Gość: sel Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.12, 23:48 Pies nie jest zwykłą rzeczą i na to powinien być osobny paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
cotokoniaobchodzi Komornicy to grupa porzucająca psy w lasach? 27.03.12, 23:51 albo trzymająca je na krótkim łańcuchu... kto oglądał film "Komornik" może uwierzyć... życie bogatsze od fikcji filmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Mógł sprzedać dziecko na organy do przeszczepów... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 23:53 Chciałem napisać, że zdziczenie komorników sięgnęło w Polsce szczytu... Ale w końcu mógł sprzedać dziecko na przeszczepy, a tego nie zrobił. Ludzki pan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Mógł sprzedać dziecko na organy do przeszczep IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 00:30 Napisz coś o zdziczeniu cwaniaków, co nie mają pieniędzy na spłatę długów, ale mają tv 40 cali. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Mógł sprzedać dziecko na organy do przeszczep 28.03.12, 09:10 Ale cię boli te 40 cali. Bez jaj - 40 calowy tv to nie jest jakiś cud. kupić toto można 0d 1000 - 1200 zł, na raty za parę zł miesięcznie. A za ile sprzedała by taki używany tv? Skąd wiesz, ile on ma lat? Moi rodzice mają w domu tv 60" i co - świadczy to o ich niesamowitej zamożności? A to, ze ten tv ma 8 lat? Chcesz, to ci go po okazyjnej cenie sprzedam, nie będziesz się tak do tych 40" u tej kobiety ślinił. Odpowiedz Link Zgłoś
senpai-michael Re: Mógł sprzedać dziecko na organy do przeszczep 28.03.12, 09:28 Co ty się tak tego telewizora uczepiłaś? Tam jest napisane że wszystko przepisałą na męża (rozumiesz słowo WSZYSTKO?) a do telewizora się niechcący przyznała. kobita ewidentnie próbuje oszukać wierzyciela (zupełnie jak typowe nagłaśniane afery gdize się przepisuje "na męża"/"na żone"). A ty zamiast spróbować zrozumieć to stosujesz typowy polski/trollowy argument - wyzywasz ludzi od idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Mógł sprzedać dziecko na organy do przeszczep 28.03.12, 09:38 Nie skarbie, tam nie jest, że wszystko przepisała na męża, ale że wszystko jest na męża. To taka drobna różnica, może twój rozumek nie łapie takich drobiazgów, może nigdy nie słyszałeś np. o ślubnej intercyzie, o tym, że majątek małżonka sprzed małżeństwa jest jego wyłączną własnością, że majątek odziedziczony przez małżonka jest jego wyłączną własnością. W ogóle chyba masz maleńkie pojęcie o czymkolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: Mógł sprzedać dziecko na organy do przeszczep IP: *.ceramika.agh.edu.pl 28.03.12, 14:33 Toż kobiecina wyraźnie powiedziała, że majątek "jest NA męża" nie zaś "jest męża"... Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Mógł sprzedać dziecko na organy do przeszczep 28.03.12, 15:13 No bo tak się też mówi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.aster.pl 27.03.12, 23:55 A zabawek dziecku pan Edmund F. nie zajął? Co za niegospodarność, panie Edmundzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam w telewizji szwedzkiej leci program o komornikach IP: *.2663746--62697410.cust.bredbandsbolaget.se 27.03.12, 23:55 i pokazuja jak pomagaja ludzim wyjsc z dlugow. jak ktos ma dlugi i psa na utrzymaniu to kaza sie pozbyc psa, bo pies kosztuje. masz dlugi to trzeba je splacic a dopero potem myslec o przyjemnosci posiadania psa. jest placz ale wlasciciele sprzedaja psa, bo nie maja wyjscia, sprzedaja tze auta jak maja,z mieniaja mieszkanie namniejsze czy spzredaja dom. warto aby taki program byl tez w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: w telewizji szwedzkiej leci program o komorn 28.03.12, 00:45 ****zamieniają mieszkanie na mniejsze czy sprzedaja dom. warto aby taki program byl tez w Polsce**** A po co !! W Polsce los ludzi, m.in. ich długi zawierza sie Maryi, Panience Jasnogórskiej... nie bedzie mi wierzyciel, czy jakis bank mówił co ja mam robić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.03.12, 23:56 Nie zdziwię się, jak następnym zajmie wózek i łóżeczko niemowlęcia - bo przecież to wartościowe nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kotunia1 Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 00:00 napluje taki ciul katabasowi do ucha i szczęśliwy pójdzie dalej "w imieniu prawa" rekwirować! ostatnie bydlę ma trochę przyzwoitości. Komornik to juz nawet nie bydlę. On o przyzwoitości słychał - za scianą! Odpowiedz Link Zgłoś
