Dodaj do ulubionych

Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzyja...

• Gość: efka Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.06, 10:13
      niech wszyscy przestaną jeżdzic:za wysocy,za grubi,biedni,bogaci,.co za
      beznadziejny kraj-same bzdury.zkm ma małe pieniądze z mandatów a Renoma jak
      wkurzala tak wkurza
    • Gość: efka Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.06, 11:38
      a jeszcze zapomniałam dodać ,że to wbrew przepisom korzystać z miarki mierząc
      przedmioty powyzej 90 cm.miarka ma wtedy długość powyżej 90 cm.pytam więc kto
      zapłaci mandat za niewymiarową miarkę ?żądam egzekwowania opłat za używanie
      przez renomę miarek w celu pomiaru bagażu!!!!niech zkm zatrudni inną
      firmę,która będzie pilnowała renomy.....chory kraj
      • Gość: sklep z miarkami chora kobieto IP: 80.50.205.* 14.02.06, 11:47
        Tak trudno pojąć, że miarka jest zwijana i miesci się w oprawie 5x5 cm?

Reszta Twojego postu to niezrozumiały bełkot.
    • Gość: albercik Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: 87.206.212.* 14.02.06, 16:13
      Prawao przewozowe Art.33a mówi co powinien mieć przwożnik lub osob przez niego
      upoważniona do kontroli biletów. Prawo jest dziurawe i dziwi mnie ta dyskusja
      wśrud studentów. Sprawdżcie kodeks karny (jest krutki) i prawo przewozowe a
      Renoma będzie mogła tylko przeprosić za zakłucanie spokoju w tramwaju, lub
      poprośić mnie grzecznie o opuszczenie pojazdu.! I NIC WIĘCEJ !!!
      PS. pozdrowienia dla p.Sławka
      • Gość: Y. Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: *.zab.nat.hnet.pl 14.02.06, 18:44
        To nie wina kontrolerów z Renomy ze radni uchwalili glupie prawo, oni je tylko
        muszą egzekwować. Radnych sami wybraliście, więc pretensje możecie mieć tylko
        do siebie, że głosowaliście na idiotów, albo tylko do siebie że wam się nie
        chciało iść głosować i przez to idioci się dostali do RM. Niedługo będą wybory
        samorządowe, idźcie na spotkanie z radnym przed wyborami i zapytajcie czy
        będzie chętny do zmiany regulaminu ZKM. Trzeba tylko sie troche wysilić i iść
        na jedno spotkanie z radnym a potem na głosowanie, ale oczywiście nikomu się
        nie bedzie chciało, bo łatwiej ponarzekać niż próbować coś zmienić.
        • Gość: alb Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: *.chello.pl 14.02.06, 20:07
          Brawo Y Może do czytania terz zachęcisz bo studenci nie czytają kodeksów
          • Gość: alb Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: *.chello.pl 14.02.06, 20:14
            polecam między innymi Art115 kk
    • Gość: Gdynianin Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: 217.144.243.* 16.02.06, 12:52
      Gdansk to miasto kwitnacych absurdow a renoma to banda troglodytow, polecam
      przeprowadzke do Gdyni
    • Gość: youp Rakiet tenisowych taz nie wolno wozić IP: 193.0.117.* 17.02.06, 13:26
      Moja siostra dostała mandat za bezprawny przewóz rakiety tenisowej, która tez
      zgodnie z przepisami jest za duża.
    • Gość: Anon|m Re: piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:04
      Jakiś czas temu dostałem mandat za przejazd autobusem, którym nigdy nie
      jeżdżę.... Zgadzały sie moje dane ale to nie ja nim jechałem. Ot głupi wybryk
      sąsiadów. Płacić nie będe! Nie odbieram od nich poleconych ;D
    • Gość: niecierpliwi Wytrzymajmy do jesiennych wyborów samorządowych IP: *.kolonianet.pl 21.02.06, 14:25
      Wystawimy rachunek miastu za kosmiczne ceny biletów ZKM, za bilety na czas i Renomę
      • d.z Re: Jedna teczka i tyle problemów 21.02.06, 14:59
        a może warto podpatrzeć jak to inni rozwiązali?
        Oto fragment z regulaminu i taryfy opłat warszawskiego ZTM

"10. Opłaty za przewóz bagażu lub zwierząt:

(Uwaga! Zgodnie z nowym Regulaminem przewozu osób i bagażu środkami lokalnego
        transportu zbiorowego w m.st. Warszawie, który obowiązuje od 1 lipca 2004 r.,
        przewóz bagażu oraz zwierząt nie podlega dodatkowej opłacie. "

W Warszawie za przewóz bagażu nie płaci się ani grosza.
        Nie ma więc problemów z wymiarami, nie ma problemów z tym czy linijka jest
        zgodna z normą czy nie, nie ma kar, nie ma odwołań.
        Moze by tak władze Gdańska i o tym pomyślały?
    • Gość: Wiola Re: Surowe podejście kontrolerów Renomy nie sprzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 85.219.175.* 23.02.06, 17:37
      Renoma sama robi sobie marketing, zatrudniając ograniczonych ludzi. No, ale
      skoro tacy są pracownicy, to i pracodawcy muszą być prostakami. Mamy pełne prawo
      odmówić takiemu palantowi pokazania dowodu osobistego i zażądać obecności
      policji podczas legitymowania się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka