sanna.i 02.07.09, 15:17 Samolotem oczywiście, nie na miotle Pytam, bo akurat w niedzielę lecę z moim potomkiem, a tu burze, pioruny i samoloty z nieba lecą ostatnio. Zawsze lubiłam latać, uwielbiałam wręcz. Ale jakiś dreszcz niepokoju jest jednak. A jak z tym u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chloe30 Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:19 e boję się. Leciałam t2 dni po WTC, teraz kilka dni po pierwszym spadniętym Airbusie - nie robi to na mnie wrażenia. Statystycznie najbezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Boicie się latać? 03.07.09, 12:28 Nie, lubie latac, nawet z AirFrance do Paryza. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:20 Leciałam tylko raz helikopterem i dwa razy samolotem, jak skakałam ze spadochronem. Samolot chyba nie taki straszny? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:24 Nigdy nie leciałam, boje się panicznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
marminia Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:29 Boję się za każdym razem tak samo! W tamtym roku leciałam 6 razy, po piątym stwierdziłam, że chyba już przestanę się bać ale następnym razem wpadliśmy w takie turbulencje, że jeszcze dziś robi mi się słabo na samą myśl o lataniu! Pomimo tego niedługo lecę, bo co by nie mówić to najszybszy sposób przemieszczenia się. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:31 Boje sie panicznie, a ze wzgledow zawodowych latam srednio raz w miesiacu, od lat juz. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:33 boję się. a ostatnio bałam się bardziej niż zwykle, bo lecieliśmy airbusem zaraz po katastrofie, który w dodatku wpadł w takie turbulencje, że jeszcze takich w życiu nie przeżyłam. koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:42 uwielbiam. Ale w tym roku już chyba nigdzie nie polecę... Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Boicie się latać? 02.07.09, 15:52 Kiedyś uwielbiałam. Zmieniło mi się w ciąży! W ogole jakaś bardziej bojaźliwa się zrobiłam po ciąży... Faktem jest, że pierwszy raz lecąc w ciąży samolotem w ogóle nie miałam frajdy, a czułam irracjonalny, paraliżujący lęk, aż mi głupio było bo wydawało mi się, że wszyscy widzą jak się boję... I od tego czasu już się boję latać Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Boicie się latać? 02.07.09, 16:13 Wylatuję za 7 godzin i od rana lekko ssie mnie w żołądku. Ale pociesza mnie myśl, że można jednak spaść z wysokości 10 km i przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Boicie się latać? 02.07.09, 16:50 Nie boje się latać. 2 tyg temu jadąc na lotnisko, myślałam o tym, żeby mnie skremowano po śmierci Za tydzień lece samolotem do domu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Boicie się latać? 02.07.09, 17:01 uwielbiam latac i uwielbiam wszystko, co lata- ogladac samoloty na lotnisku, podziwiac przelot F16 nad glowa, skoczyc na paralotni w Turcji, rzucic sie na bungy Odpowiedz Link Zgłoś
marynamargaryna Re: Boicie się latać? 03.07.09, 12:21 Boję się i to cholernie. Przy starcie zamykam oczy i trzymam sie fotela tak kurczowo, aż mam mokre rece i łzy płyną po pliczkach ze strachu.Teraz kolezaka wyciaga mnie do Kanady.Kurczę Odpowiedz Link Zgłoś
miruka do marsupilami25 03.07.09, 16:58 a co tak źle z airfrance do Paryża, bo właśnie mam leciec? Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: do marsupilami25 06.07.09, 09:35 Chyba ten Airbus, który rozbił się 1 czerwca był z tych linii-tak coś kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Boicie się latać? 03.07.09, 17:01 Bałam się. Panicznie Uciekałam z lotniska, rezygnowałam z wyjazdów. Aż wreszcie poszłam po rozum do głowy - czyt. do lekarza. Dzięki dobrze dobranym proszkom (i terapii z pscyhologiem) zaliczyłam w ciągu ostatniego pół roku 8 lotów Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Boicie się latać? 05.07.09, 23:23 sanna.i napisała: > Ze skrajności w skrajność 2 loty to element terapii o 4 lotach (bo przesaidka) wiedziałam od 2 lat i od 2 lat usiłowałam się do nich przygotować.. Bo okazja była jedyna w swoim rodzaju. a 2 ostatnie to jakos tak siłą rozpędu Odpowiedz Link Zgłoś
kalamara Re: Boicie się latać? 03.07.09, 18:59 Boje sie ale zwykle na kilka dni przed odlotem. W samolocie biore sie w garsc, zreszta dziecko absorbuje moja uwage, chociaz zawsze przy prezentacji na ,,wypadek katastrofy ''ciarki mnie przechodza, a szczegolnie gdy jest mowa o ,,plywajacych lozeczkach dla niemowlat''. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Boicie się latać? 03.07.09, 19:55 Ja sie boje bardzo ale latam bo innego wyjscia nie mam. staram sie nad soba panowac, zwlaszcza ze od kilku lat latam sama z dzieckiem . robie dobra mine do zlej gry. Pomimo strachu bardzo lubie uczucie przy starcie i ladowaniu. Poza tymi dwoma momentami lot jest dla mnie katorga caly czas tylko nasluchuje, czy silniki nie wydaja podejrzanych odglosow, obserwuje zachowanie zalogi i probuje wywnioskowac, czy wszystko w porzadku, przy turbulencjach serce mam gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Boicie się latać? 03.07.09, 20:07 Lecialam juz wiele razy i za kazdym razem sie boje. Najdluzej bylam w powietrzu 2,5 godziny. Moja jedyna obawa co do wakacji za oceanem jest wlasnie dlugi lot. Nie wiem czy sie odwaze. -- Moja Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Boicie się latać? 03.07.09, 20:29 nie znosze latac. nie to ze sie boje po prostu zle znosze zmiany wysokosci, ciesnienia. Po kazdym locie jestem rozbita, jest mi niedobrze i boli mnie glowa..brrr Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Boicie się latać? 03.07.09, 20:45 Bac sie nie boje ale serdecznie nie lubie zamkniecia w malym pudle z dziesiatkami obcych ludzi bez mozliwosci wyjscia, otwarcia okna itp. Zdecydowanie wole pociag ale na moim kontynencie malo takich mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Boicie się latać? 03.07.09, 22:40 Okropnie sie boje, ale raz lecialam podczas burzy, samolot nieźle podskakiwal i to mnie paradoksalnie uspokoilo - jeden z nielicznych lotow, kiedy sie nie bałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Boicie się latać? 03.07.09, 22:41 Boje się, a lot czeka mnie już za kilka dni. Rozbroiło mnie moje dziecko po ostatnich doniesieniach o katastrofach - zapytał czy możemy kupić ... spadochrony! Odpowiedz Link Zgłoś
olla_1985 Re: Boicie się latać? 04.07.09, 22:04 Umieram ze strachu przed lotem i w trakcie..nawet po. Kiedy zalozylam taki watek: forum.gazeta.pl/forum/w,711,66592425,0,strach_przed_lataniem_.html Milej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Boicie się latać? 04.07.09, 22:21 Nie boję się, bardzo lubię latać, nie cierpię jedynie momentu lądowania, kiedy samolot dotyka ziemi. Przepracowałam 8 lat na lotnisku i mam "zboczenie zawodowe", bardzo lubię patrzeć na samoloty, zwłaszcza nisko lecące. Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik tak, coraz bardziej 05.07.09, 10:09 boję sie latać. W zeszłym roku chcieliśmy lecieć na urlop w jedno miejsce ale zrezygnowałam po tym, jak na lotnisku w Madrycie z którego mielibyśmy odlatywać, rozbił się samolot typu MD. Zawiniła bezmyślność, chciwość, ludzka pazerność na pieniądze, nie błąd jaki nawet najlepszym się zdarza. W tej chwili linie lotnicze starają się zmaksymalizować zyski jak tylko mozna i oszczędzają na bezpieczeństwie. Wtedy się bardzo lataniem zainteresowałam na krótko, bo właśnie był to taki czas i lotnisko, ze mogło mnie to spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Boicie się latać? 05.07.09, 11:07 Boję się i nie lubię bo źle znoszę lądowanie, pękają mi uszy i potem przez kilka godzin boli mnie głowa(( Najlepiej bym pod narkozą latała, bo duż stresu mnie to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko tak 05.07.09, 20:51 Podczas startu odczuwam zwierzecy wrecz strach. W zeszlym roku przed wylotem na wakacje wyslalam smsem testament, do bratowej zeby matki nie denerwowac Boje sie, ale z upodobaniem ogladam "katastrofy w przestworzach" na national geographic Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Boicie się latać? 06.07.09, 08:01 Ostatnio czytałam fajny artukuł o lataniu właśnie w Twoim Stylu (lipcowym) - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Boicie się latać? 06.07.09, 09:03 Nie lubię, bo jest to dla mnie o wiele bardziej bolesne niż wizyta u dentysty bez znieczulenia. Mam na myśli ból fizyczny jaki odczuwam przy lądowaniu. To jest dla mnie nie do zniesienia. Odkąd dwa razy przeleciałam się samolotem odtąd wizyty u dentysty stały się dla mnie pryszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Boicie się latać? 06.07.09, 09:05 ale jeśli chodzi o strach, to się nie boję latać. Odpowiedz Link Zgłoś