Dodaj do ulubionych

Jeśli możesz, omiń Sopot

IP: 80.50.42.* 05.09.05, 08:50
Wydluzy sie znacznie trasa 117 na i tak ruchliwej i zakorkowanej trasie-w/g
mnie,w zaistnialej sytuacji ruch autobusow co 15 minut to zbyt malo.Licze,ze
odpowiedzialni za komunikacje beda te linie szczegolnie obserwowac aby
funkcjonowala prawidlowo.
Obserwuj wątek
    • makary21 Re: Jeśli możesz, omiń Sopot 05.09.05, 09:01
      Gość portalu: pasazer napisał(a):

A ja nie rozuemiem jednego. Czemu nie mozna napjepie bylo zrobic chociaz
      tymczasowej drogi dla samoachodow osobowych na przedluzeniu ul Lokietka? To
      chcociaz czesciowo odkorokowaloby ruch. i znacznie uproscilo ruch w strone
      Zabianki Przymorza itp. Czy ta drogda jest wogle w planach?
      • Gość: maruda Co z Łokietka? IP: *.gdynia.mm.pl 05.09.05, 21:19
        makary21 napisał:

> Gość portalu: pasazer napisał(a):
        >
        > A ja nie rozuemiem jednego. Czemu nie mozna napjepie bylo zrobic chociaz
        > tymczasowej drogi dla samoachodow osobowych na przedluzeniu ul Lokietka? To
        > chcociaz czesciowo odkorokowaloby ruch. i znacznie uproscilo ruch w strone
        > Zabianki Przymorza itp. Czy ta drogda jest wogle w planach?

Zgadza się. Dziś zajrzałem tam nawet, zaintrygowany, jakiż to strategiczny
        obiekt nie pozwala na przejazd tą drogą. Przedłużeniem ul. Gospody okazuje się
        być szeroki piaszczysty trakt ozdobiony zakazem wjazdu z tabliczką "Nie dotyczy
        działkowiczów".

Dyskusję o sensie hodowania i spożywania marchewki naładowałnej do granic
        przyzwoitości kadmem, rtęcia i ołowiem sobie daruję.

Zapytam tylko: jakim cudem droga publiczna, jaką jest niewątpliwie ul.
        Władysława Łokietka stała się drogą prywatną?

Czy ktoś zna szczegóły tego nonsensu komunikacyjnego?

• leszek.sopot Re: Co z Łokietka? 06.09.05, 02:27
          Chyba chodzi o to, ze ulica Lokietka nie bylaby w stanie przejac calego ruchu z
          Zabianki. Jest za waska - jak zreszta i dalsze ulice. Byla chyba tez kiedys
          mowa o tym, ze ludzie, ktorzy tam mieszkaja nie godza sie na zwiekszenie ruchu
          samochodowego przy swoich domach. No ale przeciez tam bedzie hala widowiskowa,
          a wiec drogi beda przebudowane - w planach przewidziano na to kikadziesiat
          ladnych milionow zlotych.
          • makary21 Re: Co z Łokietka? 06.09.05, 07:50
            calego oczywiscie ze nie. Jadnakze czes tak. bitwy pod plowcami tez nie jest
            szeroka, zasadniczo po jedym pasie, a skrocenie dogoi znaczne. co wiecej
            wyjezdzajc na zabianke mozna by albo jechac na chlopska alebo przez zabianke na
            pomorska i dalej na spacerowa lub zwyciestwa.

a cop do mieszkancow. owszem z jedenj strony to dla nbich uciazliwe z drugiej
            uciazliwosc kierowcow i mieszkanocw ul. niepodleglosci i armii krajowej? chyba
            jednak wzrosla.

• Gość: maruda Re: Co z Łokietka? IP: *.gdynia.mm.pl 06.09.05, 11:36
              makary21 napisał:

> a cop do mieszkancow. owszem z jedenj strony to dla nbich uciazliwe z drugiej
              > uciazliwosc kierowcow i mieszkanocw ul. niepodleglosci i armii krajowej? chyba
              > jednak wzrosla.

Uciążliwość? Wszak mieszkamy w mieście.

• Gość: Rad Re: Jeśli możesz, omiń Sopot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 00:08
      Gratulacje dla władz Sopotu za spowodowanie paraliżu komunikacyjnego
      Trójmiasta. Jechałem dzisiaj w korku. Jak długo to potrwa i czy trzeba było
      całkiem zamykać ul. Bitwy pod Płowcami, jedyną alternatywną drogę dla Al.
      Niepodległości w kierunku Gdyni?
    • leszek.sopot "Na czas remontu" - czyli do kiedy? 06.09.05, 02:23
      Czy to dla wygody inwestora i wykonawcy nie podaje sie juz terminu ukonczenia
      remontu, czy to tylko dziennikarskie niedopatrzenie?
      Swoja droga wdeptnalem dzis w gronie kilku samochodow pod sam szlaban. Nigdzie
      wczesniej nie ma informacji, ze droga do Sopotu jest zamknieta. Czy wiele
      zachodu kosztowaloby postawienie tablicy informacyjnej? Przy zawracaniu
      powstaje tam niezly balagan, bo kazdy cofa po swojemu - najgorszy byl taki
      jeden, ktory wlaczyl wsteczny bieg i probowal zawrocic cofajac sie tylem na
      chodnik.
      • zoppoter Oznakowanie 06.09.05, 10:31
        leszek.sopot napisał:

> Swoja droga wdeptnalem dzis w gronie kilku samochodow pod sam szlaban. Nigdzie
        > wczesniej nie ma informacji, ze droga do Sopotu jest zamknieta. Czy wiele
        > zachodu kosztowaloby postawienie tablicy informacyjnej?

Od strony Jelitkowa? Jechałem w niedziele po południu, juz na Pomorskiej i dalej
        na Jeltikowskiej stały naszykowane znaki drogowe informujące o robotach i braku
        przehjazdu. Przekreślone, bo miały obowiazywać dopiero od poniedziałku.

Czyżby je zlikwidowano?
        • makary21 Re: Oznakowanie 06.09.05, 11:10
          chodzi chyba o oznakowanie w Sopocie.
          • zoppoter Re: Oznakowanie 06.09.05, 11:28
            makary21 napisał:

> chodzi chyba o oznakowanie w Sopocie.

Było napisane, że jadąc do Sopotu, dlatego posądzam że od strony Jelitkowa.

W samym Sopocie tez widziałem naszykowane znaki drogowe na Bitwy pod Płowcami i
            w okolicy...
        • leszek.sopot Re: Oznakowanie 06.09.05, 11:50
          zoppoter napisał:

> leszek.sopot napisał:
          >
          >
          > > Swoja droga wdeptnalem dzis w gronie kilku samochodow pod sam szlaban.
          Nigdzie wczesniej nie ma informacji, ze droga do Sopotu jest zamknieta. Czy
          wiele zachodu kosztowaloby postawienie tablicy informacyjnej?
          >
          > Od strony Jelitkowa? Jechałem w niedziele po południu, juz na Pomorskiej i
          dalej na Jeltikowskiej stały naszykowane znaki drogowe informujące o robotach i
          braku przehjazdu. Przekreślone, bo miały obowiazywać dopiero od poniedziałku.
          >
          > Czyżby je zlikwidowano?

Ba, no to zabiles mi cwieka w glowie. Znajac te ulice na pamiec nie patrzylem
          uwaznie na znaki drogowe, ani nie wysilalem sie by zobaczyc czy stoja jakies
          nowe reklamy. Widzialem jadace przed soba samochody to i jechalem za nimi...
          • Gość: Rad Re: Oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 22:20
            Znaki są, ale jak się całkowicie zamyka drogę to nie wystarczy postawić znaki o
            objeździe i znak "ślepa ulica". Od dłuższego czasu powinny być tablice "UWAGA
            OD 05.09.2005 ZMIANA ORGANIZACJI RUCHU", żeby ludzie mogli się z tym oswoić.
            Żadnej daty nie było, na 2 dni przed zamknięciem ulicy pojawiły się jakieś
            pojedyncze przekreślone znaki które ciężko było dostrzec. Powtarzam pytanie,
            jak długo?
            • Gość: `QVQV Re: Oznakowanie IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 07.09.05, 09:53
              Polska to wspanialy kraj
              juz 25 lat temu skracalem droge z Sopotu na Zabianke
              polnym szlokiem przedluzeniem Lokietka
              Serce sie raduje ze tam ciagle bez zmian
              • makary21 Re: Oznakowanie 07.09.05, 10:50
                Hym.
                Jadac do Sopotu jest t5ablica zarowno od strony Gdynia jak i Gdanska. Ale npo
                na 3 maja chyba nie ma tablic. Ja przynajmiej nie zauwazylem.
              • maruda.r Re: Oznakowanie 07.09.05, 13:04
                Gość portalu: `QVQV napisał(a):

> Polska to wspanialy kraj
                > juz 25 lat temu skracalem droge z Sopotu na Zabianke
                > polnym szlokiem przedluzeniem Lokietka
                > Serce sie raduje ze tam ciagle bez zmian

Zmiany są: postawili zakaz.
                • Gość: Rad Re: Oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:40
                  Czyżby pod pretekstem remontu ulicy, władze Sopotu testowały swój, chyba
                  najgłupszy pomysł, czyli ograniczenie ruchu pojazdów na ul. Bitwy pod Płowcami
                  w celu uratowania statusu uzdrowiska?
                  A polnym odcinkiem Łokietka nie radze sobie skracać drogi bo nasze dzielne
                  chłopaki już tam są i dorabiają do pensji.
                • Gość: Rad Ulica będzie zamknięta 2 miesiace. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:52
                  Zapytałem się dzisiaj pana, który coś mierzył. Ulica będzie zamknięta do końca
                  października. 2 miesiące!!! Coś nieprawdopodobnego :-(
                  • leszek.sopot Re: Ulica będzie zamknięta 2 miesiace. 10.09.05, 01:08
                    Gość portalu: Rad napisał(a):

> Zapytałem się dzisiaj pana, który coś mierzył. Ulica będzie zamknięta do
                    końca
                    > października. 2 miesiące!!! Coś nieprawdopodobnego :-(