dawniejyaaa Komornik to nie zawód 28.03.12, 00:00 to charakter. I to nie jest kompement. Nawt wypowiedzenie tego słowa zostawia paskudny smak na języku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 28.03.12, 00:01 asesor to kompletny debil, poziomem inteligencji do pięt nie dorasta maćkowi z klanu. tym numerem pokazał że do zawodu komornika kompletnie się nie nadaje. a o psa to niech się nie martwią. przecież zawsze można wywieźć do dziadków a poyebanemu asesorowi powiedzieć że sobie uciekł więc się nie stresujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 13:18 Na dłużniczkę został nałożony obowiązek dozoru psa, nie cwaniakuj, jak zginie, komornik udzieli wierzycielowi pouczenia o możliwości złożenia do prokuratury zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa dot. ukrywania przedmiotów zajętych/zagrożonych zajęciem egzekucyjnym a to już przestępstwo zagrożone karą pozbawienia wolności mądry polaczku-cwaniaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kotunia1 Re: Spytajcie wierzycieli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 00:03 "gościu" nie bronię dłuzników, ale nim wypowiesz tak ciężkie słowa zastanów się jaka była przyczyna powstania długu. Obyś nigdy nie chodził po wodzie i o picie prosił! Odpowiedz Link Zgłoś
slo.n.ko Re: Spytajcie wierzycieli! 28.03.12, 06:47 Weź tylko pod uwagę, że zanim wkroczy komornik jednak trochę czasu wierzyciel musi poświęcić- musi go wezwać do zapłaty, wystąpić z pozwem, uzyskać korzystny wyrok, przejść postępowanie klauzulowe i dopiero skierować wniosek egzekucyjny do komornika- to się nie dzieje z dnia na dzień. Czyli mniej więcej wtedy kiedy kupili pieska w prezencie urodzinowym byli już zadłużeni... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Spytajcie wierzycieli! 28.03.12, 08:04 slo.n.ko napisała: > Czyli mniej więcej wtedy kiedy > kupili pieska w prezencie urodzinowym byli już zadłużeni... To nie dłużnicy kupowali psa. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Spytajcie wierzycieli! 28.03.12, 09:14 Psa dziecko dostało w prezencie. Od rodziny, nie od rodziców. Wcale nie musieli zapłacić 2500, na tyle wycenił go komornik. Masz mózg w głowie, czy tylko echo się tam pałęta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Gdzie dłużnik, tam i pokrzywdzony wierzyciel IP: *.myslenice.net.pl 28.03.12, 00:04 Najwyższa pora postawić się złodziejom działającym z premedytacją. A gó...ara musi wiedzieć, że popisując się na kredyt kupuje się bilet pod most. Odpowiedz Link Zgłoś
garkuchta zanim zaczniesz narzekać 28.03.12, 00:11 Zanim zaczniesz narzekać na komornika, przeczytaj ostatni akapit: Jutro biegnę do banku i mam nadzieję, że jakoś to wszystko spłacę - deklaruje dłużniczka. Nie można było wcześniej ? Mamcia niefrasobliwie narobiła długów, niefrasobliwie ich nie spłacała, a teraz narzekanie na komornika, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: zanim zaczniesz narzekać IP: *.centertel.pl 28.03.12, 01:33 A za jakiś czas ten sam komornik przyjdzie znowu licytować majątek, bo pani nie spłaca kredytu, który zaciągnęła na spłatę tamtego wierzyciela. Skąd wiesz z jakiego powodu powstał dług. Skąd wiesz, jakim człowiekiem jest ta kobieta? Nie widziałeś, nie czytałeś, nie słyszałeś, nie znasz - ale wiesz na pewno. Ot polska mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
senpai-michael przepisane na męża 28.03.12, 09:14 trzeba umieć czytać między wierszami do telewizora się "przyznała" - pani ma wszystko tylko żeby unikać to przepisała wszystko na męża i zadowolona myśli że nie musi płacić. A tu niespodzianka, komornik sprytnie zagrał. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: przepisane na męża 28.03.12, 09:17 O mój jeżu - telewizor w domu ma, czyli burżujka! Boże, skąd tylu idiotów się bierze na świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
