matijas77 30.10.09, 00:00 powiedzcie mi, żeby nie wypaść obciachowo, jaka kombinacja jest ok., ciemniejsza góra i jaśniejsze spodnie czy ciemniejsze spodnie i jaśniejsza góra? noszę gajera tak rzadko, że się nie orientuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lambert77 Re: garnitur 30.10.09, 08:01 a nie lepiej będzie jedne kolor?? Jak nie jesteś pewien to kup czarny ... a tak na serio to na jaką okazje?? Odpowiedz Link Zgłoś
ve1ociraptor Re: garnitur 30.10.09, 11:25 To o czym piszesz to już nie garnitur a po prostu spodnie z marynarką. garnitur co do zasady to komplet i jedynie do przełamania kolorem służy tutaj koszula i krawat. Ja wolę wersję z ciemniejszymi spodniami i wtedy jaśniejszą górą, tak przynajmniej najczęściej jestem ubrany w pracy. Ale to zależy od Ciebie i od okazji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tata_tomek Re: garnitur 03.11.09, 10:42 matijas77 napisał: > jaka kombinacja jest ok., > ciemniejsza góra i jaśniejsze spodnie czy ciemniejsze spodnie i jaśniejsza > góra? - ciemniejsza marynarka i jaśniejsze spodnie - jeżeli koszula i marynarka gładka to krawat może być we wzory / paski, natomiast do pasków / prążków krawat gładki. Jeśli założysz marynarkę w prążki, koszulę we wzorki i do tego krawat w kratkę, to nie wpuszczą cię nawet do autobusu miejskiego - skarpety czarne albo ciemniejsze od spodni (zależnie od ich koloru) Odpowiedz Link Zgłoś
matijas77 Re: garnitur 03.11.09, 21:29 Dzięki. Po ostatnich rozmowach kwalifikacyjnych stwierdziłem, że lepiej się ubrać dziwnie i czuć pewnie, niż pajacować w gajerze. Ale teraz będę musiał uważać, bo wiek ma swoje wymagania, stąd pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ynko124 Re: garnitur 08.11.09, 16:23 Ale teraz będę musiał uważać, bo wiek ma swoje wymagania, stąd pytanie. Dlatego proponuje zainwestowac w gajerek jednego koloru Odpowiedz Link Zgłoś