To i tak ekspresowo w stosunku do remontu kawalka Armii Krajowej.
            • zoppoter Re: Oznakowanie 08.09.05, 11:17
              Gość portalu: Rad napisał(a):

> Znaki są, ale jak się całkowicie zamyka drogę to nie wystarczy postawić znaki
              o
              >
              > objeździe i znak "ślepa ulica". Od dłuższego czasu powinny być tablice "UWAGA
              > OD 05.09.2005 ZMIANA ORGANIZACJI RUCHU", żeby ludzie mogli się z tym oswoić.
              > Żadnej daty nie było, na 2 dni przed zamknięciem ulicy pojawiły się jakieś
              > pojedyncze przekreślone znaki które ciężko było dostrzec.

Nie ma obnowiązku umieszczania informacji na dodatkowych tablicach. Za to
              kierowcy mają obowiązek patrzeć na znaki drogowe. Nie wydaje mi się, żeby było
              ciężko je dostrzec: stoją normalnie przy jezdniach. Tylko, że jak ktoś
              jeździ "na pamięć" to oczywiście potem się okazuje, że nie wiedział i sie
              wpakował...

Oczywiście tablice infrmacyjne sa przydatne, tyle, że zawsze okaże si ę, że
              ktoś-tam którejś-tam tablicy nie zauwazył, że brakuje iluś-tam tabllic w
              którymś-tam miejscu itd...

Tablice ostrzegające o zamkniętej ulicy Bitwy pod Płowcami są umieszczone nawet
              na przelotowej arterii na Kamiennym Potoku od strony Gdyni, przed skrzyżowaniem
              z ul. Haffnera, prowadzącej stamtąd do dolnego Sopotu i dalej do Jelitkowa.
              Około 4 - 5 km przed krytycznym miejscem.
              • Gość: Rad Re: Oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:34
                zoppoter napisał:
                > Nie ma obnowiązku umieszczania informacji na dodatkowych tablicach. Za to
                > kierowcy mają obowiązek patrzeć na znaki drogowe. Nie wydaje mi się, żeby
                było
                > ciężko je dostrzec: stoją normalnie przy jezdniach. Tylko, że jak ktoś
                > jeździ "na pamięć" to oczywiście potem się okazuje, że nie wiedział i sie
                > wpakował...
                > Oczywiście tablice infrmacyjne sa przydatne, tyle, że zawsze okaże si ę, że
                > ktoś-tam którejś-tam tablicy nie zauwazył, że brakuje iluś-tam tabllic w
                > którymś-tam miejscu itd...
                > Tablice ostrzegające o zamkniętej ulicy Bitwy pod Płowcami są umieszczone
                nawet
                > na przelotowej arterii na Kamiennym Potoku od strony Gdyni, przed
                skrzyżowaniem
                > z ul. Haffnera, prowadzącej stamtąd do dolnego Sopotu i dalej do Jelitkowa.
                > Około 4 - 5 km przed krytycznym miejscem.

Znak który zauważyłem na 2 dni przed zamknięciem, był to przekreślony znak
                nakaz jazdy w lewo/prawo, który stoi na skrzyżowaniu Bitwy i Polnej jadąc od
                strony Gdyni. Żadnej innej informacji. Dało mi to do myślenia, że coś się
                będzie działo. Przez następne dwa dni próbowałem wypatrzeć jakichś bardziej
                szczegółowych informacji. Bezskutecznie. Tablice informujące o objeździe
                pojawiły się w dniu zamknięcia ulicy. Pozdrawiam syfiasty, pamiętający czasy
                Gomułki Zarząd Dróg i Zieleni w Sopocie.

Ps.
                Czy dowiem się jak długo?
                • Gość: Ania Re: Oznakowanie IP: *.chello.pl 09.09.05, 22:08
                  Przedłużeniem ul. Gospody jest w Sopocie willowa dzielnica, której mieszkańcy
                  nie byli by zachwyceni pomysłem puszczenia tłumu pędzących przez ich ulicę
                  samochodów, ciągnących tumany kurzu z szutrowej przecież działkowej drogi.
                  • Gość: Rad Re: Oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:24
                    Droga Aniu, chodzi właśnie o to, żeby przestała być ona szutrowa i działkowa:)
                  • leszek.sopot ale ciesza sie z hali? 10.09.05, 01:07
                    Gość portalu: Ania napisał(a):

> Przedłużeniem ul. Gospody jest w Sopocie willowa dzielnica, której mieszkańcy
                    > nie byli by zachwyceni pomysłem puszczenia tłumu pędzących przez ich ulicę
                    > samochodów, ciągnących tumany kurzu z szutrowej przecież działkowej drogi.

Dopiero beda sie martwic gdy obok nich bedzie hala...
                    • makary21 Jak fajnie zamykaj Grunwaldzka 16.09.05, 21:31
                      A teraz jeszcze ograniczenie na Grunwaldzkiej.... ech szykuje sie makabra na
                      niepodleglosci. fajnie maja mieszkancy tej ulicy zwiekszy sie ruch, wieksze
                      korki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka