugie wlosy). Odmowilam. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 16:46 Boszzzzzz...za balejaz,ścięcie i modelowanie płacę 50 zeta. No ale to poza krakowem. W Krakowie za mycie, scięcie i modelowanie to 26 zł. Balejaz ok. 120. 240 to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 18:37 Szczecin:co kilka miesiecy zmieniam fryzjerow,bo ciagle mi cos nie pasuje. Wybieram tylko poleconych, firmowych. Ostatniego "zostawilam" po tam, jak za podciecie grzywki + dolu policzyl sobie 80 zl (jak za normalne ciecie)!!! Teraz chodze do takiego fajnego malzenstwa: ona farbuje, on tnie. Robia to bez gadania, profesjonalnie. Siedzie u nich 3 godz. raz na 2 m-ce i place 220 zl. Uwazam, ze to koszmarnie drogo, ale co zrobic...Przynajmniej wlosy sie trzymaja, sa dobrze obciete i dobrze sie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 18:46 Raz poszłam do salunu, straciłam 170 pln na blond odrost i wyszłam z lekko zielonkawymi włosami. Od tamtego czasu chodzę albo do pani Izy w Szczecinie albo do pani Kasi w Jeleniej Górze(w zależności gdzie się znajduję). Najdrożej zapłaciłam za pasemka na całości i ścięcie-120pln. Włosy w bardzo dobrym stanie i kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 18:46 długi czas zostawiałam w salonie od 200 do 300 zł ( cięcie, pasemka, ułożenie, włosy do ramion) chodziłam tam bo pracowała zajebista fryzjerka za którą poszłabym w ogień, potem ta fryzjerka wyszła bogato za mąż i otworzyła własny mały zakładzik fryzjerki typu "U pani Basi" zatrudniła 2 fajne dziewczyny i klientów ma od gnoma a co lepiej za całość teraz płacę 60 zł, używa innych farb i kosmetyków niż u swojego salonowego pracodawcy ale co talent to talent bo jestem nadal mega zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Fryzjer to drogi relax 21.03.09, 21:45 O matko. No jak dla mnie to sporo. Ale ja nie wiem ile farbowanie kosztuje, ja się tylko strzygę i zostawiam kilkadziesiąt złotych u swojej fryzjerki. Właśnie, muszę się kuźwa w końcu do niej wybrać, bo wyglądam jak zarośnięty jeżozwierz Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 Re: Fryzjer to drogi relax 27.03.09, 14:42 Moim zdaniem to bardzo bardzo dużo. Za tę kwotę miałabym fryzjera i kosmetyczkę (100 tys. miasto), a na skromną bluzkę pewnie by jeszcze zostało. Z dwa razy jak byłam 'przy kasie' zaszalałam i poszłam do markowego salonu. Szału na głwoie nie miałam. Teraz chodzę do 'Pani Basi', czyli młodej dziewczyny która ma głowę pełną pomysłów, zna się na strzyżeniu i używa naprawdę dobrych kosmetyków. Rozjaśniam włosy co 2mce a nie są zniszczone. Uważam, że 'pani Basia' też może używać dobrych kosmetyków. Warto to sprawdzić i poszukać takiej. 250 zł to zdzierstwo w biały dzień, i nie wazne czy to Warszawa czy np. Kalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Dekoloryzowałaś? To się nie dziw. 27.03.09, 14:46 Farbowanie i dekoloryzacja zawsze były i będą dość drogie. A tego czepiania się "salonów" w nazwach nie rozumiem - IMO "zakład fryzjerski" brzmi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś