Dodaj do ulubionych

Rolki - doradźcie

25.08.07, 15:10
Zamierzamy kupić Martynie rolki. Teraz nosi rozmiar 36-37 i mam
możliwość kupić nowe buty, produkcji niemieckiej (na gwarancji itd -
w sklepie), w rozmiarze 37-39, regulowane. Cena to prawie 200,- -
czy to dużo czy może być? Bo nie mam zupełnie orientacji.
Co jeszcze wypadałoby kupić oprócz rękawiczek, nakolanników i
nałokietników? Kask jest raczej niezbędny czy tylko wskazany?
Obserwuj wątek
    • kalik303 Re: Rolki - doradźcie 25.08.07, 15:56
      co do ceny to też nie mam pojęcia,ale w sprawie bezpieczeństwa,to pamiętam jak
      ja się uczyłem na tym jeżdzić,(do dziś nie umiem,hehe).skutki nauki w punktach:
      1:brak rękawiczek = pokaleczone dłonie
      2:brak nakolenników = kamyki w kolanach i krew
      3:brak nałokietników = j.w. tylko w łokciach oczywiście
      4:brak kasku = a)jak poleciałem do tyłu to lekki wstrząs muzgu
      b)jak poleciałem do przody to do dziś skrzywiony nos
      oraz wymiana zęba na nowy(tamten został na asalcie)
      kali303,alias PAWEł
      • elske Re: Rolki - doradźcie 25.08.07, 18:40
        Za taka cene to juz raczej pozadniejszy sprzet kupujesz.Mozna kupic rolki takie
        do 100 zl,ale to raczej w tanich sklepach ze wszystkim (z tego co pamietam jak
        sie rozgladalam po sklepach).A kask+ ochraniacze to chyba wszystko, mi tez nic
        wiecej do glowy nie przychodzi.
        • kckk Re: Rolki - doradźcie 26.08.07, 01:15
          Może kij hokejowy i ochraniacz na zęby, ale to trochę później wink
    • gacusia1 Re: Rolki - doradźcie 27.08.07, 01:23
      Hej,Zona!Moja cora zaczynala majac 4 latka.Dostala rolki o wartosci
      360zl (8 lat temu!).Byly to rolki z regulowana dlugoscia buta.Wazny
      jest dobry hamulec.
      Kask...hmmm...ona nigdy nie miala ale nalezy do tych niezwykle
      ostroznych.Jak bede uczyc synka jazdy na rolkach to NA PEWNO kupie
      mu kask ,-)))
    • emdzej72 Re: Rolki - doradźcie 27.08.07, 20:34
      Cena nie wydaje się wygórowana, choć na allegro można kupić całe
      zestawy z ochraniaczami na łokcie, kolana i nadgarstki za połowę tej
      ceny. Kask - zdecydowanie tak! Przyda się też na rowerze. Dostępne
      są kaski z regulacją. Znacznie lepiej trzymają się głowy. Udanych
      zakupów!
    • uny Re: a masz! 27.08.07, 20:41
      janarolki.pl/index.asp?inc=articles&article=jakie_rolki_1_1.html

znajomki moje się tym pasjonują. dali mnie linka. łojezooo co uny na
      tych rolkach wyprawiajo!
      pzdr
      • kobietka25 Re: a masz! 28.08.07, 11:08
        Co do rolek to niestety nie polecam oszczedzać. Mój znajomy w dzieciństwie skręcił sobie kostke na marketowych rolkach i teraz nie może chodzić i musi mieć operacje. To tak ku przestrodze. Polecam przejść się do jakiegos SKATESCHOPU i tam wybrać coś sensownego. Nie polecam tanich rolek na klamry bo można sobie na tym zrobić krzywde, lepiej juz coś wiązanego z jedną porządną najlepiej metalową klamrą na kostke. To takie małe przemyślenia kogoś kto 5 lat spędził prawie 24/h z rolkami na nogach. Co do marek polecam: ROLLERBLADE, ROCES, K2. Pozatym rolki mogą być z numer-dwa za duże aż noga podrośnie. Jeśli są porządne i wiązane, wystarczy wtedy mocniej wyciągnąć język. Najlepiej z kałczukowymi kółkami bo na plastikowych sie nie da jeździć i tylko dziecko się zrazi i namęczy. Z tego co piszesz chcesz kupić rolki w rozmiarze 37-39, nie wiem czy twojej córce noga jeszcze bardziej podrośnie. Ja mam 38 i już mi nie urośnie chyba. W takim razie warto kupić rolki nie regulowane, bo moim zdaniem regulowane nie wzbudzają we mnie zaufania. Lepiej kupić coś lepszego i bardziej profesjonalnego. Ja jako 16 letnia dziewczynka skakałam po murkach i schodach i tylko dlatego że miałam lepsze rolki nie zrobiłam sobie krzywdy,więc warto to przemyśleć smile. Ochraniacze niezbędne, napewno na łokcie, nadgarstki i kolana. Kask do przemyślenia, ale nadgarstki przede wszystkim, bo albo się leci na ręce i kolana albo na tyłek. Nie wiem z jakiego miasta jesteś, więc sklepu ci nie doradze, ale poszukaj slateschopu u siebie bo tam ci najlepiej doradza a ceny przy zniżkach mają sensowne. Co do marki polecam z czystym sumieniem Rocesy. Nie zrobi sobie przynajmniej córka krzywdy na nich. Jak np na marketowych gdzie albo kółka albo hamulec odpada. A odnośnie hamulca, mnie wygodniej było go zdjąć zupełnie i hamować bokiem rolki, bo jak się nie umie hamować hamulcem można się nieźle wywalić. Chyba wyszła mi trylogia, ale mam nadzieje że udało mi się napisać kilka przydatnych rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka