Dodaj do ulubionych

TARASY GATE

25.07.06, 22:01
A'propos dzisiejszego tekstu Bożeny Aksamit o zastopowaniu "megainwestycji".
Pani Aksamit opisuje tam, jak urzędnicy sopockiego magistratu włamują się do
biur przedsiębiorców, co o tym sądzicie?

www.uklad3miasto.blox.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: krk Re: TARASY GATE IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.06, 14:23
      ja sądzę, że nazywanie każdej afery "gate" to przykład głupoty i niewiedzy -
      "gate" nie oznacza po angielsku afery tylko bramę. Słynna afera Watergate
      wzięła swą nazwę od nazwy hotelu.
      • werbalkint Re: TARASY GATE 28.07.06, 03:21
        zabueg stylistyczne, jak Orelgate i Rywingate, misztu.

A ja swoje:

Tomasz Tabeau dał głos w dzisiejszym sopockim wydaniu Dziennika Bałtyckiego. Jak
        już się odzywa - to jak zwykle manipuluje. Nie od dziś wiadomo, że doświadczenia
        polityczne świetnie przydają się też w biznesie.

Otóż umowa, która według Tabeau była wadliwie podpisana, była na przestrzeni lat
        czterokrotnie aneksowana. Według Meringa - zgodnie z zapisami umowy - opłacił
        czynsz z góry. Ze względu na opłacony podatek - data wynajmu jest "datą pewną".

Nagle - w dzień po publikacji Wyborczej - były przewodniczący Rady Miasta,
        przypomina sobie o tym, że jeden lub drugi dyrektor podpisał 12 lat temu umowę
        kilka dni przed lub po swoim odwołaniu. Na mój rozum, jeśli miasto podpisało od
        tego czasu kolejne 4 aneksy do tej umowy, z których każdy określał kolejny
        termin dzierżawy na parę lat do przodu (w tym ostatni do roku 2008), a
        jednocześnie miasto uważałoby, że pierwotnie podpisana umowa jest nieważna, to
        samo wpuszczałoby się w maliny, tak? Żeby wyrazić się precyzyjniej: samo
        tworzyłoby na siebie kwity?

Na siłę - możnaby uznać, że to po prostu kolejny przykład urzędniczych absurdów,
        albo bałaganu. Ale w poprzednim poście zamieściłem kopię dokumentu, w którym
        prezydent Jakubowski potwierdza wprost (wrzesień roku 2004), że z firmą pana
        Meringa miasto ma umowę do roku 2008!

Podsumujmy: W momencie kiedy Urząd Miasta rozpoczął przygotowania do przekazania
        gruntów inwestorowi prezydent twierdził, że posiada ważne umowy najmu z trzema
        podmiotami, w tym z Ryszardem Meringiem do roku 2008. Tomasz Tabeau - biznesmen
        formalnie niezwiązany z miastem dwa lata później publicznie twierdzi, że umowa
        między spółką Rotunda, a miastem była nieważna, bo dyrektor który ją podpisał w
        tym dniu już nie pracował.

Panie Tabeau, nie wiem: głupota to, czy bezczelność?

więcej na www.uklad3miasto.blox.pl
        • werbalkint Re: TARASY GATE 28.07.06, 03:23
          jeszcze link do DB

www.sopot.naszemiasto.pl/wydarzenia/629648.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka