kali_pso Re: czy wasze dzieci sa grube? 23.06.09, 16:31 Raczej mu to nie grozi. Przemiana materii identyczna jak u ojca- tylko pozazdrościćp Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: czy wasze dzieci sa grube? 23.06.09, 17:18 Nie jest gruba. Karmie ja wtedy kiedy komunikuje,ze jest glodna i przestaje ja karmic kiedy odwraca glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: czy wasze dzieci sa grube? 23.06.09, 17:18 Nowa ankieta? Moje nie są grube, ale za to bardzo kobiece, z tzw. walorami Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: czy wasze dzieci sa grube? 23.06.09, 17:50 moja zapowiada się na niezłą laskę Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: czy wasze dzieci sa grube? 23.06.09, 18:33 nie, ale jest dosyć ciężki (17 kg w wieku niecałych 3 lat) bo jest bardzo wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 To ile ma wzrostu? 25.06.09, 11:33 Tak pytam z ciekawości, bo moja córka ważyła tyle na 6 lat. A mierzyła 117 cm. Nie była jakaś niska. Odpowiedz Link Zgłoś
roula Re: czy wasze dzieci sa grube? 23.06.09, 18:41 Starszy chudy bardzo ale on raczej z niejadkow.Corka ma spory apetyt ale ona z kolei nic slodkiego nie ruszy wiec nie tyje.A najmlodzszy taki w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czy wasze dzieci sa grube? 23.06.09, 22:46 Nie.Córka bardzo szczupła,syn szczupły. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 pytam poniewaz 24.06.09, 08:08 coraz wiecej dzieci widze grubych, po prostu grubych. bylam ciekawa czy rodzice dostrzegaja to aby troche im kurek ze slodyczami i nadmiernym jedzeniem przykrecic. ( zostawmy kuracje lekami rzekomo powodujacymi u dzieci nadwage. to faktyczny objaw uboczny ale zbyt czesto rodzice powoluja sie na ten wykret). spasione dzieci wygladaja okropnie a i na zdrowie im to nie wychodzi! no ale jak widze- tutaj zawsze pierwsza liga- i wszyscy szczupli i piekni Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 alabama- jestes zle wychowana 24.06.09, 08:25 i na dodatek masz grube dziecko( jakos kazdy potraktowal watek lajtowo tylko ty sie zjezylas) zajmij sie odchudzaniem. moze i tobie dieta sie przyda? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: alabama- jestes zle wychowana 24.06.09, 08:33 Lilu droga, za to Twoje wychowanie powala na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: alabama- jestes zle wychowana 24.06.09, 08:34 nie czepiaj sie lili z dobrego domu jest dziewczyna- i niech nikt o tym nie zapomina Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: alabama- jestes zle wychowana 24.06.09, 09:05 Bycie miłym jest przereklamowane. Dobre wychowanie to tylko frazes. Jaki był cel założenia wątku o grubych dzieciach? Kolejne moralizatorskie pouczanie typu - rodzice, macie grube dzieci, zróbcie coś z tym. Jestem niemiła bo takie nietolerancyjne podejście mi się nie podoba. Jestem niemiła, bo nie lubię mierzenia ludzi jedną miarką. Jeśli mam grube dziecko to mój problem, jeśli sama byłabym gruba to też moja sprawa. Ps. Na marginesie - gruba nie jestem, dziecka grubego osobiście nie mam, mam chudego chłopca potrafiącego zrobić pełny szpagat, założyć sobie nogę na głowę i polizać po ... czy mam założyć wątek o tym jak mało wysportowane są e-mamy i ich dzieci. Nie! To ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: alabama 24.06.09, 20:30 skoro chuda jestes i masz chude dziecko to czemu sie wsciekasz? musisz w przyszlosci uczyc sie odrozniac blahe rzeczy od powaznych bo czy gruba czy chuda zawal serca bedziesz miala Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: alabama 25.06.09, 11:10 lilka69 napisała: > skoro chuda jestes i masz chude dziecko to czemu sie wsciekasz? Każdy z nas powinien czuć się zobligowany do stawania w obronie wyśmiewanych, obgadywanych, wytykanych palcami, krytykowanych, pomawianych.... Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce, dlatego interesuje się twoimi sprawami. Jeśli to co robisz jest dobre, zrobię to samo, jeśli nie - zrobię wszystko żeby cię powstrzymać ... napisał 2 tysiące lat temu Terencjusz, ale jak widać nie do wszystkich jeszcze dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: pytam poniewaz 24.06.09, 08:20 > widze- tutaj zawsze pierwsza liga- i wszyscy szczupli i piekni Jak to na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: pytam poniewaz 24.06.09, 09:13 Nikt się nie przyzna bo Lilka będzie zaraz szpileczkę wciskała. Po co dziewczynie przyjemność robić? Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: pytam poniewaz 24.06.09, 08:29 To prawda. Wzrósł odsetek dzieci z ewidentna nadwaga ale zupełnie mnie to nie dziwi. Dostęp bez ograniczeń do wszelkiego paskudztwa typu chipsy i inne fast fody wraz z zupkami w proszku i kostkami, połaczone z totalnym brakiem naywku zdrowego i regularnego odzywiania się przynosi efekty, Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: pytam poniewaz 24.06.09, 08:58 Moje są akurat chude, mam problem z kupieniem dla nich spodni, bo wszystkie spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: pytam poniewaz 24.06.09, 09:15 Dzieci widzę raczej chude ale mamusie okrąglutkie. U mnie też tak Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: pytam poniewaz 24.06.09, 10:00 W klasie mojego syna( 25 osób) są dwie dziewczyny z ewidentną nadwagą. I kilkoro dzieci mających skłonności do tycia, co widać gołym okiem. Bedąc w szkole, dostrzegam, że mniej więcej w każdej klasie tak to wygląda. Gro dzieci jest szczupłych. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: pytam poniewaz 24.06.09, 10:04 U moich w grupie dwoje dzieci nie jest chudych Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: pytam poniewaz 24.06.09, 13:05 "bylam ciekawa czy rodzice dostrzegaja to aby troche im kurek ze slodyczami i nadmiernym jedzeniem" a jak nie dostrzegali, to Twój światły post im uświadomił. "spasione dzieci wygladaja okropnie". i co gorsza, nie pasują do Twojego idealnego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: pytam poniewaz 25.06.09, 09:50 > widze- tutaj zawsze pierwsza liga- i wszyscy szczupli i piekni Bo wspaniała lilka wyznacza nam kierunek i poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 09:03 Nie. Córka jest idealnie w 50 centylu jeśli chodzi o wagę i wzrost. Do bycia grubą jej daleko. A synek jest na 97 centylu jeśli chodzi o wzrost i 50 jeśli chodzi o wagę, więc jest szczupłym niemowlakiem, choć fałdki jakieś tam malutkie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 09:10 Nie. Nie ograniczam im jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 09:21 Moj starszy jako niemowlak byl grubaskiem. Moj maz byl nawet zaiepokojony, czy nie jest otyly. Waga niby prawidlowa w stosunku do wzrostu ale na oko byl po prostu spaslaczkiem pelnym glebokich faldek. A byl tylko na piersi. Zaczal chudnac kiedy zaczal raczkowac, a faldy mu zniknely kiedy mial ok. 1,5 roku. Teraz ma 3lata i jest szczuplym dzieckiem choc duzym jak na swoj wiek. A mlodszy, jeszcze niemowlak tez jest pulchniutki ale do brata mu daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 09:24 córka do ok 10 miesiaca życia była gruba i to bardzo nawet nasz pediatra zalecił zeby troche ja "odchudzic" teraz jest akurat synek tez duzo wazy (jest na 90 centylu) ale jest bardzo dlugi ("wyszedł" poza siatke centylowa) i jest .... "nabity" wiec nie okgeśliłabym go jako gruby bo fałdek nie ma własciwie wcale. duzy - to dobre okreslenie w jego przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 10:02 Mój syn z tych pulchniejszych - ma to po teściowej.W ogóle jest do niej podobny. Słodyczy i chipsów nie je. A ja z kolei chuda. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 10:02 Mój syn ma 22miesiące i waży 13kg. Jest bardzo szczuplutki, chociaż sporo jada Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 10:10 są śliczne, szczupłe i inteligentne cudze mam w odwłoku Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 10:57 waga ledwo na 25 centylu wzrost na ponad 90 centylu czy to oznacza, że jest otyły? czy chudy? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 11:00 Nie. Nigdy nie był nawet pulchny. Niejadek z rewelacyjną przemianą materii. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 11:45 zgadzam się, ze jest bardzo dużo dzieci grubych. W przedszkolu tego nie widziałam, ale w szkole przeżyłam szok. Moje dziecko, które rok temu miało niedowagę tez przytyło na wikcie babci i niestety nie mam na to wpływu. Dziecko jest bardzo ruchliwe, chodzi na basen, gdzie pływa, a nie zjezdza na zjezdzalni, gra w tenisa. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 11:55 > Moje dziecko, które rok temu miało niedowagę tez przytyło na wikcie > babci i niestety nie mam na to wpływu. Jak to nie masz wpływu? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 12:07 Nie mam wpływu, bo dziadkowie często odbieraja dziecko ze szkoły i tam je. Wiele razy prosiłam mamę, zeby córce tak nie dogadzała, ale do mojej mamy to nie dociera, zazwyczaj obraza się. Gdy przychodzimy po nią pierwsze co słyszę, to ile zjadła.... Mam rzucić pracę? Corka nie jest gruba, jest wysoka i ma smukłą sylwetkę, ale niestety przez ostatnio rok bardzo się "poprawiła". Odpowiedz Link Zgłoś
in-ca Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 12:09 waga 75 centyl, wzrost 97 - ideał pani, no ideał Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 12:06 Ja się wyłamię i napiszę, że moja córka była gruba Była, bo teraz jest szczuplutka. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: czy wasze dzieci sa grube? 24.06.09, 12:12 moja córka to mała Calineczka Lat-6, wzrost-108cm, waga-16kg. Odpowiedz Link Zgłoś