senpai-michael Re: przepisane na męża 28.03.12, 09:21 no tak problemy z czytaniem są. Tam nie jest o telewizorze ale o "wszystkim", poucz się najpierw czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: przepisane na męża 28.03.12, 09:40 W sensie - o czym wszystkim, o krynico mądrości? Bo ja tam wyczytałam, że majątek należy do męża, a do niej tylko parę rzeczy. Oczywiście ty wysnuwasz z teko całą teorię spiskową, nie mając pojęcia o całej sprawie i o tym, dlaczego majątek jest męża, a nie wspólny. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: przepisane na męża 28.03.12, 10:31 Majątek do męża. Jakimś dziwnym przypadkiem ona tam mieszka. Gro takich przypadków to unikanie spłaty zadłużenia proszę pani. Albo próba wyłudzenia zasiłku. Czy ten przypadek może być tym innym, jednym na sto? Ano może. Ale gdyby tak było, to zapewne rzetelny dziennikarz by o tym napisał, bo to wydaje się dla tej 'bulwersującej' sprawy istotne. Tymczasem na temat dlaczego pani mieszka w mieszkaniu własnościowym męża, a licytować trzeba psa się nie dowiadujemy. No to próbujemy wywnioskować z podanych informacji, wybierając najbardziej prawdopodobną teorię. Proszę zauważyć, że pani o której jest artykuł, sama się prosi o takie podejrzenia. Przepraszam, ale pies za 2500 nie jest artykułem pierwszej potrzeby dla kogoś kto jest w trudnej sytuacji życiowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: przepisane na męża 28.03.12, 12:15 Słabo u pani ze zrozumieniem słowa pisanego. W artykule stoi jak byk, że pies jest prezentem od rodziny, a jego wartość określił komornik. Nie wiadomo na jakiej podstawie, bo nawet wśród rodowodowych reproduktorów rozpiętość cen jest spora. Po drugie - mieszkanie w mieszkaniu należącym do męża nie jest takim znowu ewenementem i dziwactwem. Jak wcześniej napisałam - wystarczy, że mieszkanie/dom były własnością męża przed ślubem, lub odziedziczył w spadku. Podpisywanie intercyzy ślubnej też nie jest niczym niezwykłym. Co do wybierania najbardziej prawdopodobnej teorii, to proszę wybaczyć, ale wybiera pani nie najbardziej prawdopodobną, ale najpaskudniejszą, która pozwoli popluć na kogoś i dzięki temu dowartościować się :) W artykule nie ma nic o tym, ze pani przepisała cokolwiek na męża aby bezkarnie naciągać biednych wierzycieli, wyraźnie też napisano, skąd wziął się pies i że nie był kupiony, ba - parę osób dokonało nawet szybkiej wyceny telewizora i dvd nie mając pojęcia co to za sprzęt i ile ma lat. Dodatkowo zapytam - czy gdy nagle pogorszy się - niekoniecznie z pani winy - pani sytuacja finansowa, pozbędzie się pani starego telewizora i psa - ulubieńca dziecka, żeby to źle nie wyglądało? Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: przepisane na męża 28.03.12, 12:56 > Co do wybierania najbardziej prawdopodobnej teorii, to proszę wybaczyć, ale wyb > iera pani nie najbardziej prawdopodobną, ale najpaskudniejszą, która pozwoli po > pluć na kogoś i dzięki temu dowartościować się :) Nie wiem szczerze mówiąc na czym ma polegać moje dowartościowanie się. I na czym polega rzekome moje plucie. Na podaniu scenariusza który wydaje się prawdopodobny? Jeśli Pani zdaniem sytuacja wygląda inaczej, to chętnie przeczytam jak. Więc jaki zdaniem pani jest powód, że większość ruchomości i nieruchomości jest własnością męża, a długi 'własnością' żony? Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: przepisane na męża 28.03.12, 13:19 Otóż wcale nie musi być tu żadnego spisku. Jest natomiast kilka możliwości. Tak, jak wcześniej napisałam - dom i jego zawartość może być własnością męża, ponieważ to jego majątek sprzed małżeństwa. Może to też być spadek. Może to być wynik intercyzy - z różnych powodów się ją podpisuje. Intercyza może być spisana przy zawieraniu małżeństwa. Powodem może być np. nierówny status małżonków, pan jest majętny i zakłada, że pani czyha na jego majątek. Oboje prowadzą działalność gospodarczą i chcą się w ten sposób zabezpieczyć, pan należy do gatunku - ja pracuję, ja wymagam, a kasa moja - jest takich sporo, w związku z czym pani nie ma prawa do jego majątku. Długi są własnością żony, bo np. działalność gospodarcza została z jakiś powodów otwarta na panią, a interesy np. prowadził pan. Pani była mało zorientowana w jego działalności, bo zajmowała się dzieckiem, domem i panem - nie jest to przykład wyssany z palca, osobiście znam KILKA takich. Pan albo dał ciała, albo miał konsekwencje w zadku, jako, że to nie on je ponosi. Wydaje mi się to najprawdopodobniejsze, biorąc pod uwagę, że w tej historii pan pojawia się jedynie jako właściciel domu i jego zawartości, a nie jako zainteresowany sprawą. To, że pani się na taki układ zgodziła też mogło wynikać z różnych powodów - pani nie miała pojęcia, jak to wygląda, pani jest od pana całkowicie finansowo zależna, pani jest pozbawiona wyobraźni - różnie być może. Akurat pomysł, że pani ponaciągała i przepisała majątek jest niekoniecznie prawdopodobny i jedyny możliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: przepisane na męża 28.03.12, 13:29 Ale proszę pani. Pani dokładnie opisała to o czym ja pisałem! Czyli długi na jedno konto a zyski na drugie. A dzięki temu niemożność windykacji. Więc nie rozumiem pani oburzenia, skoro przedstawia pani kropka w kropkę taki scenariusz jaki ja podejrzewam. Więc nie rozumiem, skąd stwierdzenia o tym, że kogoś opluwam (z wcześniejszych) i o spiskach (z ostatniego wpisu). Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: przepisane na męża 28.03.12, 13:33 Różnica polega na tym, że nie wyliczam tej kobiecie jej majątku i psa i nie informuję publicznie, że jest oszustką, złodziejką, sprawę zaplanowała, majątek przepisała na męża a teraz się śmieje. Bo różnie być może. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: przepisane na męża 28.03.12, 16:40 > Różnica polega na tym, że nie wyliczam tej kobiecie jej majątku i psa i nie inf > ormuję publicznie, że jest oszustką, złodziejką, sprawę zaplanowała, majątek pr > zepisała na męża a teraz się śmieje. Bo różnie być może. A ja napisałem > Czy ten przypadek może być tym innym, jednym na sto? Ano może. Ale gdyby tak było, to zapewne rzetelny dziennikarz by o tym napisał, bo to wydaje się dla tej 'bulwersującej' sprawy istotne. Proszę z łaski swojej pokazać, gdzie wyliczyłem bohaterce jej majątek i napisałem że jest złodziejką. I że się śmieje. Zauważyłem, że wymaga pani dużej precyzji wypowiedzi od innych, więc rozumiem, że sama również nie pozwoliłaby sobie pani na dowolne interpretowanie cudzych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: przepisane na męża 28.03.12, 17:27 A choćby tu: forum.gazeta.pl/forum/w,769,134625480,134636408,Re_przepisane_na_meza.html Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: przepisane na męża 28.03.12, 21:56 Pytam panią, gdzie niby informuję publicznie o tym że jest: > ormuję publicznie, że jest oszustką, złodziejką, sprawę zaplanowała, majątek pr > zepisała na męża a teraz się śmieje. Bo różnie być może. I dostaję linka... gdzie wcalę tak nie mówię :) Proszę wybaczyć, ja się poddaje. Niech tam sobie pani uważa co uważa i wyczytuje z wypowiedzi innych co tylko ma pani ochotę wyczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: przepisane na męża IP: *.ghnet.pl 28.03.12, 14:09 entropia nie znasz się i się kompromitujesz. Po prostu mąż i żona mogli od początku mieć rozdzielność majątkową, to nic nadzwyczajnego. Tylko prymitywni ludzie w Polsce uważają, że jak jest małżeństwo, to od razu wspólnota majątkowa, bo chcą dostać kredyt hipoteczny. A tymczasem wspólnoty majątkowej należy unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: przepisane na męża 28.03.12, 16:45 Przecież nie o to chodzi w mojej wypowiedzi... ale ok, nie będę wchodził na poziom dyskusji 'nie znasz się i kompromitujesz się'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: przepisane na męża IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.12, 19:35 chyba tylko prymitywni ludzie mając rozdzielność majątkową prowadzą swoją działalność w ten sposób by jedno miało majątek a drugie długi, zapewne to tylko kupa oszczerstw w kierunku tej Pani bo w żadnym wypadku nie oddawanie długów w tym kraju to rzecz zwyczajna i powszechnie akceptowalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: przepisane na męża IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 22:31 dzioucha_z_lasu napisała: > Słabo u pani ze zrozumieniem słowa pisanego. W artykule stoi jak byk, że pies j > est prezentem od rodziny, a jego wartość określił komornik. Nie wiadomo na jaki > ej podstawie, bo nawet wśród rodowodowych reproduktorów rozpiętość cen jest spo > ra. Pies jest prezentem od rodziny, ale w umowie kupna-sprzedaży wpisana jest matka dziecka, czyli dziwnym trafem musiała być obecna przy podpisywaniu tejże umowy. Wiedząc, że ma z rodziną problemy finansowe, przyjmowanie 2 500,00 zł na zakup psa to rzeczywiście najrozsądniejsze wyjście. Nie rozumiem, jaki jest problem w oszacowaniu wartości psa. Wystarczy wejść na znany portal aukcyjny, wyszukać daną rasę i mamy odpowiedź, ile przedstawiciele danej rasy są warci. 