kra123snal 03.08.09, 12:16 Pod znanym adresem już nie mieszka, nie ma kontaktu, nie ma punktu zaczepienia, odległe miasto. Próbuję pomóc dziadkowi, ale nie wiem nawet od czego zacząć i czy to w ogóle możliwe. Jest jakiś sposób odnalezienia brata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: Poszukiwanie członka rodziny 03.08.09, 12:30 Wydział meldunkowy,może NK?Ja się tak z siostrą odnalazłam(mieszka w Szwecji). Znasz nazwiska dzieci tej osoby to szukaj na NK czy innym fecebooku... Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Poszukiwanie członka rodziny 03.08.09, 12:32 Stawialabym raczej na wydzial meldunkowy danego miasta. Na nk czy innym podobnym raczej brata dziadka nie bedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Poszukiwanie członka rodziny 03.08.09, 13:57 Moj kuzyn odnalazl nas chyba poprzez biuro meldunkowe. Na szczescie przeprowadzalismy sie tylko raz. Ale fajne bylo spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Poszukiwanie członka rodziny 03.08.09, 13:59 Przez biuro meldunkowe trzeba specjalnie jechac do ostatniego znanego miejsca zamieszkania, czy da się to zrobić w swoim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Poszukiwanie członka rodziny 03.08.09, 14:06 Na nk czy innym podobny > m > raczej brata dziadka nie bedzie.. ktoz to wie... moze beda wnuki brata tego dziadka? pamietam, ze jakis czas temu napisal do mnie facet, ktory ma to samo nazwisko, co ja( panienskie) i pytal mnie, skad pochodza moi dziadkowie. odpisalam mu i na tym sie skonczylo. prawdopodobnie szukal krewnych. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Poszukiwanie członka rodziny 03.08.09, 14:16 moze zawsze zapytac w urzedzie miasta, w biurze meldunkowym chodzi o miasto w ktorym ostatnio mieszkal oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
avvg Re: Poszukiwanie członka rodziny 03.08.09, 23:53 Na biuro meldunkowe bym nie liczyła, wystarczy, że wynajmuje u kogoś mieszkanie - mało kto melduje lokatorów. Niekoniecznie też ludzie meldują się we własnych, my kupiliśmy swoje z 5 lat temu i ciągle się nie zameldowaliśmy - bo nie. Jak dzielnicowy się będzie czepiał, to mu wciśniemy jakąś gadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
avvg Re: Poszukiwanie członka rodziny 04.08.09, 00:03 Jest jeszcze taki portal społecznościowy a la NK, tylko ma służyć budowaniu drzew genealogicznych. Niestety, nie pamiętam nazwy. Nie wiem, czy coś na nim znajdziesz, bo chyba nie jest za bardzo popularny, ale spróbować zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.garfielda Re: Poszukiwanie członka rodziny 04.08.09, 00:20 NK i nazwisko wnuków powinny zdać egzamin... chociaż nie wszyscy zalogowani regularnie tam zaglądają. Chyba że brat dziadka bezdzietny Odpowiedz Link Zgłoś
rougge Re: Poszukiwanie członka rodziny 04.08.09, 19:12 a może Fundacja ITAKA, gdy inne, wymienione wyżej nie dadzą zadowalającego rezultatu. Odpowiedz Link Zgłoś