2 500,00 zł za uroczego psa rasy boston terrier to uczciwa cena. Komornik się tu nie pomylił. Rozpiętość cen wśród rodowodowych reproduktorów zależy tylko i wyłącznie od tego, jakie i czy w ogóle jakiekolwiek sukcesy wystawowe samiec ma na koncie. Mam nadzieję, że rozumiesz jakich "usług" dotyczą te różne kwoty. Nie ma to nic wspólnego z rynkową wartością psa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarkama53 Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, 28.03.12, 00:14 "Jutro lece do banku,moze mi sie uda splacic dlugi" To znaczy ,ze leci po nastepny kredyt? (kto jej da),czy wyplacic pieniadze z konta meza (jednak mozna bylo splacic dlugi). Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Z Edkiem chodziliśmy do szkoły. Delikatnie mówiąc 28.03.12, 00:18 nie był, ze względu na swój charakter, lubiany ani przez uczniów, ani przez nauczycieli. Zawsze z kumplami uważaliśmy, że jak dostanie jakąkolwiek władzę to będzie bezwzględnym łajdakiem. A teraz został komornikiem.... to dużo mówi o tej grupie zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Z Edkiem chodziliśmy do szkoły. Delikatnie mó IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 00:31 Luzik, skoro tak się brzydzisz komorników, to może pożyczysz mi 10 patoli do pierwszego? Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... 28.03.12, 00:22 Urzędnik państwowy handluje żywym towarem! Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... 28.03.12, 00:26 ****Z punktu widzenia wierzycieli wygląda to tak: Cwana baba nabrała kasy ile mogła, wydali wszystko z mężem, na którego wcześniej był zapisany dom i reszta majątku. I teraz jeszcze zasłaniają się nieświadomym niczego dzieckiem. A juści-i do gazety warto napisać, a co! Byle nie oddawać długów. Moje jest najmojsze, i koniec! **** :) Z mojego punktu też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faraon Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, IP: 62.87.184.* 28.03.12, 13:29 Z mojego wygląda to tak: Facet miał 1)nieodpowiedzialną 2)cwaną (niepotrzebne skreślić) żonę, więc się z nią rozwiódł. Mieszkanie należy do niego bo 1) jest zaradny, 2)odziedziczył (niepotrzebne skreślić). Jest też dziecko, którego przecież nie wyrzuci na ulicę, choć żonę pewnie by chciał. Więc pozwala im mieszkać dalej w swoim mieszkaniu ponieważ jest 1)zaradny 2)odziedziczył drugie mieszkanie 3)ma serce (niepotrzebne skreślić). 1)Nieodpowiedzialna 2)cwana żona się nie zmieniła i robi długi. A karę może ponieść dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: Spytajcie wierzycieli! IP: *.centertel.pl 28.03.12, 00:30 Z punktu widzenia osoby o krótkim horyzoncie myślowym wygląda to tak jak napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edine "Ja nic nie mam", opowiada dłużniczka... IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 00:42 ...głodne farmazony, bo cwaniara przerzuciła majątek na męża, żeby narobić długów :D Na piaska za 2,5k to ich było stać, tak? Pewnie z tych pieniążków, których teraz wierzyciele na oczy nie zobaczą... Brawa dla pana komornika! Powtarzam, BRAWA DLA PANA KOMORNIKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noruk Re: "Ja nic nie mam", opowiada dłużniczka... IP: *.toya.net.pl 28.03.12, 09:48 Ty chyba czytasz co chcesz pczeczytac , a nie co jest faktycznie napisane... Dziecko dostalo psa od rodziny, nie rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takie życie Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 00:50 poniósł wilk razy kilka ponieśli i wilka Odpowiedz Link Zgłoś
berberysa Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, 28.03.12, 00:52 Gość portalu: emil napisał(a): > Mysle, ze matka miala jeszcze cos bardziej wartosciowego od psa - corke. Moze p > owinien zajac corke i sprzedac na licytacji. Rozumiem zajecie krowy cielnej, cz > y rzeznej, swini, ale pieska? To skandal. BezdusznośC. Pies domowy to członek rodziny.Jakie jest u nas prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.adamed.com.pl 28.03.12, 08:14 a dłużnik córce może powiedzieć nie jedz kochanie bo inna pani kupiła pieska córce za 2500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, 28.03.12, 09:19 A kolega potrafi składać literki ze zrozumieniem? Pies był prezentem od rodziny, nie kupiony przez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paramparam Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.tobruk-gw.waw.supermedia.pl 28.03.12, 13:55 Rozumiem, że "rodzina" posłużyła się dowodem osobistym i danymi matki, bo tak było łatwiej jak kupowało się psa od hodowcy? Skoro kobieta figuruje na umowie, to oznacza, że jest w domyśle jego nabywcą. To raz. Dwa - komornik wycenił psa prawdopodobnie także na podstawie tej umowy kupna/sprzedaży. Nie oceniam emocjonalnej wartości tej informacji. Gazeta i tak wrzuciła długi i zdumiewająco nieistotny fragment o walorach towarzyskich tych sympatycznych psiaków, który nie ma nic wspólnego z tematem niniejszej publikacji. Fakt, prawo trzeba zmienić, aby zwierzę nie było przedmiotem (dodajmy - zwierzę domowe, nie hodowlane) ale nadmieniam, że tak naprawdę komornik mógł tego psa spokojnie zabrać, jak sławne filmowe skrzypki. Zagrał na emocjach i prawdopodobnie skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, 28.03.12, 15:19 Pies został zarejestrowany na matkę, to takie dziwne? Jak mamie kupiłam psa, to nie potrzebowałam latać z jej dowodem. Dostałam papiery od hodowcy i przekazałam mamie, tak się robi. To nic niezwykłego. Pies wcale nie musiał być kupiony, może mają hodowcę w rodzinie? Może to był np. niepełnowartościowy szczeniak i kupili go na prezent po niższej cenie? Wycena dorosłego psa na podstawie dowodu zakupu szczeniaka? Dobre sobie :) Nie masz pojęcia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.aster.pl 28.03.12, 19:31 W nawiazaniu do "pojęcia": jak się niby ma "roczny" do "dorosłego" w przypadku psów? Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, 28.03.12, 20:33 bardzo proste - roczne psy małych ras są już zazwyczaj dorosłe i zdolne do rozrodu. Ma to znaczenie w przypadku psów rodowodowych, których wartość określa się również po zdolności rozmnażania i jakości potomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... 28.03.12, 00:53 Pies to rodzina, moglby jeszcze jej zlicytowac ojca, matke, albo starszego, badz mlodszego brata. Wyjatkowo obrzydliwe. Nie wiedzialam, ze glownym zadaniem komornika jest krzywdzenie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Boston Terrier to nie pies 28.03.12, 00:54 Przerośnięte szczury powinno się eksterminować, a nie dawać dzieciom do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOWIERZ powinni eksterminacje zacząć od ciebie... IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 08:20 i to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: Boston Terrier to nie pies IP: 213.17.138.* 28.03.12, 15:05 popijajac_piwo napisała: > Przerośnięte szczury powinno się eksterminować, a nie dawać dzieciom do zabawy. Gdyby głupota bolała, wył(a)byś dniem i nocą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMKA Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.centertel.pl 28.03.12, 01:12 www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/10519 Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Mnie rozbroil nastepujacy tekst: 28.03.12, 01:24 ''Ja praktycznie nic nie mam, bo dom cały jest na męża - opowiada dłużniczka. - Do telewizora i DVD się przyznałam...'' Komornik wykonuje wyrok sadu, pani dluzniczka moze szanownego malzonka poprosic o uregulowanie dlugu, albo wykupienie pieska dla dzieciaka. Jesli panstwu dluznikom takie rozwiazanie nie pasuje to bardzo mi przykro, ale c'est la vie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yermi Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 01:37 Kompletne dno. Odpowiedz Link Zgłoś